![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: zielone oczy
Mi różowa kredka pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
BAN stały
|
Fiolety się będą super kontrastować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęściej dla takiego koloru tęczówki polecane są fiolety i śliwki, bo bardzo podbijają/uwyplukają zieleń tęczówki. Jako zielonooka mogę to potwierdzić, aczkolwiek nie rezygnuję z żadnych innych kolorów, jeśli tylko mi się podobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolory, makijaż oczu ZIELONYCH - zbiorczy
Każdej zielonookiej będzie pasować co innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie jest np. dobrze w zimnych odcieniach i np. w cieplejszych śliwkach kiepsko wyglądam. Brązy też mi nie pasują, więc ich również unikam zarówno w makijażu, jak i ubiorze (też jestem zimą, ale jakim konkretnie podtypem to nie wiem - nie mogę się zdecydować czy clear winter czy cool winter ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
Zielone oczy czasem są bardzo zwierzęce, żrenica się zwiększa i zmniejsza. Kiedy jest mała, to wręcz mała kropka w środku. Lubię swoje oczy kiedy źrenica jest większa, wtedy jest o wiele wyrazistsza twarz, spojrzenie. Mam śniadą cerę, bardzo lekko podkrążone oczy i ciemny blond na głowie. Jakie kolory będą najlepsze by oko było wyrazistsze ale makijaż naturalny? czy to się da razem połączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.barwyurody.blogspot.com/p/wprowadzenie.html I dwa moje ulubione anglojęzyczne: http://www.12blueprints.com/ http://www.truth-is-beauty.com/ Podział na 12 typów wydaje mi się bardziej wiarygodny ponieważ pozwala naprawdę dokładnie dobrać paletę pasujących kolorów i w niej lawirować. Np. bright winter to typ zimy z domieszką wiosny co wyjaśnia dlaczego wiele kolorów z palety wiosennej mi pasuje (np. limonka, róż). A np. obecnie, kiedy jestem opalona (mam śniadą karnację) nabrałam więcej ciepłych, zgaszonych tonów i wyraźnie lepiej mi w kolorach deep winter (zima z domieszką jesieni) - bordowym, ciemnym zielonym, nawet w szminkach dedykowanych jesieniom (co bez opalenizny było katastrofą). Oczywiście kolory z palety bright winter dalej są w porządku. Także ten podział naprawdę logicznie wszystko wyjaśnia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Earthpace - bardzo dziękuję za obszerną odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.