|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
http://allegro.pl/item1170674060_osanit_zabkowanie.html ale pewnie działanie podobne Edytowane przez wyderka80 Czas edycji: 2010-08-07 o 08:07 |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
uszy do góry.Wyderka śliczne zdjątka Kancia gratulacje dla pełzaka ![]() Patinka e tam przecież malsuzki są już spore więc nic mu nie bedzie jak zje nawet dwa rodzaje deserku jeden za drugim a i dzidzia rośnie i jego apetyt ![]() Brzoskwinia Ty chcesz mleko usuwać a mi dzidziol zaczął jeść jeszcze o 4 Youyou będzie dobrze! Dzisiaj może apetyt mu wróci Odpisuje ratalnie, bo za dużo mam do nadrobienia...ide czytać dalej. |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Tomek tez dziś w nocy głodny był
na kolacje o 20.00 zjadł 150 keliku, o 24 140 mleka i o 5 znów 140 mleka lecimy zaraz na zakupy, pozniej ide do fryca a pozniej na targi mama& baby ![]() miłego dnia zycze
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila miło cię widzieć
Ślicznie wyglądacie i pięknie siedzicie![]() Wyderka i dobre takie granulki? Olivia będzie dobrze! ?Ja coprawda nie miałam kościelnego ale ponieważ widziałam, ze to mój jedyny ślub będize- ten cywilny- to byłam poddenerwowana...a niepotrzebnie! Jeszcze prawei zniszczyłam sukienke przed ślubem prasowaniem z wodą! A okazało sie, że plamy zostają po wodzie Kocurazab też się śmialiśmy czekając na urzędnika USC, Tż miał malą pomyłkę w trakcie przysięgi...ale po tym już wogóle lajtowo... |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro Was zaczepiłam, to się przedstawię i moją Luizkę.
Na ostatniej fotce mała ze swoim bratem
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka śliczna z Ciebie mamusia! A dzieciaczki cudowne!
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko pobiło dziś rekord
Poszła spać wczoraj o 19 i jeszcze śpi ![]() Myśleliśmy, że sie na 20 na kąpiel obudzi a tu guzik, teraz czekam aż się obudzi bo musi być mega głodna po 14 godzinach snu ![]() Dzisiaj postaram się wszystko nadrobić
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Pantee no buzza nie da sie rozlozyc na plasko,bo jest kubelkowy.Dlatego ja chce sie przesiasc do spacerowki jak najpozniej
Xmila pokrzywka z obrzekiem to masakra.Znam to z autopsji,ale nie wyobrazam sobie tego u malenstwa to dobiero musial byc strach.Dobrze,ze macie to juz za soba Fotki Blonde aaaa masz skakanke z licznikiem.Tez musze taka kupic.A widzisz jakies efekty na brzuchu ? bo ja to sie musze tej opony pozbyc ![]() Shamanaika thx Madziulka tak ostatnio myslalam,o twoim Szymku...on sie bardzo szybko rozwija,jak na ten wiek to duzo mowi...moze jakis geniusz z niego bedzie ? bacznie go obserwujcie i stymulujcie dalszy rozwoj Kocurazab tak, to ta wanienka ja ja tez kiedys zamowilam.mialy byc za 3 dni,minely ponad 2 tyg. juz myslalam,ze zapomnieli o mnie,a tu nagle kurier.nie odebralam przesylki.nie dosc,ze za kuriera 50zl,to jeszcze czekalam 2 tyg., smiech na sali ! za to oczekiwanie to powinnam miec wysylke gratis !! zadzwonili do mnie,czemu nie odebralam to im powiedzialam....pacany ! A ty tez z netu to zamawialas ? juz na zapas )baaardzo udanych chrzcin i urlopu Kancia moja tez jadla dzisiaj w nocy,no ale na kolacje dostala samo mleko (bez kleiku) czekamy na fote po fryzjerze i milego "targowania",napisz pozniej jak bylo Zebcia pamietam ta akcje z sukienka i plamami Bydgoszczanka ojoj jaka malenka jeszcze,sama slodycz ![]() Bardotka co jej zrobilas,ze tak spi ja tez tak chce !!!!!
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
xmila, bydgoszczanka super fotki
![]() madziulka jak to już wstaje to będziesz miała niedługo roboty ![]() zebra my też nie bierzemy kościelnego tylko cywilny - oboje nie mamy bierzmowania (niby można by sobie załatwić) aczkolwiek nie ma sensu bo do kościoła nie chodzę itd itp ale suknię będę miała typowo ślubną białą - a co tam moje dziecię zasnęło niedawno, miałam też jeszcze iść się zdrzemnąć ale uzależnienie od neta wygrało |
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii ja nie praktykuje, a Tż wogle nie wierzy to bez sensu na siłę go ciągnąć.
Olivia i dobrze-miej jaką tlyko chcesz. Jakbym brała ślub mając swój rozmiar a nie z Piotrusiemw brzuchu byłoby inaczej
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
liczy ilosc pzreskokow, czas i kalorie , które strasznie wolna leca efektów jak narazie zeroBydgoszczanka piekna rodzinka Kocurazab Wszystkiego naj na rocznice slubu i udanych chrzcin ![]() Bardotka za senMadziulka za kolejne postepy Szymonka![]() Sebus spał dzisiaj do 7.00, teraz znowu spi ja wstaje na sniadanie i zabieram sie za porzadki i obiad![]() Miłego dnia!
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
My wczoraj byliśmy na weselu. Buło super, chociaż Mi bunt zaliczyła.
Została z moimi rodzicami. Wcześniej już te z z nimi była, na wakacjach byliśmy razem - czyli ogólnie do nich przyzwyczajona. Na początku lajt. Nakarmiona zasnęła w wózku babci na spacerku, ale jak wróciły, to nie chciała, ani soczku, ani deserku ani kaszki, płakała i nic nie pomagało. Mama mówiła, że to może brzuszek, bo parę bączków puściła. Ale nie. Jak przyjechałam (miała 3minutydrogi do domu) to uśmiech od uchca do ucha. Ale też nie chciała kaszki, którą normalnie spija 160ml tylko cyca. Dostała cyca. Wykąpałam 2 cyc. Do łożeczka, przewalanki, znowu cyc i zasnęła. Wróciłam na wesele. Po 1 wróciliśmy to sie obudziła nakarmiłam 2 cyce i spała do 6.45. Co się nie zdarza, żeby tyle spała bez kaszki i tylko z 1 pobudką ![]() A na weselu super. Właściwie to było nietypowo. Bo mąż koleżanki jest Serbem. Brali w czerwcu cywilny, dla papierka i załatwiania karty pobytu dla niego, w lipcu kościelny w Serbii, a teraz uroczystość u nas w kościele i wesele A do tego się okazało, że Panna Młoda będzie Mamusią w lutym/marcu. Bardzo się cieszę. Zmykam robić ciacho dla Olafka, bo jedziemy do Ustronia i będzie chrzestna na wcześniejsze urodziny. A ja zbieram składniki na tort zygzak, który muszę w środę na czwartek zrobić. a Mi znowu śpi. Poczytam Was za chwilę
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka Mi czula,ze nie mam mamusi i protestowala.
za udana zabaweBlonde kupowalas ta skakanke tam ? masz jakiegos linka ? ja musze sie zebrac i wziac wreszcie za A6W |
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaaa.....moje dziecię dzis rano zaliczyło w koncu przewrotkę z brzucha na plecki
Dla was to norma, ale dla mojego leniuszka..wielki skok...to pewnie bo tych wczorajzych ekstremalnych cwiczeniach rehabilitantki. Myslałam ze zejde jak ja cwiczyla...Wielkie generalne sprzatanie u mnie, wiec poczytam pozniej Po wielkiej burzy wszystkie kwiaty mi pospoadałay na balkonie i wielka
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
hejto my dzis stawiamy po drineczku dla mamusiek a po soczku dla malenstw-stuknelo 7 miesiecy Szymkowi-i z jednej strony sie ciesze a z drugiej te nasze malenstwa juz nie sa takie male.
bydgoszczanka mama i dzieciaczki super malinko Mi sie zbuntowala bo tez chciala pojsc na imprezke kocurazab bardotka za sen Patrycji, moze ja Ci podesle Szymka na jedna noc a Ty mi Patrycje to sie wyspie wreszcie.... |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuję
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny juz kiedys pisalysmy o tym ale wtedy mnie to nie dotyczylo bo tu nie ma komarów teraz lecimy do PL i napiszcie co dobrego na komary dla malucha???
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Pantee
![]() Tajgabajga za "7 urodzinki"na komary dziewczyny polecaly plastry mosbito i cos do kontaktow - bros o ile dobrze pamietam.sa tez opaski na raczke mosbito,ale nie wiem od jakiego to wieku |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii niestety nie mam zadnego linka, bo kiedys kupiłam ta skakanke w lidlu
za smieszne pieniadze , ale mozesz poszukac na allegro, ebay ale widziałam tez chyba w katalogu z argosa![]() Tajga za 7 miesiecy Szymka Kiedy lecicie?Pantee
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam problem z owadami... pogryzło coś małego pare dni temu- ale chyba te bomble za małe na komarowe... no w wczoraj znowu na nóżkach 2 ugryzienia
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
aldii senkju
blonde wylatujemy w poniedzialek o 19 a ja w proszku jesli chodzi o pakowanie czy nawet pr\ygotowania....aa |
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do snu Patrycji to ona ogólnie w nocy dobrze śpi, zasypia ok 21 i śpi do 7 rano, ale od 19 do 10 to u niej sukces.
właściwie wczoraj cały dzień przespała taka pogoda pewnietajga ja mam to http://www.*******/apteka/p17554-Ori...la_dzieci_90ml i polecam z czystym sumieniem sprawdzone u nas w warunkach ekstremalnych, na tym pikniku co byliśmy kilka dni temu była dosłownie plaga komarów, nawet w zaproszeniach mieliśmy o tym napisane i zalecali się czymś popsikać, Patrycja wyszła ze starcia z komarami bez szwanku to jest od 1 mc życiadlaczego mi to wykropkowało to link do apteki, przesadzają już... tajga to sie nazywa Orinoko
... Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2010-08-07 o 13:35 |
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze..zrobiłam małemu obiad i niechciał jesc
dałam ugotowana marchewke, pietruszke, kawałeczek ziemniaka i piers z kurczaka, zmielilam, dodalam troszeczke masełka i wody, bo za geste wyszlo i mnie olał ale chyba za krótko mieliłam,bo czuc było kurczaka![]() skonczylo sie na słoiczku, ktorego zjadł 3/4 ![]() Sprobuje innym razem
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w biedronce po te Huggiesy, kupiłam już 4 bo mam mały zapas 3 ale chce Wam powiedzieć , że były znów w promocji obiadki gerbera po 3 szt. za 5,50 zł.
Akurat w mojej biedronce były wszystkie po 5 m-cu. Chyba taka sama promocja była wczesniej w Carefurze. Moje dziecko wczoraj na noc o 20:30 dostało butlę z kleikiem ale efektu to raczej wielkiego nie dało;/ pierwsza pobudka była i tak o 1, potem chyba o 4 i finał o 6... Niby lepiej ale bez rewelacji Przynajmniej wiem , że to nie chodzi o to , że sie moim mlekiem nie najada... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- no własnie ja nie widze po niej, że bolą ja zęby, nie płacze, nie wkłada pięści do buzi..więc jeszce mam niewypróbowane na różnych forach widziałam o nich same pozytywne opinie |
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Wczoraj była u nas gigantyczna burza, która całą przesiedziałam z mama, siostrą i Filipem w łazience W międzyczasie padł prąd i spędziliśmy wieczór przy świeczkach. Dobrze że chwile wczesniej zagotowałam wodę na mleko dla Filipa, to miał co pić na kolację, i poszedł niekąpany spać ![]() Ale niestety apetyt mu dalej nie wrócił, do tego zaczął mocno kaszleć jakby miał płuca wykrztusić ![]() olivia - nic się nie martw i nie stresuj jakimiś drobiazgami których się potem nie pamięta będzie dobrze, zobaczysz!!Cytat:
pooowoli ale systematycznie spada ![]() xmila super fotki i za siadanieMadziulka Cytat:
to ta klasyka?? mam to ![]() Kocurazab powodzenia na chrzcinach
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
youyou oj kurcze to nie dobrze ze kaszelek teraz,jak 3dniówka to powinien byc chyba koniec.a jakie chłodne kapiele?
![]() kocurazab udanego chrztu i byłam na spacerze,słońce grzało a pod koniec złapała nas ulewa,Ada sucha bo miałam folie a mamusia mokra ![]() w biedronce jest proszek Lovela za 15zł za 1,9kg,jesli jeszcze ktos tu pierze w specjalnych proszkach ja piore i napewno do roku będe prac.Mała zasneła,w dzień jak widze że padnieta to biore ją na kolana przed komp i puszczam piosenki,lubi żabke mała i krasnoludki min, i po 4piosenkach najczęsciej odpada. w nocy budziła sie często z płaczem bo ząbki cały czas sie wyrzynają.
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Filka jak mały mial 39C temperatury to dzwonilam do pediatry i powiedziała że poza czopkiem żeby mu zrobić chłodną kąpiel żeby się trochę organizm schłodził.... teraz schizuję że była za chłodna i przez to kaszle
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

uszy do góry.

na kolacje o 20.00 zjadł 150 keliku, o 24 140 mleka i o 5 znów 140 mleka

to dobiero musial byc strach.Dobrze,ze macie to juz za soba 
ja tez tak chce !!!!!
to będziesz miała niedługo roboty 

ale chyba za krótko mieliłam,bo czuc było kurczaka