Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 08:04   #961
wyderka80
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Wyderka, ja znalazłam na allegro takie granulki
http://allegro.pl/item1179347005_gra...e.html#gallery
myślisz że to to samo o czym pisałaś?
kocurazab ja mam dokładnie takie.
http://allegro.pl/item1170674060_osanit_zabkowanie.html
ale pewnie działanie podobne

Edytowane przez wyderka80
Czas edycji: 2010-08-07 o 08:07
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 08:08   #962
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
...tak wiec trudno... koncze temat czy ma stawac czy nie. Kazdy zrobi po swojemu. Ja mu nic nie bede kazac ani zabraniac. Po prostu sadze,ze moze szybciej sie rozwija fizycznie lub sprawnosciowo niz inne dzieci. Przeciez nie bede go "hamowac w rozwoju" bo patrze,ze zaczyna kombinowac tez z lezenia na brzuchu przekrecac tylek do siedzenia. To co tez zle? Zmuszam go?
Nic się nie przejmuj!!!! W "Mam dziecko" wrześniowym piszą że guzik prawda, że jak dziecko wcześniej staje to rodzice mu krzywde robią. Jest gotowe to to robi i kropka. Nóżki wykrzywiają się i owszem- z braku wit D a nie od stania. Jest jedna zasada- nic na siłe. Ale to dziecko wie kiedy jest gotowe fizycznie żeby wstawać i psychicznie- na upadki. Przecież jedno dziecko się rozwija szybciej mięśniowo i ruchowo inne wolniej uszy do góry.

Wyderka śliczne zdjątka

Kancia gratulacje dla pełzaka

Patinka e tam przecież malsuzki są już spore więc nic mu nie bedzie jak zje nawet dwa rodzaje deserku jeden za drugim a i dzidzia rośnie i jego apetyt

Brzoskwinia Ty chcesz mleko usuwać a mi dzidziol zaczął jeść jeszcze o 4i to 150 a zjada zazwyczaj 120-130

Youyou będzie dobrze! Dzisiaj może apetyt mu wróci

Odpisuje ratalnie, bo za dużo mam do nadrobienia...ide czytać dalej.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 08:15   #963
Kancia
Zakorzenienie

Tomek tez dziś w nocy głodny był na kolacje o 20.00 zjadł 150 keliku, o 24 140 mleka i o 5 znów 140 mleka normalnie jada w nocy raz ale dziś miał jakiś większy apetyt

lecimy zaraz na zakupy, pozniej ide do fryca a pozniej na targi mama& baby
miłego dnia zycze
Stary 2010-08-07, 08:28   #964
zebra666
Zakorzenienie

Xmila miło cię widzieć Ślicznie wyglądacie i pięknie siedzicie

Wyderka i dobre takie granulki?

Olivia będzie dobrze! ?Ja coprawda nie miałam kościelnego ale ponieważ widziałam, ze to mój jedyny ślub będize- ten cywilny- to byłam poddenerwowana...a niepotrzebnie! Jeszcze prawei zniszczyłam sukienke przed ślubem prasowaniem z wodą! A okazało sie, że plamy zostają po wodzie ale mama mi poleciła w czym i jak wyprać i wyprasowałam na sucho i było super. Z erwów miałam kilka plamek po palcach a nakremowałam ręce ale miałam to w nosie a nikt nie zauwarzył. Wszystko zlazło... i nie wiem jak sprzedac na all za dużo kiecek i nikt jej nawet nie widział jak wystawiłam. Masakra. A ja już nie mam cyca i sukienka w biuście za luźna będzie.

Kocurazab też się śmialiśmy czekając na urzędnika USC, Tż miał malą pomyłkę w trakcie przysięgi...ale po tym już wogóle lajtowo...

Stary 2010-08-07, 08:34   #965
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Skoro Was zaczepiłam, to się przedstawię i moją Luizkę.
Na ostatniej fotce mała ze swoim bratem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 08:57   #966
zebra666
Zakorzenienie

Bydgoszczanka śliczna z Ciebie mamusia! A dzieciaczki cudowne!

Stary 2010-08-07, 09:32   #967
bardotka_a
Wtajemniczenie

Moje dziecko pobiło dziś rekord

Poszła spać wczoraj o 19 i jeszcze śpi

Myśleliśmy, że sie na 20 na kąpiel obudzi a tu guzik, teraz czekam aż się obudzi bo musi być mega głodna po 14 godzinach snu

Dzisiaj postaram się wszystko nadrobić
Stary 2010-08-07, 09:41   #968
aldii
Zakorzenienie

Pantee no buzza nie da sie rozlozyc na plasko,bo jest kubelkowy.Dlatego ja chce sie przesiasc do spacerowki jak najpozniej
Xmila pokrzywka z obrzekiem to masakra.Znam to z autopsji,ale nie wyobrazam sobie tego u malenstwa to dobiero musial byc strach.Dobrze,ze macie to juz za soba usciski
Fotki Franio podobny do ciebie i te oczy...!!!
Blonde aaaa masz skakanke z licznikiem.Tez musze taka kupic.A widzisz jakies efekty na brzuchu ? bo ja to sie musze tej opony pozbyc
Shamanaika thx o tej blokadzie podnozka slyszalam.A te pianki na palak chyba mozna dokupic ? bo w wiekszosci wozkow dzieci "je pozeraja".A chcecie 3,czy 4kolowy ? ja bym wolala 4
Madziulka tak ostatnio myslalam,o twoim Szymku...on sie bardzo szybko rozwija,jak na ten wiek to duzo mowi...moze jakis geniusz z niego bedzie ? bacznie go obserwujcie i stymulujcie dalszy rozwoj
Kocurazab tak, to ta wanienka
ja ja tez kiedys zamowilam.mialy byc za 3 dni,minely ponad 2 tyg. juz myslalam,ze zapomnieli o mnie,a tu nagle kurier.nie odebralam przesylki.nie dosc,ze za kuriera 50zl,to jeszcze czekalam 2 tyg., smiech na sali ! za to oczekiwanie to powinnam miec wysylke gratis !! zadzwonili do mnie,czemu nie odebralam to im powiedzialam....pacany !
A ty tez z netu to zamawialas ?
juz na zapas rocznicowy (bo jutro moge zapomniec )
baaardzo udanych chrzcin i urlopu
Kancia moja tez jadla dzisiaj w nocy,no ale na kolacje dostala samo mleko (bez kleiku)
czekamy na fote po fryzjerze i milego "targowania",napisz pozniej jak bylo
Zebcia pamietam ta akcje z sukienka i plamami nie bedziecie w ogole brac koscielnego (nawet za kilka lat) ?
Bydgoszczanka ojoj jaka malenka jeszcze,sama slodycz i podobna do ciebie.jaka wpatrzona w braciszka
Bardotka co jej zrobilas,ze tak spi ja tez tak chce !!!!!
Stary 2010-08-07, 09:45   #969
oliviaoO
Rozeznanie

xmila, bydgoszczanka super fotki
madziulka jak to już wstaje to będziesz miała niedługo roboty
zebra my też nie bierzemy kościelnego tylko cywilny - oboje nie mamy bierzmowania (niby można by sobie załatwić) aczkolwiek nie ma sensu bo do kościoła nie chodzę itd itp ale suknię będę miała typowo ślubną białą - a co tam

moje dziecię zasnęło niedawno, miałam też jeszcze iść się zdrzemnąć ale uzależnienie od neta wygrało

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:45   #970
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Bydgoszczanka śliczna z Ciebie mamusia! A dzieciaczki cudowne!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Bydgoszczanka ojoj jaka malenka jeszcze,sama slodycz i podobna do ciebie.jaka wpatrzona w braciszka
!

Luiza

Stary 2010-08-07, 09:54   #971
zebra666
Zakorzenienie

Aldii ja nie praktykuje, a Tż wogle nie wierzy to bez sensu na siłę go ciągnąć.

Olivia i dobrze-miej jaką tlyko chcesz. Jakbym brała ślub mając swój rozmiar a nie z Piotrusiemw brzuchu byłoby inaczej

Stary 2010-08-07, 10:09   #972
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Blonde aaaa masz skakanke z licznikiem.Tez musze taka kupic.A widzisz jakies efekty na brzuchu ? bo ja to sie musze tej opony pozbyc
tak z licznikiemliczy ilosc pzreskokow, czas i kalorie, które strasznie wolna lecaefektów jak narazie zeroMi głównie chodzi tez o nogi,a zreszta o całokształt

Bydgoszczanka piekna rodzinka

Kocurazab Wszystkiego naj na rocznice slubu i udanych chrzcin

Bardotka za sen

Madziulka za kolejne postepy Szymonka

Sebus spał dzisiaj do 7.00, teraz znowu spija wstaje na sniadanie i zabieram sie za porzadki i obiad

Miłego dnia!
Stary 2010-08-07, 10:18   #973
malinka118
Rozeznanie

My wczoraj byliśmy na weselu. Buło super, chociaż Mi bunt zaliczyła.
Została z moimi rodzicami. Wcześniej już te z z nimi była, na wakacjach byliśmy razem - czyli ogólnie do nich przyzwyczajona. Na początku lajt. Nakarmiona zasnęła w wózku babci na spacerku, ale jak wróciły, to nie chciała, ani soczku, ani deserku ani kaszki, płakała i nic nie pomagało. Mama mówiła, że to może brzuszek, bo parę bączków puściła. Ale nie. Jak przyjechałam (miała 3minutydrogi do domu) to uśmiech od uchca do ucha. Ale też nie chciała kaszki, którą normalnie spija 160ml tylko cyca. Dostała cyca. Wykąpałam 2 cyc. Do łożeczka, przewalanki, znowu cyc i zasnęła. Wróciłam na wesele. Po 1 wróciliśmy to sie obudziła nakarmiłam 2 cyce i spała do 6.45. Co się nie zdarza, żeby tyle spała bez kaszki i tylko z 1 pobudką
A na weselu super. Właściwie to było nietypowo. Bo mąż koleżanki jest Serbem. Brali w czerwcu cywilny, dla papierka i załatwiania karty pobytu dla niego, w lipcu kościelny w Serbii, a teraz uroczystość u nas w kościele i wesele A do tego się okazało, że Panna Młoda będzie Mamusią w lutym/marcu. Bardzo się cieszę. Zmykam robić ciacho dla Olafka, bo jedziemy do Ustronia i będzie chrzestna na wcześniejsze urodziny.
A ja zbieram składniki na tort zygzak, który muszę w środę na czwartek zrobić. a Mi znowu śpi.
Poczytam Was za chwilę
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:22   #974
aldii
Zakorzenienie

Malinka Mi czula,ze nie mam mamusi i protestowala.
za udana zabawe
Blonde kupowalas ta skakanke tam ? masz jakiegos linka ? ja musze sie zebrac i wziac wreszcie za A6W
Stary 2010-08-07, 10:28   #975
pantee
Raczkowanie

Aaaaaaaaaaa.....moje dziecię dzis rano zaliczyło w koncu przewrotkę z brzucha na plecki Dla was to norma, ale dla mojego leniuszka..wielki skok...to pewnie bo tych wczorajzych ekstremalnych cwiczeniach rehabilitantki. Myslałam ze zejde jak ja cwiczyla...

Wielkie generalne sprzatanie u mnie, wiec poczytam pozniej Po wielkiej burzy wszystkie kwiaty mi pospoadałay na balkonie i wielka
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 10:36   #976
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

hejto my dzis stawiamy po drineczku dla mamusiek a po soczku dla malenstw-stuknelo 7 miesiecy Szymkowi-i z jednej strony sie ciesze a z drugiej te nasze malenstwa juz nie sa takie male.
bydgoszczanka mama i dzieciaczki super
malinko Mi sie zbuntowala bo tez chciala pojsc na imprezke
kocurazabza rocznice i udanych chrzcin i zdjecia po poprosimy
bardotkaza sen Patrycji, moze ja Ci podesle Szymka na jedna noc a Ty mi Patrycje to sie wyspie wreszcie....
Stary 2010-08-07, 10:40   #977
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bydgoszczanka piekna rodzinka

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
hejto my dzis stawiamy po drineczku dla mamusiek a po soczku dla malenstw-stuknelo 7 miesiecy Szymkowi-i z jednej strony sie ciesze a z drugiej te nasze malenstwa juz nie sa takie male.
bydgoszczanka mama i dzieciaczki super
Gratuluję 7 miesięcy

Dziekuję

Luiza

Stary 2010-08-07, 12:16   #978
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Dziewczyny juz kiedys pisalysmy o tym ale wtedy mnie to nie dotyczylo bo tu nie ma komarów teraz lecimy do PL i napiszcie co dobrego na komary dla malucha???
Stary 2010-08-07, 12:34   #979
aldii
Zakorzenienie

Pantee
Tajgabajga za "7 urodzinki"
na komary dziewczyny polecaly plastry mosbito i cos do kontaktow - bros o ile dobrze pamietam.sa tez opaski na raczke mosbito,ale nie wiem od jakiego to wieku
Stary 2010-08-07, 12:45   #980
blonde_hair
Zakorzenienie

Aldii niestety nie mam zadnego linka, bo kiedys kupiłam ta skakanke w lidluza smieszne pieniadze, ale mozesz poszukac na allegro, ebay ale widziałam tez chyba w katalogu z argosa

Tajga za 7 miesiecy SzymkaKiedy lecicie?

Pantee
Stary 2010-08-07, 13:12   #981
aldii
Zakorzenienie

Blonde
Stary 2010-08-07, 13:13   #982
zebra666
Zakorzenienie

Też mam problem z owadami... pogryzło coś małego pare dni temu- ale chyba te bomble za małe na komarowe... no w wczoraj znowu na nóżkach 2 ugryzienia

Stary 2010-08-07, 13:30   #983
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

aldii senkjubede pamietac
blonde wylatujemy w poniedzialek o 19 a ja w proszku jesli chodzi o pakowanie czy nawet pr\ygotowania....aa
Stary 2010-08-07, 13:33   #984
bardotka_a
Wtajemniczenie

Co do snu Patrycji to ona ogólnie w nocy dobrze śpi, zasypia ok 21 i śpi do 7 rano, ale od 19 do 10 to u niej sukces. właściwie wczoraj cały dzień przespała taka pogoda pewnie

tajga ja mam to http://www.*******/apteka/p17554-Ori...la_dzieci_90ml i polecam z czystym sumieniem sprawdzone u nas w warunkach ekstremalnych, na tym pikniku co byliśmy kilka dni temu była dosłownie plaga komarów, nawet w zaproszeniach mieliśmy o tym napisane i zalecali się czymś popsikać, Patrycja wyszła ze starcia z komarami bez szwanku to jest od 1 mc życia

dlaczego mi to wykropkowało to link do apteki, przesadzają już...

tajga to sie nazywa Orinoko

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:35
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:21   #985
blonde_hair
Zakorzenienie

Kurcze..zrobiłam małemu obiad i niechciał jescdałam ugotowana marchewke, pietruszke, kawałeczek ziemniaka i piers z kurczaka, zmielilam, dodalam troszeczke masełka i wody, bo za geste wyszlo i mnie olałale chyba za krótko mieliłam,bo czuc było kurczaka
skonczylo sie na słoiczku, ktorego zjadł 3/4
Sprobuje innym razem
Stary 2010-08-07, 14:56   #986
wyderka80
Raczkowanie

Byłam dziś w biedronce po te Huggiesy, kupiłam już 4 bo mam mały zapas 3 ale chce Wam powiedzieć , że były znów w promocji obiadki gerbera po 3 szt. za 5,50 zł.
Akurat w mojej biedronce były wszystkie po 5 m-cu.
Chyba taka sama promocja była wczesniej w Carefurze.

Moje dziecko wczoraj na noc o 20:30 dostało butlę z kleikiem ale efektu to raczej wielkiego nie dało;/ pierwsza pobudka była i tak o 1, potem chyba o 4 i finał o 6...
Niby lepiej ale bez rewelacji
Przynajmniej wiem , że to nie chodzi o to , że sie moim mlekiem nie najada...

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wyderka i dobre takie granulki?
no własnie ja nie widze po niej, że bolą ja zęby, nie płacze, nie wkłada pięści do buzi..więc jeszce mam niewypróbowane
na różnych forach widziałam o nich same pozytywne opinie
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 15:38   #987
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Co do snu Patrycji to ona ogólnie w nocy dobrze śpi, zasypia ok 21 i śpi do 7 rano, ale od 19 do 10 to u niej sukces. właściwie wczoraj cały dzień przespała taka pogoda pewnie

tajga ja mam to http://www.*******/apteka/p17554-Ori...la_dzieci_90ml i polecam z czystym sumieniem sprawdzone u nas w warunkach ekstremalnych, na tym pikniku co byliśmy kilka dni temu była dosłownie plaga komarów, nawet w zaproszeniach mieliśmy o tym napisane i zalecali się czymś popsikać, Patrycja wyszła ze starcia z komarami bez szwanku to jest od 1 mc życia

dlaczego mi to wykropkowało to link do apteki, przesadzają już...

tajga to sie nazywa Orinoko
dzieki Kochana
Stary 2010-08-07, 15:38   #988
youyou
Zakorzenienie

hej mamusie

Wczoraj była u nas gigantyczna burza, która całą przesiedziałam z mama, siostrą i Filipem w łazience W międzyczasie padł prąd i spędziliśmy wieczór przy świeczkach.
Dobrze że chwile wczesniej zagotowałam wodę na mleko dla Filipa, to miał co pić na kolację, i poszedł niekąpany spać

Ale niestety apetyt mu dalej nie wrócił, do tego zaczął mocno kaszleć jakby miał płuca wykrztusić Daję mu syropek i dzwoniłam do pediatry.. na razie nie mam po co do niej jechać, jak nic się nie zmieni to w poniedziałek pojedziemy na osłuchanie. Może go dorobiłyśmy tą chłodną kąpielą

olivia - nic się nie martw i nie stresuj jakimiś drobiazgami których się potem nie pamięta będzie dobrze, zobaczysz!!

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
ha już po mojej diecie, jestem słaba i się złamałam - kupiłam loda sobie i na wieczór desperadosa ale przynajmniej jestem szczęśliwa. Po prostu wyrzucam pieczywo, tłuste rzeczy i słodycze z jadłospisu, może jakoś pójdzie jeszcze te 4 kg bez dukana
ja na takiej diecie od kwietnia zrzuciłam już -9kg pooowoli ale systematycznie spada

xmila super fotki i za siadanie

Madziulka

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość

Dopoki pamietam
jakis czas temu kupilam plyty MUZYKA BOBASA. Musze Wam powiedziec, ze synek je uwielbia Myzyka stworzona wlasnie dla takich smykow. Jak tylko uslyszy ktoras plytke, sa 3 to od razu widac ze robi sie taki mega szczesliwy, buzia promienieje, skacze dupskiem. Normalnie az milo patrzec. Naprawde polecam. Super sprawa

to ta klasyka?? mam to

Kocurazab powodzenia na chrzcinach
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 16:21   #989
filka2
Zadomowienie

youyou oj kurcze to nie dobrze ze kaszelek teraz,jak 3dniówka to powinien byc chyba koniec.a jakie chłodne kapiele?
kocurazab udanego chrztu i na rocznice.

byłam na spacerze,słońce grzało a pod koniec złapała nas ulewa,Ada sucha bo miałam folie a mamusia mokra

w biedronce jest proszek Lovela za 15zł za 1,9kg,jesli jeszcze ktos tu pierze w specjalnych proszkachja piore i napewno do roku będe prac.

Mała zasneła,w dzień jak widze że padnieta to biore ją na kolana przed komp i puszczam piosenki,lubi żabke mała i krasnoludki min, i po 4piosenkach najczęsciej odpada.
w nocy budziła sie często z płaczem bo ząbki cały czas sie wyrzynają.
Stary 2010-08-07, 16:29   #990
youyou
Zakorzenienie

Filka jak mały mial 39C temperatury to dzwonilam do pediatry i powiedziała że poza czopkiem żeby mu zrobić chłodną kąpiel żeby się trochę organizm schłodził.... teraz schizuję że była za chłodna i przez to kaszle
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości