|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Alka i Anya zakładacie wątek na poczekali: dzidzia za 5 lat
![]() Na razie Jaga ma w brzuchu, Buziaczek w najbliższych planach, Zanak i Czorno w troche dalszych, Alkamor i Anya za 5 lat dzidzie.... Ja sobie też wyobrażan siebie za 20 lat w świeta z liczną gromadka i wnukami...... ale jakoś tak mnie Ola wyeksploatowała, że na razie nie chce przechodzić przez to jeszcze raz..... |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
zawsze można założyć wątek tych
co chcą mieć drugie dziecko- w bliżej (nie)określonym terminie ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- wszystko umiecie znaleźć więc mam prośbę jakieś wczasy agroturystyczne nad morzem? Wisełka? albo okolice Kołobrzegu? nie mam pojęcia żadnego jak szukać miejsca na "wsi przyjaznego niemowlęciu" no i niezbyt drogiego, bo po co przepłacać jak nie trzeba a do tego ma jechać z nami druga rodzina z dziećmi i też TANIO chcą ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
BUZIAK
a Ty gdzie jedziesz w końcu? Daj linka ![]() i jak ktoś jedzie gdzieś to też niech linka da jak ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
gabi - ja nie mam linka bo się nigdzie nie wybieram ale z tego co pamiętam to buziak do Rewala jedzie
![]() a ja od jutra zaczynam tą dietę norweską ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Za 5 lat to i może ja się zdecyduje, tylko już trochę stara będe ale w sumie taka różnica by mi pasowała.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaka stara? Jesteśmy w tym samym wieku i ja jestem młoda (za 5 lat też będę) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Ja jestem jedynaczką i szczerze nigdy na samotność nie narzekałam
![]() Ja sobie kolejnej ciąży nie wyobrażam, kolejnego wracania do siebie sprzed ciąży wcale... rozstania z dziećmi na czas pobytu w szpitalu też nie (pamiętam jak pierwszy raz zostawiłam Kevina na kilka dni bo na porodówkę jechałam 0:45 kiedy on już spał a mąż akurat wracał do domu z Niemiec [Xavier urodził się w momencie gdy D przekraczał granicę ![]() No i jak tu myśleć o kolejnym dziecku? Ok koniec smutnych myśli. Dzisiaj znowu robiłam pizzę ![]() ![]() ![]() Z moją teściową nie żyje się łatwo ale też bardzo dużo mi pomogła. Szkoda tylko że jak ja mówię NIE to ona robi i tak po swojemu. Nie znam dziewczyny która chwaliłaby swoją teściową... I tak idąc tym tokiem myślenia zastanawiam się jaką teściową ja będę??? ![]() No nic. Ostatnio żadko piszę bo albo dzieciaki zajmują mi 99% czasu albo mnie nie ma w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
Ja lubie moją teściową. Fajna jest .... ale ma debila absztyfikanta.... Całe szczęscie ze wyjechał o juz od lata go nie widziałam! Chociaż teściowa cierpi, bo go nie ma, ja mam nadzieję, że nie wróci.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
dlaczego debila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Bo tworzy takie historie, że ja już nie wiem czy sie śmiać czy płakać. Bo ma taki sposób prowadzenia rozmowy, ze jak ma do kogoś zagadać to szuka zaczepki. Bo uważa ze wie lepiej.... Zawsze.....O wszystkim....
Bo najprawdopodobniej okłamuje teściową, a ta mu wierzy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chce drugiego bobaska!
![]() ![]() ![]() ![]() Cassie Dawidek jedł kapuśniak( ale taki bardziej dzieciecy) i nic mu po nim nie było Czorno dla Prezesika ![]()
#975 |
Zakorzenienie
|
młody też jadł kapuśniak...dorosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
wiem, czytałam
![]() ![]() ![]() idę spać.........juz nic nie widze....w ogole mam całe łóżko dla siebie....Najlepszy w łóżeczku, TZ na podłodze( stwierdzil ze go plecy bola i musi spac na czyms twardym ![]() ![]() dobranoc
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 ![]() cel II 55 ![]() Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-03-22 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() P.S jutro rano jadę do mamy więc mnie nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- monix - ja nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
monix ja nie mam nic przecwiko kapuśniakowi czy ogólnie kapuście pod każdą możłiwą postacią! Moja mama jak zrobi kapuśniak to do wc pójdę raz czy dwa ale nie co np. pól godziny z bólem brzucha...
Ja dosyć często robię np. kapustę mieszaną (kiszona gotowana + ziemniaki tłuczone) jem to ja i chłopcy i nic się nie dzieje a przyznam że daleko mi od szykowania dziecięcych dań. Każdy gotuje inaczej i nie każdemu czyjaś kuchnia służy. Może to reakacja na kminek którego ja osobiście bardzo nie lubię. Ja też uciekam spać. Dobranoc! ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Mój D jak sobie wypije to mu robię takie "spartańskie" warunki w salonie i wbrew pozorom jest bardziej wyspany niż gdy śpi w sypialni... ja osobiście na twardym nie zasnę... |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o to co pisałam o dziecku
znowu włączyła mi się faza na bobaska, jak w marcu 2008 bardzo chcę dziecko, ale nie już, tak mi się marzy po wrześniu kiedy mamy 2 wesela, ale mój instynkt znowu się rozwija tym razem chcę postarać się o dziewczynkę, czyli wszystko będzie przemyślane żeby przed owulką działać, jak nie wyjdzie trudno ale serio już mam tą ochotę co kiedyś, tak samo rozmyślam, tak samo boję się porodu, ale gdzieś słyszałam, że drugi poród z reguły jest szybszy i łatwiejszy od pierwszego ehhh jeszcze jakieś pół roku ![]()
#981 |
Rozeznanie
|
dzień dobry,
laski tak piszecie o bobaskach, ze mi sie tez zachcialo. Moj plan byla taki, zeby zaczac dzialac na poczatku przyszlego roku. Chcialabym zeby Mikolaj poszedl od wrzesnia do przedszkola byloby mi latwiej do poludnia z jednym dzieckiem. ![]() No właśnie mam pytanie. Czy chciałybyście urodzić dziecko tej samej płci czy przeciwnej?? |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Płec obojętna mi była od zawsze ważne żęby dziecko było zdrowe ![]() zanka to fakt pierwszy poród 9 godzin, drugi 4 godz 30 minut, pierwszą fazę porodu przespałam obudziły mnie skurcze co 3 minuty ![]() Pierwszy ojjj to była masakra - wywoływany od 0 blee |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Co do drugiego dziecka to ja już też chcę ale nie mamy na razie warunków, bo jak na jednym pokoju z kuchnią i jeszcze przez najbliższe 2 lata remonty ![]() Chciałabym drugiego syna. U mnie tylko jest problem z donoszeniem ciąż y bo mam krótką szyjkę i i tak z Nikosiem przeleżałam pół ciąży plackiem w domu bo błagałam swoją lekarkę żebym nie musiała do szpitala ja będę w domu leżała. Do tego strasznie zepsuły mi się zęby miałam anemie i byłam taka wycieńczona nie porodem tylko całą ciążą. Chyba będziemy adoptować chłopca ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cassie ja miałam skurcze takie ledwo wyczuwalne i zaraz bóle krzyżowe i w 10min urodziłam, ale może to odziedziczyłam bo moja mama 3dzieci urodziła każde w 10min. Mam siostrę i brata. Brat ma strasznie zaawansowany zespół Downa ![]() ![]()
#985 |
Zakorzenienie
|
a propos dzieci to ostatnio z mężem rozmawiałam na ten temat to jakoś tak wyszło, że on chce jedno (chociaż przed ciążą było odwrotnie
![]() ![]()
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
u mnie od odejścia wód minęło 12 h 40 min
skurcze regularne 6 h parcie 30 min miałam podaną oxy bo jak przyjechałam na porodówkę to tylko wody się sączyły nie było najgorzej, ale jeśli drugi poród będzie taki sam albo choć ciut lżejszy to super mi się szyjka skracała od 30 t.c. ale miałam pessar i do 36. tc wytrzymałam, dopiero w szpitalu mi pessar ściągnęli i cukrzycę miałam, więc pewnie w drugiej ciąży też mnie dopadnie ale chcę już dziecko ![]()
#988 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Coś mi sie dziecko rozregulowało i budzi sie w nocy i cyrk robi 3 h. Dzisiaj od 1 do 4. Potem padła u nas w wyrku i obudziła sie koło 7 dałam mleko i spała do 8:30 bo listonosz przyszedł. Ale teraz jest już w żłobku: zostawiłam i se poszłam ![]() ![]() ![]() Już dzwoniłam i pytałam czy wszystko ok ![]() Teraz polatam z odkurzaczem.... Ja też mówiłam Małżonowi, że jak chce drugie to niech przyprowadzi jakieś odchowane z miasta ..... Sandra teraz by pewnie nie zabrali brata mamie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() my dziś wstaliśmy o 8 ![]() ja posprzątałam,odkurzałam a Igor się psocił-co chwilę mi odkurzacz wyłączał i uciekał ![]() zapiernicza po domu jak szalony ![]() ![]() nauczyłam go pić ze słomki i teraz niekapek poszedł w odstawkę i chcę tylko piciu przez słomkę. tunia na jak długo zostawiłaś Olkę w żłobku?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.