Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-11, 21:45   #961
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
co sadzicie o mojej teori, ze picie herbatki z lisci malin pomaga, patrzac na porody naszych mamusiek? chyba te co pily, mialy expresowe porody,zdaje mi sie?
a od kiedy można ją pić? w jakiej częstotliwości? no i gdzie kupowałyście ?

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ale podnioslas napiecie! myslalam ze chlusnelas i jedziesz
tez tak myślałam

Cytat:
Napisane przez magdusska Pokaż wiadomość
Pierwszy raz pisze tutaj, aczkolwiek w dwupaku jestem juz od dawna. za 49 dni mam wyznaczony termin, czyli mieszcze sie w Waszym przedziale.
Postanowiłam do Was napisać, ponieważ mam mały problem. Oczywiście z brzuszkiem. Mimo, że to moja druga ciąża, nie znam sie na 'tym', pierwszy poród był prowokowany zastrzykami, kroplówkami wiec nie wiem na czym stoje. Mysle ze to jeszcze nie czas, aczkolwiek strasznie boli mnie brzuch i o dziwo nie w podbrzuszu jak to zazwyczaj bywa, a w górnej części po prawej stronie. Dlatego pisze tutaj prosząc Was o porade. Czy wiecie z czego może byc taki ból, i co zrobić, by go ominąć. Ból przypomina szarpanie, boli i przestaje, boli i przestaje. Jeśli możecie mi jakos pomóc bardzo Was prosze.
M.
ja bym spróbowała wziąć kąpiel, zmienić pozycję i wzięłabym nospę a jakby nie przeszło to bym do szpitala pojechała...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:46   #962
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kurcze.. no to może Ty go weź tak samo? Powiedz, że zrobisz coś co mu się nie spodoba. Żeby zrozumiał, że wcale nie jest tak fajnie jak druga osoba się nie liczy z tą pierwszą.
A dlaczego miał nie jechać na basen? Nie chciałaś jechać z nim?
Wybacz, że pytam, w sumie nie moja sprawa ale możesz się wygadać.
ja nie mogę, prawie 3 miesiąc leże
on uważa że jak mi zrobi jedzenie, posprzata itp to jemu sie cos za to nalezy...
a co ja mam powiedzieć?
Poczułam sie jakby dał mi w twarz, przy jego rodzinie...
ciotka zapytała.. a Ty nie jedziesz?
On na to że jedzie..
Ja mówię jak to i powiedziałam że nie!
Poszedł się przebrać i pojechał..

Twierdzi że nie zostawił mnie samą, dziekje siedziec z jego matka i ciotkami... o czym mam z nimi gadac helouuuu

nie rozumie jak ja się czuje, że jak wyjdę na pół godziny na zewnątrz to wszystko..
tylko do lekarza ruszam się dalej a tak non stop w domu... oszalec można...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:47   #963
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

dzidzia ale tak jak czytalam to te posladkowe tez sa bolesne tylko u basi moze byla za mala dzidzia? nie wiem juz sama
Moja też jest malutka :/.
Ja właśnie też nie wiem. Niektóre kobietki piszą, że nie czuły skurczy, że wody zaskoczyły je przed cesarkami itd. A inne, że rodziły i bóle były dużo silniejsze niż przy SN. Pytanie tylko jakie są przepowiadające w tym wypadku. Ech kurcze... Nie mam się z kim porównać . W czwartek wizyta, to może czegoś się dowiem...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:49   #964
Zuziunia
BAN stały

I nic nie dociera jak tłumacze jak sie poczułam, że ma moje zdanie gdzieś...
ja bym go nie zostawiła... ale to ja...

takie sytuacje pokazują oblicze 2 człowieka którego myslisz że znasz a jednak jeszcze nie.,...

zawiodłam sie i jest mi przykro...
Stary 2010-07-11, 21:50   #965
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
ja mam nastrój do d...... pokłóciłam się z TŻ i nie mam zamiaru sie odzywac, faceci sa czasem tak beznadziejni, ech szkoda gadac...
oj daj spokoj, ja wczoraj mialam megaklotnie o picie piwa. umowilismy sie ze nie bedzie pil piwa przez ostatni miesiac, zeby byl w stanie mnie zawiezc,a on od paru dni pil jedno male -machnelam reka, a wczoraj to z 4 wypil i zdziwiony, ze zla jestem.uh... taka reprymende dostal, ze dzis nawet nie wspomina

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a jakie cwiczenia wykonujesz na tej pilce po twoim poscie Tz musiał pompowac moją , ale nie umiem nas niej wysiedziec w taki upal bo tylek mokry
ja tylko na niej skacze, siedze... znajomi mowili, ze byli u ciezarnej i ona cala ich wizyte siedziala na tej pilce i sie tak kiwala i tego samego wieczoru urodzilawiec nadzieja jest
ja za kazdym razem jak na nia siadam, to brzuch mi sie stawia.

gadalam dzis z kolezanka ktora rodzila 3 mies temu drugie dziecko. przy pierwszym wody jej odeszly, a przy drugiej obudzila sie z bolem jak na miesiaczke-nie mocnym- stalym, pojechala do szpitala, bo wiedziala ze to te porodowe bole i urodzila chyba w 4 godzx....niezle, co?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:53   #966
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któreś pampersy dla noworodków mają otworki na kikutka? Jakoś tak mi sie ubzdurało, sprawdziłam moje new borny z Pampersa i żadnego otworu tam nie ma.
nawet nie wiedzialam ze takie sa ale to niepotrzebne. poprostu podwijasz troche od gory i jest ok

Cytat:
ja myslalam ze huggies maja wyciecie na pempek , a tu zonk....dzis wlasnie rozpakowalam pieluchy, zeby naszykowac pierwsza pieluche, razem z ubrankiem na pierwsze ubranie tuz po porodzie, bo podobno faceci glupieja i nie wiedza co wybrac. Ja naszykowalam body na ramiaczkach, spiochy, czapeczke i skarpetki, choc nie wiem czy sie przydadza...myslicie ze ok?
nie wiem jak teraz jak te upaly ale nam powiedzieli zeby dac pajaca. i w nim maly byl po porodzie zaraz. no i w czapeczce. skoro beda spiochy to skarpetki niepotrzebne.

Cytat:
a jak bylo?
co sadzicie o mojej teori, ze picie herbatki z lisci malin pomaga, patrzac na porody naszych mamusiek? chyba te co pily, mialy expresowe porody,zdaje mi sie?
ja nie pilam

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nie nie ma, ja podwijam lekko pampersa
Dziekujemy za komplementy
Mam takie wielkie cyce ze szok, a mala jest nie nazarta jadla przez jakies 1,5h ale w dzien mniej bo upal, a i ma czkawki po jedzonku
Dobrze ze lubi ssac i ciagnie dobrze to ulatwia sprawe
Michcio tez ma czkawke po jedzeniu a wogole to ten moj syncio jak ciagnie butle to wydaje dzwieki troche jak osiolek

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

A właśnie mam pytanie do DZIEWCZYN KTÓRE JUŻ RODZIŁY (TERAZ) ALBO PIERWSZE DZIECKO (w przypadku kolejnych ciąż)
Jak u Was wyglądało rozpoczęcie wszystkiego? Kiedy zdecydowałyście się jechać do szpitala, co było tym momentem przełomowym? W przypadku odejścia wód jest trochę łatwiej... jedzie się od razu. Natomiast tak... no pojawiają się bóle okresowe, pojawiają się skurcze itd... opiszecie coś wiecej!
mnie wyslala gin bo mialam rozwarcie na 2,5 palca. zrobila masaz szyjki i powiedziala ze jak sie samo nie zacznie to nastepnego dnia rano mam jechac do szpitala. pojechalam, kolo 11 przyjeli mnie na oddzial bez zadnych objawow zblizajacego sie porodu, a o 15 Michas byl juz z nami

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wyszly mi na ktg fajne regularne skurcze ale co z tego jak sa bezbolesne wiec sie nie nastawiam bo pewnie sie rozejda a pojawily sie bo sie nachodzilam dzisiaj
ja tez kompletnie nie czulam skurczy do rozwarcia na 7 cm

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam jak się odczuwa skurcze przy ułożeniu pośladkowym (pamiętam, że Basia84 pisała, że nic nie czuła). Ja czasem czuję bóle, ale raczej w podbrzuszu i są dość silne. Nie wiem czy to skurcze, czy coś się naciąga. Ech.. że też muszę być wybrykiem natury.
Basia pisala ze miala bole krzyza i dlatego pojechala do szpitala a okazalo sie ze to byly skurcze

oj jak milo. podlalismy trawke to od razu w mieszkaniu sie chlodniej zrobilo syncio sobie spiocha juz. dzis pierwszy raz od poczatku do konca sama go kapalam, bo tak to damian albo z mama a jak ona byla to zawsze gdzies tam te rece wpychala a dzis kapalam ja a damian w razie czego byl obok. a maly juz tak nie lubi wody dzis mi ryczal jak syrena przy kapaniu.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:54   #967
Zuziunia
BAN stały

agravka widzisz on uważa że moj żal świadczy o dziecinności, a ja juz naprawde psychicznie nie wytrzymuje tego leżenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 21:54   #968
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ciocia Tatianka z Zosią

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-11, 21:55   #969
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dosyc duzo pialysmy o niej w poprzedniej czesci ...
cyt."Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. "
W sklepie zielarskim ,dwa razy dziennie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:55   #970
agravka
Wtajemniczenie

anoxa, mi sie wydaje ze moze sie zaczynaja bezbolesnie, ale powinny sie chyba nasilac, chociaz kto ich tam wie. Moze masz wysoki prog bolu?
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja kupowalam w aptece dbam o zdrowie (ostatnia byla) pic mozna od 36 albo 37 tc. ja pije jedna herbatke z 2 lyzeczek dziennie. Choc dzis nie mam na nia checi i chyba sobie podaruje...
Cytat:
on uważa że jak mi zrobi jedzenie, posprzata itp to jemu sie cos za to nalezy...
a co ja mam powiedzieć?
On na to że jedzie..

Twierdzi że nie zostawił mnie samą, dziekje siedziec z jego matka i ciotkami... o czym mam z nimi gadac helouuuu

nie rozumie jak ja się czuje, że jak wyjdę na pół godziny na zewnątrz to wszystko..
rozumiem ale moze on tez chcialby sie troszke rozerwac? przeciez zaraz wroci,a faktycznie nie zostalas sama, choc pewnie wolalabys
Stary 2010-07-11, 21:58   #971
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

rozumiem ale moze on tez chcialby sie troszke rozerwac? przeciez zaraz wroci,a faktycznie nie zostalas sama, choc pewnie wolalabys
rozrywkę ma cały tydzień i zostawia mnie samą, zresztą na palcach jednej ręki mozna policzyć jak od tak po prostu ze mną posiedział
bo jak jest to tv, zrobi jedzenie i napracowany wielce...

dobra spadam bo mnie brzuch boli, nie bede smęcić już więcej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 22:00   #972
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciocia Tatianka z Zosią
jaka piekna Zosia, jakie ma oczka cuuudne, a Ciocia tez śliczna i jaka usmiechnieta

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
rozrywkę ma cały tydzień i zostawia mnie samą, zresztą na palcach jednej ręki mozna policzyć jak od tak po prostu ze mną posiedział
bo jak jest to tv, zrobi jedzenie i napracowany wielce...

dobra spadam bo mnie brzuch boli, nie bede smęcić już więcej.
to w takim razie popieram!nie zlosc sie, wygarniesz mu jak wroci
Stary 2010-07-11, 22:01   #973
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
jaka piekna Zosia, jakie ma oczka cuuudne, a Ciocia tez śliczna i jaka usmiechnieta

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

on był w dzień...

Wygarnełam mu ale co z tego...

Dobranoc
Stary 2010-07-11, 22:02   #974
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie wiem jak teraz jak te upaly ale nam powiedzieli zeby dac pajaca. i w nim maly byl po porodzie zaraz. no i w czapeczce. skoro beda spiochy to skarpetki niepotrzebne.

oj jak milo. podlalismy trawke to od razu w mieszkaniu sie chlodniej zrobilo syncio sobie spiocha juz. dzis pierwszy raz od poczatku do konca sama go kapalam, bo tak to damian albo z mama a jak ona byla to zawsze gdzies tam te rece wpychala a dzis kapalam ja a damian w razie czego byl obok. a maly juz tak nie lubi wody dzis mi ryczal jak syrena przy kapaniu.
oki wiec powiem tz, zeby dal samego pajaca.

zazdroszcze chlodku...i kapieli Michasia!!!
Stary 2010-07-11, 22:02   #975
aniaa22
Zakorzenienie

no i HISZPANIA!!!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:03   #976
agravka
Wtajemniczenie

ide w koncu! zegnalam sie juz, wiec nie robie tego powtornie
milej nocki i mam nadzieje ze rozwinie sie cos u CIebie Anoxa.trzymam kciuki!!!!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no i HISZPANIA!!!!!
klask i:
Stary 2010-07-11, 22:04   #977
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a co ja mam powiedzieć?
On na to że jedzie..

Cytat:

takie sytuacje pokazują oblicze 2 człowieka którego myslisz że znasz a jednak jeszcze nie.,...

Cytat:
agravka widzisz on uważa że moj żal świadczy o dziecinności, a ja juz naprawde psychicznie nie wytrzymuje tego leżenia
Kurrrrrrde no to przecież on jest w tym momencie dziecinny :[
Zamiast zajmować się swoją kobietą, która nosi pod sercem jego dzieciątko to ten myśli o sobie i se na baseny jeździ.. okej, jak nie masz nic przeciwko ale skoro masz jakiekolwiek "ale" to powinie sobie odpuścić.. chyba bez tego basenu by nie umarł :[
A gdyby mój mnie zostawił z ciotkami czy teściowymi to by chyba dostał po ryjku :[
Nie dziwię ci się, ja bym była wściekła jak osa.. a że złośliwa jestem to bym mu podziękowała za opiekę i za wspólny poród i żeby se spędził ten czas.. na basenie a rodziłabym z kimkolwiek, choćby z mamą!
i niestety nie podarowałabym i wygarnęła wszystkie moje żale jak najbardziej dobitnie tak by mu w pięty poszło! :[

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:06   #978
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Bo Zosia to Tatusia ma z Turcji . Ale nie takiego stereotypowego, tylko względnie normalnego .
A Ciocia słoniątko, ale dzięki .

Zuziunia, powiem Ci szczerze, że ja go trochę rozumiem.
Mimo wszystko się poświęca. Robi wszystko w domu i na pewno dzięki temu jest Ci lżej. Daj mu czasem "urlop". Rzeczywiście zostawić Cię z Jego rodziną nie jest dobrym pomysłem, masz prawo czuć się nieswojo. Ale też nie mów mu co ma robić. Jak powiesz facetowi, że nie ma czegoś robić, to właśnie zwykle zrobi na przekór. To oczywiste. Żeby udowodnić swoją wyższość i władzę.
Pogadaj z nim i umówcie się, że od czasu do czasu, po uzgodnieniu z Tobą gdzieś sobie wyskoczy. On też potrzebuje się odciąć od obowiązków... Takie moje zdanie.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-11, 22:08   #979
anoxa
Zakorzenienie

aniaa taka rada moze sie przydac skuteczna mojej siostrze przy obu corkach sie sprawdzilo przy kapieli owijala maluszki w pieluszke tetrowa i takie owiniete wkladala do wanienki wtedy byly spokojne i raz z jedne str odwijala i myla raz z drugiej... po czym ponownie zawijala bo jak male byly takie nagie w przestrzeni to plakaly mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi bo troche namieszalam

e tam ja sie nie nakrecam z tymi skurczami juz mi sie takie zdarzaly

uciekam spac dobranoc mamuski
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:08   #980
papeteria
Zakorzenienie

anoxa to dobrze ze juz dziewuchy poszły
tak twoj telefon mam , jest nawet pierwszy na liscie przed moim Arkiem bo alfabetycznie
co do skurczy no to slyszalam przypadki ze nie bolaly ...ale nie wiem .
Dziwi mnie np ze serduszkoiz jak byla na emergency to baba kazala jej wrocic jak bedzie tak bolalo ze az bedzie plakala a mnie sie wydaje ze to niekoniecznie musi tak byc

agravko w takim razie jutro na wizazu bede sie udzielała siedzac na pilce
ania rozbawilas mnie z tym osiołkiem
dzidzia no slicznie no

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:19   #981
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem jak u Was jest dokładnie ale jeśli On zajmuje się Tobą w tygodniu, to uważam że nei ma nic złego jeśli będzie miał trochę luzu w week, bo w końcu tez musi odpocząć, mieć czas dla siebie. Proponował żebyś z Nim pojechała...

Cytat:
dosyc duzo pialysmy o niej w poprzedniej czesci ...
jakoś nie myślałam wtedy jeszcze o porodzie i nie zagłębiałam się w te posty. dzięki za info.

Cytat:
ja kupowalam w aptece dbam o zdrowie (ostatnia byla) pic mozna od 36 albo 37 tc. ja pije jedna herbatke z 2 lyzeczek dziennie. Choc dzis nie mam na nia checi i chyba sobie podaruje...
dzięki za info

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

idę luli dobranoc
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:24   #982
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa mam nadzieje, ze sie rozkreca i tak jak mowily dziewczyny to nie bola skurcze niektore dziewczyny Ja sie nie znam mnie nic nie boli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a chce rodzic juz!!!!!!!!!!

9 40 jutro ktg , wynik bedzie pewnie taki : tetno 160 mala bedzie miec a skurcze linia prosta i najwiekszy bedzie na poziomie 4 no moze 6 napisze jak wroce ze szpitala potwierdzenie mojej wrozby

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:25   #983
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Wiolek jak tam? Aleks się obudził?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-11, 22:41   #984
wiolek1
Zadomowienie

Siala u mnie pasków na wody płodowe tez nie idzie dostać i to nie tylko w aptekach ale też na hurtowni ( mam taką 1 fajną apteke, że zawsze mi zamawiają jak cos mi trzeba tak było z herbatką )
ale widziłam na necie że chyba 80 zeta kosztuje taki test to troche drogo

Cytat:
Moja wredotka też tak w ten wieczór ma. Myślę, że też ma dość temperatury. Budziłam ją, budziłam, budziłam i nic. Wypij jeszcze coś gazowanego i połóż się na pół godzinki. Połóż łapcię na brzuszku i zobaczysz, że nic małemu nie jest . Ja nie wszystkie ruchy czuje od środka. Czasem jak mi faluje, to w środku nie czuje nic, a ręka skacze
wypiłam wtedy kakao stwierdziłam, że może po czekoladzie ruszy

Cytat:
wiolek mój ostaatnio leniuch do poludnia a potem nadrabia ale faktycznie moze duzo od tej pogody zalezy..a jak zjesz cos slodkiego to od razu chyba tez nie dziala tylko po jakims czasie...
może właśnie od pogody

anoxa nie chciałam od razu panikowac tym bardziej, że nie jestem w stanie określić czy się ruszał ostatnio o 13 czy 17 :/ ale właśnie przed chwilą się z 5 razy wypią więc już ok

Cytat:
Wiolek jak tam? Aleks się obudził?
a dziękuje właśnie się wypią 5 razy
ale dość długo była cisza a telepałam go konkretnie ( tzn brzuszek )
śliczna ciocia i śliczna Zosia. i nie żadne słoniątko
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:46   #985
kolandra
Raczkowanie

ale duszno, spać się nie chce, a może tylko ja nie mogę zasnąć?
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:53   #986
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a dziękuje właśnie się wypią 5 razy
ale dość długo była cisza a telepałam go konkretnie ( tzn brzuszek )
śliczna ciocia i śliczna Zosia. i nie żadne słoniątko
No to super. Zauważyłam, że moja łobuzica dzisiaj ruszała się bardzo słabo w porównaniu z wczoraj...Ale wczoraj byłam na basenie i na pewno bardzo obniżyłam temperaturę ciała. Dlatego pewnie dziś było gorzej. Aleks pewnie też ma już dość. I wcale mu się nie dziwię.

Nic, czas do wyrka. Dobrej nocy Mamusie, proszę dzieci nakłaniać do wyjścia!!!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-11, 23:46   #987
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Dziwi mnie np ze serduszkoiz jak byla na emergency to baba kazala jej wrocic jak bedzie tak bolalo ze az bedzie plakala a mnie sie wydaje ze to niekoniecznie musi tak byc

hej wlasnie nadrabiam ale widze ze o mnie to napisze,
dziewczyny na watku irlandzkim mi mowily ze im na emergency tez tak mowili,
i jedna mowi ze jak pojechala nastepnym razem ze skurczami to roznilo sie jje zachowanie o tyle ze strasznie klnela na Tz, a druga znow mowi nie bylo mi do smiechu ale zeby plakac to ze nie, wiec mnie pocieszyly troche.
Bo juz myslalam ze zrezygnuje z porodu i pozwole malemu siedziec w brzuchu na zawsze

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 00:49   #988
Siala_Bala
Zakorzenienie

Już chyba wszystkie śpicie...
po masażach mężowych:
mąż śpi jak zabity
ja mam twardy brzuch nie czuję jako takich skurczy, że coś łapie i puszcza.. od jakiejś godziny brzuch mam twardy jak skała (od góry do dołu), czuję jak dzidziol się rusza (chyba że to te skurcze a nie on)
i nie wiem co robić do wanny mi się znów pakować nie chce.. może połażę trochę po mieszkaniu

EDIT:
Kurcze i weź tu bądź mądra i ustal czy robić coś więcej czy nie jak skurcze (większe bóle) przypadają tak:

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-12 o 02:05
Stary 2010-07-12, 01:20   #989
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Zbieraj się wreszcie kobieto do rodzenia, bo już czas na Ciebie .
Hubcio, Ciocie na Ciebie czekają !!!!!!!!!!!!!!!!

Ja się zastanawiam jak się odczuwa skurcze przy ułożeniu pośladkowym (pamiętam, że Basia84 pisała, że nic nie czuła). Ja czasem czuję bóle, ale raczej w podbrzuszu i są dość silne. Nie wiem czy to skurcze, czy coś się naciąga. Ech.. że też muszę być wybrykiem natury.
widze ze piszesz o mnie ja czulam tylko bol w krzyzu lapal mnie na pare minut, odpuszczal i znowu, to bylo bardzo regularne. mi lekarka wlasnie mowila ze czasem przy ulozeniu posladkowym sie nie czuje skurczy bo dziecko nie napiera glowka dlatego lepiej jechac 3 razy w ciagu dnia z falszywym alarmem niz zeby cos sie stalo. moj tez byl posladkowo i podobno gdyby mi wody odeszly to mogla wypasc pepowina i wtenczas mogloby dojsc do tragedii. nie chce cie straszyc ale jak czujesz ze cos jest nie tak to odrazu jedz do szpitala, jak jest wszystko w porzadku to cie wypuszcza i bedziesz spokojniejsza
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 04:55   #990
Siala_Bala
Zakorzenienie

Nooo dziewczynki chyba rodzę
Blokada maszyny rodzącej została skutcznie zwolniona xD
Nastąpiło wylosowanie mojego szczęśliwego numerka
Ciekawe, która dołączy..
Dzidzia i szajajaba są na bieżąco informowane, wpadłam tylko na chwilę by osobiście oświadczyć.. wszystkie baby chcące rodzić - piszcie do Agravki - ona nakłoniła Sebka do wyjścia , po 2 - dajcie się masować TAM waszym chłopom.. albo komukolwiek xD
U mnie zadziałało i po pierwszym masażu wypadł czop, a po drugim - już godzinę po pojawiły sie skurcze.. od ok 4:00 do teraz są regularne co 5 minut i trwają ok 1 minuty. Na dodatek chwilę temu albo poszły mi wody.. albo się poszczałam ze szczęścia ałaaaaa.. właśnie mam skurcz.. nie są jakoś bardzo bolesne ale mnie wkurwiają że tak brzydko powiem

Więcej info od Dzidzi, która biedaczkę molestuję smsami i mam wyrzuty sumienia, że jej spac nie daję. Dzidziuś Wybacz

Aaaah no i mój mąż bardzo dzielnie znosi całą sytuację - śpi jak zabity ale sama mu kazałam po 4:00 iść spać (obudziłam go o 4:00) bo gdyby był to fałszywy alarm to byłby nieprzytomny w pracy

Ojjj chyba zaś się poszczałam ja pierdykam.. niech se chlusną te wody bo nie chcę ojcu zaświnić samochodu xD

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości