![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
tez lubie Secret Garden, film ogladalam setki razy, nawet mialam na kasecie wygrany z margaryny Rama :P
Chyba ide zrobic sobie i Tżtowi kapiel w pianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Kurde a my nie mamy wanny.
![]()
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
My mamy, taka duuuuzaaaa ;-) Ale nici z kąpieli, bo moj Alvaros zasnął i śpi zamiast się mną zająć ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Konto usunięte
|
My będziemy mieć wannę
![]() Dzisiaj była wizyta u notariusza i oficjalnie 2 listopada przeprowadzka na swoje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Dana, gratuluje wam swojego mieszkania
![]() Wanna to super sprawa, bo nie trzeba w niej lezec, mozna sie prysznicowac. Ja tylko od swieta leze w pianie, ogolnie nie mam na to ochoty i czasu ![]() Moj drugi pokoj nabierze ksztaltow dopiero w weekend...nie chce juz zyc w balaganie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
Koci, jeśli uznałaś, że przekazałam Ci fluidy kłótni to mam nadzieję, że teraz te pozytywne przejdą
![]() Generalnie wczoraj mój TŻ miał imieniny, jest przyzwyczajony jakos specjalnie je obchodzic, jak np urodziny, dla mnie to drobne świeto i trochę to zwalilam wczoraj, no i ogolnie czasem mi mówi ze czuje się niedoceniony. Fakt, że jest b.ogarnięty, obrotny i dzięki temu często mamy a to jakieś wyjscie a to coś, a to bilety gdzieś a ja się ciszę i jakoś przyzwyczailam sie niestety. Trochę mu się nie dziwię, jak ja osttanio zrobiłam mu panna cottę to byłam z siebie mega dumna i oczekiwałam wielkich pochwał, które zresztą były ![]() Dziś po stażu skoczyłam do sklepu, kupiłam mu taki fajny krem i żel pod prysznic który mu się spodobał, przyjechał wielce obrażony i pojechaliśmy na basen. Pod basenem dałam mu prezent zaległy choć i tak już widziałam, że nie jest zły ![]() Mój dupek w ten weekend ma szkołę, już wiem że sb max do 16 a nad nd w ogóle się zastanawia czy iść bo wtedy bym nocowała u niego. Ale on to typ człowieka w czepku urodzonego i może sobie pozwolić na opuszczanie zajęć a potem i tak ma wszystko zaliczone i to jeszcze z dobrymi ocenami. Co do babskich wyjść... Strasznie mi takich brakuje. W trakcie studiów sporo pracowałam, więc dużo rzadziej wychodzilam z koleżankami przez co byłam trochę mniej z nimi zżyta, i coż, po obronie kiedy wiadomo było, że zmieniam uczelnię kontakty ucichły. Jedna odezwała się po chciała zarobić na mnie (zaczeła się bawić w akwizycję kosmetyków) jak powiedziałam,że nie mam czasu na jakis tam pokaz już się nie odezwała. Inna sprawa, że ja trochę inaczej widzę imprezy, a nie tylko upić się, poderwać kogoś mimo że ma faceta i tyle. A moja przyjaciółka ma dziecko, niewiernego męża z którym teraz ma problemy (dziewczyna w moim wieku) i nie ma czasu na takie rzeczy. Dlatego mam nadzieję, że na tych studiach będą jakieś spoko dziewczyny żeby wyjść na kawkę czy margaritę ![]() ![]() Pumaska zazdroszczę duuużej wanny ![]()
www.pustamiska.pl - tylko kliknięcie i pomagasz Edytowane przez Kala_88 Czas edycji: 2010-10-07 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Jula hihi jestes gorsza niz ja.
Kala jakbym czytala o sobie, cale studia przepracowane wiec czasu na szaleństwa nie bylo, znajomosci tez jakos sie rozmyly. Teraz staram sie to nadrabiac ale dotychczas szlo fatalnie bo ja w sumie bardzo wszystkim sie przejmuje wiec brak pracy wpedzal mnie w depresje a to raczej na szelenstwa nienastrajało ![]() Co do Tz juz w miare lepiej - atmosfera miedzy nami jest oki ale siedzimy jak na szilkach do soboty bo wtedy wyjasni sie sytuacja ze studiami. Trzymajcie kciuki bo jak bedzie zla odpowied zto ja chyba do tego dziekana pojade i go skrzywdze :P
![]() |
#969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle zapisałam się na sb rano do fryzjera i już się cieszę na to ![]() ![]() ![]()
www.pustamiska.pl - tylko kliknięcie i pomagasz Edytowane przez Kala_88 Czas edycji: 2010-10-08 o 05:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Jak to co mozna robic w wannie ???? My czasem robimy sobie takie sesje, mamy cos do jedzenia, cos do picia, muzyczka no i sobie gadamy, wyglupiamy się. Nie jestesmy zbyt romantyczni, ale taka wanna to czysty relax, mozna sie naprawde odstresować. Ja unikam kapieli w wannach w SPA czy w innych hotelach, dlatego wykorzystuje moje małe spa domowe ;-)
Tez mam slaby kontakt z ludzmi ze studiow, z tego samego powodu co wy. Jednak jakies tam znajomosci udalo mi sie nawiazac i teraz mam z kim wyjsc, choc naprawde nie sa to tabuny ludzi. Ja jestem taka osoba, ktora łączy i wiąże grupe w kupe ;-) tzn. organizuje rozne grille, imprezy, wyciagam ludzi do pubow, na jakies koncerty, wyjscia itp. tylko po to, by nie zapomniec o sobie, by caly czas miec ze soba kontakt. Dlugo mi sie to udawalo i chcialo mi sie to robic, jednak stracilam troche zapał w momencie, gdy wszyscy sie spraszali do mnie do domu, nażerali, pili na krzywy ryj (sorry za slownictwo), a potem nawet nie zapraszali na piwo do pubu, nie mowiac o jakiejs imprezie - tlumaczac to brakiem warunkow lokalowych. Jaaaaasneeeeeee..... Boli mnie to troche, no ale coz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Oj Kala to duzo placisz - ja place u siebie 30 zl a babeczka obcina super. Ostatnio jak bylam to usiadlam powiedzialam zeby obciela jak chce byle krotko bo mam juz dosc tych dlugich i jestem bardzo bardzo zadowolona
![]() Oj pumas pamietam o tych zdjeciach tylko musze od Tz gwiznac cyfroweczke i wysle Ci na priva nie bede tu ludzi straszyc ![]() Co do imprez i spotkac - ja jak chodzilam do liceum to tez bylam taka osoba a juz studia niestety nie to samo. Ja wpakowalam sie w strasznie toksyczny zwiazek i w sumie cale studia 1 stopnia sie w nim kisilam. A zaoczne to jakos tak wszyscy zapracowani sa, kontakty jakos tak sie porozlazily. Teraz mam pare kolezanek ale kazda jest z innego okresu zycia , nie znaja sie i spiknac je razem bylo by mi ciezko, poza tym w domku piekielko wiec wole nikogo nie zapraszac :/.
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Moje kolezanki sie znaja, lubia, przyjaznimy sie we 3, a reszta to takie dochadzace, sptykamy sie wszystkie u mnie na imprezach. Ale pora to ukrocic, bo nie mam zamiaru grac ciagle do jednej bramki i byc dobra ciocia.
Ja u fryzjera za samo obciecie place 70 zl, za farbe z podcieciem grzywki 160. Czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
oj to ja chyba swoja fryzjerke wyswiece ze ma tak niskie ceny.
Pumas podziwam Cie ze tak dlugo dalas rade byc ta dobra ciocia. Moje kolezanki ciezko by bylo sciagnac, wiekszosc pracuje a te co nie pracuja to maja maluszka w domku i jak przystalo na matke polke "przeciez nie zostawie dziecka mezowi " (bez komentarza ) tak wiec ja robie czasem maratony po nich wszystkich zeby to sie jakos nie rozmylo. Mykam do Sadu znowu tym razem odebrac opinie o sobie eh po srodowej wizycie strasznie mi sie tam nie chce isc - taka straszna niechec czuje no ale trzeba to dzis zalatwic i tyle.
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Wanna mnie nie kręci
![]() Ja w ogóle nie jestem romantyczna i mój TŻ to często podkreśla. On jest bardziej niż ja, ale trudno powiedzieć, żeby był romantyczny. Powtarza, że nawet jak przestaniemy się kochać to możemy dalej się spotykać, chodzić na miasto i wyjeżdżać na wakacje bo przecież dobrze się razem bawimy ![]() Jeśli chodzi o fryzjera, ja płacę ok 30-40 za samo podcięcie, 70-80 za farbę (włosy do ramion). Podcięcie grzywki - do 10 zł max. Czasem moja fryzjerka jak ma dobry humor to ścina mi grzywkę za free ![]() Co do znajomych ze studiów - niestety nie utrzymuję kontaktów, ludzie byli z innych miejscowości. Poza tym proza życia i mało czasu na spotkania towarzyskie. Mam wrażenie, że spora część osób po skończeniu studiów wpada w schemat -praca-dom-partner i nie ma czasu/chęci na spotkania towarzyskie. Moja najbliższa przyjaciółka ma tak napięty kalendarz, że umawiamy się z tygodniowym co najmniej wyprzedzeniem. Albo praca, albo dyżur, albo... wizyta u teściów (co mnie doprowadza do szału ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
Coż, pamietam jak osiedlowa fryzjerka obcinała mnie za 35zł i tyle, ale przeprowadziłam się i to kilka lat temu było. Teraz może za tyle obciełaby mnie ta koło TŻ ale ona mi nawet źle grzywkę na ukos obcieła.
Pumas domyślam się jakie to niemiłe, organizować coś, ogarniać ludzi, urządzać coś u siebie, wydawać kasę a nikt się nie odwzajemnia. Niektórzy myślą tylko i wyłącznie o własnym tyłku.
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
A mnie zaczyna przerażać myśl o organizowaniu parapetówy! I jeszcze kilka ich będzie :P Jedna dla ludzi od męża z pracy (u nich to tradycja, dzisiaj zresztą idziemy na jedną)
![]() ![]() Ciekawe kiedy będziemy mieć weekend dla siebie w nowym mieszkanku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Danaee, no i parapetówa wizażankowa
![]() ![]() [żartuję] Ja jeszcze trochę poczekam na mieszkanko...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja uwielbiam organizowac u siebie imprezy i srednio robie je raz w tygodniu, tylko boli mnie, ze prawie nikt nie odwzajemnia tego - a czy to problem zaproponowac wyjscie chocby do kina? Nie, ale ludzie sa tacy, ze wpychaja tylko dupe do kogos, zeby sie nażreć, nie przynoszac nawet alkoholu.... Dlatego takich wlasnie przestalam zapraszac, no i siedza w domu narzekajac, jakie to zycie jest nudne i sugerujac, zebym cos zorganizowala. Smieszni są.
Dana, mnie tez czeka parapetówka i to nie jedna, wiec juz sie doczekac nie moge ![]() Jula, to moze sie rozstancie i zostancie przyjaciolmi hehe ;-) Ja nie wyobrazam sobie przyjazni z moim ex. A wlasnie Jula, zalatwialiscie cos w kierunku wlasnego M i co, nic nie wyszlo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
A ja się nie mogę doczekać na dzisiejszy babski wieczór, TŻ wygoniłam do kumpla, no i będę ja i same babeczkami.
Mam już 2 wina (prezent od rodziców jeszcze z urodzin), wieczorem robię sałatki, jakieś kanapki. Dawno już tak się nie umawiałam, zawsze tylko wychodziliśmy ze znajomymi TŻ ... ![]() Odnośnie fryzjera to ja ostatnio poszalałam. Z mega długaśnych włosów, takich no prawie do pasa (trochę za cycki ![]() Długie włosy kojarzyły mi się zawsze z seksapilem, a tu niespodzianka tak dobrze i kobieco jak teraz w nowej fryzurze to się nigdy nie czułam... ![]() Szczerze, zawsze myślałam że mężczyźni wolą kobiety w długich, a TŻ i znajomi koledzy cały czas mówią, że moja nowa fryzura jest prześwietna. Hmm... ![]()
![]() |
#980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkanko się buduje, oglądałam z zewnątrz i okolicę (czyli pola, łąki, lasy). Zupełnie inny koniec miasta wybrałam niż Danaee ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Adka, takie babskie spotkania sa super zwlaszcza w zaciszu domu
![]() ![]() Ja cale zycie mialam krotkawe wlosy, takie max do ramion, ale zwykle do ucha, i w koncu postanowilam zapuscic i teraz mam za cycki i czuje sie w nich super, mega kobieco (choc ja kobieca to nie jestem), wszyscy mowia, ze bardzo in plus. Ale takie, jakie Ty masz, na pewno dodaja swiezosci i niewykluczone, ze sobie takie zrobie za jakis rok, dwa ;-) Jula, no tak, mowilas, myslalam tylko, ze cos sie zmienilo w tej materii. Rok szybko zleci, zobaczysz ![]() A co do kochanka - no prosze Cie, malo ich chodzi po miescie??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwsza sałatka - ryż, kurczak wędzony, papryka czerwona, kukurydza, ogórek no i sos jogurtowo-majonezowy. druga - papryka konserwowa, kukurydza, ogórek konserwowy, groszek, kukyrydza, sos majonezowy, sos majonezowy. Wydaje się niepozorna, ale dla mnie pycha. ostatnia taka mniej kaloryczna z sosem vinegrette - póki co szukam składników na necie. ma być bardziej zdrowa i lekka... ![]() do tego bagietki zapiekane... ![]() Co do kochanków to mam wrażenie, że najwięcej się ich kręci jak mamy TŻetów. Jak byłam sama przez 2 lata to jak na lekarstwo adoratorów, no chyba że ja nikogo nie zauważałam... ![]() odnośnie długich włosów, to są ładne ale jeśli są zadbane, u mnie poprzez ciągłe farbowanie i prostowanie nie wyglądały za dobrze. Poza tym teraz czuję się taka jakaś bardziej zadbana i wyższa w tych krótkich włosow (mimo, że nie jestem niska, mam ok 170 cm.)
Ada szuka pracy! Pracy, która da możliwość rozwoju... ![]() Edytowane przez Adka_Adka Czas edycji: 2010-10-08 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Pumas, naprawdę ciężko znaleźć dobrego kochanka.
Koleżanki powinny tworzyć bazę fajnych facetów i rekomendować innym poszukującym ![]() Idę stąd bo dziwne pomysły mi przychodzą do głowy. Może to z gorączki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Adka, polecam Ci pyszna salatkle u mnie zawsze robi furrore:
1. salata lodowa, jajka na twardo, pomidor, ogorek, cebulka czerwona albo jakakolwiek, tunczyk, sos winegret, paluchy slone (takie chlebowe) lub bagietka. Sedno sprawy polega na tym, ze salatki nie robisz w misce, tylko kazdemu na talerzu: na spod rozsypujesz salate, potem kolejna wartwa do jest pomidor, ogorek, posypujesz cebulka, ukladac wokol cwiartki jajka, a tak jakby na wierzch, w srodku ukladasz kawalki tunczyka. na stole kladziesz sos winegret. Taka swieza, wiosenna salatka, naprawde pyszna nawet dla tych, ktorzy nie jedza ryb ![]() 2. caprese: mozzarella, pomidor, bazylia swieza, oliwa, sol, pieprz. pyyyychaaaaa. Oczywiscie wszystko w plastry i naprzemiennie ukladac, posypac bazylia i polaz oliwa. do tego rowniez bagietka obowiazkowo. Co do kochankow - chyba masz racje ;-) Choc ja nigdy nie bylam sama dluzej niz...3tygodnie? ale przez te 3 tygodnie troche sie dzialo ;-) Jednak duzo wiecej jest adoratorów, gdy jestesmy stabilne emocjonalnie, w dlugoletnich zwiazkach. Jula, trzeba korzystac z zycia hehe ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-10-08 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Mówię ogólnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Pumas dzięki za przepisy, ten 2 jest mi całkiem znany aczkolwiek wyleciał mi z głowy. Ta z tuńczykiem brzmi rewelacyjnie, o wykorzystaniu tuńczyka w sałatkach też zapomniałam.
![]() Do mnie odkąd zaczęłam mieć TŻ, to co chwila jacyś adoratorzy startowali. Niektórzy naprawdę fajni, na poziomie, ale kocham TŻ także mnie to nie interesowało. Za to jak byłam sama jak palec, to jak już się ktoś pojawiał na horyzoncie to zwykle ktoś nieciekawy... ![]() Choć przyznam czasy singla były fajne. Z kimś się spotykałam, ale krótko. Pamiętam randkę sprzed 3 lat, facet po paru tygodniach się oświaczył, gdy go odrzuciłam zaczął płakać i wydzwaniać jak oszalały... Grr, to było straszne... ![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Adka, moje historie damsko-meskie sa tak zawiłe, zabawne i zakrecone, ze mozna by niezłą powieść o tym napisać ;-)
Sprobuj tej z tunczykiem, chyba dzisiaj tez taka zrobie, bo jest naprawde leciutka i pyszna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moje życie powiedzmy "uczuciowe" też nadaje się na książkę albo do filmu komediowego. Tragikomedia, jak sobie przypomnę niektóre chwile w życiu... ![]()
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Ja odkad mieszkam tutaj, cale zycie moje polaczone jest z moimi przyjaciolkami i facetami, takze jak sie spotykamy, to mamy taki ubaw, przypominajac sobie rozne sytuacje, ze to sie w glowie nie miesci !!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.