|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() tez tak myślałam ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
BAN stały
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() on uważa że jak mi zrobi jedzenie, posprzata itp to jemu sie cos za to nalezy... a co ja mam powiedzieć? Poczułam sie jakby dał mi w twarz, przy jego rodzinie... ciotka zapytała.. a Ty nie jedziesz? On na to że jedzie.. Ja mówię jak to i powiedziałam że nie! Poszedł się przebrać i pojechał.. Twierdzi że nie zostawił mnie samą, dziekje siedziec z jego matka i ciotkami... o czym mam z nimi gadac ![]() nie rozumie jak ja się czuje, że jak wyjdę na pół godziny na zewnątrz to wszystko.. tylko do lekarza ruszam się dalej a tak non stop w domu... oszalec można... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też nie wiem. Niektóre kobietki piszą, że nie czuły skurczy, że wody zaskoczyły je przed cesarkami itd. A inne, że rodziły i bóle były dużo silniejsze niż przy SN. Pytanie tylko jakie są przepowiadające w tym wypadku. Ech kurcze... Nie mam się z kim porównać ![]()
![]() |
#964 |
BAN stały
|
I nic nie dociera jak tłumacze jak sie poczułam, że ma moje zdanie gdzieś...
ja bym go nie zostawiła... ale to ja... takie sytuacje pokazują oblicze 2 człowieka którego myslisz że znasz a jednak jeszcze nie.,... zawiodłam sie i jest mi przykro... |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja za kazdym razem jak na nia siadam, to brzuch mi sie stawia. gadalam dzis z kolezanka ktora rodzila 3 mies temu drugie dziecko. przy pierwszym wody jej odeszly, a przy drugiej obudzila sie z bolem jak na miesiaczke-nie mocnym- stalym, pojechala do szpitala, bo wiedziala ze to te porodowe bole i urodzila chyba w 4 godzx....niezle, co? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj jak milo. podlalismy trawke to od razu w mieszkaniu sie chlodniej zrobilo ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
BAN stały
|
agravka widzisz on uważa że moj żal świadczy o dziecinności, a ja juz naprawde psychicznie nie wytrzymuje tego leżenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Ciocia Tatianka z Zosią
![]()
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyt."Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. " W sklepie zielarskim ,dwa razy dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Wtajemniczenie
|
anoxa, mi sie wydaje ze moze sie zaczynaja bezbolesnie, ale powinny sie chyba nasilac, chociaz kto ich tam wie. Moze masz wysoki prog bolu?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo jak jest to tv, zrobi jedzenie i napracowany wielce... dobra spadam bo mnie brzuch boli, nie bede smęcić już więcej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
jaka piekna Zosia, jakie ma oczka cuuudne, a Ciocia tez śliczna i jaka usmiechnieta
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wygarnełam mu ale co z tego... Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszcze chlodku...i kapieli Michasia!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
no i HISZPANIA!!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
ide w koncu! zegnalam sie juz, wiec nie robie tego powtornie
![]() milej nocki i mam nadzieje ze rozwinie sie cos u CIebie Anoxa.trzymam kciuki!!!! ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zamiast zajmować się swoją kobietą, która nosi pod sercem jego dzieciątko to ten myśli o sobie i se na baseny jeździ.. okej, jak nie masz nic przeciwko ale skoro masz jakiekolwiek "ale" to powinie sobie odpuścić.. chyba bez tego basenu by nie umarł :[ A gdyby mój mnie zostawił z ciotkami czy teściowymi to by chyba dostał po ryjku :[ Nie dziwię ci się, ja bym była wściekła jak osa.. a że złośliwa jestem to bym mu podziękowała za opiekę i za wspólny poród i żeby se spędził ten czas.. na basenie a rodziłabym z kimkolwiek, choćby z mamą! ![]() i niestety nie podarowałabym i wygarnęła wszystkie moje żale jak najbardziej dobitnie tak by mu w pięty poszło! :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ciocia słoniątko, ale dzięki ![]() Zuziunia, powiem Ci szczerze, że ja go trochę rozumiem. Mimo wszystko się poświęca. Robi wszystko w domu i na pewno dzięki temu jest Ci lżej. Daj mu czasem "urlop". Rzeczywiście zostawić Cię z Jego rodziną nie jest dobrym pomysłem, masz prawo czuć się nieswojo. Ale też nie mów mu co ma robić. Jak powiesz facetowi, że nie ma czegoś robić, to właśnie zwykle zrobi na przekór. To oczywiste. Żeby udowodnić swoją wyższość i władzę. Pogadaj z nim i umówcie się, że od czasu do czasu, po uzgodnieniu z Tobą gdzieś sobie wyskoczy. On też potrzebuje się odciąć od obowiązków... Takie moje zdanie.
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
aniaa taka rada moze sie przydac skuteczna mojej siostrze przy obu corkach sie sprawdzilo przy kapieli owijala maluszki w pieluszke tetrowa i takie owiniete wkladala do wanienki wtedy byly spokojne i raz z jedne str odwijala i myla raz z drugiej... po czym ponownie zawijala bo jak male byly takie nagie w przestrzeni to plakaly mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi bo troche namieszalam
![]() e tam ja sie nie nakrecam z tymi skurczami juz mi sie takie zdarzaly ![]() uciekam spac dobranoc mamuski
#980 |
Zakorzenienie
|
anoxa to dobrze ze juz dziewuchy poszły
![]() tak twoj telefon mam , jest nawet pierwszy na liscie przed moim Arkiem ![]() ![]() co do skurczy no to slyszalam przypadki ze nie bolaly ...ale nie wiem . Dziwi mnie np ze serduszkoiz jak byla na emergency to baba kazala jej wrocic jak bedzie tak bolalo ze az bedzie plakala a mnie sie wydaje ze to niekoniecznie musi tak byc ![]() agravko w takim razie jutro na wizazu bede sie udzielała siedzac na pilce ![]() ania rozbawilas mnie z tym osiołkiem ![]() dzidzia no slicznie no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś nie myślałam wtedy jeszcze o porodzie i nie zagłębiałam się w te posty. dzięki za info. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- idę luli dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Anoxa mam nadzieje, ze sie rozkreca i tak jak mowily dziewczyny to nie bola skurcze niektore dziewczyny
![]() 9 40 jutro ktg , wynik bedzie pewnie taki : tetno 160 mala bedzie miec a skurcze linia prosta i najwiekszy bedzie na poziomie 4 no moze 6 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Wiolek jak tam? Aleks się obudził?
#984 | ||
Zadomowienie
|
Siala u mnie pasków na wody płodowe tez nie idzie dostać i to nie tylko w aptekach ale też na hurtowni ( mam taką 1 fajną apteke, że zawsze mi zamawiają jak cos mi trzeba tak było z herbatką )
ale widziłam na necie że chyba 80 zeta kosztuje taki test to troche drogo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anoxa nie chciałam od razu panikowac tym bardziej, że nie jestem w stanie określić czy się ruszał ostatnio o 13 czy 17 :/ ale właśnie przed chwilą się z 5 razy wypią więc już ok ![]() a dziękuje ![]() ![]() ale dość długo była cisza a telepałam go konkretnie ( tzn brzuszek ![]() śliczna ciocia i śliczna Zosia. i nie żadne słoniątko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
ale duszno, spać się nie chce, a może tylko ja nie mogę zasnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic, czas do wyrka. Dobrej nocy Mamusie, proszę dzieci nakłaniać do wyjścia!!!
![]() |
#987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny na watku irlandzkim mi mowily ze im na emergency tez tak mowili, i jedna mowi ze jak pojechala nastepnym razem ze skurczami to roznilo sie jje zachowanie o tyle ze strasznie klnela na Tz, a druga znow mowi nie bylo mi do smiechu ale zeby plakac to ze nie, wiec mnie pocieszyly troche. Bo juz myslalam ze zrezygnuje z porodu i pozwole malemu siedziec w brzuchu na zawsze ![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Już chyba wszystkie śpicie...
po masażach mężowych: mąż śpi jak zabity ja mam twardy brzuch ![]() i nie wiem co robić ![]() ![]() EDIT: Kurcze i weź tu bądź mądra i ustal czy robić coś więcej czy nie jak skurcze (większe bóle) przypadają tak:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-12 o 02:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Nooo dziewczynki chyba rodzę
![]() Blokada maszyny rodzącej została skutcznie zwolniona xD Nastąpiło wylosowanie mojego szczęśliwego numerka ![]() Ciekawe, która dołączy.. Dzidzia i szajajaba są na bieżąco informowane, wpadłam tylko na chwilę by osobiście oświadczyć.. wszystkie baby chcące rodzić - piszcie do Agravki - ona nakłoniła Sebka do wyjścia ![]() U mnie zadziałało i po pierwszym masażu wypadł czop, a po drugim - już godzinę po pojawiły sie skurcze.. od ok 4:00 do teraz są regularne co 5 minut i trwają ok 1 minuty. Na dodatek chwilę temu albo poszły mi wody.. albo się poszczałam ze szczęścia ![]() ![]() ![]() Więcej info od Dzidzi, która biedaczkę molestuję smsami i mam wyrzuty sumienia, że jej spac nie daję. Dzidziuś ![]() ![]() Aaaah no i mój mąż bardzo dzielnie znosi całą sytuację - śpi jak zabity ![]() ![]() Ojjj chyba zaś się poszczałam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.