|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() To on jest właśnie zawzietym kwiatożercą ![]() Jedyny ratunek ostatnio to taka bordowa koniczynka (szczawik jakistam) która zeżarl od razu jak ja zobaczył i teraz sie biedna rechabilituje wysoko zeby jej nie drapnal ![]() Tak wiec zostaje pilnowanie i w razie czego lanie urwisa po tyłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Monii superowe te koty, a czarny w garnku mnie rozwalił.
![]() Evilcia no nie mów że D. też się wkręcił w chorobę storczykową i szuka miejsca? ![]() Na pewno wiecie o tym, ale koty potrzebują trawy, która działa jak miotełka w żołądku na sierść i potem to razem wymiotują. Po prostu jak kot się czyści to sierść mu się gromadzi w żołądku, zbija się w kule i jest niebezpieczna. Dlatego albo musi mieć dostęp do trawy albo są specjalne preparaty na sierść w żołądku.
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-25 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
hm.. wcale ze nie ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
tez myslalam zeby kupic sobie wanilke.. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- no dobrze dziewczynki to w takim razie ide przesadzic cambrie.. 2 tez padla ta co miala mszyce ![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Aktualizacja parapetów.
![]() Pierwsze to w salonie, a drugi w sypialni gdzie jest jeszcze miejsce na cynamonka.
#966 | |
Raczkowanie
|
Hehe z tego co mi wiadomo to 10
![]() W polsce mieszkam pod Rzeszowem. Teraz w Londynie, więc wszystkie kociaki są z mamą w Polsce. A żeby było ciekawiej to jest to mieszkanie w bloku ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za miłe komentarze ![]() To nie bulimia... to zwykły "kłaczek" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że moj żółcioch to taki jak drugi od lewej na drugim zdjęciu. Tylko mój chyba bardziej żółty, ale moze to kwestia światla ![]() Wogóle to mam wraznienie, że on troche pachnie ![]() Wiesz może jak sie nazywa? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Monii, mama nie udziela się na forum więc jej 60 storczyków się nie liczy, hehe.
![]() ![]() ![]() Zmienniczko, wyjęłaś mi z ust tą współlokatorkę. ![]() ![]() A właśnie dziewczyny, piszcie jak długo zajmujecie się już storczykami i jaki macie bilans zysków i strat (chodzi mi o uratowane i uśmiercone). Ja już jakieś 3 lata zastorkowana, 2 zgony, 1 śmietnikowy znajduch uratowany, drugi znajduch w trakcie reanimacji. ![]() Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-05-25 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Od zeszłego roku, w sierpniu dostałam pierwszego od przyszłej teściowej jednak mi padł. Potem były kolejne "na pocieszenie".
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastorczykowałam 3,5 roku temu, uśmierciłam 2, wczoraj 3 reanimowany nie dał rady, ale bezkorzenny był z 1 listkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tak samo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#974 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
dziewczyny.. ktoras miala takiego uparciucha..oto rada
Kwitnienie: Większość hybryd Phalaenopsisów nie wymaga żadnych zabiegów indukujących kwitnienie i kwitną one samoistnie co roku lub nawet częściej. Jednak w razie napotkania upartego osobnika wystarczy przez około miesiąc zwiększyć różnicę temperatur między nocą a dniem do 6-10°C (czyli na przykład w dzień 25°C, a w nocy 18°C). Najłatwiej to zrobić, uchylając nocą okno i zamykając je w ciągu dnia, a w lecie - wystawiając roślinę na zewnątrz w dość cieniste miejsce. 30 dni takiego traktowania automatycznie indukuje wzrost nowych łodyg kwiatowych. To jest też sekret uprawy przemysłowej zapewniający dostępność w kwiaciarniach kwitnących roślin o każdej porze roku. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- o, albo to: Nie nawozić podczas kwitnienia??? Dla roślin takich jak falenopsisy to nonsens. Jest to roślina, która kontynuuje swój wzrost przez cały rok i która wymaga systematycznego dostarczania składników odżywczych bez względu na porę roku i fazę wegetacji.
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
u mnie bardziej działa słoneczko łagodne przez szybę,ale słyszałam o tych róznicach temp., podobno działa
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Moje panny
![]() Ja ostatnio zakupiłam w OBI takiego oto storaska za 17,99 ![]() ![]() aaa i przecena była na 10 zł niektórych wsrod nich były cambrie i miltonie ![]() wklejam zdjęcia mojego nowego nabytku. Mam pytanko, to małe z boku to mozliwe ze to keiki? czy raczej nie? pytam bo dopiero ucze się wszystkiego co ze strokami związane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Ale miałaś farta, storas piękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem ci ze prawie przewrócilam ogromniastą donice wpychając się miedzy regały i grzebiąc w zakamarkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pomozcie mi prosze
ostatnio kupilam falka-tzn tak mi sie wydaje ze to falek ale jest ogromniasty-bialy i zastanawiam sie jaka to odmiana i jak on powinien rosnac bo ped kwiatowy jest naprawde byczy..powinnam go spiac na dluzszej podporce? spojrzcie na zdjecia-tak upielam 2 zeby sie nie polamaly... i te liscie mnie nieco niepokoja ale wydaje mi sie ze to przez zle warunki-te plamki na lisciach? jak myslicie? na i zdjeciu sa jakby wklesle te miejsca na 2 cos jakby wychodzila mu zyla a na 3 plamki ale jakby od osadu z wody niewypukle ale nie da sie ich zetrzec??
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-25 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
a tu podloze w ktore (znowu) przesadzilam cambrie..nie pamietam jaka firma ale chyba nie najgorsze jak myslicie?
#982 |
Zadomowienie
|
a co do trzymania storkow w szkle..i folii w srodku ze wzgledow estetycznych..(czego nie robimy
![]() ![]() a te dalsze to oczywiscie moj upragniony ciapus-nowy nabytek ![]() ![]() ![]() a i mam pytanie czy jesli mam okno na wschod to powinnam zaslaniac okno zaluzjami czy nie mam sie o co martwic ze przygrzeje storki?
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-25 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
mój najnowszy nabytek
![]() Edytowane przez Seyene Czas edycji: 2010-05-25 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Piękny jest, w netto takie były
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Piękne wasze nabytki dziewczyny !
Ja jedę jeszcze w piątek lub sobote może coś jeszcze zostanie żałuję że ostatnio nie wziełam jednak miniaturki mężowi się podobała nawet bardziej ale się przyznałw domu dopiero ! Więc zobaczymy... Zmienniczko są różne metody reanimacji kermazyt spagnum kermazyt kora lub nawet zwykłe kamyki - żwirek o różnej granulacji w zależności od stanu storczyka ja np.renimuje swojego w korze niema nawet 1 korzonka potem lub jutro wkleje zdjecię nie chce zapeszać ale chyba jeden puszcza właśnie ... tylko liście cały czas klapniete pomarszczone i tak myślę czy go może w coś nie przesadzić ... |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmienniczko, kupiłaś na pewno storczyka i na pewno jest to gatunek phalaenopsis, jeśli nie miał fiszki z nazwą to pewnie pospolita hybryda jakich mnóstwo na rynku. Co do zmian na liściach się nie wypowiadam, jedynie ta ciemna plama na ostatnim zdjęciu mnie trochę niepokoi. Podłoże do cambrii wygląda ok, teraz daj jej spokój i już więcej nie przesadzaj. Spodobał mi się twój sposób posadzenia falka w wazonie, ja też mam jednego w wazonie (śmietnikowa znajda nr 1) ale naładowałam dużo keramzytu i na górę dałam falka w podłożu extra, tak że kwiatek jest bardzo wysoko, a co ty dałaś na dno? Keramzyt i na to falka w podłożu? Samo podłoże? Jak go podlewasz? Super wygląda ten sizal. ![]() Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-05-25 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
zobaczcie moje dwa nowe z brico
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Śliczne są Paula! Ale również podoba mi się ozdobienie pstryczka do światła, zdradź jak to jest zrobione? To jest naklejka? Malowane farbą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczniusi, podobny do mojego, jednak mój jest bordowy. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.