|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Cytat:
![]() ja tu za pare dni widze jak się chwalisz spadkiem wagi! Nie ma załamywania. Idziemy to przodu i już
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
hej. hej.
Trochę mnie mało ale chwilowe mam nadzieje problemy nie pozwalają mi wizazować ![]() Gratuluję sukcesów ![]() U mnie sukces taki, że nie mogę jeść czekolady, bo okazało się, że mnie uczula Jestem też przed wizytą u endokrynologa, bo prawdopodobnie mój problem ze zgubieniem dodatkowych kg. może się wiązać z źle funkcjonującą tarczycą. tak więc gdy jecie mniej, mało słodkiego, macie wypadające włosy, słabe paznokcie i szarą skórę idźcie do lekarza. Zróbcie badania!! |
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
ja nie miałam takich objawów, słabe paznokcie i włosy to u mnie normalka tak samo sucha skóra odkąd pamiętam. wcześniej nie miałam żadnych problemów a tu się raptem okazało, że niedoczynność
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Ból głowy, gardła, gorączka, kaszel. I jeszcze dostałam uczulenia od farby do włosów!
Dzisiaj robię sobie plan. Wypiszę cel, rozkład ćwiczeń i jedzenie zakazane. Może będzie mi łatwiej z konkretnie określonymi celami.
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak wyzdrowiejesz to się tu Tobą zajmiemy ![]()
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Tak agusia dziewczyny maja racje! Najpierw wyzdrowiej a dopiero potem dalsze odchudzanie! Bo musisz mieć siły żeby walczyć z chorobą
![]() ![]() Dziewczyny mam często tak, że nagle zacznie mnie tak jakby dusić i musze się szybko wody napić... Czy to może być objaw chorej tarczycy?? Bo mama też miała problemy z tarczycą... Musiałabym też się do lekarza wybrać ![]() No jeszcze 2 kg i będzie cel osiągnięty a wtedy będzie trzeba tylko pilnowac wagi Mój TŻ już mi zapowiedział, że mniej niż 55 nie mam ważyć! B on uwielbia mój tyłek i nie ma być już mniejszy heheAle jak zaczynaliśmy być razem to ważyłam 55 więc ta waga mi wystarczy będzie akurat
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
A co myślicie jako "coś słodkiego" o wafelku bez czekolady Horalky?
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-01-31 o 23:09 |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko zazdroszczę bliskiego celu. Myślę, że jak masz jakieś wątpliwości co do zdrowia warto iść choćby do internisty. Poprosić o skierowanie na podstawowe badania.
Tak w ogóle raz do roku powinno się robić ogólne badania krwi. No i u kobiet ważne by sprawdzać poziom żelaza. Przy jego niedoborze wprawdzie się chudnie ale skóra, włosy i wygląda się niezbyt ciekawie. Michalinko myślę, że wafelek nawet w czekoladzie raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Byle nie kilka od rząd i ie codziennie. |
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
michalina ja uwielbiam horalky, ale wiem, że mają dużo kalorii jak na wafelki nie oblane czekoladą. ale tak jak merry napisała jeden na jakiś czasu krzywdy ci nie zrobi
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie odrobina łakoci nie zaszkodzi znaczy, że twoj organizm potrzebuje troche słodkiego i niekoniecznie słodkie naturalne tylko właśnie taki łakoć
ja tez ostatnio pozwoliłam sobie na 5 kostek gorzkiej czekolady - doznania smakowe super - a organizm wiecej już nie potrzebował
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Tak, macie rację. Najpierw wyzdrowieję do końca, a potem wrócę do diety i ćwiczeń
![]() A co do słodkiego to oczywiście, że raz na jakiś czas można, a nawet trzeba bo jak się odmawia sobie wszystkiego przez bardzo długi czas to potem może skończyć się to napadem, którego czasem nie da się powstrzymać.![]() Dziewczyny, mam takie pytanie. Czy od salsy łydki robią się umięśnione? I ogólnie od tańca? Bo bardzo mi się podobają te tańce latynoskie i chciałabym się za jakiś czas zapisać, ale słyszałam, że od takich tańców umięśniają się łydki Bo cały czas się pracuje nogami i wgl.
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam że ładnie wyrzeźbiona łydka jest seksi - może nie jak u kulturystki ale u tancerek ich nogi mi sie bardzo podobają. Wiadomo, że w tańcach latynoskich tańczy się na obcasach więc te mięśnie chyba szybko się rysują.
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dzisiaj w sklepie sobie porównywałam kaloryczność i ten Horalky ma dużo kalorii w porównaniu z innymi, a np milky way ma 90kcal i na tego się zdecydowałam.
Kiedyś nie potrafiłam sobie wyobrazić dnia bez ciastek albo batona a teraz odzwyczaiłam się zupełnie, tydzień nie jjem nic słodkiego ani nie słodze wogóle (to już na stałe) dopiero po tygodniu czuje, że potrzebuje choć małego milky way i jak zjem całkowicie mi to wystarcza i organizm już "nie woła"
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Bafi Tylko ja jestem niska i nie mam długich nóg, więc może mi to nie pasować po prostu i nogi będą wydawać się grube, a nie ładnie wyrzeźbione. Sama nie wiem
![]() michalinka Gdzieś czytałam właśnie, że jak ma się ochotę na słodkie to najlepiej Milkyway
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawde mam ładne łydki po tym.. zgrabne takie
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-02-01 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
agusia814 =>Też się boję wyrzeźbionych łydek (155 cm wzrostu), z takiego samego powodu co Ty... Ale takie podrzeźbione miałam w wakacje i bardzo mi się podobały. Mięśnie były widoczne przy napinaniu, a tak, po prostu były szczupłe.
Ech, ja dziś już po egzaminie (ostatnim na studiach... aż się łezka w oku kręci) i po korepetycjach. Pójdę sobie na 20:30 na jogę, poczytam wieczorkiem i lulu. A jutro wstanę o 10! A co!!
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Taniec nie rzeźbi, a modeluje sylwetkę.
Taniec najlepszy, spala się kalorie, relaksuje i ciało nabiera sprężystości. A po kilku zajęciach z tańca nie tylko salsy styl poruszania nabiera lekkości. ja właśnie na luty mam zamiar zapisać się na warsztaty z tańca latino. |
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Zostawić Was na jeden dzień, a tu tyle do nadrabiania
![]() W kwestii niedoboru żelaza- borykam się z tym problemem od ładnych kilku lat, i powiem jedno: organizm jest osłabiony i gorzej funkcjonuje, ale NIE chudnie szybciej, czego dowodem jest moja obecność tutaj ![]() A kiedyś spotkałam się z teorią, że warto właśnie od czasu do czasu dać organizmowi takiego kalorycznego kopa, bo to go pobudza do pracy na wyższych obrotach. Aczkolwiek nie daję głowy, że to prawda, chociaż brzmi logicznie. |
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Oo no to w takim razie zacznę skakać na skakance jak na razie.
I może na youtube znajdę jakies filmiki z nauką tańców latynoskich. Na razie to mi pozostało, bo w moim mieście [ czyt. dziurze zabitej dechami] nie ma żadnej szkoły tańca. Muszę poczekać jeszcze rok, aż się przeprowadzę do większego miasta
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Ale się rozpisałyście hihino ja dzisiaj też sobie pozwoliłam na kawałek ciasta mhm... takie pyszne... alpejskie mleczko hihi
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień słodkości, ja wszamałam trochę ciastek, ale widać brakowało mi ich, bo po ich mój mózg wpadł na kilka genialnych pomysłów
![]() Nezka no ja o wadze napisałam z własnego doświadczenia, nie miałam na nic siły całe dnie spałam i waga poleciała w dół, ale szybko odrobiłam straty i to z nadwyżką . mam koleżankę, która też ma anemie i jej waga cały czas leci w dół. Ale ona praktycznie nie ma zbyt wiele sił. Więc ten spadek wagi mało fajny. Tańczyć można w domu do muzyki. Do skakanki też wyszukuje fajną muzykę. |
|
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dzewczyny czy jak zjadłam dziś:
Śn. jajecznica z 2 jajek na łyżeczce oliwy z oliwek z cebulka+ 2kromki chleba pełnoziarnistego +pomidor 2 Śń. jabłko +Milky way Obiad. spagetti moje w wersji light ( pomidory z puszki +kurczak + makaron pełnoziarnisty) Podwieczorek. 3mandarynki +grejfrut Kolacja. jogurt naturalny To jest dobrze waszym zdaniem czy za mało? i dziś mało warzyw ale tak wyszło.A jutro bedzie: Śn. owsianka z jabłkiem na mleku 1,5% +łyżka otrąb i łyżka zarodków + kilka orzechów laskowych 2śń. śledzik z ogorkiem konserwowym + 2 kromki chleb pełnoziarnisty Obiad. Barszcz czerwony zabielany mlekiem na kurczaku z warzywami Podwieczorek. jeszcze cos pomyśle z warzywami Kolacja. Serek wiejski z pomidorem To dobrze czy za mało?
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-02-01 o 22:36 |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Michalinko dzisiaj trochę mało. Ale jak głodna nie jesteś, to ok.
A jutro konserwowe ogórki zastąpiłabym np. kiszonymi. |
|
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głodna jestem ale o tej porze już nie bede jeść jutro zjem więcej.. mam nadzieje ze to już mi się nie odłoży w zapasach po dzisiejszym mniejszym dniu?![]() A i dzisiaj nie ćwiczyłam a jutro ide na aerobik więc zjem więcej już
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-02-01 o 22:57 |
|
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
meryy => powiem szczerze, że mnie natchnęłaś! Jak tylko będę mieć okazję to sobie potańczę w domu
Ależ mam ochotę! Ja niestety raczej nie poskaczę na skakance, bo mieszkam w starej kamienicy - nie dość, że przy podskoku trzęsą się wszystkie wazony w pokoju, to jeszcze u sąsiadów sufit skacze :P Ale taniec to jednak coś innego ![]() Ja postanowiłam sobie solennie, że CODZIENNIE będę praktykować jogę. Chyba, że będę mieć chęć to jakiś basen czy łyżwy zastępczo. W tym miesiącu wynajdywałam jakieś wymówki: a to zmęczona, a to korki, a to uczyć się trzeba, a to coś tam... Nie ma! Bardzo zależy mi na kondycji. Ja kończę dwie kanapki: chleb pełnoziar, masełko. Jedna z wędzoną rybą(kwasy omega3! ) i papryką zieloną, druga z białym serem (chudym, samo białko) i papryką. Kubek kawy i start!
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ci moja dobra kobieto ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- to ja wczoraj co zjadłam ![]() rano standardowo: 6:00 - kubek kawy z mlekiem 7:40 - kubek czekolady 8:15 - bułka ziarnista z sałatą, pomidorem i poledwica drobiowa 10:30 - platki z mlekiem 12:30 jabłko 14:00 - 15:30 herbata na przemian z czekolada do picia ![]() 16:30 - warzywa z surimii 19:00 - jabłko, mandarynka (wiem, wiem, owoce tylko do 16 ale mój organizm może żreć owoce o każdej porze i nic mi nie jest) w ciąży owoce to był podstawowy składnik mojego pożywienia - ja ich nie jadłam ja je pochłaniałam - średnio 2,5 kg owoców starczało mi góra dwa dni
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Malinka uważam że to nie jest objaw chorej tarczycy
![]()
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Michalinka Na kolację jogurt?
Ja bym padła z głodu Może lepiej serek wiejski? ![]() A mnie choroba całkiem rozłożyła. Boli mnie głowa, gardło, katar mam i jakieś zawroty głowy. Spałam dzisiaj całe popołudnie i dalej czuję się jakoś słabo. Mam uczulenie jakieś. Nie wiem co to jest. Za uszami i na szyi mam takie kropeczki czerwone. Myślałam, że to od farby do włosów, bo na drugi dzień po farbowaniu dostałam. Czyt to możliwe? Smaruję maścią, mam jakieś tabletki ale jakoś nie schodzi.
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2011-02-02 o 18:47 |
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
ale zrobić badanie na hormony nigdy nie zaszkodzi. jeśli lekarz zleci badanie krwi to można przecież poprosić też i o badanie hormonów za jednym zarazem. lepiej mieć pewność
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Codzień jjem serek wiejski praktycznie i już mi się znudziło to wczoraj jogurt naturalny ![]() Może idź kochana do lekarza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Bo cały czas się pracuje nogami i wgl.

Mam uczulenie jakieś. Nie wiem co to jest. Za uszami i na szyi mam takie kropeczki czerwone. Myślałam, że to od farby do włosów, bo na drugi dzień po farbowaniu dostałam. Czyt to możliwe? Smaruję maścią, mam jakieś tabletki ale jakoś nie schodzi.