|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm,to ja głupia daję po 150ml,bo na opakowaniu napisane 4 m-ce 150ml wody,5 miarek.Czyli mam liczyć już miesiąc 5 i miarkę więcej,tak??Kurde chyba zielona jeszcze jestem ![]() Wniosek:muszę go "przegłodzić" i zaczekać aż miną 4h ![]() jamaica ja też miałam małego mega maruda dzisiaj!Czuję się jak przepuszczona przez maszynkę do mięsa! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Eee,sorki,teraz doczytałam.Ja mam na mleku 4 m-c 6 razy po 150ml,a 5-6 m-c 4 razy po 180ml.Inne mleko,inne miary ![]() Czyli kurde,chyba dobrze daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak z jedrnoscią? Bo mi głownie ta sprawa spedza sen z powiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzis była u mnie kolezanka z 9-miesieczna coreczka, mała juz raczkuje i probuje wstawać. Takie dziecko to jest dopiero jazda, ani chwili wytchnienia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie martwcie się, mnie też Agu nieraz daje popalić i też szlag trafia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No bo właśnie mam galimatias - tak mi się wydaje, że najpierw mleko, potem pokarmy. Wychodzi mi, że w tym samym czasie powinnam zacząć podawać inne pokarmy i zmienić mleko. ![]() ![]() Zmykam spać. Dobrej nocki życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przyjechała sąsiadka ze Szkocji z młodym starszym od Agatki o 2 miesiące - ale różnica - on też duży jest jak na swój wiek, ale wydaje mi się że taki mniej ruchliwy niż moja mała.
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Okulista badał oczka, zapisał krople.. mam wpuszczac 5 razy dziennie ale nie powiedział po ile kropel
![]() Mówiłam mu, że krople już były i woda i sól fiz. i masowałam po swojemu bo nie wiedziałam jak dokładnie ale wiele się nie myliłam bo chodzi o to by uciskać to miejsce by przerwać taką błonkę, która sama nie pękła a jest w tym kanaliku. Mam tak robić przez 10 dni, jak nie przejdzie to zabieg. I się cholerka nie zapytałam czy jest dodatkowo i ile płatny ![]() 23 mamy kontrolę i wtedy decyzja co dalej. Zauważyłam, że na prawej brwi małego pojawiły się jakby drobne strupeczki żółtawe.. czyżby ciemieniucha wyłaziła teraz dopiero i tym miejscu? Więcej nigdzie nie ma ![]() A dziś mnie matka rozwaliła.. ogólnie w skrócie spór o czapkę.. mały miał taką zwykłą, cienką "pilotkę" a matka gęgała, że powinien mieć grubą.. to jej mówię, że lekarze nawet twierdzą że lepiej jak dziecko zmarznie niż jak się je przegrzeje.. a ona swoim dziwnym tonem "ja ci mówię jak się robiło, zobacz ile dzieci ma ciepłe czapki (tego dnia nie widziałam ani jednego dziecka xD ).. odpowiadam.."co mnie obchodzą wszystkie dzieci, ja robię po swojemu" na co ona "to zobaczysz" mając na myśli zawianie ucha, zapalenie wszystkiego co możliwe.. więc już się wnerwiłam i powiedziałam, ze wolę słuchać rad lekarzy niż jej.. na co ona "no dzięki!" Nosz kurrr.. ze wsi pochodzi, gó**o widziała i w dupie była ale ona jest mądrzejsza od lekarzy! (proszę się nie oburzać ludzie ze wsi pochodzacy, za jej czasów wies to była wieś ciemna i głucha, sama krowy prowadzała po polu bo nie było łańcucha, a dzieci w pole się na kocach targało wlokąc po ziemi, wykształcona nie jest bo 7 klas podstawówki ma i nic więcej ) Wiem, że to moja matka ale jak się chce mądrzyć to niech to ma sens ![]() A żeby nie było, że wyrodna jestem.. ja byłam w cienkiej bluzie i pod spodem krótki rękaw.. mały miał śpiochy i kaftanik, na to welurkowy dresik, welurkowe papućki na stópkach i tę cienką czapeczkę, był w foteliku samochodowym i cały czas w aucie bo jechaliśmy do lekarza i spowrotem, zaparkowałam przed samym wejściem ![]() ![]() A potem jeszcze jak w drodze powrotnej mały zasnął to sobie chrapał (tak ze 30 minut bo potem przestał), no widocznie miał jakąś kozę w nosie i tyle.. a matka do mnie "widzisz jak mu w płuckach rzęzi?!" Na co ja.. no jeszcze mi powiedz, że to przez tę czapkę ![]() Już się nie odezwała ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale naprodukowalyscie, probowalam nadrobic, ale nie wszystko sie udalo, siala mam podobne klimaty, byly klotnie, obrazy...jakos teraz sie wyciszylo ![]() ![]() my po urlopie w Kolobrzegu, bylo super hiper, jak wroce do NO to wkleje jakies foteczki, z malz w Kolobrz bylo super, tak jak dawniej a po powrocie do Szczecina znow mega klotnia ![]() ![]() ![]() czyli kryzys jakby dalej...pogadalismy o tym, dalismy sobie jeszcze troche czasu - jak nie wyjdzie to dupa ciemna ![]() ja ogolnie po urlopie 4 kg mniej, chyba przez te nerwy wszystkie, wyplakalam morze lez doslownie i toz roznych powodow, a co do Malusia ten jakby byl lekiem na wszystkie troski mamusi ![]() wczoraj skonczyl 4 miechy, wszystkie ciuszki 68 do sprzedazy, bo juz tylko 74 na niego w sam raz, pani pediatra z Polski (mam super babke, Szczecin) zachwalala go, ze rozwojowo jest miesiac do przodu, pieknie trzyma glowke, przewraca sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie, lekko juz pelza, chwyta zabawki, trzesie nimi, lapie swoje stopki i do buzki, no niunia nasza jest taka kochana, ze szok wczoraj bylismy tez na usg jamy brzusznej w ramach programu wykrywanie wad u niemowlat, wszystko jest ok ![]() ![]() robilismy tez morfologie - wszystko gra, Maluch mial tylko przekroczona ilosc plytek krwi - pediatra twierdzi, ze to normalne oczywiscie potrafi jeszcze zrobic kongos jakich malo, rozedrzec papunie, wkrewic nas do bialej goraczki, ale to chyba normalne, ![]() wczoraj jak czekalismy na usg to jedna dziewczynka tak darla pape, ze mialam ochote podejsc do tej mamy i pomoc jej ululac tego maluszka hehe no i ogolnie witam nowe mamusie ![]() darianko twoja malenka jest super, ![]() ![]() djerba tu bez komentarza, maluszka ![]() ![]() marhalczar malusia supciowa ![]() ![]() aaaaa i ja cos z chusta zle robie, jak wroce wkleje wam fotki i zobaczycie jak zrobic zeby maluch plecki mial wypukle?? u mnie wisi jak drag ![]() ![]() milego dzionka babki, Stefek sie budzi......
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Ja robię więcej, bo młody czasem zjada więcej i wtedy jest ryk jak zabraknie. ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Ehem ehem... Są jędrne... inaczej. ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Oj, przygotuj się. ![]() Teraz położysz i jak wyjdziesz i wrócisz to zastaniesz tam, gdzie przed chwilą. ![]() ![]() Ja się tylko zastanawiam jak ja go będę usypiać jak on siedzieć zacznie?! ![]() Tak to widzę oczami wyobraźni. ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Kawałki to nie teraz, dziecko się zakrztusi. Nie umie jeść niczego innego niż mleko, nie ma czym gryźć, a nawet jak będzie miało za chwilę zęby to i tak połknie, bo nie wie że ma to jedzenie gryźć. Dziwny trend. Mnie się osobiście nie podoba. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-10 o 07:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
-------- ja dzisiaj znów z córka do skzoły jechałam ( nie chce mi sie zcasami, jak cholera, na szczeście od pon. chłop ma popołudniówki, to bedzie jeździł autem) i oczywiście - zmieniliśmy przystanek, bo pod szkołą taka nachalna bab zawsze sie czepiała o młodego, to dzisiaj na innym kolejna: ![]() ![]() co do jedzenia w kawałkach - to ja bym się tez bała, że mały sie udławi, za duże w całości. A słyszałyście o takim trendzie, aby dziecko wszystko jadło łapkami ( nie wiem, czy zupę też)? ale mi sie ten wózek podoba, niestety juz jestem spłukana, chyba ze do wiosny sobie naskładam kaski: http://allegro.pl/0722-abc-design-sp...212370922.html niedługo chyba sie pzrerzucimy na spacerówke - mamy do naszego czołgu Roana częsć spacerową, w zimie się bedzie fajnie jeździło po śniegu, na wiosnę chciałam kupić coś lżejszego. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-10 o 08:00 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie nie wiem kto pierwszy padnie. ![]() Ja jadłam zupę łapkami. Poważnie. ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Kropka, a moze ten (Peg Perego Aria):
http://www.90n.pl/external/xinha/plu...OH/Aria_OH.jpg Uzytkowniczki bardzo sobie chwala, wygodna dla dziecka, lekka, kompaktowa spacerowka z wielkim koszem. Minus to brak podnozka chociaz w tym wzgledzie bardzo popularne sa samorobki. W doborze wozka polecam forum wozkowe na gazeta.pl. Jaatkaa - w spacerowce do ktorej link wkleilas nie podobaja mi sie pojedyncze kolka z przodu. U nas lekkim wozkiem jest Maclaren Quest : http://img2.timeinc.net/people/i/cbb...807_01_cbb.jpg. Obecnie jezdzi w nim starsza corka, jak mlody dorosnie to bedzie akurat dla niego. Malutki po zlozeniu, lekki, wytrzyma absolutnie wsyztsko, ma rozkladany podnozek i oparcie (do pozycji pollezacej). Uzytkujemy go juz 2,5 roku a wozek wyglada i sprawuje sie jak nowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna pisze, że przebiera małego tam, gdzie go dopadnie, bo na przewijaku już się nie da ![]() Druga opisuje usypianie córeczki: wkłada ja do łóżeczka, mała wstaje, woła "eeee" o na idzie, układa ja znowu i tak w kółko, czasami godzinę ![]() Pamiętam, że u nas czasami też tak było przy Łukaszu, normalnie cholery dostawałam ![]() Większość z ich dzieci dostaje zęby i opisują problemy ze spaniem w nocy...także musimy się przygotować na nieprzespane nocki ![]() Witajcie ![]() Nocka spokojna, pobudka o 2, 5, 8.20. Wczoraj Łukasz miał do szkoły na 8.50. Budzik ma nastawiony w komórce, ale jakoś wczoraj albo nie zadzwonił, albo go przez sen wyłączył. W tym czasie obudziła się Lusia i sobie gadała. Ja ją słyszałam, ale leżałam jeszcze, bo nie chciało mi się wstawać ![]() ![]()
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
ja piłam mleko jak kot - językiem prosto miseczki a moja mama dostawała wtedy szału
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21972460]To tzw. metoda BLW. Dla mnie to jakaś pomyłka ![]() ![]() [/QUOTE] a słyszałyście o trendzie oduczania od pieluchy zaraz po urodzeniu? to jest dla mnie najgłupszy pomysł z możliwych ![]() Witam w kolejny pochmurny poranek Wy też jesteście takie bez życia? mnie już chyba dopadło jesienne przesilenie i nie dość, że nie mam humoru to wszystko robię powolnie jak żółw ![]()
#977 |
Konto usunięte
|
Tak, Panno M.
![]() Nie, jeszcze nie mam przesilenia, ale pewnie nadiejdzie ![]() Dziewczę uśpiłąm o 9 i do teraz śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Mój jest w trakcie usypiania
![]() Wczoraj przyszła chusta.. wiązanie mam opanowane.. znaczy się wiem co gdzie i jak przeciągnąć ale jak usadowiłam małego to jakaś masakra mi wyszła xD i nie wiem czy za ciasno, czy za luźno.. małemu się podobało i na swoją pozycję nie narzekał ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() a mama twoja to sama neich zalozy teraz zimowa czapke ![]() ja Róży nadal nie zakladam czapki, sam kaptur od bluzy. zreszta ona sie wscieka w czapce.. boje sie co bedzie zimą ![]() a mojej charczy czasem jak sliny nazbiera i nie połknie ![]() moja bratowa scigala sie ze swoim bratem kto wypije szybciej zupe..... nosem! u nas po wczorajszym cyrku, nocka spokojna, mala wstala 0 3.30 i o 6, to nowe pory od okolo tygodnia ![]() ![]() probowalam przymeirzac sie do pieluchowania.. kurcze... ciezko bedzie.. ja musze na sile ta pieluche naciagac i trzymac zeby byla sztywno jak dr pokazywal, bo Róża kica ciagle i pielucha sie sciaga, sprobuje doszyc te troczki.. alei tak marnie ja to widze.... czytalam jakies stare materialy wlasnie o podwojnym pieluchowaniu... hmmm faktyzcnie beznadziejne rozwiazanie, sposob dr wydaje sie bardziej pomocny w walce z dysplazją... no i mam juz lekka panike jak poczytalam jakie moze miec konsekwencje... buuuuuuuuhuuuu..... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-10 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorabianie podnóżka mnie nie interesuje, ale na tym etapie to on w ogóle nie jest mi potrzebny. Tyle że te wózki jakieś duże mi się wydają, jak mój, jakieś takie obszerne, jak na tak małe dziecko. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() I gdzie dziecko sika i sraka, pod siebie, w ubranie? ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21972460]To tzw. metoda BLW. Dla mnie to jakaś pomyłka ![]() ![]() A co ma brak zakazów do BLW ![]() ![]() Cytat:
![]() - - - - - - - - - - - - - Mój właśnie sobie drzemie. Od dwóch dni z nim się bawię i ćwiczę zarazem i teraz mi zaczął tak się obracać jak nigdy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio było ładne słoneczko, cieplutko, zero wiatru.. i wyszłam z mała przed dom. A teściowa wyleciała z czaapą i mówi że mam założyć bo to już jesien. Nie wazne że było 22 stopnie, mi było goraco na krótki rekaw. Jest juz jesien i czapka musi być ![]() Powiedziałam że ja słucham sie swojego lekarza, który mówi że czapka tylko wtedy jak jest duży wiatr. I zaczęłam opowiadać o swojej siostrze ciotecznej (ma 7 lat ![]() ![]() moze nie koniecznie to ma od tego ale teściowa uwierzyla ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Konto usunięte
|
Bratko, do samego BLW nic, napisałam, że moda taka ogólnie panuje na takie dorosłe traktowanie dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
witam.Długo mnie nie było bo co weszłam na wizaz i chciałam coś napisać to moje dziecko zaczynało płakać.Nie wiem co mam zrobić....straszny z niej cycol.Nawet na chwilę nie mogę wyjść z pokoju.wŁAŚNIE TERAZ ZACZYNA SIĘ ŻALIĆ ŻE SIĘ NIĄ NIE INTERESUJĘ TYLKO NA KOMPIE SIEDZE.Najśmieszniejsze jest to,że krzyczy:EJJJJ,EJJJ jakby znała znaczenie tego słowa
![]() ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-09-10 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do tego pieluchowania to moja znajoma miała taki jakby materacyk sztywny.. od pępka, między nogami i na plecy z szeleczkami zapinanymi na guziki i własnie to było takie szerokaśne, że jej córa to w szpagacie niemal lezała. I mogła jej dopiero zdjąć jak mała miała ok 8, 9 miesięcy no ale dysplazja była jak byk po porodzie. Mnie pasi ![]() Kurde mieliśmy dziś do tego neurologa jechać ale nie mam z kim a może być potrzebna osoba do pomocy.. choć nie wiem. U okulisty dobrze ze zabrałam tę moją nieszczęsną matkę ![]() ![]() Pisałam do przyjaciela wczoraj ale nic mi nie odpisał.. Najwyżej za tydzień pojedziemy :/ AAaa i dziś pisała do mnie ta dziewczyna sąsiada co to kiedyś już zabrała małego, że chciałaby go znowu wziąć na spacer ![]() Ja tam niby nie mam nic przeciwko bo chętnie odpocznę, o opiekę się nie martwię bo laska ma podejście, pracuje w przedszkolu a i Sebek ją lubi... ale tak jakoś mi dziwnie, że dziewczyna sama się dopomina by jej dziecko wydać ![]() Nawet mąż był zdziwiony bo wczesniej jak go zabrała to on sądził, że po prostu razem gdzies wyjdziemy/pojedziemy.. a ona zabrała dziecko i mnie zostawiła w domu ![]() Jeszcze nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
no, śpi
![]() pobawilysmy sie pocwiczylysmy troszke ją wymeczylam, i uspilam ![]() kurcze juz trzeci dzien ona glowki nie chce podnosic..... ide sie ogarnac wreszcie ![]() a przypomnialo mi sie :ktoregos dnia zauwazylam ze w sarych ludzi wstąpilo złoooooo szlam na spacerze, mala byla otulona kocykiem ale jakos mi tak zawiewalo i przykrylam dodatkowo flanelowa pielucha na wierzch bo akurat nie mialam nic wiecej przy sobie i mijala nas jakas babka i nieiwem czy myslala ze to sama pielucha bo zaczela sobie gadac do siebie?do mnie? ![]() ze to tak nie zawieje?????? udala m ze nie slysze, ale to nic, podeszlam kilka krokow i widze druga strona ulicy idzie dziewczyna z wózkiem i z chlopczykiem ok 2,5 - 3 latka i on sobie hasa, biega na przejsciu dla pieszych dziewczyna wziela malego za reke, no wiadomo zeby jej nei uciekal a maly w protescie niewoli ![]() ![]() ![]() kardashi moja tesciowa raz u nas byla, jak mala z 10 dni miala, oczywiscie usilowala cos sie wtracic ale jej nie pozwolilam to sie obrazila i niewiem czy dzwoni nawet do meza spytac co u nas.... mowie do meza moze my pojedziemy a on --a po co?pojedziemy tylko do twojej mamy-- heheh i to lubię!!!!! wczoraj w kolejce do lekarza widzialam polowa dzieci juz w kombinezonach!poopatulane , czapy, i to dzieci przywiezione samochodem, rzucilam okiem ale na szczescie nei tylko nasza byla lzej ubrana.... miala tylko krotki rekaw i bluze grubsza i kocykiem okrylam lekko a czekajac w kolelejce z pol godziny bylam zadowolona ze jej nei zakladalam bluzki z dlugim bo by sie zagrzala, a przecierz u dr trzeba sie rozebrac... siala ło toto ![]() jezu lece wreszcie sie ogarniac... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-10 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Czesc w piatek
![]() Darianna, fajna ta Ola Wasza ![]() ![]() Djerba, super zdjecie. Mala juz duza albo Ty nie wysoka ![]() Szaja, brawa z napisanie pracy ![]() ![]() Wogole zazdroszcze tym z Was, ktore maja komu podrzucic dzieciaczki a na noc to juz wogole super. Ja nie mam. Mama daleko. Tesciowa aktywna zawodowo i ja jej nie lubie chociaz wiem, ze zajelaby sie Malvina. To moj problem, ze nie chce jej tam zostawiac chociaz baba swoim zachowaniem w zaden sposob nie ulatwia mi takiej decyzji.. Wczoraj byl basen 3 raz. Wszystko bylo super do momentu wyjscia z wody. Tak sie rozdarla, ze nie moglam jej uspokoic. Nie wiedzialam co robic. Baby w przebieralni sie przepychaly, jedne wychodzily inne wchodzily i zadna nie wykazala odrobiny wspolczucia. Finskie baby sa jak chlopy, chca byc takie..tu nawet jest swieto rownouprawnienia. To dobrze, popieram ale odrobina ciepla nikogo nie zabije. A one to takie zimne s.u.k.i Maz byl w PL i przywioz mi bluzke rozm. 38 chociaz nosze 36 a do tego pudelko ptasiego mleczka i sliwek naleczowskich w czekoladzie. Moze takie zestawienie prezentow bylo celowe ![]() Te, ktore narzekaja na pogode zapraszam do mnie. Piekna pogoda, slonce, 22 stopnie, bezwietrznie i przyjemnie ![]()
#989 |
Rozeznanie
|
każą obserwować dziecko bo daje sygnały kiedy chce zrobić siku lub kupkę i wtedy chyba szybko cos podstawiasz
![]()
#990 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my wczoraj wieczorem cyrk na kółkach, Alex nie mógł zasnąć więc ryczał od 20 do 22, wreszcie zasnął przy butli ale zjadł tak mało że już o 0.30 pobudka i tak wstawał co 1,5 godz. O szóstej pobudka, byłam nieprzytomna, za to zasnął o 9 i spał do 12 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.