|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczyny z londynu...
hej dziewczyny!! ja moze nie z londynu, ale calkiej blisko i tak was podczytuję i mam podobne doświadczenia jak wy
![]() ![]() także będę częściej tutaj wpadać
|
|
|
|
#962 |
|
Konto usunięte
|
a skad jestes?
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dupolota możesz sobie kupić na ebayu nic więcej ..A tak na marginesie ja też nie umiem się doczekać śniegu , i fajnie jakby pierwszy raz odkąd pamiętam padał i w moje urodziny Ale jak co to na tarcie dupą po trawie też się pisze ![]() Swoją drogą .. Lece za kilka dni do Polski . W niedziele ma padać tu śnieg , w Polsce też zaczyna się zima i wiecie co ? Strasznie sie boje , że z moim szczęściem utknę na którymś lotnisku ..
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
mieszkam w Greenhithe
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
ja oczywiście ubrałam się w płaszcz, szalik, a torbę podręczną tylko miałam i później gotowałam się w tych swetrach i bluzach hehehe ![]()
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam z dwa lata temu. warto pojechać tam w ciepły dzień, można się rozsiąść na trawie na pagórkach i poodpoczywać, popatrzeć na panoramę miasta.
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
domciatko : ja też mam tylko podręczny i jestem totalnie zdezorientowana co ja mam do niego upchnąć
![]() A w Greenwich nidy nie byłam , ja zresztą mało gdzie byłam .. Samej się nie chce , Tż w robocie 20h na dobę . Ale jakby która chciała mnie gdzieś zabrać - nie ma problemu
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym mnie najbardziej boli że płynów nie można wozić i czasami z perfumami czy kosmetykami muszę kombinować ja z reguły ciuchów mało biorę bo w domu w polsce mam przygotowane ciuchy, żeby nie brać zbędnych kilogramów
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
No a właśnie też muszę kombinować .. Ale podobno można przewieść kosmetyki do 100ml / sztuka w zamykanym woreczku
![]() Kobitki wiecie gdzie kupię jakąś fajna kurtke w normalnej cenie ? Gdzie w Londynie prócz Oxfordu jest skupisko sklepów ? ;>
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-11-19 o 19:56 |
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tam tam już wszystko przeczesane
Może któraś chętna wybrać się jutro na Oxford albo Potobello Market ?
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
nie mm czsu n zkupy:P
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
|
#974 |
|
Konto usunięte
|
no prcuje
:P
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnio wybrałam się do Bromley to wypłata poszła na raz ![]() Też wybieram się do Polski na 3-4 tygodnie i ja zawsze zasuwam z wieelką walizą, jakoś nie umiem się obyć bez pewnych rzeczy. I jeszcze kupiłam sobie wieeelką suszarę... Świetna, ale ogromna. I też boję się tego zapowiadanego śniegu... ostatnio przez pył wulkaniczny 2 tyg nie mogłam wylecieć
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
NIe mam na to Bromley tak daleko , chetnie zobaczę co tam jest .. tylko musisz mi szybko napisać Gdzie tam dokładnie szukać czegoś ? Wystarczy że dojadę pod stację i znajdę ? Jest tam po porostu jakieś Hight street ?
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wszystko, czego potrzebujesz, niemal każdy sklep, od Primarka począwszy . tu jest ich strona http://www.theglades.uk.com/getting_here.htm (ale im reklamę zrobiłam hehe). W zasadzie fajniejsze sklepy są wokół tego centrum, ale w środku h&m mają jeden z większych w jakim byłam. Jutro się wybieram właśnie, co prawda nie mam już za bardzo z czym ale może jakiś płaszczyk znajdę
|
|
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny a bylyscie na Westfield?? Polecam.....wszystkie sklepy pod jednym dachem te tanie i te bardzooo drogie....Pozdrawiam
|
|
|
|
#979 |
|
Przyczajenie
|
Ja chetnie pójde na zakupy, ale najpierw musze na nie zarobic!!a to pewnie jeszcze troche potrwa!!
w sumie to na swieta jakies wieksze wyprzedaze pewnie beda, to na nie sie moze załapie....niestety trzeba przecierpiec..... |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprzedaże to będą po świętach tak od 26 grudnia
Jak co to ja się piszę . Zbierać kase na szaleństwo !! Ja w efekcie końcowym wylądowałam na Kingston . I kupiłam kurteczkę w Primarku Śmiało mogłam ją kupić w tym pod nosem , no ale to JA
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Dziś się wybieram właśnie do Bromley, może coś znajdę..Do Westfield mam daleko, bylam tam pare razy i bez rewelacji jak dla mnie. Bershke mają co prawda, a ja baaardzo lubię ten sklep, ale musiałabym jechać autobusem i dwoma metrami Za dlugo na dzis...
|
|
|
|
|
#982 |
|
Konto usunięte
|
j tez kurtke potrzebuje zwineli mi;/
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Kurtke mam, ale pewnie nie na dlugo. Zgubilam juz dwie, tak zgubilam
Tyle, ze letnio-wiosenne, za cieplo bylo, to sie obnazalam wszedzie, w metrze, w parku haha A ze pamiec juz nie ta, to kurteczki poszly sie... Oj, poszly daleko
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu kurtki nie kupiłam, jutro w Polsce pewnie zamarznę
Widziałam nawet fajne płaszczyki w Zarze, ale jednak się nie zdecydowałam. dlatego nie lubię robić zakupów sama ;].Zostawiłam ponad połowę rzeczy a i tak nie mogę walizki dopiąć Chciałam wziąć jak najwięcej tego, w czym nie będę chocić, żeby mamie oddać, ale słabo to widzę. Jak mi się nie chce lecieć
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, emigrantki, rodaczki...
![]() Może to nie jest miejsce, żeby o to pytać, ale co mi szkodzi. Otóż wymyśliłam sobie kupowanie mieszkania w Londynie. Byłam w banku, obiecano mi 200.000 funtów kredytu. I co dalej?.. Panicznie się boję, że wpakuję się w jakieś dziwne niezrozumiałe dla mnie umowy (ja humanistka raczej, dusza artystyczna, ekonomia i matematyka to dla mnie czarna magia), po polsku bym nie zrozumiała, o co chodzi z tymi wszystkimi leasingami, opłatami od gruntu itp, a co dopiero jak mnie opadną angielscy agenci, którzy oczywiście chcą sprzedać 8/ Pomijam już sprawę mojej własnej oceny ewentualnych mieszkań, bo pewnie bym się nie zorientowała, czy ściana prosta jest czy krzywa 8/ Słyszałam, że są w Londynie jakieś niezależne biura, w których na podstawie twoich danych (oszczędności, zarobki, wartość mieszkania itp) obliczają ci, gdzie najkorzystniej jest wziąć kredyt. Może któraś z Was wie coś konkretnego? A może same kupowałyście mieszkanie i możecie się pobawić w Ciocie Dobre Rady? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę 8)
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
maimeri, sprawdz strone www.polkadot.pl to taka stronka dla kobitek w UK, jest duzo roznych porad, takze forum, moze cos znajdziesz
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Alandra, dzięki za wskazówkę 8)
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że istnieje takie coś jak 50/50, czyli 50% mieszkania wykupujesz, a 50% wynajmujesz. fizycznie masz całe mieszkanie do Twojego użytku, ale płacisz tylko raty za te 50%. zapytaj się dokładnie jak to by wyglądało w Twoim przypadku. wiem, że również jest takie coś jak zapłata 70% kwoty a państwo pomaga w tej reszcie, ale ja sama humanistka i dokładnie nie wiem jak to wygląda. lepiej zapytać eksperta, niż zdecydować się na ogromny kredyt do końca życia. |
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
@domciatko: ja też nie lubię kredytów, właściwie nic w życiu nie kupiłam na kredyt, nie chcę mieć nawet karty kredytowej. Oszczędzam i mam na koncie kilkadziesiąt tysięcy funtów, stąd pomysł zainwestowania w dom/mieszkanie. To, o czym piszesz, to chyba share hold - kupujesz jakiś procent nieruchomości, reszta należy do tzw. wspólnoty spółdzielczej czy jakoś tak. Oprócz tego jest lease hold i free hold - to ostatnie jest najlepsze, ale podobno ponad 90% mieszkań jest do kupienia w lease hold 8/
Szukam eksperta, ale też dobrze by było zasięgnąć informacji u tych, którzy przez to wszystko przeszli i kupili mieszkanie 8)
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki! Przysypało was?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Jak to mówią najstarsi górale - tonący trawy się chwyta!
Dupolota możesz sobie kupić na ebayu nic więcej ..
KCIUKI DLA ANI 

) Dziś się wybieram właśnie do Bromley, może coś znajdę..