Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 10:30   #961
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Same ogonki caffelate !! Ani pół cipeczki

Grazin, nie chce nic mówic - ale to juz pora na L-4
a na powaznie, idz do lekarza. Na pewno to nic takiego.. w ciazy wiele razy ujawniają się jakies nowe, dotąd nieznane symptomy.
A może spałas krzywo ? Albo Cię zawiało ?

Andziotka, czyli jak pierwsze skurcze sie pojawią to nie jest powód by natychmiast gnac na porodówke? ? Bardzo one bolą ?

nie wiem własnie czy mnie zawiało czy cos;/ bo nie boli mnie to cąły czas tylko czasami najczesciej włąsnie przy odwracaniu głowy.
ide do lekarza dzis po pracy, dzowniłąm rano zeby wyciagnac kartoteke, ale rejestracja jest od 12 wiec pani 4 godz wczesniej nie bedzie tak uprzejma i nie wyciągnie kartoteki, no bo by sie przeciez przemęczyła;P zreszta trzeba sie trzymac procedur jak od 12 to od 12 a nie bajzel robic i o 8 juz wyciagac w ogole jestem bezczelna ze zadzwoniłam tak wczesnie i dupe zawracam:p ach moja ukochana słyuzba zdrowia...
Stary 2011-01-28, 10:33   #962
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Dzień dobry .
Przyszłam się na chwilę tylko przywitać, ostatnio byłam na stronie 154 IV części - nie wiem ile mi zejdzie nadrabianie .

Zaczne powoli - może jakoś mi to pójdzie.

Ja nie mam czasu już wcale ze względnu na praće, remont domu (6tyg ) ale spróbuje choć na chwile zaglądać.

Póki co walcze z opryszczką na ustach Dzwoniłam do gina bo nie wiem co mogę stosować, ale nie odbiera... póki co trzymajcie się cieplutko!!!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:34   #963
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Ja się zawsze w takich sytuacjach zastanawiam dlaczego tak jest. Że my planujemy, robimy badania, zdrowo się odżywiamy, unikamy używek a problemy się pojawiają i tak. A nie mają ich osoby, które np. robią wszystko by się ciąży "pozbyć" i to one przechodzą ciążę bezproblemowo i rodzą w terminie zdrowe dzieci.
Ot i właśnie też nad tym myślałam. Przechodziłam własnie taką fazę- dlaczego- przecież tak o siebie dbałam.

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
listopadowa ale tak jeden rozmiar większe by mnie bardzo ucieszyły myślę że mojego męża też
vipek nie przejmuj się tym że jest mały mój też był taki maleńki że była różnica 3 tygodni a teraz wszystko jest w normie najważniejsze to dużo odpoczywać i cieszyć się tym maleństwem bo ono wszystko czuje
Dobra Kobieto- dziękuję- szukam wszędzie info, ze ktoś też miał taką małą kruszynkę która potem nadrobiła- ale wszędzie właśnie odwotnie że takie dużaste że aż terminy się skracają.
Mam nadzieję, że mały nadrabia będzie dużutki jak i Wasze brzuszkowe pociechy!
Stary 2011-01-28, 10:35   #964
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Ja się zawsze w takich sytuacjach zastanawiam dlaczego tak jest. Że my planujemy, robimy badania, zdrowo się odżywiamy, unikamy używek a problemy się pojawiają i tak. A nie mają ich osoby, które np. robią wszystko by się ciąży "pozbyć" i to one przechodzą ciążę bezproblemowo i rodzą w terminie zdrowe dzieci.
Bez wątpienia trzeba o siebie dbać w czasie ciąży, ale też nie ma reguły...
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc z tym moim gardłem
Trudno powiedzieć. Najlepiej pokaż gardło lekarzowi.

Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość

Byleby tylko zaczął przybierać na wadze i rosnać i by z serduszkiem było w porzo i niczego nowego nie odkryli.
No i żeby wyniki prób wątrobowych które odbieram za 3,5 godziny pokazały że to tylko głupie uczulenie.
Trzymam kciuki za dobre wieści
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:36   #965
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja zapracowana jak zwykle, ale slonce wyszlo, wiec od razu jakos lepiej, staram sie was podgladac, zeby potem nie odpasc w pzredbiegach przy nadrabianiu

Spice! odpisalam na forum, ze ci moge pomoc wieczorkiem jak bede w domu, ale nic mi nie wyslalas, moglam tez na pruva ci napisac, bo pewnie przeoczylas moja odpowiedz na forum w natloku innych postow

ja nie jezdze autem bo nie mam gdzie parkowac pod praca totalnie, metro jest ok, ale trzeba do niego sie dobic jakos autobusy odpadaja totalnie bo w nich mdleje z braku powietrza

eee tam piekny! ja w pasie 92 cm

ja tez sie budze co chwile, ale chyba takie uroki ciazy
niestety u nas ze zwolnieniami krucho ale dostalam ostatnio 20% wiec godzine dziennie krocej
hihi

niezle beda sie chlopaki bic o te nasze dziewczyny

pisalam juz na gorze, przepraszam, ale odpisalam tylko na ogolnym forum, nie zauwazylas widocznie, szkoda, ale jakby co sluze zawsze pomocaja ogolnie zabiegana dosc jestem wiec jak ejstem w pracy duzo mi umyka z waszego pisania niestety

noooo!!!!! miodzio!! malutki jeszcze!

kochana GRATULUJEEEE SYNECZKAAAAAAAAAAA!!!
dziekuje za zakupowy komplementa skandynawia piekna szczegolnie zima..ale czemu ta zima taka dluuga musi byyyyc

moria dobrze ze nie mam TVN bo jakbym posluchala tego pana co o 12 kilo mowi i jedzeniu za dwoch to rzucilabym czyms w TV na pewno i juz bysmy w ogole nie mieli co ogladac

Wracam do pracy
No niestety chyba przeoczyłam ale nic nie szkodzi Przepraszam więc za niesłuszne zarzuty;*

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:36   #966
Zytus
Rozeznanie

Witam nowe mamuski
No i widze ze siusiaczkow nam wczoraj przybylo
Jesli chodzi o panny dla tych naszych malych mezczyzn to moj ma dwie juz zaklepane beda troche starsze od Igora,bo jedna rok ,a druga 1,5 roku, ale mi to w niczym nie przeszkadza, ciekawe co Igor na to powie
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:39   #967
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ale gonicie, w życiu was nie nadrobie, ja jeszcze ze 20 stron mam do nadrobienia w starym wątku
Vipek podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna. I dobrze bo taka właśnie musisz być. Mojemu koledze urodzil sie syn z rozszczepem podniebienia, najgorsze to to ze byli na specjalistycznym badaniu - zapłacili za to usg 300zł- i radiolog tego nie wykryła. nie mogli się przygotować na to co ich czeka. A czekało ich dużo. Maly przeszedł troche operacji, ale teraz ma już 4 lata i jest zdrowy, nic nie widać, żadnych blizn na twarzy. Ale to wszytsko dzięki wytrwalosci jego rodziców. Z tego co wiem to operacje miał w Warszawie, u nas w Kielcach lekarze chcieli czekać zbyt długo. A dzięki temu ze operacja była szybko to mały normalnie sie rozwijał, przede wszytskim chodzi o jedzenie i mowe.
Ja się cieszę, że wiem- czuję się przygotowana a zawsze może zdarzyć się cud i dziecie urodzi się zdrowe bo np ma wydatne usta jak mamusia i na usg tak było widać a do tego marszczył ustka bo chciał dać rodzicom buziaczka
Właśnie czytałam o tych operacjach i terminach. Najgorsze jest, że jak ma i warge i podniebienie to potrzeba kilku operacji.

Byleby więcej egipskich plag już na mnie nie spadło! Bo ja ledwo po połowie ciązy jestem.
Stary 2011-01-28, 10:40   #968
the_sania
Wtajemniczenie

pochwalę się, że wizytę usg 3d mam 8 lutego na 18:20 się osram do tego czasu chyba hihi

niedrogo w sumie, bo 120zł. babka w rejestracji miała zapisane przy 3d że płyta od razu. i nie była pewna na 100% czy doktor daje, czy mamy sami wziąc. ale raczej on daje. nie wiedziała, bo rejestruje od niedawna. ale weźmiemy na wszelki wypadek nie mogę się doczekac będzie 26tydzień

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:41   #969
violisia
Zadomowienie

kurcze czesc laski, chcialam was pocytowac, bo nadrobilam 20 stron, i duu.pa sie pokasowalo, wiecz tego co pamietam.

kobitki brzusie cudowne,

gratulacje siusiakow w brzuchach rosna w siłe..

jedna z was wklejala posciel, 6 elementowa, ja chce kupic podobna, tyle ze szukam by byl juz jeden komplet z wypelnieniem..

co do wozka Agus, ja ogladalam espirio evo, i ma bardzo duza gondolke, moze sobie zobacz bo nie rozni sie az tak od tego co wklejalas, a opini o nim nie czytalam, ja kupuje tego jedo, udalo mi sie zalicytowac fotelik za 70zł z adapterem, jak mi go facecik przysle wkleje fotki on dal za niego 450zl ale nei ustawil ceny mimimalnej, i sie udalo jeden wydatek mniej<

widze etz temat karmienia, ja sie szczerze zgadzam z ta kobitka, ktora mowila ze nei karmila w centach bo nie wyobrazala sobie by tak wyciagac cyca po tym jak ogladal ciuchy, wydawal kasiorke itp..

ale zgadzam sie tez z ta ktora mowila ze karmila jak trzebabylo, ale dyskretnie z pieluszka czy kocykiem zaslaniajac maluszka i piers, bo mimo ze byla w miejscu publicznym to stwarzala jakas tam ochrone dla maluszka,

ale ja sam uwazam, ze dziecko nalezy chronic przed centrami handlowymi , nie chcialabym maluszka tachac po zakupach, i mam nadzieje ze uda mi sie tego uniknac jak najdluzej

hmmm, co jeszcze?.. niepamietam co chialam napisac..

mam dzis wizyte u dentysty
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:42   #970
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Od ponad godziny siedzę i nadrabiam
Czy wy robicie to na złość Jak mnie nie ma to później nadrabiam i nadrabiam, już dwa razy kończyłam, mówię ostatnia strona uff, przeskakuję a tam kolejna wyskoczyła i tak dwa razy Normalnie w szoku jestem jak nie raz gonicie
Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
oczywiście melduje trochę o sobie tak pierwsza ciąża 23 tydzień i też ogonek z czego się bardzo cieszę
Witam i gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No wrociłam, nadrobiłam i mogę napisac co na wizycie, a więc tak:
szyjka długa - jak to powiedział "łabędzia",
Niunia obróciła się już główką w dół, waży już prawie 800g i termin się przesunął z 10.05 na 05.05 (ale to i tak termin umowny) . Najlepsze było to, że gdy położyłam się do usg, to brzuch mi zesztywniał i wypiął do góry - ja myślałam, że to mała się wypycha, a gin stwierdził, że to są właśnie te bezbolesne skurcze przepowiadające, niestety bolesne też mi się zdarzają
Co do bólu w pachwinie to najprawdopodobniej wiązadła i przeforsowanie spacerami, stwierdził że godzina to dla mnie stanowczo za długo , no i niestety jak to powiedział takie "chudzinki" (no nie wiem bo ja taką chudzinka to nie jestem) mogą boleśnie przechodzic ciążę, bo bardzo odczuwają wszystkie "rozciągania". Żelaza jeszcze mi nie przepisał, tak więc luz . Z sercem to stwierdził, że się nakręcam negatywnie i nie wierzy, że może to byc aspargin. Mogę brac ziołowe tabletki uspokajające i relanium (bo też działa rozkurczowo). Powiedział, że kiedyś relanium było standardowym lekiem rozkurczowym na oddziałach położniczych i wszyscy byli szczęsliwi bo kobiety przesypiały ciąże To się rozpisałam...
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Miałam ambitny zamiar najpierw nadrobić, ale piszecie w takim tempie, że nie dam rady :P

Dzidziuś się pokazał (na całe 30 sekund ale wystarczyło ) i będziemy mieć małego Edwarda

Synek, synek

Poza tym pan doktor zrobił bardzo porządnie badanie, trwało ponad pół godziny, potem jeszcze z nami porozmawiał, omówił wszystko i był bardzo miły

Okazało się, że dzidzia ma powiększone miedniczki nerkowe i trzeba je obserwować na kolejnych usg, więc bardzo się cieszę, że powtórzyłam to połówkowe, bo tak byśmy nie wiedzieli, że musimy na to zwracać uwagę...

Ale wszystkie inne wyniki są w porządku.

No i Eda jest duży - 800g waży! (tyle powinien za jakieś 11 dni ) i pan dr powiedział, że może urodzić się przed terminem.

A i wrzuciłam zdjęcie buźki do albumu

Dobra, lecę nadrabiać
Witamy kolejnego synka
Cytat:
Napisane przez Maskoteczka Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!!!
Jestem nowa,pragne do was dołączyć....Wstępny termin na 07.05 ,ale może byc też jeszcze kwiecień...już się doczekać nie mogę.Pozdrawiam Was i Maleństwa w brzuszkach
Witam

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Matall gratuluje Synusia!!!

Kasia... a co Ty o tej porze juz na nogach??

Dziewczyny od jakiegos czasu, glownie w nocy, jak ide na siku to przy sikaniu przeszywa mnie bol czasem z prawej strony lub z lewej. Dzisiaj bylo z prawej. Nie zawsze tak mam, ale sie zdarza... Dzisiaj przeszylo mnie az do prawej strony na dole brzucha i jeszcze jakis czas mnie bolalo... martwic sie?

Buziaki dla Was ogromne i dla ruszajacych sie brzuszkow lece na roboty!!!!!
Nie masz się czym martwić mam to samo, masz przepełniony pęcherz, dzieciaczek uciska i możesz to odczuwać właśnie jako ból. Nie ma się czym przejmować jeśli zaraz przechodzi

Cytat:
Mogę i ja się przyłączyć do mamuś majowo-czerwcowych?
Witam

Cytat:

Witajcie,

mam 29 lat skończone zresztą tydzień temu.

Co do tygodnia ciąży to już sama nie wiem co mam myśleć- wg OM to termin na 22 maj, wg I usg gdy moja ginekolog sprawdzała pęcherzk ciązowy to było już 8 dni później, kolejne usg (11 t) potwierdziło to 8dniowe opóźnienie.
Moja ginekolog jednak brała jednak ten pierwszy termin i tak też gdy wg niego wypadł 20 t umówiła mnie na usg połowkowe. Lekarka mnie "pogoniła" mówiać że to dopiero 18 tydzień!!! (opóznienie już 16dniowe) a ponieważ mam problemy z serduchem niedomyklanośc, wypadanie obu zastawek to powiedziała, że na takim małym serduszku nie podejmie się oceny. A ECHO mi się nie należy bo mam za mała wadę serca.

Moja ginekolog zapisała mnie wieć do innego lekarza- świetnego w ocenie serduszek, żeby mi zrobił wreszcie to usg i echo jeśli zajdzie taka potrzeba.No i miało to być już w 22 t wg USG lub 21t wg I USG.

Lekarzowi podałam od razu już ten późniejszy termin, że niby 21t ale potwierdził, że malenstwo ma gabaryty na 20 t i skoro to 21 to jest malutkie ale miesci się już na granicy normy.
Więc na razie stanęło że to bedzie 30 maj.
USG niby dobrze, z opisu wynika, że nie ma się czym martwić (ddo gin idę we wtorek) ale lekarz swierdził, ze moje maleństwo ma rozszczep wargi i że prawdopodobnie też podniebienia. Chce mnie widziec za miesiąc i zrobi mi echo już na NFZ bo maleństwo ma wadę pozasercową.
Nie dośc że takie malutkie (313 g) to jeszcze biedniutkie.
Tak mi smutno. Od zmysłow odchodzę czy wszystko w porządku z nim jest.

Oboje zmężem jesteśmy bardzo wysocy więc sadzilam, że dzidzia też taka będzie a tu takie chucherko małe.

Od dziecka jestem chuda jak patyk, ważę tyle co nic a brzucha prawie nadal nie mam. No i jak mam się nie martwić???

Żeby było tego mało od 10 t jestem pod opieką diabetologa bo po krzywej cukru wyszła nietolerancja. Na początku prawie nic nie wolno mi było jeść, teraz jest lepiej ale... ech tam...

No i padła nam nie znowu czarna rozpacz- w sobotę zaczęły mnie swędzieć dłonie, takie małe krostki-grudki mi wyszły, w niedzielę nie mogłam już wytrzymać, od pon twarz mam jakby pod skórą ktoś wysypał mi kaszę manną- myślałam, że to jakieś uczulenie, ale to nie przechodzi- wczoraj doczytałam o cholestazie- matko kochana- zasnąc nie mogłam- dziś z rana poleciałam zrobuić wszystkie możłiwe próby wątrobowe- czekam na 15 i nie wiem co mam ze sobą zrobić?? Błagam- wesprzyjcie mnie bo oszaleje!!!

A i najważniejszego nie napisałam- kolejny ogonek do kolekcji
Witam i gratuluję synka Wszystko będzie dobrze, rozczep wargi i podniebienia można leczyć, wiadomo będzie operacja ale po niej będzie wszystko dobrze
Trzymam mocno kciuki za maluszka, żeby wszystko było dobrze, a będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
przyszedł czas i na mnie by chwalić się brzuchem

jedno w piżamce jest z 30 listopada a to drugie z dzisiaj.
Jest co podziwiać
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć,

w końcu Was nadrobiłam i informuję, że wczoraj byliśmy na usg połówkowym i będziemy mieli synka i to całkiem dużego, bo waży już 420g w 20t4d, wymiarami wyprzedza o ponad tydzień.

Czułam niesamowitą ulgę, kiedy dr sprawdzał narządy po kolei, opisując je głosem lektora i za każdym razem wypowiadał magiczne słówko "prawidłowe". Na koniec zapytał czy chcemy znać płeć i życzył, aby malec rozwijał się tak dalej

Byłam zaskoczona co do płci, przeczuwałam bardziej córeczkę, nawet śniła mi się kilka razy, a tu niespodzianka. Już nie mogę się doczekać naszego malca.

Wczoraj był zdecydowany wysyp siusiaków.

.
Gratuluję synka

Sorry ale musiałam powywalać emotki bo mi nie chciało wiadomości wysłać.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:43   #971
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

no ładnie zytuś już panienki wybrane dla syneczka,oj ty to już mu życie ustawiasz

co do moich boobs to może i masz rację listopadowa

vipek uwierz w to że będzie dobrze,tylko spokój pozwoli ci na szczęście
jeśli osiągniesz spokój wewnętrzny to wszystko nabierze innych barw.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 10:47   #972
vipek
Zadomowienie

Uff i jakoś mi lepiej- wygadałam się, wyżaliłam i od razu lepiej.

Nie miałam z kim pogadać- o tych wszystkich problemach wie tylko mój mąż- i chyba za bardzo to wszystko mnie męczyło.

Dzięuję WAM wszystkim- wybaczcie nie będę dziękować pojedyńczo bo WAS tu tyle że na razie nie ogarniam
Stary 2011-01-28, 10:49   #973
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry .
Przyszłam się na chwilę tylko przywitać, ostatnio byłam na stronie 154 IV części - nie wiem ile mi zejdzie nadrabianie .

Ja nie mam czasu już wcale ze względnu na praće, remont domu (6tyg ) ale spróbuje choć na chwile zaglądać.

Póki co walcze z opryszczką na ustach Dzwoniłam do gina bo nie wiem co mogę stosować, ale nie odbiera... póki co trzymajcie się cieplutko!!!
Niestety żadne maści nie wchodzą w grę
Ja już miałam opryszczkę w ciąży i lekarz powiedział, że siedzieć w domu i stosować plastry (można też te na noc, one mają jakiś ziołowy składnik, który przyspiesza gojenie, ale jest zupełnie nieszkodliwy dla dzidzi).

vipek My od tego tu jesteśmy, żeby się wzajemnie wspierać i żeby było z kim pogadać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:52   #974
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ale gonicie, w życiu was nie nadrobie, ja jeszcze ze 20 stron mam do nadrobienia w starym wątku
Vipek podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna. I dobrze bo taka właśnie musisz być. Mojemu koledze urodzil sie syn z rozszczepem podniebienia, najgorsze to to ze byli na specjalistycznym badaniu - zapłacili za to usg 300zł- i radiolog tego nie wykryła. nie mogli się przygotować na to co ich czeka. A czekało ich dużo. Maly przeszedł troche operacji, ale teraz ma już 4 lata i jest zdrowy, nic nie widać, żadnych blizn na twarzy. Ale to wszytsko dzięki wytrwalosci jego rodziców. Z tego co wiem to operacje miał w Warszawie, u nas w Kielcach lekarze chcieli czekać zbyt długo. A dzięki temu ze operacja była szybko to mały normalnie sie rozwijał, przede wszytskim chodzi o jedzenie i mowe.
szok. żeby nie wykryc tego na specjalistycznym badaniu
Cytat:
Dzień dobry .

witaj buziaki
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
kurcze czesc laski, chcialam was pocytowac, bo nadrobilam 20 stron, i duu.pa sie pokasowalo, wiecz tego co pamietam.

kobitki brzusie cudowne,

gratulacje siusiakow w brzuchach rosna w siłe..

jedna z was wklejala posciel, 6 elementowa, ja chce kupic podobna, tyle ze szukam by byl juz jeden komplet z wypelnieniem..

co do wozka Agus, ja ogladalam espirio evo, i ma bardzo duza gondolke, moze sobie zobacz bo nie rozni sie az tak od tego co wklejalas, a opini o nim nie czytalam, ja kupuje tego jedo, udalo mi sie zalicytowac fotelik za 70zł z adapterem, jak mi go facecik przysle wkleje fotki on dal za niego 450zl ale nei ustawil ceny mimimalnej, i sie udalo jeden wydatek mniej<

widze etz temat karmienia, ja sie szczerze zgadzam z ta kobitka, ktora mowila ze nei karmila w centach bo nie wyobrazala sobie by tak wyciagac cyca po tym jak ogladal ciuchy, wydawal kasiorke itp..

ale zgadzam sie tez z ta ktora mowila ze karmila jak trzebabylo, ale dyskretnie z pieluszka czy kocykiem zaslaniajac maluszka i piers, bo mimo ze byla w miejscu publicznym to stwarzala jakas tam ochrone dla maluszka,

ale ja sam uwazam, ze dziecko nalezy chronic przed centrami handlowymi , nie chcialabym maluszka tachac po zakupach, i mam nadzieje ze uda mi sie tego uniknac jak najdluzej

hmmm, co jeszcze?.. niepamietam co chialam napisac..

mam dzis wizyte u dentysty
ja wklejałam 6elementową i tu masz: poszewki na kołderką i podusię, wypełnienia do nich, ochraniacz na łóżeczko i prześcieradło frotte.
http://allegro.pl/6el-posciel-dzieci...426439604.html
co do karmienia w miejscu publicznym... mi się wydaje, że ja bym nie mogła. dla mnie to zbyt intymne, że tak powiem.
powodzenia na wizycie hihi
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Od ponad godziny siedzę i nadrabiam
Czy wy robicie to na złość Jak mnie nie ma to później nadrabiam i nadrabiam, już dwa razy kończyłam, mówię ostatnia strona uff, przeskakuję a tam kolejna wyskoczyła i tak dwa razy Normalnie w szoku jestem jak nie raz gonicie
jesteśmy wredoty hihi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-28, 10:52   #975
Zytus
Rozeznanie

vanes to nie ja tylko przyszle tesciowe
Jesli chodzi o ta starsza Adę to mamusia ja juz na studia do mnie wysyla, no i w ogole zostala u nas poczeta, wiec musi byc dla Igora
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:52   #976
violisia
Zadomowienie

aaaaa jeszcze wiem co chcialam napisac mamy dzis 26 tydzien rozpoczety!!!!:ju pi:
Stary 2011-01-28, 10:53   #977
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=matallewar;24672629]
No i Eda jest duży - 800g waży! (tyle powinien za jakieś 11 dni ) i pan dr powiedział, że może urodzić się przed terminem.
QUOTE]

wow kawał chłopaczka Gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
przeczytaj 3strony wstecz, żeby się wkręcic i dobra. nie ma szans tego nadrobic, bo jak będziesz nadrabiac, to znowu będziesz kolejne 20stron w tyle
właśnie tak zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam kochane w piątkowy poranek .
Ja już śpię normalnie, no trochę mi dokuczała ta pachwina ale nie jest źle

Super Dziewczonka ,nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze juz spisz dobrze

[QUOTE=vipek;24676287].

I tak Was czytam, że Wasze brzdące takie duże to....

QUOTE]

Nie martw sie mój Synek tez nad wyraz malutki ,ale póki miesci sie w normach to nie jest tak zle.
A z tym podejzreniem rozszczepu,to ja bym poszła do calkiem innego lekarza na jeszcze jedno usg,zeby sprawdzic,najlepiej na 3-4d.
I staraj sie myslec pozytywnie,moze lekarz faktycznie niedopatrzył,lub sie pomylił.bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

mazianka81 co do eko mam to guru w tej sprawie w mojej opini jest moria
Ja się staram jak moge byc eko ale mieszkanie z mama mnie troche w tym ogranicza, w koncu to nie tylko mój domek i musze sie co do niektórych spraw dostosować.
Mysle ze pieluszki bede używać jednorazowe :/ nie bijcie...
.
Ja tak narazie podczytuje i wprowadzam pomału pewne eko-triki w domciu,ale do eko jeszcze mi dalleeeeeeeeeeeko( i nawet rymuje hihi)
A z tymi wielorazówkami to jestem ciekawa jak to sie w praktyce sprawdza,ale cóz chyba ro Reni Jusis zadzwonie hihi.

aaa i powodzenia z Maritą,miałam ja przy 1 dziecku i nie polecam,zreszta juz pisałam wczesniej duzo na temat tego wózia,ale kazdy ma swój upatrzony

[QUOTE=vipek;24676748]Martwi mnie tylko to, ze on taki cały malutkiwszystkie rozmiary miał na 20 t choć był to 21.
QUOTE]

Mój w 27t wazy tyle co niektóre w 23 wiec sie nie martw

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:55   #978
the_sania
Wtajemniczenie

w ogóle powiem Wam, że dziś znowu się zmierzyłam i od 16stycznia znowu w brzuchu przybyło 1,5cm. a to tylko 2tygodnie od początku już jest 11,5cm. jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem

a i jeszcze co do wagi maluszków. nie przejmujcie się. koleżanka urodziła zdrową córcię w terminie 6lat temu i mała ważyła 2600

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:56
Stary 2011-01-28, 10:56   #979
violisia
Zadomowienie

Cytat:
szok. żeby nie wykryc tego na specjalistycznym badaniu

witaj buziaki

ja wklejałam 6elementową i tu masz: poszewki na kołderką i podusię, wypełnienia do nich, ochraniacz na łóżeczko i prześcieradło frotte.
http://allegro.pl/6el-posciel-dzieci...426439604.html
co do karmienia w miejscu publicznym... mi się wydaje, że ja bym nie mogła. dla mnie to zbyt intymne, że tak powiem.
powodzenia na wizycie hihi

jesteśmy wredoty hihi
oooo dzieki

zielona noc, i fioletowe kitty mi sie podoba

moze zamowie

ciekaw czy jakosciowo jest dobra, wiesz o co chodzi czy nie jest taka cieniutka..

a ja ciagle boje sie zaszalec z posciela w rozu, boje sie ze jakos moze siusiak wyskoczyc, choc lekarz na 100% mowil ze cora..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 10:57   #980
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

zytus no chyba że tak
violisia gratuluję

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:57   #981
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
....
Monia ja juz miałam 2 x opryszczkę w ciazy i dwa razy dostałam zgodę na smarowanie maścią Hascovir.
Nic mi sie nie stało, opryszczka szybko znikała
Kolezanka w pracy także smarowała się mascia (nie wiem jaką), takze jest w ciąży i również dostała zgodę lekarza.

Cytat:
pochwalę się, że wizytę usg 3d mam 8 lutego na 18:20 się osram do tego czasu chyba hihi

niedrogo w sumie, bo 120zł. babka w rejestracji miała zapisane przy 3d że płyta od razu. i nie była pewna na 100% czy doktor daje, czy mamy sami wziąc. ale raczej on daje. nie wiedziała, bo rejestruje od niedawna. ale weźmiemy na wszelki wypadek nie mogę się doczekac będzie 26tydzień
suuuper i suuuper cena !!!!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:58   #982
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem własnie czy mnie zawiało czy cos;/ bo nie boli mnie to cąły czas tylko czasami najczesciej włąsnie przy odwracaniu głowy.
ide do lekarza dzis po pracy, dzowniłąm rano zeby wyciagnac kartoteke, ale rejestracja jest od 12 wiec pani 4 godz wczesniej nie bedzie tak uprzejma i nie wyciągnie kartoteki, no bo by sie przeciez przemęczyła;P zreszta trzeba sie trzymac procedur jak od 12 to od 12 a nie bajzel robic i o 8 juz wyciagac w ogole jestem bezczelna ze zadzwoniłam tak wczesnie i dupe zawracam:p ach moja ukochana słyuzba zdrowia...

można oszaleć przy tych wypalonych pigułach..
w 16 tygodniu ciąży zachorowałam na półpasiec, udałam sie do lekarza pierwszego kontaktu w celu potwierdzenia choroby i wskazówki, wchodze do przychodni, czeka do rejestracji, na szybie przede mna karta a na niej czarno na białym " w pierwszej kolejności przyjmowane są kobiety w ciąży, weterani....itd"
odczekałam na swoja kolej i mowie kobiecie że jestem w ciąży
ona " no i co...?"
ja " że podejrzewam że zachorowałam na półpasiec"
ona "no i co...?"
abstrahując od tego jak byłam przerażona i zmeczona po nieprzespanej nocy mowie wreszcie babie " a że to że chyba powinna sobie zdawać sprawę jaki ból towarzyszy tej chorobie i że za godzine mam konsultacje ginekologiczna ktora kosztuje 150zl , a kartka ktora wisi przed moimi oczami gwarantuje mi wejscie bez kolejki! ot co!
no i dotarło do baby

ja wiem że to nie reguła ale polska służba zdrowia prawie umarłego z równowagi potrafi wytrącić..

jeśli chodzi o to dbanie o siebie w ciąży...instynktownie się to robi..
natomiast realia sa takie że odporność podczas ciąży leci na łeb na szyję, a co ludzie maja pod ubraniem nigdy nie wiadomo no niestety..

vipek..wspólczuje Ci ogromnie..staraj się odganiać od siebie czarne myśli...życze duzo pozytywnej energii

w kwestii " oscentacyjnego wywalania cyca" jestem przeciw, byłam świadkiem takich sytuacji i uważam że można nakarmic dziecko publicznie w dyskretny sposób, co nie wiąże sie z chowaniem po kątach oczywiście..
natomiast faktycznie istotna spraw to te przewijaki w toaletach -nigdy nie widzialam by jakaś matka przewijała na tym swoje dziecię

Hascovir to maśc przeciwirusowa...z tym że lekarze mowia że jest sens stosowania przeciwirusowych preparatów w momencie kiedy wirus nie zdążyl sie w pełni rozwinąć..(swedzenie)
jesli sa bąble wystarcza preparaty przyspieszajace gojenie..

dzisiaj ide mierzyc suknie ślubna do krawcowej...jestem podekscytowana nieziemsko

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2011-01-28 o 11:06
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:00   #983
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo dzieki

zielona noc, i fioletowe kitty mi sie podoba

moze zamowie

ciekaw czy jakosciowo jest dobra, wiesz o co chodzi czy nie jest taka cieniutka..

a ja ciagle boje sie zaszalec z posciela w rozu, boje sie ze jakos moze siusiak wyskoczyc, choc lekarz na 100% mowil ze cora..
hihi no w sumie... ale ponoc dziewczyny pisały, że jak jest pewien i widział DOKŁADNIE to nie będzie pomyłki. więc kupuj róż
a wiesz tak zastanawiałam się nad gatunkiem... ale powiem Ci, że chyba jest ok, bo widziałam takie same wzory na innych aukcjach to różnica w cenie spora była, ale mówię: wzory te same i ten sam skład. więc raczej nie ma się czego obawiać. ja u nich zamówię jeszcze materacyk pianka-kokos za 41zł a co do pościeli.... nie będę umiała się zdecydować na dwa wzory (bo jeszcze jeden komplet domówię)

Marcelek 30.05.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 11:00   #984
andziot
Zakorzenienie

vipek wiem jak musi to wszystko boleć, ale rozszczep to jeszcze nie tragedia, da się to zoperować, czasami prawie nie ma sladu
bądźcie dzielni dla Waszej dzidzi
jeden tydzień różnicy to baardzo niewiele, nie martw sie tym, dzidzia moze nadrobić to bardzo szybko, albo po prostu nie będzie wielkoludem

the_sania nie koniecznie kochana, wcale nie ma az tak wielkich sznas na poznanie płci przez 3d, bo jak dzdzia zacisnie nóżki to nawet 3d nie pomoze

mazianka81 trzymaj sie kochana, każda ma gorsze dni, ale naszze dzieciaczki i tak są najkochansze na siwecie

bzyczka1 ale różnica piękny brzusio

Mango08
znowu siusiak

bzyczka1 nasze córcie będa mogły wybrzydzać w tylu facetach

Grazin tak naprawdę nie wiadomo co jest przyczyną rozszczepów i chyba się tego nie dowiemy, bo są to czynniki pewnie i środowiskowe jak i genetyczne, niby w rodzinie u nikogo nie ma ale tak naprawde jest wiele genów recesywnych które nie ujawaniają się fenotypowo a jednak jak się spotka z genem od drugiego człowieka to cecha się ukazuje, do tego środowisko coraz brudniejsze,
nie dojdziemy do jednej przyczyny !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:03   #985
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
suuuper i suuuper cena !!!!!!!!!!
dobrze mieszkać w niedużym mieście ceny są niższe
Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
można oszaleć przy tych wypalonych pigułach..
w 16 tygodniu ciąży zachorowałam na półpasiec, udałam sie do lekarza pierwszego kontaktu w celu potwierdzenia choroby i wskazówki, wchodze do przychodni, czeka do rejestracji, na szybie przede mna karta a na niej czarno na białym " w pierwszej kolejności przyjmowane są kobiety w ciąży, weterani....itd"
odczekałam na swoja kolej i mowie kobiecie że jestem w ciąży
ona " no i co...?"
ja " że podejrzewam że zachorowałam na półpasiec"
ona "no i co...?"
abstrahując od tego jak byłam przerażona i zmeczona po nieprzespanej nocy mowie wreszcie babie " a że to że chyba powinna sobie zdawać sprawę jaki ból towarzyszy tej chorobie i że za godzine mam konsultacje ginekologiczna ktora kosztuje 150zl , a kartka ktora wisi przed moimi oczami gwarantuje mi wejscie bez kolejki! ot co!
no i dotarło do baby

ja wiem że to nie reguła ale polska służba zdrowia prawie umarłego z równowagi potrafi wytrącić..

jeśli chodzi o to dbanie o siebie w ciąży...instynktownie się to robi..
natomiast realia sa takie że odporność podczas ciąży leci na łeb na szyję, a co ludzie maja pod ubraniem nigdy nie wiadomo no niestety..

vipek..wspólczuje Ci ogromnie..staraj się odganiać od siebie czarne myśli...życze duzo pozytywnej energii

w kwestii " oscentacyjnego wywalania cyca" jestem przeciw, byłąm świadkiem takich sytuacji i uważam że można nakarmic dziecko publicznie w dyskretny sposób, co nie wiąże sie z chowaniem po kątach oczywiście..
natomiast faktycznie istotna spraw to te przebijaki w toaletach -nigdy nie widzialam by jakaś matka przewijała na tym swoje dziecię
ale dobrze jej powiedziałaś
co do karmienia zgadzam się

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-28, 11:04   #986
vipek
Zadomowienie

Grazin i Aniko23
współczuję takich przygód z naszą służbą zdrowia.

Ludzie też milutcy nie są- żeby w kolejce przepuścić czy w czymś pomóc- wolą się po kątach bunkrować i udawać, ze coś im do oka wpadło.
Stary 2011-01-28, 11:05   #987
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

the_sania nie koniecznie kochana, wcale nie ma az tak wielkich sznas na poznanie płci przez 3d, bo jak dzdzia zacisnie nóżki to nawet 3d nie pomoze
kurde ale nie jest tak, że jak dzidzia miała np na ostatnim usg zaciśnięte nóżki to zawsze je tak trzyma, co? chyba czasem rozwiera? bo się teraz boję, że jak wtedy miała zaciśnięte, to ma tak ciągle. jest po prostu w takiej pozycji

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-28, 11:05   #988
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
aaaaa jeszcze wiem co chcialam napisac mamy dzis 26 tydzien rozpoczety!!!!:ju pi:
Violisiu, my zawsze razem w piątek zaczynamy Ja równiez... tylko 22 tc

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:06   #989
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aniko istny dramt z tymi babami w ogole obrażone są wiecz ie ze sie przyszło ze one w ogole musza tam siedzie... ja pierdziele. przychodza do nich chorzy ludzie tez czesto wyprowadzeni z ropwnowagi stanem NFZ a te wstretne ropuchy jeszcze dowalają.
ale spotkałam sie z jedna miła pielęgniarką
no i nie oszukujmy sie ale jak sie idzie prywatnie to jest calkiem co innego ....
Stary 2011-01-28, 11:09   #990
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Violisiu, my zawsze razem w piątek zaczynamy Ja równiez... tylko 22 tc
Ja też kolejny tydzień w piątek zaczynam. Dziś zaczął się 28 tydzień
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości