|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() A objawy? Miałam upierdliwy suchy kaszel. Temperatura w ok 37-38 na zmianę z 35. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23252953]Czyżbyś była koleżanką po fachu? ![]() Kardashi, lecz się ![]() ![]() Cytat:
![]() I siedzi jak moja Blanka w leżaczku ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast teraz stawiam na klocki - i miękkie, i plastikowe, bo przecież tyyyyle można robić: rzucać, burzyć to co mama zbuduje, gryźć, samej układać jeden na drugi jak się uda, rzucać, rzucać, rzucać... ![]() No i od chrzestnej huśtawka, też tak z myślą o mojej mamie - jak Agatka u niej będzie, to akurat huśtawka w drzwiach kuchennych zawiśnie, więc i coś zrobić będzie mogła ![]() Wiem, że ciocia chce wieżę małej kupić, ja wiem, że mała sama jej nie ułoży ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Szaja ja właśnie niedawno założyłam konto na chomiku ze względu na piosenki dla dzieci i słuchowiska itp. Jakbyś mogła dać namiary na siebie to chętnie skorzystam i coś zachomikuję
![]() Silpe a nie zgodzę się co do szczeniaczka bo on nie tylko uczy liczyć- co owszem jest na później- uczy też między innymi części ciała co dziecko poznaje przecież teraz, są tam też fajne piosenki- ale oczywiście kwestia gustu. Dla mnie jednak to zabawka bardziej uniwersalna i na dłużej. Bydgoś dlatego mam zamiar kupić dwa zestawy puzzli ![]() Super że na kontroli wszystko ok ![]() marhalczar śliczna Amelcia ![]() Ja się jeszcze ciągle boję jak mała się tak przegina do przodu że sobie krzywdę zrobi- wiem głupol ze mnie ![]() kardashi wracaj do zdrowia xxNiuniaxx faktycznie piękne oczy ![]() kafuniax właśnie też muszę o liście pomyśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Konto usunięte
|
Olivko, na koncie nic nie mam chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
![]() Nie mam czasu Was poczytać, nie wiem co się dzieje u kogo i już nie nadrobię. Mam gościa. Brat mój przyjechał po 8 miesiącach w Holandii. ![]() Koty się cieszą, Danio się cieszy. ![]() ![]() Z nowości u nas to takie: - zaczęliśmy kupować papu po 6 mcu, między innymi deserki Gerbera z jogurtem jakimiś dziś nabyłam; - wyciągamy ręce po WSZYSTKO; już nie mogę sobie z nim na ręce herbaty zrobić, bo mi do garów sięga; koty łapie przy każdej okazji, mnie włosy wyrywa kępami, okulary zdejmuje, cuda wianki... - zaczyna mieć drzemkowe fanaberie; dziś mi nr wywinął i spał rano tylko pół godziny, a co gorsza tylko pół godz. na spacerze... padam na ryjek; - przestaliśmy gadać ![]() ![]() Więcej grzechów nie pamiętam. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Konto usunięte
|
Kropka, nie martw się, Agu przestała gadać 2 miesiące temu i do dzisiaj jest aaaeeeeeuuuoooooo o różnym natężeniu
![]() Fajnie macie teraz, na długo Młodszy wpadł? |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Nie napisałam przedtem ale mała mi dziś z łóżka spadła- normalnie mało zawału nie dostałam. Na szczęście nic jej się nie stało spadła że tak powiem "na cztery łapki jak kotek". Nie mam pojęcia jak to się stało ale jednego mnie to nauczyło najbezpieczniejszym miejscem od dziś jest łóżeczko a jeszcze lepiej podłoga.
Szaja w takim razie skorzystam z listy piosenek jakie zamieściłaś - a jak znajdziesz czas możesz coś dopisać chętnie pościągam ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-15 o 18:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzieki za miłe słowa. na ekg babka miala do niego podejscie(pielegniarka) i nawet nie płakał,a jak juz echo robil ten poj***** lekarz to biedactwo tak płakało ze nie wiedzialam jak go uspokoic,a kretyn tylko dogadywal. niestety nie mozemy isc do innego lekarza(tzn mozemy ale to trzeba by bylo jechac 70 km w jedna strone) bo ten do którego chodzimy jest JEDYNY na cale opolskie! szlak by to trafil! jak se przypomne to cos mnie normalnie bierze ![]() ![]() nastepnym razem(3 stycznia) bedzie mial robione echo po uprzednio podanym doodbytniczo leku uspokajającym(martwie sie strasznie i boje sie tego uspokajacza) w srode mam szczepienie moze synka pediatra powie cos konkretnego bo narazie nie wiem w sumie nic. synek rozwija sie prawidłowo, nie wykazuje zadnych objawów ze cos mialo by byc nie tak,wiec juz sama nie wiem o co chodzi ![]() nigdy nie mial omdleń, czy innych niepokojacych objawów. w sobote i niedziele byl tak grzeczny ze czasami zastanawialam sie kto mi podmienil dziecko,ale za to dzis wychodzi z siebie ![]() malo spi,wiecznie marudzi,jak cos mu nie tak to ryk! ![]() do dziąseł dotknac sie nie da,ale nic tam nie widac ![]() wiecie jak to jest jak dziecko jest malutkie mama ma ochote je zjesc,a jak podrosnie to żałuje ze tego nie zrobila.... jutro mam egzamin na prawko-teorie,a ta wredota nie da mi sie pouczyc,jak nie zdam testów to bedzie taki wstyd ze ahhhh. niw wiem czemu te moje dziecko takie leniwe,ma pół roczku a nie siedzi sam, na brzuszku tez pełzać nie chce,stópek swoich nie ciumcia, przekrecac sie potrafi(z brzuszka na plecy i z plec ow na brzuszek) ale jakos tez tego nie robi( moze w sumie z 4 razy to widzialam) za to uwielbia "czytac" ksiazki,gazety itp dostaje ataku smiechu jak pstrykam długopisem jegu ulubiona zabawka jest pilot od tv i moje sloneczne okulary(po co ja zabawki kupuje ![]() i jeszcze na udzie kolo pupci jakas straszna czerowa plame dostal.zadna masc nie pomaga ![]() dobra pomarudzilam,ide teraz udusic te moje wredne dziecko ![]() zartowalam.......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Lea Michał ma dokładnie 2,5 roku
![]() Niuniax ale śliczne ciemne oczęta ![]() Dziewczyny do antybiotyku do uszka podawać coś osłonowo? Czy jak do uszka to już nie trzeba? Zapomniałam lekarki zapytać...
#970 |
Konto usunięte
|
Antybiotyk to antybiotyk, podaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23260625]Antybiotyk to antybiotyk, podaj.[/QUOTE]
W sumie przecież nie zaszkodzi. Dzięki ![]()
![]() |
#972 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale Laura śliczna. ![]() Cytat:
![]() podaj priobiotyk - nie zaszkodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23259989]Kropka, nie martw się, Agu przestała gadać 2 miesiące temu i do dzisiaj jest aaaeeeeeuuuoooooo o różnym natężeniu
![]() Fajnie macie teraz, na długo Młodszy wpadł?[/QUOTE] No też się tym pocieszam. ![]() ![]() A na parę tyg. Jak dostanie cynk o nowej pracy to może nawet jutro uciec. Ale zakłada, że 2-3 tyg. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Aaaa laski... Fotelik do 18kg to do jakiego wieku można liczyć? Jak duże dziecko ma 18kg?? |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Wiecie jak mnie dzis młoda wystraszyła masakra ..
tak przed 18tą wziełam ją na kolana i dałam pare łyżeczek jabca z morelami ot tak nie za duzo bo o 17tej zjadła flache - mały deserek. Dałam , młoda ładnie jadła , zjadła , wziełam na rece i szłam miseczke do zlewu włożyc a ta nagle zaczeła mi sie ksztusic , i czerwona sie zrobiła nie mogła powietrza złapac ![]() Pierwsze co mi przyszło do głowy i zrobiłam błyskawicznie to siadłam na krzesło , młodą położyłam na udach głową w dół i delikatnie udeżyłam pare razy w plecki - uff pomogło po chwili zwymiotowała wszystko i przeszło jej ![]() a jak ją położyłam do wózka juz zaczeła usmiechy do mnie , no masakra , nie było mi jeszcze przez chwile do smiechu...
#975 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo kupujemy jej krzesełko do jedzenia i chyba zrezygnuje z leżaczka. Cytat:
![]() Piękna....a te oczy ![]() Cytat:
![]() Łukasz też miał szmery jak miał 3 latka, ale wszystko wyszło ok. Cytat:
![]() Ciesz się bratem ![]() ![]() Luizka zjadła wczoraj troszkę kaszki z owocami ![]() ![]() Dałam jej też troszkę kisielku i jadła z apetytem ![]() A ja wszamałam wczoraj pomelo i jest ok ![]() kropka, to zależy ile je. W szpitalu leżał chłopiec 1,5 roku i waga 12 kg ![]() ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,566,9..._do_18kg_.html http://www.dejzy.pl/czytelnia/poradniki/dzieci0012.html
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-15 o 19:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wit nadal jeździ w Cabrio ale jak tylko zacznie siadać to przesiądzie się do Priori po starszej siostrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23250968]A piosenki różne: biały walczyk na marchewki urodziny psie smutki E.T. wróć Ptaszek z Łobzowa Poczytaj mi tato Mała żabka Stary niedźwiedź mocno śpi kaczuszki poszło dziewczę po ziele kle kle boćku krakowiaczek jeden kurki trzy karolinka miała baba koguta ojciec wirgiliusz mała smutna królewna kup różowe okulary kraina niby niby maruda fantazja a ja rosnę i rosnę 4 łapy najłatwiejsze ciasto w świecie leń zoo na wyspach bergamutach kaczka dziwaczka witajcie w naszej bajce mam chusteczkę haftowaną puszek okruszek dziub dziub wujcio wariatuńcio pocałuj żabkę w łapkę tato już lato na gałązce choinkowej choinka piękna jak las tak się zachmurzyło sanna jedzie grudzień przedszkolaczek podajmy sobie ręce czarny baranie duchy łakomczuchy domowa piosenka pieski małe dwa jadą jadą misie krasnoludki biedroneczki jedzie pociąg z daleka kulfon kwoka myj zęby ogórek wąsaty no i takie tam inne różne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ona ślicznie wyglądacie na zdjęciach ![]() niunia śliczna córeczka ![]() kropkapodobno do 4 lat a u nas dzisiejszy dzień tragiczny ![]() ![]() ![]() a jutro szczepienie, boje się ![]() a i też czekam na te drewniane klocki z biedronki ![]()
the simpliest complicated girl in the world ![]() Edytowane przez panna migotka Czas edycji: 2010-11-15 o 19:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
![]() Cytat:
![]() Taki pi razy oko pytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Kropka pewnie coś około 4 latka. Mój Michal ma 2,5 i waży niewiele ponad 12 kilo. Jakoś go podtuczyć nie mogę, co zje to wylata.
Silpe straszne są takie sytuacje. Pamiętam jak Michał miał z 1,5 roku i talarek ziemniaka stanoł mu w gardle, zrobił się cały czerwony, nie mógł płakać, oddychać, nic. Dobrze, że mąż byl wtedy w domu bo ja w panice nie wiem co bym zrobiła. Ciekawe jak dziś nocka, już się Szymon tak za uszy nie szarpie to może będzie lepiej...
#980 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() kropka, pisałam kilka dni temu, że do Gliwic w tym tygodniu się wybieram- właśnie na ulicy Centaura mam do odbioru krzesełko do karmienia, garnuszek na klocuszek i żyrafę fp. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, moja teściowa miała dzisiaj napad w swoim zakładzie złotniczym
![]() ![]() ![]()
#982 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, biorę małej jeszcze jedną rzecz - ale nie na gwiazdkę, tylko pewnie koło lutego jej dam (imieniny ma
![]() http://allegro.pl/k-s-kids-bobas-i-j...314689574.html ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- O cholera :/ Zgłosiliście na policję? Co za patafiany! |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
czesc kobity,
zalatana jestem jak zbik ![]() ufff, nadrabiam was na raty ![]() z tego co pamietam, wszystkie dzieciaczki sliczne ![]() kardaszko wracaj do zdrowia chechlaku ![]() ogromne buziaki dla cierpiacych zebatkow, oby zebiska juz wyszly i nie meczyly co do prezentow swiatecznych - ja kupilam na zas, nie mam mozliwosci pojscia do tesco czy biedronki i zakupu na biezaco, jest transport to laduje co sie da ![]() Stefus zaczyna dawac do zrozumienia co mu pasuje a co nie, co chce.. siega po pilota, jak go chowam b.sie denerwuje, bile mnie lapka w klate i robi buu buuu buu, (niedobra mama) i ustka w podkowke ![]() koniecznie chce targac naszego psiaka, jak mu ucieknie albo zrobie mu nu nu i palcem pogroze to tez ustka w podkowke, no jaja nie z tej ziemi, z jedzeniem dalej doopa, jeden dzien lepszy, drugi tragiczny, nie lubi miesa ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23252953]Czyżbyś była koleżanką po fachu?
![]() [/QUOTE] ![]() Dziewczyny... jak to jest z tym glutenem. Wiem, że po 5 miesiącu, przez 3 tygodnie codziennie... ale co to może być? kupilam taką kaszkę po 6 miesiącu http://www.*******/apteka/p21927-Nes...Brzuszek_250_g Czy mogę nią zagęszczać wieczorne mleko(lub na drugie śniadanie-żeby nowosć wprowadzic przed południem) i potraktować to jednocześnie jako wprowadzanie glutenu? Nie za wcześnie na kaszkę po 6 miesiącu, jak Szczepanek ma 5 miesięcy i 1 tydzień? Jak Wy to robicie?
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dobrze, że tesciowa cała i zdorwa, ale co się zestresowala, to jej... Zglosiliście na policję? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Aha... zapomniałam Wam napisać, wczoraj i dziś Szczepanek zjadł 3/4 tego dużego słoika hippa potrawka z królikiem
![]() ![]() Bydgosiu, normalnie to jest niewiarygodne, nie mam pojęcia skąd takie zwichrowanie w ludziach ![]()
#987 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś
![]() ![]() ona właśnie boję się takich sytuacji typu zakrztuszenie, też bym chyba spanikowała. Szaja fajna zabawka ![]() Zmotywowałaś mnie kobieto siedzę na chomiku i ściągam piosenki ![]() ![]() A ja cycowa a jeszcze nie dałam, bo pediatra zabroniła na razie- ale chyba sama zacznę tylko czy teraz mogę?mała ma 6,5 mies. Zapomniałam się pochwalić przyszło nam krzesełko do karmienia- mała zadowolona my też ![]() wzór RED http://allegro.pl/avangarde-nowoczes...308639108.html
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-15 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23263827]Dziewczyny, biorę małej jeszcze jedną rzecz - ale nie na gwiazdkę, tylko pewnie koło lutego jej dam (imieniny ma
![]() http://allegro.pl/k-s-kids-bobas-i-j...314689574.html ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- O cholera :/ Zgłosiliście na policję? Co za patafiany![/QUOTE] Fajny ten bobas. Tak, zgłosiła. Policja była, zebrali odciski. Ale jak znam życie ( już 2 napady miała w ciągu 3 lat, przeważnie przed świętami ), to za 3 m-ce przyjdzie pismo, ze sprawa umorzona ![]() Cytat:
![]() ![]() Zauważyłam u niej kolejny etap rozwojowy - łapie coś palcem wskazującym i kciukiem. Uwielbia tańczyć jak jest na rękach. Aż cała podskakuje ![]() olivka, fajne krzesełko ![]() Gluten - niby piszą, że jak się nie poda dziecku w 5 m-cu, to należy dopiero po 10 dać, ale jak to jest naprawdę to nie wiem.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-15 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne to krzesło. Młoda rano wypiła zagęszczone kaszką mleko - 150ml, potem słoiczek owoców, pół dużego obiadku, no i niespecjalnie mleko chciała - to o 17 zrobiłam jej normalnie gęstą kaszkę na mleku, by to mleko przemycić, no i taką gęstą łyżeczką wsunęła, w sumie też jakieś 150ml. Potem po 20 130ml mleka. Dalej mało :/ mam nadzieję, że zje od męża jeszcze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.