|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 854
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 338
|
efekt gniecionych w³osów
hej.. mam pytanko czy ktoras z was wie moze jak uzyskac efekt hm... ja to nazywam efektem gniecionyh w³osów. chodzi mi o takie lekkie pofalowanie jak np. po umyciu i wytarciu recznikiem lecz bez rozczesywania. zakrêci³am nie?
![]() ![]() znalaz³am - co¶ w tym stylu
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2007-03-09 o 15:06 Powód: dodanie zdjêcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Dot.: efekt gniecionych w³osów
hej w³osy sie gniecie najlepiej chyba prawie suche i trzeba zel wetrzec i gniesc i suszyc
![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 042
|
hmm ja mam takie gnieciono-krecone wlosy z natury,wiec moze nie bede obiektywna ale wydaje mi sie,ze najlatwiej taki efekt uzyskac nie rozczesujac mokrych wlosow szczotka,a jedynie grzebieniem. Pozostawiamy je by troche podeschly same i na lekko wilgote nakladamy kosmetyk zwiekszajacy skret wlosa,ewentualnie mocny zel lub pianke. Mocno wygniatamy-mozna jednoczesnie podsuszac wlosy suszarka z lekkim nawiewem<mocny zrobi sianko z wlosami i z efektu nici>. Ja na koniec nalozylabym na wlosy odrobine jakiegos serum lub jedwabiu,zeby wloski mialy ladny polysk i ewentualnie utrwalila fryzure lakierem. No i gotowe
![]() p.s. zgadzam sie ze pani ze zdejcia miala dodatkowo podkrecane wlosy,a nie tylko gniecione... Edytowane przez aniser Czas edycji: 2007-03-09 o 15:45 Powód: literowka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 338
|
ja sie tak¿e zgadzam ¿e pani ze zdjêcia ma dodatkowo podkrêcane w³oski. wklei³am to zdjêcie zeby lepiej wyt³umaczyc o co mi chodzi, ale to zdjêcie i tak nie oddaje tej fryzurki ktora mialam na wycinku z gazety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 422
|
Przed chwila w innym watku to napisalam wiêc wklejam tu mój "sposób" na gniecione w³soki z lekkimi falami
![]() mam naturalnie proste w³osy i jesli chce je troche podkrêciæ (ale nie loczki sprê¿ynki, tylko miêciutkie fale robi±ce objêto¶æ) to myje w³osy wieczorem rozczesuje je i ide spac z zupe³nie mokrymi w³oskami. Rano sie budze i mam takie nie wiadomo co na g³owie, ka¿dy w³os w inn± strone, ale nie rozczesuje ich tylko roztrzepuje palcami i piank±, ewentualnie woskiem, ale rzadko, bo mam trohce przet³uszczajace sie w³osy. Uwielbiam tak± fryzurkê, przetrwa calutenki dzien w szkole, potem na wieczór jescze trchoe dodam pianki i jest ![]() ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 326
|
Ja myjê w³osy, suszê i takie lekko wilgotne nakrêcam na papiloty ale nie takie okr±g³e tylko takie z ostrymi bokami..hmm nie wiem jak to wyt³umaczyæ ale na zwyk³ych papilotach te¿ raczej wyjdzie. Suszê w³osy suszark± po ok godzinie zdejmujê papiloty ale w³osów nie rozczesujê tylko przeczesujê lekko palcami g³ow± w dó³ i gniotê d³oñmi i utrwalam lakierem... wtedy wychodz± nie miêkkie fale tylko takie w³asnie gniecione ale to fajnie wygl±da szczególnie jak siê po umyciu na³o¿y piankê zwiêkszaj±c± objêto¶æ
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 429
|
Zrobi³am sobie loki polecanym przez Was sposobem na "¶limaki" i nie jestem zadowolona. Wczoraj na noc zawinê³am sobie 4 ¶limaczki, rano rozplotlam i ujrza³am "afro", z którym trochê wstyd mi by³o wyj¶æ z domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie rozumiem, dlaczego dziewczyny rzadko akceptuj± strukturê swoich w³osów i próbuj± na si³ê zmieniaæ naturê, nagminnie katuj±c w³osy jakimi¶ prostownicami, lokówkami, falownicami, trwa³ymi i Bóg wie czym jeszcze. A przecie¿ ka¿de w³osy, pod warunkeim, ¿e zdrowe i zadbane, maj± swój urok, i proste, i "krêcio³ki". ![]() ![]()
![]() |
#969 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 216
|
Dot.: Fryzura Katie Melua
A my¶licie, ¿e ona ma farbowane w³osy?
![]()
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
Dziewczynki prosze o rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 66
|
Fryzurka Ashley Olsen
Strasznie podoba mi siê ta fryzura i kolor
![]() Chcia³abym siê kiedy¶ w takiej zobaczyæ, ale : - mam bardzo cienkie i s³abe w³osy - przyklapniête...;/ - i jak narazie siêgaja tylko trochê za ramiona Jak my¶licie... na czym ta fryzura polega? Bo wydaje mi siê ¿e ona ma tak jakby nierozczesane w³osy i wogóle taki nie³ad artystyczny :P Co zrobiæ aby unie¶æ troche w³osy? co stosowaæ? Jak je rozczesywaæ po myciu? Dajcie parê rad ![]()
![]() |
#972 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Dot.: Fryzurka Ashley Olsen
Olciu ja mam podobne w³oski je¶li schn± mi naturalnie. Jesli chcesz mieæ podobny jak to okre¶li³a¶ artystyczny nie³ad spróbuj u¿yæ pianki na wilgotne w³oski troszke je pozgniataæ rêkoma i pozwoliæ im naturalnie wyschn±æ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
aha
![]() ![]() wypróbujê to jutro... zobaczymy jaki bêdzie efekt ![]() a co z pozbyciem siê uklapniêtych w³osów? ![]()
![]() |
#974 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
a co je¶li nie pomaga?
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#976 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
Ja czasami u¿ywam pianki u nasady w³osów, spuszczam g³owê na dó³ i susze w³osy tak jakby "od góry". Efekt czasami a¿ za du¿y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
prysn±æ lakierem u nasady w³osów, ale od spodu
potrzymaæ uniesione, a¿ podeschnie
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
yhm... dziêkujê Wam
![]() wypróbujê dzisiaj ...
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim w³oski musz± byæ wycieniowane je¶li chcesz taki efekt jak na zdjêciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 345
|
Ja mam tak codziennie rano jak siê obudzê i zawsze prostujê bo my¶lê ¿e wygl±dam jak rozczochrana :P A tu siê okazuje ¿e to jaka¶ po¿±dana fryzura, hm mo¿e faktycznie zacznê tak chodziæ
![]() Pianka i suszenie w³osów z g³ow± w dó³ podtrzymuj± taki efekt ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 545
|
uwielbiam jej w³osy! d³ugo¶æ,kolor...chocia¿ bardziej podoba mi siê kiedy ma takie podkrêcone grube loki lub fale
co do oklapniêtych w³osów: polecam wymieniany juz sposób z lakierem. na mnie ¿adne pianki nie dzia³aj±,lakier jak najbardziej!
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 696
|
zrobi³am sobie fale z francuzów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
no to wyprubujê lakier
![]() dziekuje Wam za odpowiedzi ![]()
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 541
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 686
|
wycieniuj sobie wlosy u fryzjera i kup pastê do stylizacji albo piankê (zale¿y od wlosów) po umyciu wgniataj we wlosy kosmetyk i poczekaj a¿ wyschn± a zobaczysz bêdzie jezcze lepiej ni¿ na fotce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 686
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#988 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 244
|
Na weselu chcia³abym mieæ podobn± fryzurkê. Mog³yby¶cie mi doradziæ jak uzyskaæ takie loczki bez nawijania na wa³ki poprzedniego dnia. Jakiej grubo¶ci lokówka bêdzie najlepsza?? Jakich produktów najlepiej u¿yæ ¿eby z ³adnych loczków nie zrobi³y siê suche str±ki??
Edytowane przez aneczka8 Czas edycji: 2007-04-18 o 14:51 Powód: znalaz³am odpowied¼ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mam takie pytanie... Otó¿ w pi±tek idê na urodziny do kole¿anki i chcê zrobiæ loki lokówk±. Chcê ¿eby fryzura d³ugo Mi siê trzyma³a, aby loki nie "opad³y". Czy dobrym pomys³em jest spryskanie lakierem ka¿dego, osobnego pasma tu¿ przed nawiniêciem na lokówkê?? Czy mo¿e lepsza bêdzie pianka, ¿el itp.? Proszê o odpowiedzi! ![]()
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 439
|
ja bym polecala na pianke, na koniec lakierem dobrze utrwaliæ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.