![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
a) ważniejsze od podobania się sobie jest podobanie się innym b) wszystko należy robić pod opinię facetów, jeśli coś się podoba facetom, to znaczy że jest słuszne c) jeśli masz niewielki biust/tyłek albo bardzo duży biust/tyłek + fałdę na brzuchu i jakimś cudem udało ci się wyrwać faceta to jesteś mistrzynią Ogólnie kółeczko dowartościowywania się kosztem innych, podawaniem być może przekłamanych wymiarów i darmowego lansu, ile to się nie mierzy i nie waży (naprawdę, strasznie to wszystkich interesuje, jakie która ma wymiary, a ileż to wnosi do tematu... ![]() Au revoir ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2010-09-08 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic bardziej mylnego. ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to całe BMI to głupota. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sama tresc watku i pytania potwierdza i a i b wiec nie stekaj. Sama autorka przeciez pyta, bo najwyrazniej obchodzi ja opinia facetow. I wlasnie tu jest najlepszy dowod, jak sie te puszyste osoby akceptuja i kochaja swoja wage. Jak zakladaja tysiac piecdziesiat watkow, o tym, czy moga byc zegzi/sa zegzi/jakie maia wymiary i ze sa zegzi, albo szturmuja takie watki i udowadniaja na sile. Jeszcze nie widzialam watku szczuplej laski gdzie by pytala, czy moze byc zegzi albo zeby szczuple mialy palaca potrzebe udowadniac ze maja X w pasie i kochajacego misia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze jakas niepewna i nieakceptujaca siebie grubaska zaklada taki watek nie znaczy, ze wszystkie grubasy takie sa. A jesli chodzi o kochanie wagi. Z tego co zauwazylam to malo kto w pelni akceptuje swoja wage. A to, ze biodra za grube, a to biust zbyt plaski itp itd. wiec nie gadaj ze niezadowolenie ze swojej wagi to domena tylko i wylacznie grubych.
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwazam zeby bylo lepiej jak schudne, po prostu jest mi latwiej schudnac te pare kg i nosic stare ciuchy niz kupowac nowe, kosztem np. straty mieszkania (bo kase, ktora mam na czynsz i opalty musialabym wydac na nowa garderobe). Nie wiem na serio co jest w tym niezrozumialego. Czasem mi sie wydaje, ze wraz z mniejsza iloscia tluszczu w organizmie, niektorym zmniejsza sie ilosc szarych komorek ![]()
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą padła już w tym temacie informacja, że osoby grube są mądrzejsze i sympatyczniejsze - masz, będzie Ci lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#969 | ||||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie w tym rzecz jest, społeczeństwo wbija ludziom do głów, że grube jest okropne, co by gruby nie zrobił, i tak ładnie wyglądał nie będzie, i potem jest efekt jak u autorki wątku, zaslania ciało, wstydzi się go, a grubi ludzie często są właśnie zaniedbani, łazą w dresach itepe bo wyznają zasadę 'po co kupować/szukać czegoś fajnego skoro i tak mi nic to nie da'. a stety niestety, ciuchy, makijaż, też dużo dają, nie zrobią z xxl l-ki czy m-ki ale potrafią wydobyć jakąś atrakcyjność. pamiętam w jakim szoku byłam jak jedna moja koleżanka zaczęła się malować, od razu jej wygląd buzi skoczył, mimo, że, o zgroza, dupa nie zmalała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie znam ani jednej (z paroma wyjątkami ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do sympatyczności, no to ja już nie wiem, siedzę w tym temacie dość pobłazliwa dla ludzi grubych to muszę być gruba (zresztą coś tam już Poemadka napisała o tejże tam bliskości do 120), skoro jestem gruba, to sympatyczna, to czemu Nuova mi pisze, żem zgorzkniała, zjadliwa i w ogóle. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Jak widać: nie dogodzisz. ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- niniejszym, ja już naprawdę dziekuję za uwagę. Jakoś tak wyszło, ale też wybawiłam się tu chwilami równie setnie jak Wiśniówa ![]() ![]() Pa dziewczynki, pozdrawiam serdecznie. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-09-08 o 17:28 |
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
odpowiedz na pytanie-w temacie watku
Tak dla potwierdzenia: http://saksinthecity.blogspot.com/ ![]() ![]()
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
ojaa, ja naprawdę lubię takie tematy.
Tak, muszę to przyznać : uwielbiam tematy o urodzie, sylwetkach, twarzy w i bez makijażu i inne tego typu pierdoły, na wizaż w sumie też przez to zawędrowałam ![]() niesamowicie mnie odprężają i relaksują ![]() i dziś Top Model też sobie włączę, zobaczę jak wyżywają się na dziewczynach kompletnie nie nadających się do tej roli, a co! Taka jestem zła i niedobra ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#972 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obydwoje zgodziliśmy się, że jest bardzo ładna i zadbana ![]() Co kto lubi ![]() Ja gdybym była lesbijką to raczej też wolałabym płaski brzuch itp... życie ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
BAN stały
|
mi się stronka nie otwiera.
zapomniała w ogóle o tym całym top model, widziałam zajawkę i to mi wyjasniło, co tak ostatnio więcej o Krupie słyszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Hultaj, bo trzeba usunąć z linku ehem
![]()
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
BAN stały
|
aaa
![]() no ładna :P w ogóle jakiś inny świat na tej stronie, dużi ludzie robią to samo co szczupli, buszują po sklepach, siedzą przy stolikach i wklejają fotki na bloga ![]() a tak nieco bardziej serio, szczerze wątpię, że któraś z tamtych nieco pokaźniejszych osóbek ma mniej niż setunię. :P żeby nie powiedzieć, niż setunię i mendel lub ćwierć. ![]() ale co tam, tyż liczbo. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
nie, przecież doszłyśzmy do konsensusu, że szczupłe to i głupsze
![]() to ja idę tipsy zrobić i programik włączyć. trzymajcie się.
![]() |
#980 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wspomnę o kupowaniu kiecek, które wiecznie tam gdzie powinien być biust i biodra, wiszą i dyndają... Chudość też może być źródłem kompleksów.
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem ta pani ma dość ładną twarz, ładny makijaż, ale figura.. Nieładna, delikatnie powiedziane. Moim zdaniem nie jest seksowna, absolutnie nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem, może faktycznie z innej bajki jestem, bo dla mnie ta dziewczyna z bloga jest wyjątkowo ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
ale ona sama pisze, że chce schudnąć
![]()
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Witam jeśli chodzi o kobietę z blogu,uważam ,że z twarzy bardzo ładna kobieta .Figura straszna bo jest gruba otóż to - ona nie ma nadwagi 2 kg ,tylko dużo dużo więcej i mniejsza o ciało o to jak się czuje .
Większość osób tyjąc stwierdza po pewnym czasie ze jest ok nie ważne czy to nadwaga 20 - 40 kg ,uważna ,ze się toleruje i jest z tego dumna . A JA SIĘ PYTAM! Jak można być dumnym z tego ,że jest się chorym ? Otyłość to choroba psychiczna . To uzależnienie od jedzenia , spożywanie zbyt dużych ilosci kalorii- co sprawia ludziom przyjemnośc bo jest uzależniające i poprawia samopoczucie ,jak alkoholizm itd. nie nalezy tego szufladkować ,ale zabrac się za siebie ,nie ze względu na ciało - ale ze względu na zdrowie ,tacy ludzie 40-50 i koniec ,wiecej nie pożyją, serce nie jest na tyle wytrzymale zeby dźwigać takie zwały tłuszczu ,i zamiast przechwalać się ze akceptuje to ze jestem gruba ,trzeba spojrzeć na siebie -na swoje życie i na wagę realnie - wziąć się za siebie ,żeby wychować dzieci wnuczęta i pra...żeby być zdrowym! Żadna choroba nie sprawia ,że człowiek wygląda atrakcyjnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z koszulami mam problem, bo w cycku nie mogę się dopiąć i robi się nieładna dziurka, przez którą wszystko widać ![]() Zastanawiam się dziewczyny skąd w takim temacie wzięło się aż tyle wypowiedzi? Jej, gruba może być seksi, ale nie musi. Chuda podobnie. O czym tu więcej dyskutować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Co do " bo im sie nie chce latac na silownie, to moga nie latac" Hultaju, to plac za tych, co im sie nie chce latac do pracy, bo to meczace. Odpowiedzialnosc za wlasne cialo musi byc. "Nie chce mi sie" to nie jest zadna wymowka
Co do mojego basenu: dobra analogia. Basen mial mi pomoc a) nauczyc sie plywac motylem b) zrobic rzezbe. Nie chodze wiec motylem zajefajnie nie plywam, rzezby nie mam. I co? Nie wciskam wszystkim naookolo kitkow, ze mam SUPERRZEZBE i plywam lepiej niz Phelps. Dokladnie to robia ludzie grubi w tego typu watkach - wciskaja na sile innym, ze MUSZA koniecznie uwazac, ze grube = seksi i piekne. Moze powinnam zalozyc watek "czy nie chodzac na base, moge sie nauczyc plywac rewelacyjnie motylem?". Mniej wiecej taki mialby sens, jak powyzszy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Hultaj
no ale to jest Twoja opinia o wyrocznio, zostawiając ten wątek na chwilę, są w przyrodzie duże kobiety, które lubią swoje ciała i czują się seksowne. nie wiem czemu ten upór maniaka, że coś z nimi nie tak, ale już naprawdę dobra. No o to właśnie też mi chodzi ![]() Hultaj Ale nie w tym rzecz jest, społeczeństwo wbija ludziom do głów, że grube jest okropne, co by gruby nie zrobił, i tak ładnie wyglądał nie będzie, i potem jest efekt jak u autorki wątku, zaslania ciało, wstydzi się go, a grubi ludzie często są właśnie zaniedbani, łazą w dresach itepe bo wyznają zasadę 'po co kupować/szukać czegoś fajnego skoro i tak mi nic to nie da'. a stety niestety, ciuchy, makijaż, też dużo dają, nie zrobią z xxl l-ki czy m-ki ale potrafią wydobyć jakąś atrakcyjność. pamiętam w jakim szoku byłam jak jedna moja koleżanka zaczęła się malować, od razu jej wygląd buzi skoczył, mimo, że, o zgroza, dupa nie zmalała. jak dla mnie szczupłe jest lepsze bezdyskusyjnie, mam na myśli ciało, figurę, ale czy grubsze musi od razu z tego tytułu pomykać pod ścianami i najlepiej pod osłoną nocy? nie wydaje mi się. Bardzo dobrze powiedziane.Ludzie wyśmiewają tych co mają nadwagę otyłość,i wmawiają im ,że nawet jak zrobi sobie makijaż jakoś fajnie się ubierze (czyt.zakryje mankamenty a odkryje atuty - bo każdy człowiek je ma) to i tak beznadziejnie będzie wyglądać....potem widzimy te osoby w dresach,nieumalowane,niez adbane...to może faktycznie nieseksownie wyglądać...ale jeśli ktoś ma niektóre opinie w d....(tak jak ja np ![]() Hultaj o tym samym mówię, żadnego tematu tak się nie wałkuje, jak szczupłości grubości, chore! Co Was obchodzi, że ktoś jest gruby i się poci, czy w lecie busami to sami grubi jeżdżą i psuja Wam atmosferę ? Co Was obchodzi, że ktoś stęka wchodząc po schodach, wbiegaj szybkim krokiem i się z niego ciesz a nie przeżywaj co u kogo w ogródku. ![]() ![]() ![]()
You can't win this game. Follow the rules. Play the game. Be happy. ![]() Edytowane przez Silvia91 Czas edycji: 2010-09-09 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
BAN stały
|
ja tam sie głupsza jakoś nie czuję, to raz. ale nie po zyję w 21 wieku, żeby wiązać wysokość ajkju z obwodem bioder czy długością nosa, np. nie wiem też, kto rozsądny uważa, że można być dumnym z bycia grubym. Podobnie jak szczupłym zresztą, może jeszcze ktoś jest dumny z tego, że się myje, nie wnikam.
ogolnie zgadzam się z Santos i uważam, że jeśli coś ci nie pasuje to zmnieniaj. gorzej, gdy zmienić nie możesz. długosci nóg np. to z kolei jednak również nie oznacza, że polubi się coś, czego się polubić nie chce. dla mnie bez sensu jest za to mówienie ludziom, że tylko określony ideał przynosi szćżęscie, stąd nie zgadzam się z wałkowaną opinią, że grube nie może być seksi. Mi się np. kompletnie nieseksowne wydają blondynki w czerwonych sukienkach. bezczelnie uważam, że czerwone sukienki są dla brunetek i szatynek. no i co. no i nic. ![]() tylko, że ja wiem, że do pewnych przemyśleń trzeba dorosnąć. do tego, by mieć dystans, tak ogólnie, by wiedzieć, czym się nie przejmować. nie martwić się o kolokwium i jego wynik, humorami szefa, i tak jak w tym temacie, czy się ma 2 lub 22 kilo za dużo, czy nie. jeśli jesteś szczęsliwy, masz udany związek, rodzinę, dobre życie, (zapomniałam o pieniądzach ;-)), to czego chcieć więcej. a że nie spasujesz komuś kto postrzega rzeczywistość przez pryzmat telewizji bo masz więcej w pasie niż przeciętne 50 kilo, to już powinien być jego problem. ja mogę tylko powiedzieć dziewczynie, która założyła ten wątek, i tak się zamartwia swoją wagą, że głupio robi. Nie, że jest głupia. Tylko wlaśnie daje sobie wejść na głowę takim różnym ludziom którzy definiują, co jest prawidłowe a ona cierpi bo sama nie umie się wziąć za siebie nie umie się dostosować. Nie musisz. Jeśli nie znajdziesz w sobie dość samozaparcia by schudnąć te kilogramy, ktore Ci wadzą - za jakiś czas, chcesz to wierz, zaakceptujesz swoje ciało takim, jakie masz. No albo bedziesz się szarpać bzdurami jak przeciętna bridżet dżons. ![]() A wypowiadam się w tym wątku dlatego, że..- kolejny raz o tym mowie - ja mogę powiedzieć dziewczynie zdradzanej, rzuć faceta. albo olej zagadnienie i zyj z tym dalej, co kto woli. osobie z depresją, znajdź sobie konstruktywne zajęcie i przestań mendzić. komuś, kogo męczą stany lękowe, że bez kitu, to od ciebie zależy, co siedzi w twojej głowie. a choremu z zazdrości, rownież, że sam napędza te emocje i sam może przestać. Anorektyczce, że jest idiotka sprowadzając swoje życie i nad nim kontrolę do liczenia kalorii do 7ego miejsca po przecinku. Itd. Ale ludzie siedzą w swoich własnych małych główkach sami, i jedni sobie ze soba dają radę, inni nie. Z ręka na sercu te wszystkie osoby krytykujace grubaski, nie mówię o Santos, która jawi się niczym istota doskonała, silna, i wcale nie kpię, więc z ręką na sercu, która nie ma jakichś mniej lub bardziej irracjonalnych obaw, strachów. Nie przezywa głupich jakby na to spojrzeć z boku, problemów. Od zawsze ma dystans do siebie i spraw, które go otaczają i składają się na jego własne zycie. O tym mówię. Nie wszystko musi nam się podobać. Ale ludzie sobie z własnymi problemami nie potrafią radzić, za to z cudzymi - świetnie. z dedykacją w szczególności 0:33 : http://www.youtube.com/watch?v=ojBFOdGqALM A tak poza tym, to prawdziwna ytęlygęcja to akurat takie coś co o sobie mówić nie potrzebuje. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-09-09 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak szczerze powiedziawszy, wszystkie kobiety >puszyste< jakie znam i jakie sa szczesliwe ze swoja waga, nie sa szczesliwe, bo staja przed lustrem umalowane, ubrane, ufryzowane odpicowane i mowia sobie (sszczerze tak myslac) >ale jestem zaje.pikna i zegzi< tylko .... no w ogole nie staja przed tym lustrem i nie rozstrzasaja tego pseudo-problemu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.