TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 09:59   #961
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
powodem mojej nieobecności na egzaminach semestralnych była operacja mojego dziecka. Terminy na tą operację sa zazwyczaj dość odległe, ale nam udało się zarezerwować termin na grudzień. Dziecko miało rozszczep wargi i podniebienia, więc była to dosyć skomplikowana operacja wymagająca długiej rekonwalescencji. Dlatego też nie mogłam zjawić się na egzaminach semestralnych z powodów wyżej wymienionych jak i ze względu na wzmożoną potrzebę kontroli nad dzieckiem z tą wadą.

czy coś takiego moze byc? bo nei za bardzo wiem jak to napisać :P

Darusiaa - ja bym nie zostawiła bo nawet jak nie ukradną to moze ktoś zniszczyć po chamie.

Fajna ta miejska legenda o marketach
U nas w jankach niby też cos takiego było .
Ale niesie jedno ostrzeżenie pilnujmy dzieci

Pop - moja nie ma goracej z tyłu głowy

słoneczko jest , mróz kest ale słońce jest tak ostre że się topi ten biały syf . I cale szczęscie
Stary 2011-03-01, 10:03   #962
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak się ubieramy to czekam na reklamy albo włączam mini mini. Jest szybciej i bez walki. A miałam unikać tv

darusia - wózka bym nie zostawiła, strach że ukradną no i u nas często sąsiedzi palą pety zanim wyjdą na dwór. Nie chę żeby mi wózek dziecka śmierdział.
No i czekam na tę yogę i chyba nie doczekam bo dziecko mi się spaceru domaga.
u nas nikt nie pali w klatce, tu mieszkaja same starsze osoby i nie ma zadnego syfu piw , butelek, puszek czy smierdzacej klatki. Jak ktos wchodzi zawsze sie pyta czym tak ladnie pachnie.
No ja pojde z mala ale po 14 jak obiadek zje, skoczymy po tatusia do pracy i na zakupy, chce jej klocki jakies kupic ale nie wiem nadal jakie;/

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Darusia to o której ona wstaje,że już ma mieć drzemkę?
dzisiaj wstala o 6 jak o 7 wstaje to o 11 zawsze kima i teraz tez padla 15 minut temu wiec ja ide sprzatac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:05   #963
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
izazula- ale tam było napisane że to nieprawda tylko taki mit jak czarna wołga, którą mnie straszono. A na dziecko trzeba uważać wszędzie nie tylko w sklepie. Niestety ale świat nie jest bezpieczny a z każdym nowym kroczkiem naszego dziecka zapewnienie bezpieczeństwa staje się coraz mniej możliwe.
No nieprawda ale pewnie znowu coś mi się przyśni. Zbyt wrażliwa jestem. No i czarnej wołg to się bałam jak nie wiem .
I bałam się jeszcze że mnie ktoś wciągnie do bramy i ogoli mi moje warkocze. To było po obejrzanym ukradkiem odcinku "polskich dróg" gdzie golili głowy kolaborantkom (Pop )
Stary 2011-03-01, 10:06   #964
P0P70
Zakorzenienie

A dzisiaj mamy już marzec czyli miesiąc większości naszych dzieci.
Biedzie fajnie bo co chwila będą jakieś urodziny. Dzisiaj miał się jako PIERWSZY urodzić Igorek. Ale chłopak od początku był bardzo związany z mamą i ociągał się jeszcze przez 9 dni. Moja mała miała się urodzić 03.03 ale przyśpieszyła o całe 12 tygodni. Jak ten czas szybko leci.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:06   #965
sara 85
Zakorzenienie

Musze Zosi kupić buciki na dwór i nadal nie wiem jakie. Jakoś nic mi się nie widzi. Ona już prawie sama chodzi i nie chce mi w wózku siedzieć tylko sama łazi, a nie ma butów;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:15   #966
ania p
Zakorzenienie

Pop a wczoraj roczek by skończyl Norbert

Sara - połaź po sklepach napewno coś znajdziesz chociaż teraz to dopiero wchodzą te wiosenne buty.
Ja kupie Szymkowi na dniach sandały bo są w outlecie ecco , za 130 zł a z nowej kolekcji takie same potem kosztują 200 przegina jak za sandały
Stary 2011-03-01, 10:21   #967
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

Czytałyście ? A my byliśmy wczoraj w markecie. Ja chyba w paranoję wpadnę http://natropie.onet.pl/crimestory/l...l-special.html
Nie chcę straszyć, ale mi się wydaje że coś w tym może być. Nie znam żadnych takich opowieści z pierwszej ręki, ale co chwilę słychać o zaginięciach dzieci. A wiecie same jak jest w CH, tłum ludzi, człowiek się denerwuje, chce też coś kupić, dziecko się nudzi... to ludzie wykorzystują.
Kiedyś natknęłam się na pewną stronę, którą policja nie może zamknąć, jest dużo omijaczy i takie tam, gdzie pewne osoby pisały jak 'dobrze' porywać dzieci, jak zabezpieczyć miejsce gdzie je się przechowuje, jak robić im sieczkę z psychiki... Pewnie większość tego co tam było, to wymyślone przez chore umysły świrów... ale jak tam była choć jedna osoba, która naprawdę to robi... ?
Trzeba uważać, mieć oczy w tyłku.. i to nie tylko w CH, ale wszędzie.

A ja dzisiaj prawie w ogóle nie spałam... i jeszcze się pożarłam z TŻ rano...ehh.. życie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 10:23   #968
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć Laski

yoonka rewelacyjna porada Twojego męża

Przeczytałam to o tych marketach i normalnie ciary mi przeszły mimo iż już kiedyś o tym słyszałam... nie chce mi się wierzyć że to prawda, bo po jednej takiej akcji że dziecko otumanione eterem i przebrane znalezione w kiblu to media rozdmuchałyby sprawę strasznie! A ja w tym słowa o tym nie słyszałam...

A co to ta czarna wołga, bo ja z tych co czarno-białych czasów nie pamiętają ??

ana jak mi się podoba ten facet z demotu o ojcostwie mrrrraaaauuuu!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 10:26
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:25   #969
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop a wczoraj roczek by skończyl Norbert

Sara - połaź po sklepach napewno coś znajdziesz chociaż teraz to dopiero wchodzą te wiosenne buty.
Ja kupie Szymkowi na dniach sandały bo są w outlecie ecco , za 130 zł a z nowej kolekcji takie same potem kosztują 200 przegina jak za sandały
- to do butów

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Nie chcę straszyć, ale mi się wydaje że coś w tym może być. Nie znam żadnych takich opowieści z pierwszej ręki, ale co chwilę słychać o zaginięciach dzieci. A wiecie same jak jest w CH, tłum ludzi, człowiek się denerwuje, chce też coś kupić, dziecko się nudzi... to ludzie wykorzystują.
Kiedyś natknęłam się na pewną stronę, którą policja nie może zamknąć, jest dużo omijaczy i takie tam, gdzie pewne osoby pisały jak 'dobrze' porywać dzieci, jak zabezpieczyć miejsce gdzie je się przechowuje, jak robić im sieczkę z psychiki... Pewnie większość tego co tam było, to wymyślone przez chore umysły świrów... ale jak tam była choć jedna osoba, która naprawdę to robi... ?
Trzeba uważać, mieć oczy w tyłku.. i to nie tylko w CH, ale wszędzie.

A ja dzisiaj prawie w ogóle nie spałam... i jeszcze się pożarłam z TŻ rano...ehh.. życie...
Nie dość że mam siwe włosy to jeszcze je sobie powyrywam i to nie są żarty. Czasem wpadam w takie paranoje.

To idę na spacer trochę się wyluzować. Oczywiście wózka z rąk nie wypszczę
Stary 2011-03-01, 10:28   #970
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wołga-samochód.
Kiedys sie dzieci nim straszylo moj kuzyn tez mowi ze bal sie jak cholera czarnej wołgi
A.Camus
Stary 2011-03-01, 10:29   #971
ania p
Zakorzenienie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_wo%C5%82ga

a te porwania to pic na wode , na Szymkowym był nawet o tym watek i wpisy typu kolezanka mojej koleżanki która ma sąsiadkę i tamtej kuzynce tak się z dzieckiem stało , jak napisała gmyrelka jakby coś takiego miało miejsce zaraz by było w mediach a tu cisza , wiadomo że dzieci nie raz giną w marketach ale się znajdują za kilka minut a giną z nieuwagi rodziców
Mojej kolezance raz córa zwiała ale znalazła ją za 3 min w najbliższym sklepie np. Wiecej jej na zakupy nie zabrała , teraz jest spokój bo starsza ale jak miała tak ze 2-3 lata to wyjście z nią to była masakra .
za jakiś czas w wikipedi o tym przeczytam jako kolejny urban legend

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 10:29   #972
Darusiaaaa
Zakorzenienie

noooo, moje szybko śpiące dziecko sie wysopało wiec idziemy razem jeszcze kuchnie posprzatac i tez idziemy na spacer
A.Camus
Stary 2011-03-01, 10:33   #973
ania p
Zakorzenienie

izazula - te 130 to i tak moim zdaniem dużo jak na sandały ale sa rewelacyjne Szymek w nich chodził cały czas zero śladów na nogach od butów mimo tych upałów jakie były noga wogóle nie spocona , a miał je na nogach np10 godzin non stop bo u mnie latem wszystko otwarte i on ciągle na dworzu jest nawet tam je
O takie
http://allegro.pl/ecco-skorzane-braz...476794812.html
niestety nie ma żadnych nowych wystawionych teraz więc tylko taki link znalazłam
Stary 2011-03-01, 10:36   #974
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Musze Zosi kupić buciki na dwór i nadal nie wiem jakie. Jakoś nic mi się nie widzi. Ona już prawie sama chodzi i nie chce mi w wózku siedzieć tylko sama łazi, a nie ma butów;/
Moja też łazi i też butów nie ma;/Ale ja poczekam na tż i pojedziemy do deichmana i tam może coś wybiorę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:39   #975
yoonka
Rozeznanie

dziewczyny nie schizowac, czytac http://atrapa.net/legendy/porwanie.htm
to typowa URBAN LEGEND!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 10:42   #976
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
ana jak mi się podoba ten facet z demotu o ojcostwie mrrrraaaauuuu!!
Wiem.Mi też

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Widziałyście tą yoge?;/co te kretynki robią z tymi biednymi maluchami?gdzie te babsztyle mają mózgi???

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-01, 10:45   #977
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dziewczyny nie schizowac, czytac http://atrapa.net/legendy/porwanie.htm
to typowa URBAN LEGEND!

Czytałam kiedyś ten artykuł super to opisali

Pop a Oliwka jaki ma rozmiar bucików ?

W Gmyrelkowych adidaskach mała się topi he he a takie sa piękne ale jak zacznie łazić to pewnie będą ok

Dziewczyny nie wiecie czy do kubka lovi 360 można kupić samą tą uszczelkę ?
Musze Oli go kupić bo super z niego pije i już z butli nie bardzo chce- i dobrze

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wiem.Mi też

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Widziałyście tą yoge?;/co te kretynki robią z tymi biednymi maluchami?gdzie te babsztyle mają mózgi???
W tyłku
Stary 2011-03-01, 10:55   #978
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też łazi i też butów nie ma;/Ale ja poczekam na tż i pojedziemy do deichmana i tam może coś wybiorę.
u nas w deichmanie właśnie 5 butów na krzyż nic nie ma;/ nie wiem wogóle jakie jej teraz kupic

Cytat:
Czytałam kiedyś ten artykuł super to opisali

Pop a Oliwka jaki ma rozmiar bucików ?

W Gmyrelkowych adidaskach mała się topi he he a takie sa piękne ale jak zacznie łazić to pewnie będą ok

Musze Oli go kupić bo super z niego pije i już z butli nie bardzo chce- i dobrze

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

W tyłku
a Zosia nauczyła się przez słomke pić, z żadnego niekapka nie chce pić ;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-01, 11:02   #979
anakazar
Zakorzenienie

a Nina dalej nie może zatrybić niekapka,jednak widziałam jak Zawitkowski mówił,żeby dawać pić z takich nakrętek i dałam jej i ładnie piła

Jutro w DDTV wielki test żarcia w słoiczkach

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Sara ja też z tymi butami mam problem.Najchętniej na zakupy bym wzięła Anie albo Madzie

Stary 2011-03-01, 11:04   #980
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
a Nina dalej nie może zatrybić niekapka,jednak widziałam jak Zawitkowski mówił,żeby dawać pić z takich nakrętek i dałam jej i ładnie piła

Jutro w DDTV wielki test żarcia w słoiczkach

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Sara ja też z tymi butami mam problem.Najchętniej na zakupy bym wzięła Anie albo Madzie
ja też masakra z tymi butami

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-01, 11:06   #981
EciaPecia
Raczkowanie

Dzień dobry

Dziewczyny a mleko z kaszką też w takim razie podawać z niekapka, jak chce się oduczyć picia z butli czy wtedy już lepiej z łyżeczki? Mój już nie pije samego mleka, zawsze mu dosypuję troszkę kaszki i daję z butli ze smokiem na kaszki i teraz nie wiem. Kubek niekapek czy miseczka i łyżeczka? Też chcę się butli pozbyć.
TŻ w delegacji a ja dziś wieczorem planuję oduczanie Adasia od zasypiania ze smokiem Pewnie będzie dużo krzyku ale ja dam radę, gorzej byłoby przy TŻ, bo on taki miękki na jęki Trzymajcie kciuki

Z tą "jogą" od początku myślałam, że trochę przesadzają, choć pewnie w dawnych czasach tak się dziećmi "rzucało" No ale czasy się zmieniły i ja bym w życiu tak nie podrzucała moim okruszkiem

Sprostowanie - nie niekapka a kubeczka do picia, bo niekapka już Adaś nie używa tylko pije z takiego kubka kapka

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2011-03-01 o 11:09
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:13   #982
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas otwieraja 10 marca i mam nadzieje ze tez cos maluszkowi znajde

Cytat:
Wiem.Mi też

nie mam pytan! co za debilki!

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
u nas w deichmanie właśnie 5 butów na krzyż nic nie ma;/ nie wiem wogóle jakie jej teraz kupic

a Zosia nauczyła się przez słomke pić, z żadnego niekapka nie chce pić ;/
moja niekapka tez nie chciala przes slomke jej za syzbko leci ale chce pic tak z kubka normalnie albo szklanki , michal jej przechylai pije a tak to z butli ....
A.Camus
Stary 2011-03-01, 11:38   #983
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Machaj współczuję , co do małej to nie ma co poradzić , nam "katarek"ratuje zycie a wszystkie inne specyfiki wody nie wody to do ....
ja smaruję jeszcze wikiem(wiem że nie wolno bo to od 3 lat ale mojemu nic nie jest) i ułatwia oddychanie bo fajnie inhaluje
A Ty weź sobie ibuprom zatoki bo mi chyba to pomogło , chociaż brałam bez przekonania ale po 3 dniach katar minął
Co do tarty to będzie też moja ulubiona , a tamtą drugą może jakby włączyć górne grzanie piekarnika ,nie wiem czy u Ciebie jest , może by się przypiekło.
ja mam tylko fride... jakoś tym daje rade... chociaż boje się że jej krzywde zrobię jak się tak wyrywa..
ja ja smaruję pulmexem i maścią majerankową pod nosem...
muszę kupić ten ibuprom... bo mnie zatoki pobolewają przy tym katarze..
no też myślałam o tym górnym grzaniu.. włożyłabym tarte dość wysoko żeby ten cukier się rozpuścił... jak spróbuje to napiszę jak wyszła

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Kładź małą na brzuszku na swoich nogach tak, aby pupę miała wyżej niż główkę i oklepuj, z dołu do góry, tzn od pupy do szyi, tak mi przynajmniej mówiły pielęgniarki w szpitalu. Jak wymiotowała śluzem to bardzo dobrze, lepiej że to wypluje niż połknie, no i nie ścieka to do środka. Możesz też się spodziewać kupki ze śluzem, bo na pewno część połknie.
Syropek dawaj np strzykawka od nurofenu, i po policzku wciskaj, tak chyba najłatwiej będzie...

Wiem co czujesz, ale musisz być silna, na pewno mała szybko wyzdrowieje.
dokładnie tak robię... jak przy zadławieniu czymś... bo w zasadzie to to samo... kupki ze śluzem już były... i nie panikuje z tego powodu bo wiem że to od kataru...
a co do syropków to nie jest tak łatwo... jak tylko widzi że ide ze strzykawka jej str to ucieka albo zaciska usta... za to kropelki w każdej ilości połknie... chyba będę musiała udawać że syropki to też kropelki... tylko ile potrwa podawanie 5ml syropku po kropelce

Cytat:
Biedna Kalinkawez może nasmaruj na noc maluszka maścią rozgrzewającą pulmexbaby(możliwe,że nazwę przekręciłam)może pomoże niuni.Wracajcie do zdrówka dziewczyny
Osz Ty wredotowiesz co się robi jak facet nie reaguję?sama sobie kupujesz
smaruje ją pulmexem..
ale ja nie chce sama sobie kupować! niech się nauczy robić mi prezenty! on tego w domu nie widział to muszę ja go podszkolić... jeszcze nigdy nie widziałam żeby teść dał teściowej jakiś prezent albo kwiaty!! nigdy... ani na urodziny ani nadzień kobiet na żadne święto... dlatego jak marcin wraca z pracy to go pytam gdzie kwiaty! a jak się pyta z jakiej okazji kwiaty to ja mu mówię że obiad bez okazji robię...

Cytat:

Czytałyście ? A my byliśmy wczoraj w markecie. Ja chyba w paranoję wpadnę http://natropie.onet.pl/crimestory/l...l-special.html
ale mnie nastraszyłaś.... nie przeczytałam całego tekstu tylko to co mi się w oczy rzuciło... czyli Racibórz Rybnik i Żory!! a ja w tej okolicy mieszkam i bywam w tych 3 miastach na zakupach... już widziałam moje dziecko w ubikacji w auchanie w Żorach przebrane za chłopca!!

Cytat:

można....
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:43   #984
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wróciłyśmy ze spaceru. Wieje tak że łeb urywa

Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_wo%C5%82ga

a te porwania to pic na wode , na Szymkowym był nawet o tym watek i wpisy typu kolezanka mojej koleżanki która ma sąsiadkę i tamtej kuzynce tak się z dzieckiem stało , jak napisała gmyrelka jakby coś takiego miało miejsce zaraz by było w mediach a tu cisza , wiadomo że dzieci nie raz giną w marketach ale się znajdują za kilka minut a giną z nieuwagi rodziców
Mojej kolezance raz córa zwiała ale znalazła ją za 3 min w najbliższym sklepie np. Wiecej jej na zakupy nie zabrała , teraz jest spokój bo starsza ale jak miała tak ze 2-3 lata to wyjście z nią to była masakra .
za jakiś czas w wikipedi o tym przeczytam jako kolejny urban legend
Legenda ale jak ja się bałam jako małe dziecko!!!
Mało tego u nas w dzielnicy mieszkał jakiś czas król cyganów i jeździł czarnym mercedesem. Jego na szczęście się dzieciaki nie bały bo wszyscy go znali.

Cytat:
izazula - te 130 to i tak moim zdaniem dużo jak na sandały ale sa rewelacyjne Szymek w nich chodził cały czas zero śladów na nogach od butów mimo tych upałów jakie były noga wogóle nie spocona , a miał je na nogach np10 godzin non stop bo u mnie latem wszystko otwarte i on ciągle na dworzu jest nawet tam je
O takie
http://allegro.pl/ecco-skorzane-braz...476794812.html
niestety nie ma żadnych nowych wystawionych teraz więc tylko taki link znalazłam
Strasznie dużo niestety. Mnie też się podobają buty ecco al niestety te ceny są nie do przeskoczenia. Jestem też ześwirowana na punkcie skórzanych butów i będę miała straszny problem z butami dla Zosi.
Sama chodzę w skórzanych (oprócz trampek albo tenisówek), Tża też przekonałam o skórzanych więc mała pewnie też tylko kto na nie wyrobi. Chwilowo jeszcze "chodzi" w skarpetkach i szmacianych (na spacer) ale już widzę że właśnie jej się nóżki pocą

Cytat:

----------
Myślę że można. W sklepie dzieciowym ostatnio kupwałam końcówkę do zwykłego wię pewnie do tego też można koncówkę kupić

Cytat:
Tak. Zośka już dawno próbowała ze zwykłego kubka. Pięknie piła tylko obie byłyśmy mokre. Będziemy póbować.
Zawitkowskiego do końca nie słucham. Tak sobie kiedyś myślałam - "ciekawe jakby mu się udało mojej Zosi zmienić pieluchę?" .
Dzieci na jego prezentacjach wyglądają jakby im dali coś na uspokojenie.

Do picia nie daję słomki bo się jej boję
Stary 2011-03-01, 11:52   #985
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie ogladałam Yogi w tvn, ale kiedyś widziałam inny program o dzieciach- gimnastyczkach to było w rosji i one tez tam robiły takie wygibasy a później juz jako kilku-kilkunastolatki miały pościerane kręgi kręgosłupa.

Też słyszałam o tych porwaniach , ja to mam wpojone przez moją matkę od małego , ona była nauczycielką i zawsze na wycieczkach pamietam to ciagłe liczenie dzieci dosłownie co kilka kilkanascie minut , więc jakos mi to utkwiło i swojego tez pilnuję

Mój nie chce pić z niekapka , mam kilka różnych coś mu nie pasi już lepiej mu idzie ze zwykłego kubka albo tej grubszej szklanki

Co do bucików to myslę że jesli to do chodzenia to najlepiej kupować jak dziecko już właśnie zaczyna żeby załozyc i żeby się przeszło. Najlepiej z etykietką zdrowej stópki i myślę że najlepiej jednak skórzane my takie mamy i ze skórzana wyprofilowaną wkłądką

Machaj , tak sobie myslałam o tej tarcie , mój tż ma taki palnik na gaz ciekawe czy by się nie nadał , on jest do opalania np.jakichś starych drzwi z farby ciekawe czy by się nie nadał bo te kuchenne tez są przeciez na gaz

Pyszną zupkę dzisiaj zrobiłam brokułową , dawno nie miałam od razu się wiosennie poczułam, pogoda piękna.
Nic się nie wyspałam w nocy , Miko tak sie wiercił co chwilę że szok, jeszcze tż chrapał
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:55   #986
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku. jest ślicznie. Mroźno ale świeci słoneczko. Mała spała całe 2 godziny. A teraz rozrabia...

darusia- ja mieszkam na 1 piętrze. zawsze jak wracam ze spaceru biorę maŁą, rozbieram, wkładam do łóżeczka i Śmigam na dół po wózek. Dosłownie 2 minuty stoi na dole a raz ktoś spod wózka ukradł mi... CHLEB!!
Hmmm... moze był bardzo głodny

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 12:00   #987
libra777
Zakorzenienie

Asiulek no na chleb może nie kazdy ma
Tez bym wózka nie zostawiła , ja jak rowerem jeżdżę to zawsze przypinam , wiem że jeśli ktoś sie uprze to nawet takie przypięcie to nie problem ale zawsze jakaś ochrona , może kupcie dziewczyny taki sprężyny stalowe jak do rowerów i może do jakiegoś grzejnika przypiąć jeśli tak na chwilę , zawsze to spokojniej.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 12:01   #988
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A tak "grzecznie" bawi się moje dziecko... teraz na pewno cos znajde w swojej szafce :/
A nie było mnie tylko minutkę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0923 (972 x 1296).jpg (87,9 KB, 47 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 12:04   #989
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku. jest ślicznie. Mroźno ale świeci słoneczko. Mała spała całe 2 godziny. A teraz rozrabia...

darusia- ja mieszkam na 1 piętrze. zawsze jak wracam ze spaceru biorę maŁą, rozbieram, wkładam do łóżeczka i Śmigam na dół po wózek. Dosłownie 2 minuty stoi na dole a raz ktoś spod wózka ukradł mi... CHLEB!!
Hmmm... moze był bardzo głodny
Pewnie był głodny albo zapomniał kupić a w domu żona z wałkiem czekała

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A tak "grzecznie" bawi się moje dziecko... teraz na pewno cos znajde w swojej szafce :/
A nie było mnie tylko minutkę...
Jaka grzeczna i śliczna dziewczynka. No prawie jakbym Zosię widziała ze swoim szelmowskim uśmieszkiem
Stary 2011-03-01, 12:06   #990
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia to ja robie dokladnie tak samo i podobnie robie jak z nia wychodze ubrana juz jest okno uchylam znosze wozek wracam biore mala, pokoj jej sie wietrzy i pozniej jak przychodzimy tez tak robie biore malucha zostawiam wozek rozbieram ja klade do kojca i lece po wozek.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości