|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
w którym miejscu dokladnie jest ta apteka?
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
ul. Swietokrzyska 32. Znajduje sie miedzy metrem Swietkorzyska a rondem Onz po prawej stronie jak sie idzie od metra, w pasazu handlowym zaraz za sukniami slubnymi.
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze...
to rzeczywiscie ponad 10złoty różnicy, bez przesady... skąd oni biorą te ceny;/ |
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
W aptekach tak jest. Ze wszystkimi lekami, kosmetykami... Dlatego warto pytać się w każdej napotkanej po ile co jest.
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko...czy yasmine z reguły czy ZAWSZE bierze sie od pierwszego dnia miesiaczki????? POniewaz mialam mocno rozregulowany (jak sie okazało) cykl, plamiłam 11 dni, a potem 8 krwawiłam. Lekarz zapisał mi duphaston (2 razy dziennie przez 10 dni) - a po tych 10 dniach, niby 3 dni przerwy i yasmine (od pierwszego dnia krwawienia).
Tylko jak ja krwawilam 7 dni podczas brania duphaston (teraz nie krwawię) (zostały mi 3 dni brania) to jest to możliwe, ze po odstawieniu zaraz znowu pojawi sie miesiaczka???? PO TYGODNIU? A jesli po trzech dniach od odstawienia duphastonu NIE pojawi sie okres, to co robic? Moge brac yasmine mimo tego,, ze nie mam okresu, czy mam czekac??? Bardzo prosze o rade, poniwaz malo znam sie na pigulkach, a jakoś głupio lecieć do ginekologa i na dodatek wydawać kasę, tylko po to by zapytać o tabsy... ps. dodam, ze po pewnych przeżyciach byłam zbyt zdenerwowana i jakoś mi nie przyszlo do glowy by zapytac sie o to w trakcie ostatniej wizyty... N.
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
mnie doktor powiedziala, ze mam zaczac brac yasmin od pierwszego dnia miesiaczki. brac 21 dni (czyli brac opakowanie), potem 7 dni przerwy i znowu.
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Nelllcia powinno się zaczynać opakowanie pierwszego dnia miesiączki. O nietypowych sytuacjach powinnaś porozmawiać z ginekologiem, może są od tego odstępstwa... Poszukaj na forum Ginekologia, może tam znajdziesz o tym wątek, gdzieś podobne widziałam...
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
rosna wam piersi od tabletek?? bo mi bardzo i zauwazylam ze robia mi sie rozstepy!
|
|
|
|
#969 | |
|
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
a na rozstepy to czym predzej kup jakis krem bo pozniej juz nic nie pomoze :/ ja uzywam i chwale sobie krem do biustu eveline slim extreme 3d i widze ze na opakowaniu pisze ze minimalizuje rozstepy (mi przy ostatnim opakowaniu mercilonu urosly piersi o jeden rozmiar a jak przestalam brac to z powrotem zmalaly i rozstepow nie mam )
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja osobiście nie znam żadnego skutecznego lekarstwa, w cudowne kremy nie wierzę - rozstępy to blizny, tego nie da się ot tak usunąć, ale może się mylę, przeszukaj forum .
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
#972 |
|
Organizatorkaaa :)
|
dlatego najlepiej zapobiegac i regularnie stosowac jakies kremy ujedrniajace bo pozniej to juz tylko drogie zabiegi pomoga i to nie na 100% :/
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja stosowałam balsam ujędrniający (konkretnie Garniera) i nic to nie dało. Podczas stosowania właśnie Yasmin pojawiły się okropne rozstępy na udach. Na szczęście aż tak strasznie nie są widoczne (wewnętrzna strona ud), no ale... ;/
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
odkad zazywacie tabletki zawsze macie bardzo regularny okres? bo ja tak mialam... do dzisiaj... zawsze dostawalam w czwartek co 28dni. martwie sie, bo w tym miesiacu doszlo do zblizenia z moim TZ... macie 100% do tych tabletek??? a moze to przez stres albo przez globulki, ktore przyjmowalam?
|
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
odkad zazywacie tabletki zawsze macie bardzo regularny okres? bo ja tak mialam... do dzisiaj... zawsze dostawalam w czwartek co 28dni. martwie sie, bo w tym miesiacu doszlo do zblizenia z moim TZ... macie 100% do tych tabletek??? a moze to przez stres albo przez globulki, ktore przyjmowalam?
prosze o odpowiedz |
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
a jak sie sprawowal cilest 35?uzywal ktos
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
a jak sprawowal sie diane 35? uzywal ktos?
|
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do skuteczności, to nie są skuteczne na 100% - jak każde...
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
A zdarzyło sie wam,ze w ogole nie dostalyscie okresu w czasie 7dniowej przerwy??..
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli bardzo się stresujesz to zrób test...
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
juz jest ok!
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
no wiec tydzien brania Yasminu minal. powiem szczerze uczucia mieszane...
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
madziula - przy pierwszym opakowaniu jest najgorzej. Potem powinna cześć skutków ubocznych zniknąć
.
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja pierwsze opakowanie Yasmin zaczęłam tydzień temu, 2 marca w niedziele Zaczęłam razem z antybiotykami bo byłam chora. Stosowaliśmy dodatkowe zabezpieczenie. Ja mam problem - nie mogę sie przekonać, żeby przestać używać prezerwatywy. Mam uraz i bardzo boję się zajść w ciążę. Jak dotąd nie odczuwam dolegliwości spowodowanych tabletkami. Miałam bóle głowy kilka dni, ale nie wiem czy to od tabletek.
Edytowane przez Nora Czas edycji: 2008-03-10 o 22:46 Powód: literówka |
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Spora szansa, że to od nich. U mnie to wystąpiło, i jestem na 100% pewna że to od tabletek...
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
ja przez dwa czy trzy dni na tygodniu po prostu "umieralam";/ bylo mi strasznie niedobrze mialam wrazenie ze zaraz bede wymiotowac juz nie wspominajac o bolu brzucha i glowy. ale mam nadzieje ze to przyniesie efekt a najwazniejsze ze nie dalej skutkow ubocznych. ale co wazne narazie nie przytylam
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
W tym miesiącu zaczynam znów brać Yasmin.
Kiedyś brałam i nie miałam żadnych skutków ubocznych, a i okresik baaardzo regularny - wręcz co do godziny Ciekawe czy tak będzie i tym razem... ![]() Dodam, że kiedyś, daaawno temu brałam novynette i również nie miałam żadnych skutków ubocznych. |
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Ja odstawiłam Yasmin jakiś miesiąc temu po ok.pół roku zażywania(wcześniej brałam inne tabletki). Co prawda na cere działa świetnie, ale trochę od niego przytyłam, a nie zmieniłam sposobu odżywiania. Teraz znowu muszę przyzwyczaić się do kalendarzyka
|
|
|
|
#990 |
|
Przyczajenie
|
ja teraz zaczelam brac yasmin, jakies 5 dni temu, jak dostalam okresu...nie widze zmian procz tego, ze praktycznie mam...tylko jakies plamienie a nie prawdziwy okres:/ nie wiem czy to dobrze czy nie....wam tez sie zdarzylo?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

)
. Ja osobiście nie znam żadnego skutecznego lekarstwa, w cudowne kremy nie wierzę - rozstępy to blizny, tego nie da się ot tak usunąć, ale może się mylę, przeszukaj forum
.