|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
Jezeli chodzi o balsamy antycellulitowe to one dzialaja ale w polaczeniu z dieta i aktywnoscia fizyczna.
Na wielu tubkach jest napisane , ze redukuje cellulit w 60 % badz 80 % ale malo kto czyta to co jest napisane na drugiej stronie malym drukiem : ze te efekty osiagnie sie gdy stosujemy diete i cwiczymy ![]() Samo smarowanie sie kremem nic nie da. Ja kiedys ogladalam Rozmowy W Toku i odcinek byl poswiecony walce z celluliem i tam wlasnie kosmetolog wypowiadal sie, ze te balsamy dzialaja ale w tym przypadku jak ktos nie ma zaansowanego stadium. Bo jezeli ktos juz ma 3 czy 4 faze to zaden - nawet najdroszy krem nie pomoze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
A ja wróciłam po miesiącu we Włoszech-wyjazd fantastyczny,ale niestety na wadze +5 kg i cellulit powrócił wyraźnie...
![]() Pora się wziąć za siebie,idę na rower ![]()
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zaczytana w wizażu
|
Dołączam się do Was
![]() Jestem zdołowana. Mam 20 lat. Cellulit od około 1,5 roku. Stosuję antykoncepcję hormonalną (2 lata cilest i od roku nuvaring). Z cellulitem walczę od roku z przerwami. W momencie jak przeszłam na nuvaring dużo łatwiej było mi pozbyć się cellulitu. Ćwiczyłam wtedy, piłam zieloną herbatę, smarowałam się serum drenującym ziaji i przede wszystkim masowałam bańką co 2 dzień po 15min na jedną nogę i efekty były imponujące. Jednak od jakiegoś czasu wszystko stoi. Zniechęciłam się wtedy i zaprzestałam większych wysiłków. Jednak teraz mam takiego doła przez ten cellulit, że muszę coś z nim zrobić. Od października (bo dopiero wtedy będę miała gdzie ćwiczyć) - ćwiczenia, co 2 dzień tamilee webb pośladki oba programy, może coś jeszcze Od tygodnia smaruję się 2 razy dziennie serum ziaji i co 2 dzień bańka Nie jem słodyczy od prawie 3 tygodni, piję herbatę zieloną i czerwoną. Staram się nie patrzeć w lustro, żeby się nie dołować. Ale zrobię sobie zdjęcia, żeby mieć co porównać np. za miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie nad masazami fit roll z podczerwienia ...moze ktoras z Was korzystala z nich i moglaby powiedziec o nich cos wiecej?
![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho dziewczyny
![]() sama tez sie w sumie udzielam na innych watkach ale o Was dalej pamietam ![]() u mnie jak dawniej ale widze male efekty po cwiczeniach olejku i koncentracie + masaże ![]() ![]() i wiecej owocow jem co uwazam za swoj najwiekszy sukces ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Moja walka z cellulitem, niestety, polega jedynie na ograniczeniu słodyczy, piciu wody oraz smarowaniu się (nieregularnie) trójaktywnym kremem Dr. Eris.
Kupiłam masażer z balsamem L'oreal, ale użyłam go tylko raz (na dodatek nie ja, tylko ktoś mnie nim masował). Posiadam także okrągłą szczotkę z wypustkami do masażu, o której ktoś już wspominał, a koleżanka bardzo ją zachwalała ale... No tak, w tym tkwi problem. Ja i systematyczność to najwięksi wrogowie. Jedyny sukces, jaki w walce z systematycznością osiągnęłam, to rozłożenie swojej tysiąckalorycznej diety (swoją drogą jedynej, na jakiej udało mi się wytrzymać więcej niż tydzień) na pięć posiłków. Zastanawiałam się nad rowerem - gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że ma fantastyczny wpływ na redukcję cellulitu, wysmuklenie nóg, poprawienie krążenia i przyspieszenie metabolizmu (chwilowo oczywiście). Rozważałam także opcję basenową - jednak z powodu głębokich kompleksów na punkcie wyglądu mojej skóry od kolan wzwyż oraz uporczywych skurczów wszelakich, które łapią mnie w wodzie, nie ma u mnie większych szans, a szkoda.
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
To i ja do was dołączę !
![]() Nawet nie chce myśleć od kiedy mam problem z cellulitem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś tu ostatnio cicho, czyżbyście się pozbyły cellulitu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja nadal biegam, cwicze tamilke i czasem jezdze na rowerku. moze w przyszle lato bedzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ja się tam już nie przejmuję. Nagonka na cellulit jest tylko po to, żeby nakręcać biznes antycellulitowy. Moim zdaniem sport w zupełności wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Ja zde cydowałam sie na zabieg i lipo w jednej z Warszawskich klinik med.estetycznej bo mialam dosyc wszystkich diet oraz peelingow, ktore dawaly efekt tylko na chwile. Po 7 seriach udalo mi sie pozbyc tluszczu na posladkach, ktore teraz kocham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim!
Niestety nie udzielam sie od jakiegos czasu bo w sumie nie mam o czym pisac. Moja walka ogranicza sie teraz tylko do masazu pod prysznicem i wcieraniu jakiegokolwiek balsamu... ![]() W lipcu niestety dopadł mnie pech 13 ![]() ![]() Oczywiscie cellulitu sie nie pozbyłam całkowicie ale i tak sporo osiagnełam. Wiec do zobaczenia wkrotce ![]()
![]() |
#975 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3007858 8]no wlasnie.... lato minelo, wiec pewnie nikt juz nie zwraca uwagi na cellulit, a moze dziewczyny zauwazyly, ze nie da sie go pokonac
![]() [/QUOTE] Jak to się nie da? Musi się dać... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
wittajjcieee! :P dawno mnie tu nie było
trudno mi ocenić stan mojego cellulitu, różnie z nim bywa, zależy w której fazie okresu jestem. ale postanowiłam o siebie zadbać, zrezygnować ze słodyczy - tylko raz w tygodniu ew. na jakieś imprezie. tym bardziej ze zaczęłam brać Syndi35, a jak brałam Diane35 o podobnym składzie to pojawił się ukochany pan C ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam sobie przerwę w tabletkach antykoncepcyjnych i mam wrażenie, że mój cellulit niewiele ale się zmniejszył..
Zaczęłam też ćwiczyć ale nie sądzę, żeby dwa razy w tygodniu (w tym raz intensywnie) już się do tego przyczyniło. Być może się skumulowało? Co nie zmienia faktu, że nadal mam go sporo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
witajcie ponownie
![]()
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Ale właśnie najgorsza jest ta systematyczność. W moim przypadku jest to bardzo trudne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
z systematycznością ja też mam problemy
![]() ![]() Póki co zaczęłam swój 4 dzień walki od godzinki na steperze ![]() dodaje jeszcze 30 min biegania + jakieś 2h na steperze (podczas oglądania Szklanej Pułapki 3) i okłady z borowiny
uparcie i skrycie Ah,życie,kocham cię, kocham cię,kocham cię nad życie![B][COLOR=Blue] Edytowane przez bojestemtegowarta Czas edycji: 2011-11-27 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Ja mam chyba 3 stopnia :/
![]() Myślicie,że ćwiczeniami,dietą i masażami da się tego pozbyć? tzn bez specjalistycznych zabiegów? Powiedzcie,że tak ;( Edytowane przez Monyyczka Czas edycji: 2011-11-28 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz tak jak ja. ![]() Myślę, że jakby się porządnie przyłożyć to pewnie się da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Konto usunięte
|
nie wiem, jaki macie ten cellulit, ale jak sie ktos tak zapusci, ze ma dziury w nogach, to ciezko bedzie cos z tym zrobic. przynajmniej tak mi sie wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
kurde przy antykoncepcyjnych i przy tylu imprezach co mam ostatnio to ja nie wiem, czy się pozbędę cellulitu :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
eee, to chyba nie jest 3 stopień. przynajmniej mam taką nadzieję, bo mam identycznie. Ale biorąc pod uwagę fakt że kilka miesięcy temu w niewiele ponad miesiąc ćwiczeniami i bańkami praktycznie go zlikwidowałam, myślę, że to raczej ta 'lżejsza' faza. Pozbyć się da, mówie to z całą pewnością, bo ja się pozbyłam (prawie). Niestety, na krótko (słomiany zapał) i teraz znów moge się 'cieszyć' jego nawrotem ![]() Cytat:
nic dodać, nic ująć ![]()
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Na czym dokłądnie polega walka z cellulitem za pomocą baniek? Jakich kosmetykó używacie ? Ja postanowiłam porządnie wziąć się za swoje ciało, od jutra startuję z TF, ale przy okazji chcę się pozbyć tego cellulitu, który już mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Robiłam kiedyś masaż chińskimi bańkami. O tutaj możesz poczytać : http://www.ofeminin.pl/odchudzanie/b...lo-f70768.html, oraz wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280.
Po kilku dniach przestałam- miałam siniaki, skóra po takim masażu była potwornie rozgrzana i w ogóle mnie nogi bolały. Może za mocno to robilam, nie wiem. Może wrócę do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
no właśnie się zastanawiam, czy masaż bańkami jest dobry dla osób ze słabym krążeniem?
echh.. słodyczami się nie objadam, ale za to suszona żurawiną <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.