![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: dretwienie rak
gdzie to badanie było robione ???? sama sobie zrobie tez takie
![]() słuchajcie ostatnio rozmawiałam z kolezanka ktora tez miała wykryta tezyczke .. i wszystkie badania w normie były tak jak u mnie , tarczyca pracowała oki a polipy jej rosły jak grzyby po deszczu , pojechała do niemiec i okazało sie ze w niemczech to powszechny problem zwiazany z przejodowaniem organizmu ... słuchajcie w Polsce nie robia tego badania tylko w niemczech ... jest to badanie okreslajace ile jodu jest w organizmie ona miała straszne ponad normy .. najgorsza wiadomosc to taka ze to prowadzi do zgonu ![]() powiedziała mi ze jak bedzie jechała to mnie zabierze na to badanie do tego lekarza koszt jakies 100 zł na nasza kase . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Hej Aguunia
![]() Badanie nazywa się dobowa zbiórka moczu na magnez i robią je w laboratorium "Diagnostyka". Ja akurat robiłam na ołwaskiej w przychodni medycyny pracy na czwartym piętrze, ale wiem, że maja tez laboratoria w jeszcze kilku innych miejscach. Kosztuje raptem 6 złotych ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to mam taki jeden BARDZO DOBRY artkuł o niedoborach magnezu i tam znalazłam te badanie, więc jak tylko odnajdę go w swoich zakładkach, to Wam przeslę linka ![]() A tymczasem zmykam po kolejne wyniki, tzrymajcie sie, buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Ha znalazłam: http://lekarze.w.interia.pl/magnezoterapia.pdf, jak dla mnie jedna z najbardziej sensownych i kompleksowych rzeczy na ten temat, mam jeszcze taki angielski, może nie jest odkryywczy, ale tez daje rade http://www.emedicine.com/emerg/topic274.htm, a to dowod na to że nam nie odbilo, niedobór magnezu daje milion objawów, ale że mało lekarzy tak myśli. Ogólnie mnie trochę podbudował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
HEJ MOJE DROGIE!!!!
Wczoraj byłam na pierwszej kroplówce z magnezu. Mam ich jeszcze 17 przez następne 2 miesiące. Na razie rewelacyjnej poprawy nie widze, ale pewnie musze się uzbroić w cierpliwość ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Witam!
No cóż, kroplóweczki juz sobie dwie machnęłam, po pierwszej bylo super, po drugiej kompletnie źle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie serdecznie!
widzę, że jestem ostatnio jedyna, która odwiedza forum. Niestety kroplówki nic nie dają, a raczej pogarszaja sprawę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
![]()
KOCHANE !
Zdrowych , Wesołych , Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szcześliwego Nowego Roku 2008 a tuż przed szampańskiej zabawy oraz co najistotniejsze :ZDRÓWKA , ZDRÓWKA ,ZDRÓWKA I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ !!! ŚLE BUZIAKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź sobie TSH i prolaktynę, miałam identyczne dolegliwości, no i niestety okazało się że mam hiperprolatynemię i niedoczynność tarczycy , oczywiście poza tężyczką.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie Neska, musze się nauczyć cnoty cierpliwości... Rozmawiałam z agunnią, bardzo mi pomogła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
hej! Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum.
Tężyczkę wykryto u mnie w VI 2007r. Od tej pory moje postępy w leczeniu tej choroby są znikome.Jestem już na skraju wyczerpania i wkurzam się, że nikt nie potrafi mi pomóc.Do lekarza rodzinnego trafiłam z szeregiem objawów, które tu opisujecie, choć ja nie mam napadów skręcania, czy wykrzywiania.Mam jednak inne dolegliwości-tj.drętwienie, mrowienie kończyn ,twarzy, bóle kregosłupa, zawroty i bóle głowy, duszenie, ucisk w gardle,uczucie zimna,ospałość, otępienie,przewlekłe zmęczenie,bóle brzucha,ciągłe zdenerwowanie,nadpobudliw ość.Nie wiem, czy wszystko wymieniłam... Pani doktor wysłała mnie do neurologa, który na podstawie próby tężyczkowej i wywiadu stwierdził tężyczkę utajoną, ale nie chciał dalej mnie leczyć.Dostałam skierowanie do endykronologa, który zrobił mi poziomy wapnia, magnezu,potasu,fosforu we krwi i poziom wapnia w moczu.Wszystko na granicy normy tylko wapń w dobowej zbiórce moczu-80 mg, a norma jest od 100mg.Dostałam Calperos 1000 ,Devisol-25, Kalipoz, Magnezin.Dodatkowo biorę Bioxetin na lęki, bo myślałam,że wariuję.Dodatkowo byłam u drugiego endykronologa, który zalecił podobne leczenie mikroelementami.Żadnych innych badań nie miałam i nie wiem już czy to leczenie jest prawidłowe, bo mi po 3 miesiącach brania leków wcale nie jest lepiej. Proszę o jakieś namiary na specjalistów w Warszawie. Z góry wielkie dzięki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
No to i ja sie wreszcie pożale o mojej przypadłości bo czytam Was juz długo ![]() Z góry przepraszam za obszernego posta ale chciałabym to logicznie w całość zebrac. W maju niedokrwienie mózgu(tło nieznane do dzis)Od maja jestem tylko na płynach-dławie sie,mam uczucie osłabienia mięsni w gardle,takich bezwładnych.DRetwienia,mr owienia ale głównie twarzy.W czerwcu neurolog wysyła mnie na próbe miasteniczną,ale neurolog wykonująca badanie po zebraniu objawów stwierdza że wykona próbe tężyczkową.Próba wychodzi bardzo wybitnie dodatnia włącznie z wykrzyknikami.Lekarz robiąca badanie mówi że tak silnej tężyczki utajonej dawno nie widziała i mówi że moze moje niedokrwienie było od niej właśnie.Kamień spada mi z serca gdyż myśle ze moje problemy wkoncu zdiagnozowane ale..ale nic bardziej mylnego.Od czerwca nie dostałam leków na tężyczke.Robią mi badanie na magnez i wapn z krwi gdzie wychodzi dobrze i stwierdzają że wszystko jest ok i nie ma potrzeby wlewów.OD niejedzenia schudłam 40 kg(całe szczęście ze miałam z czego) Mam mase objawów:braki miesiaczek(teraz od 3 meisiecy są),dretwienia i mrowienia twarzy-jakby mi ktoś szpileczki powbijał,uczucie że zaraz będę bełkotać-tak się objawiło moje niedokrwienie.Potworne zmęczenie-tylko poruszam się po mieszkaniu-ale to moze wynik niejedzenia?Dławienia.Sza lone skoki ciśnienia i pulsu.Szarpanie nóg.Wypadanie włosów,bóle mięsniowe,apatycznosc,osp ałosc,otępienie i chwilami juz nawet czuje się z psychiką jakbym wariowała ![]() I pytanie do Was-cy to może byc tężyczkowe czy nie? Bardzo Was wszystkie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Karola miałam wszystkie opisane przez Ciebie objawy łącznie z niemożnościa jedzenia i wychudnięciem... zdiagnozowano u mnie : tężyczkę utajoną niedoczynność tarczycy hiperprolaktynemię wszystkie w/w choroby mają podobne objawy, na wszystkie się leczę i jest ok pozdrawiam serecznie ![]() malinka7 cierpliwości...Ja żeby nie zwariować brałam seronill ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Nesiu a czy mogłabyś napisać na czym Twoje problemy z niejedzeniem polegaly dokładnie? U mnie stwierdzono ze mam zanik odruchu gardłowego,ale neurolodzy nie mają pojęcia czemu i co z tym zrobić.Na rtg przełyku z kontrastem okazało się ze kontrast zatrzymuje się mi całkowicie w przełyku i dopiero po jakimś czasie się opróznia.
Ja pare razy dziennie czuje się że umieram ![]() Dodam jeszcze że w marcu lezałam na endokrynologoii na bielanach(to było jeszcze przed niedokrwieniem i tym wszystkim,lezałam tak tylko na brak miesiaczek) Lekarz pobrała mi krew na podstawowe hormony,wyszły w normie i ona stwierdziła że nie ma co szukać dalej bo też bedzie ok.Ale zrobiono mi usg tarczycy i wyszło na nim że obraz odpowiada autoimunologicznemu zapaleniu tarczycy.Lekarz to nie wzruszyło i wypisała mnie ze szpitala.Robiłam pózniej usg 3 x i na kazdym jest ze jest nierównomierna echogenicznosc i ze obraz jak w zapaleniu tarczycy.Byam już u 4 endo i zaden nic nie widzi ![]() Wiem że moze zabrzmi to śmiesznie ale ja codziennie czuje się jakbym umierała.I cały czas mi cos jest.I z sercem masa objawów.Byłam juz nawet u psychiatry ale i ten powiedzial ze jest zbyt wiele niejasnosci z moimi wynikami by on stwierdził tutaj tło psychiczne ![]() Neurolodzy odsyłają mnie do endoi,endo do kardiologa,kardiolog do neuro..a ja juz nie mam sił... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Karola23 to co piszesz o tarczycy mi osobiście kojarzy się z
Chorobą Hashimoto, zapaleniu tarczycy,chorobę tą leczy się podobnie jak niedoczynność czyli hormoinem tarczycy, może dlatego źle się czułaś i miałaś zaburzenia miesiączki... odnośnie niejedzenia ti u mnie wyglądało to tak ,że było mi cały czas niedobrze, jedzenie rosło mi w ustach , nie mogłam nic przełknąć bo rzygać mi się chciało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Przyszłam się wyżalić znów to cholerstwo wróciło było dwa miesiące teraz znow sie meczę i szlag mnie trafia . Piszecie ze chudniecie ja przytyłam 7 kilo ale po lekach na uspokojenia i depreche czuje się jak balon!!!! mam dość !!! chyba przestane jeść . Króraś z Was pisała o wypadających wlosach ja tez juz ryczalam z tego powodu wcześniejsze moje posty ale polecam odzywke wax w aptece 240 ok 24zł i szampon dermena za ok 25 zeta to jedyne co mi pomoglo na niewiele ile wyprobowanych produktow moze i Wam coś pomoże . Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
troche mi się literki poprzekręcały ale mam nadzieje można sie domyśleć
KAROLKA jak przebiegalo u Ciebie to niedokrwienie mózgu napisz proszę !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Kochaniutkie dawno mnie tu nie było , ale za to duzo ciekawej lektory do poczytania mam ![]() Słuchajcie zrobiłam badania przysadki mozgowej i wszystko oki ![]() bardzo sie ciesze ale znowu nie wiadomo dlaczego sa ataki ... Ostani atak miałam pod choinke 24 grudnia az mi gwiazdke w dzien zobaczyłam , po ataku organizm sam odcioł mi palenie papierosow .... szok bo od 24 poprostu nie pale jak bym nigdy papierocha w zebach nie miała ![]() Dziwne to troche ale prawdziwe i nawet jak bym chciała to nawet na siłe nie zapale bo zaraz jest mi niedobrze i słabo .... to chyba jedyny plus tego chorupska .... Całuje i pozdrawiam kobitki Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
Moje niedokrwienie objawiło się następująco-obudzilam się rano i czułam sie taka otępiała,przymulona.Miała m dusznosci.Czułam ucisk tez w klatce piersiowej.a w nosie jakby mi ktos waty napchał,jakby powietrze przez nos nie mogło odstac sie dalej
![]() Ale od tamtej pory czesto miewam uczucie ze zaraz znów będe bełkotac(chociaz samo bełkotanie nie wystąpiło ponownie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
karola a jakie miałas badania robiopne , czy miałas test tezyczkowy ???
napisz wszystkie badania po kolei ktore miałas zrobione i ktore mieszcza sie w normie a ktore nie . Skad jestes ??? moze gdzies blisko wrocka to podam ci przychodnie gdzie lekarze sie chodz interesuja ta choroba i probuja pomoc ..... dobra wiadomosc dla wrocławiankowych padalcow tezyczkowych nasza kochana Talam znalazła lekarza ktory leczy tezyczkowce ... ludzie normalnie az płakac sie chce ze szczescia bo to jest dla nas jak swiatełko w tunelu ![]() Nesiu pisaj co u ciebie słonko ![]() ![]() aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Aguniu badan to mam od maja(wtedy było niedokrwienie)całą teke.
-tomografia komputerowa i rezonans głowy bez zmian ogniskowych. -angio tk tętnic szyjnych łuku aorty-obustronnie wydłuzone wewnątrzczaszkowe odcinki tt szyjnych wewnętrznych tworzące pętle z zagięciami,ale drożne na całej długosci. -eeg-na tle zapisu rejestruje się aktywowana HV tendencja do napadowosci srednionapięciowych fal theta,fal ostrych i pojedynczych zespołów fala ostra-fala theta.Zwraca uwage niska amplituda w okolicy tylno skroniowej prawej. -rtg przełtku z kontrastem-zatrzymanie barytu w całyj długosci przełyku. -tomografia kl.piersiowej-przepuklina rozworu przełykowego przepony i przetrwała grasica. -badanie emg na tężyczke-Próba ischemiczna bardzo wybitnie dodatnia!!! -rezonans szyjny-niewielka wypuklina na poziomie c5/c6 -echo serca-zwiotczenie zastawki mitralnej(podejrzenie jej wypadania) -holter ekg-arytmie komorowe i nadkomorowe,bradykardia i tachykardia(tetno spada do 30 i kardiolog mówi ze nie wie jak to mozliwe bym miała i jedno i drugie jednoczesnie) -badanie foniatryczne-całkowity brak odruchów gardłowych! -hormony-tsh zawsze w normia ale zawsze albo w dolnej albo górnej granicy,estradiol w marcu 20 teraz 240 a norma do 160.reszta hormonów prawidłowa. -3 x usg tarczycy za kazdym razem ze obraz wskazuje na autoimunologiczne zapalenie tarczycy. -parathormon 64(norma10-65) -podwyzszony alat i aspat,OB wczesniej 60 teraz 25,poziom magnezu i wapnia w krwi zawsze prawidłowy.Zbiórka dobowa moczu prawidłowa. noo to was zanudziłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Witaj! takie drętwienia występują od kręgosłupa (gdzieś jest ucisk na nerw). Od kilku lat choruję na to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Przyczajenie
|
Ale tak jak pisałam miałam robiony rezonans szyjnego kregosłupa i nie ma w nim zadnych ucisków na nerwy.Neurolodzy wykluczyli coby kręgosłup dawał mi jakiekolwiek objawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Karolka przy czytaniu twoich wynikow mozna odrazu zawał dostac ... czy kazde z tych niewłasciwosci w jakis sposob leczysz np u specjalistow ... kurcze ty masz tone zaburzen i kazde z nich moze objawiac sie atakami tezyczki .... Pamietajcie tezyczka nie jest choroba tylko objawem tej choroby ..... Karolcia musisz za kazde z tych niewłasciwych wynikow wziasc sie z osobna i je zaczac wykluczac jak i leczyc .... wiesz jest taki lekarz ktory zajmuje sie cała imunologia naszego organizmu ... strasznie duzo masz zaburzen moze jest jakas przyczyna ze tego az tyle masz .. moze jedna wizyta u imunologa by nie zaszkodziła .
buziaki aguniaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Przyczajenie
|
Aguniu tyle ze ja byłam u tylu lekarzy i to jest tak ze np.kardiolog robi badania w swoim zakresie,wychodzą jakies odchyłki typu tachykjardie i on mi mówi ze to nie jest nic takiego,ze wiele ludzi to ma albo ze to ze serce tak pracuje jest zakłócone np hormonami.Ide do neurologa i słysze ze oo taka przepukline jakby zbadał to kazdy by miał i ze nie wymaga zadnych zabiegów...i tak sie bujam od prawie roku czując ze wegetuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki, a zwłaszcza nasze nowe towarzyszki niedoli
![]() Dlugo nie pisałam, ale teraz, jak machnę posta, to pół strony zajmie ![]() Hmm, od czego tu zacząć... wybralam się do psychologa i psychiatry nawet, bo po tym, co się ze mna działo przez grudzień, zaczynałam sie martwic o swoja poczytalność. Pani psycholog zarzuciła teścikiem, który miał stwierdzić, czy mam depresje, bardzo inteligentnym zresztą( pytania w stylu: czy jest Ci smutno? ![]() ![]() Poza tym byłam w szpitalu na endo, tarczyca ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niom, aha oczywiscie dodawac nie muszę, że wyniki elektrolitów w normie, bo to wiadoma rzecz. Potas tylko troche wysoki jest, magnez mam nawt na poziomie 2,0 po raz pierwszy od roku, ale objaw Chvostka dalej książkowy ![]() No to tyle moich wypocin, bo pośniecie, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Malinka, jesli masz tak malo wydalanego wapna w moczu to znaczy, ze masz naprawde ogromne niedobory tego pierwiastka i może calperos, to po prostu za mało, albo Ci nie pasuje... Każdy ma inny organizm i roznie przyswaja minerały...Ja probowałam z 3 rodajow wapna zanim zaczęłam pic te polecone przez Neske, a Calperos jakoś mi nie pasowal za bardzo...Poza tym, jesli niedobory sa tak duże to ich wyrównanie trochę zajmie, cos o tym wiem, bo sama sie z tym męczę i też czasami chciałabym to wszystko walnąć w kąt i tylko płakać. A wlewy to nie jest takie dobre wyjscie, ja miałam wlewy z magnezu i bardzo źle na nie reagowalam, mało tego prawdopodobnie dostałam w trakcie jednego z nich ataku, ale z niedoboru wapna. Te minerały się nawzajem wypychaja i jak jest jednego za duzo, zwłaszcza nagle, to drugi ucieka i atak masz jak w banku. a jak jednego jest mało, to i drugi leci.Także niestety tylko powoli się da to wyrównac i stopniowo. No i oczywiście trzeba szukać przyczyn tężyczki, może tylko stres i przepracowanie+zła dieta, a może tarczyca?albo jakieś zaburzenia w pracy jelit?Trzymaj się ciepło, nie poddawaj się, będzie dobrze, jak cos, pisz na pw
![]() Karolcia ja wiem, jak cięzko o dobrego lekarza, ale tu nie ma żartów!!! Masz zapalenie tarczycy, kurka to się leczy! Męcz ich i molestuj, a Agunnia ma rację z tym immunologiem, koniecznie sie do niego wybierz, albo do reumatologa chociaz, bo oni tez w tych autoimmunologicznych rzeczach siedzą, to może on będzie wiedział, gdzie Cie skierować. Trzymaj się cieplutko, całuski!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Witaj NATALKO na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
![]()
Natalko dawaj szybko telefona do tego lekarza od tezyczkowatych
![]() Dzisiaj ODWIEDZIŁA MNIE KOLEZANKA I SIE MNIE PYTA JAK TAM Z TA CHOROBA CZY JUZ WYLECZYŁAM TA RZERZACZKE HAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAH AH[/quote] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Własnie wróciłam od endokrynolog(kolejnej z paru).Obejrzała moje wyniki(które dla nas są niejasne) i powiedziała-a pani była u psychiatry? ![]() Orzeczenie lekarz wygląda następująco-to ze sie estradiol podwyzszył poza norme to zapewne od tego ze schudłam(a przez 3 lata było ze od tego ze tyje ![]() niebawem naprawde będzie mi juz chyba potrzebny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.