WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 12:37   #961
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

Jezeli chodzi o balsamy antycellulitowe to one dzialaja ale w polaczeniu z dieta i aktywnoscia fizyczna.
Na wielu tubkach jest napisane , ze redukuje cellulit w 60 % badz 80 % ale malo kto czyta to co jest napisane na drugiej stronie malym drukiem : ze te efekty osiagnie sie gdy stosujemy diete i cwiczymy
Samo smarowanie sie kremem nic nie da.

Ja kiedys ogladalam Rozmowy W Toku i odcinek byl poswiecony walce z celluliem i tam wlasnie kosmetolog wypowiadal sie, ze te balsamy dzialaja ale w tym przypadku jak ktos nie ma zaansowanego stadium.
Bo jezeli ktos juz ma 3 czy 4 faze to zaden - nawet najdroszy krem nie pomoze.
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 17:12   #962
paradiso
Zadomowienie

A ja wróciłam po miesiącu we Włoszech-wyjazd fantastyczny,ale niestety na wadze +5 kg i cellulit powrócił wyraźnie...

Pora się wziąć za siebie,idę na rower

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 11:10   #963
nikita82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uwielbiam_owoce22 Pokaż wiadomość
I co radzili z tym zrobić?
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 20:25   #964
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikita82 Pokaż wiadomość
I co radzili z tym zrobić?

Podbijam pytanie :p
Chociaż rozmowy w toku to mało przekonujące są :p
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 08:47   #965
your_dream
Zaczytana w wizażu

Dołączam się do Was
Jestem zdołowana. Mam 20 lat. Cellulit od około 1,5 roku. Stosuję antykoncepcję hormonalną (2 lata cilest i od roku nuvaring). Z cellulitem walczę od roku z przerwami. W momencie jak przeszłam na nuvaring dużo łatwiej było mi pozbyć się cellulitu. Ćwiczyłam wtedy, piłam zieloną herbatę, smarowałam się serum drenującym ziaji i przede wszystkim masowałam bańką co 2 dzień po 15min na jedną nogę i efekty były imponujące. Jednak od jakiegoś czasu wszystko stoi. Zniechęciłam się wtedy i zaprzestałam większych wysiłków. Jednak teraz mam takiego doła przez ten cellulit, że muszę coś z nim zrobić.
Od października (bo dopiero wtedy będę miała gdzie ćwiczyć) - ćwiczenia, co 2 dzień tamilee webb pośladki oba programy, może coś jeszcze
Od tygodnia smaruję się 2 razy dziennie serum ziaji i co 2 dzień bańka
Nie jem słodyczy od prawie 3 tygodni, piję herbatę zieloną i czerwoną.
Staram się nie patrzeć w lustro, żeby się nie dołować. Ale zrobię sobie zdjęcia, żeby mieć co porównać np. za miesiąc.
your_dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 12:38   #966
karoolaaa
Zakorzenienie

zastanawiam sie nad masazami fit roll z podczerwienia ...moze ktoras z Was korzystala z nich i moglaby powiedziec o nich cos wiecej?

karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 12:40   #967
kociczka
Zakorzenienie

co tu tak cicho dziewczyny
sama tez sie w sumie udzielam na innych watkach ale o Was dalej pamietam
u mnie jak dawniej ale widze male efekty po cwiczeniach olejku i koncentracie + masaże jedrniejsza skóra na pewno jest i cell tez troche znika
i wiecej owocow jem co uwazam za swoj najwiekszy sukces w koncu lepsze to niz slodycze a jakie pyszna
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 21:03   #968
LaShane
Przyczajenie

Moja walka z cellulitem, niestety, polega jedynie na ograniczeniu słodyczy, piciu wody oraz smarowaniu się (nieregularnie) trójaktywnym kremem Dr. Eris.
Kupiłam masażer z balsamem L'oreal, ale użyłam go tylko raz (na dodatek nie ja, tylko ktoś mnie nim masował). Posiadam także okrągłą szczotkę z wypustkami do masażu, o której ktoś już wspominał, a koleżanka bardzo ją zachwalała ale... No tak, w tym tkwi problem. Ja i systematyczność to najwięksi wrogowie.
Jedyny sukces, jaki w walce z systematycznością osiągnęłam, to rozłożenie swojej tysiąckalorycznej diety (swoją drogą jedynej, na jakiej udało mi się wytrzymać więcej niż tydzień) na pięć posiłków. Zastanawiałam się nad rowerem - gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że ma fantastyczny wpływ na redukcję cellulitu, wysmuklenie nóg, poprawienie krążenia i przyspieszenie metabolizmu (chwilowo oczywiście). Rozważałam także opcję basenową - jednak z powodu głębokich kompleksów na punkcie wyglądu mojej skóry od kolan wzwyż oraz uporczywych skurczów wszelakich, które łapią mnie w wodzie, nie ma u mnie większych szans, a szkoda.
Włosy: aktualnie 67 cm
LaShane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 07:34   #969
zumbaaa
Przyczajenie

To i ja do was dołączę !
Nawet nie chce myśleć od kiedy mam problem z cellulitem prawdziwa walkę rozpoczęłam wiosną ( trzeba było jakoś wyglądać do lata ). Zmieniłam dietę, regularnie ćwiczę (siłownia i zajęcia fitness), stosuję peeling kawowy, Syrenkę , serum z Eveline oraz jestem w trakcie 6 zabiegu LPG ( pozostało mi jeszcze 6) a do tego planuję jeszcze dokupić zabieg Boa Max Uda zeszczuplały, skóra jest gładsza i bardziej jędrna trzeba się brać za siebie, chociaż nie powiem, że mi się nie chce
zumbaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 10:05   #970
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez uwielbiam_owoce22 Pokaż wiadomość
Ja kiedys ogladalam Rozmowy W Toku i odcinek byl poswiecony walce z celluliem i tam wlasnie kosmetolog wypowiadal sie, ze te balsamy dzialaja ale w tym przypadku jak ktos nie ma zaansowanego stadium.
I co wtedy?

Coś tu ostatnio cicho, czyżbyście się pozbyły cellulitu?

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 13:53   #971
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
I co wtedy?

Coś tu ostatnio cicho, czyżbyście się pozbyły cellulitu?
no wlasnie.... lato minelo, wiec pewnie nikt juz nie zwraca uwagi na cellulit, a moze dziewczyny zauwazyly, ze nie da sie go pokonac

ja nadal biegam, cwicze tamilke i czasem jezdze na rowerku. moze w przyszle lato bedzie lepiej
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 17:26   #972
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja się tam już nie przejmuję. Nagonka na cellulit jest tylko po to, żeby nakręcać biznes antycellulitowy. Moim zdaniem sport w zupełności wystarczy

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 23:38   #973
roza385
Przyczajenie

Ja zde cydowałam sie na zabieg i lipo w jednej z Warszawskich klinik med.estetycznej bo mialam dosyc wszystkich diet oraz peelingow, ktore dawaly efekt tylko na chwile. Po 7 seriach udalo mi sie pozbyc tluszczu na posladkach, ktore teraz kocham Jlinika nazywa sie yeshe Polecam wszystkim zainteresowanym !
roza385 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 08:50   #974
madziasNS
Raczkowanie

Czesc wszystkim!

Niestety nie udzielam sie od jakiegos czasu bo w sumie nie mam o czym pisac. Moja walka ogranicza sie teraz tylko do masazu pod prysznicem i wcieraniu jakiegokolwiek balsamu...

W lipcu niestety dopadł mnie pech 13 skreciłam staw skokowy i musiałam odstawic siłownie i bieganie...pływanie tez sprawiało mi bol. Dopiero teraz pomału stope doprowadzam do porzadku, rehabilitacja duzo mi pomogła ale musze jeszcze sama troche cwiczyc noge. Jak tylko bede mogła wrocic do cwiczen pełna para do was rowniez powróce

Oczywiscie cellulitu sie nie pozbyłam całkowicie ale i tak sporo osiagnełam.

Wiec do zobaczenia wkrotce
Stary 2011-10-23, 10:16   #975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja się tam już nie przejmuję. Nagonka na cellulit jest tylko po to, żeby nakręcać biznes antycellulitowy. Moim zdaniem sport w zupełności wystarczy
zgadzam sie, lepszy sport niz te wszystkie balsamy
Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim!

Niestety nie udzielam sie od jakiegos czasu bo w sumie nie mam o czym pisac. Moja walka ogranicza sie teraz tylko do masazu pod prysznicem i wcieraniu jakiegokolwiek balsamu...

W lipcu niestety dopadł mnie pech 13 skreciłam staw skokowy i musiałam odstawic siłownie i bieganie...pływanie tez sprawiało mi bol. Dopiero teraz pomału stope doprowadzam do porzadku, rehabilitacja duzo mi pomogła ale musze jeszcze sama troche cwiczyc noge. Jak tylko bede mogła wrocic do cwiczen pełna para do was rowniez powróce

Oczywiscie cellulitu sie nie pozbyłam całkowicie ale i tak sporo osiagnełam.

Wiec do zobaczenia wkrotce
zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 09:36   #976
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3007858 8]no wlasnie.... lato minelo, wiec pewnie nikt juz nie zwraca uwagi na cellulit, a moze dziewczyny zauwazyly, ze nie da sie go pokonac
[/QUOTE]

Jak to się nie da? Musi się dać...

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
W zasadzie masz rację. Sport plus zdrowe odżywianie.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-11-14, 15:16   #977
bozyciesamosieuklada
Raczkowanie

wittajjcieee! :P dawno mnie tu nie było
trudno mi ocenić stan mojego cellulitu, różnie z nim bywa, zależy w której fazie okresu jestem.
ale postanowiłam o siebie zadbać, zrezygnować ze słodyczy - tylko raz w tygodniu ew. na jakieś imprezie.
tym bardziej ze zaczęłam brać Syndi35, a jak brałam Diane35 o podobnym składzie to pojawił się ukochany pan C
bozyciesamosieuklada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 09:11   #978
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

A ja zrobiłam sobie przerwę w tabletkach antykoncepcyjnych i mam wrażenie, że mój cellulit niewiele ale się zmniejszył..
Zaczęłam też ćwiczyć ale nie sądzę, żeby dwa razy w tygodniu (w tym raz intensywnie) już się do tego przyczyniło.
Być może się skumulowało?

Co nie zmienia faktu, że nadal mam go sporo.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-11-24, 18:19   #979
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

witajcie ponownie udzielałam się tu przed wakacjami, przez jakieś 4 tygodnie ostro ćwiczyłam, smarowałam się róznymi balsamami, masowałam bańkami... efektu nie widziałam większego... potem przyszła sesja i wakacje i zaniechałam tego wszystkiego... aż pewnego bardzo słonecznego dnia, na samym początku wakacji wyszłam do ogródka w króciutenkich spodenkach... jak wiadomo słońce boleśnie obnaża wszelkie niedoskonałości, spojrzałam w dół na swoje uda i zamarłam... nie mogłam znaleźć śladu cellulitu ! Nie mogłam w to uwierzyć! najwidoczniej efekty mojej walki przyszły z czasem (mimo że od 2-3 tygodni NIC nie robiłam)! Oczywiście chwilę później cellulit wrócił (wiadome - niekończące się imprezy wakacyjne itd). Jestem jednak pewna gdybym dalej robiła coś regularnie, to teraz nie musiałabym zaczynać wszystkiego od nowa. No ale przynajmniej przekonałam sie na własnej skórze, że można wygrać, tylko trzeba być systematycznym. Zaczynam teraz od nowa zmasowany atak, tym razem moim celem jest pozbycie się tego cholerstwa do końca tego roku kalendarzowego i nie mam zamiaru się poddać! Stepper codziennie + okłady borowinowe + zdrowa dieta i musi się udać.!
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 08:51   #980
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Ale właśnie najgorsza jest ta systematyczność. W moim przypadku jest to bardzo trudne.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-11-27, 14:05   #981
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

z systematycznością ja też mam problemy tzn na początku przez jakiś tydzień robię wszystko na maksa, ale za to potem już ciężko mi się zmobilizować... słomiany zapał ale tym razem MUSI być inaczej !
Póki co zaczęłam swój 4 dzień walki od godzinki na steperze

dodaje jeszcze 30 min biegania + jakieś 2h na steperze (podczas oglądania Szklanej Pułapki 3) i okłady z borowiny

Edytowane przez bojestemtegowarta
Czas edycji: 2011-11-27 o 23:02
Stary 2011-11-28, 10:10   #982
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Tydzień to i tak dużo. U mnie to są dwa dni.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-11-28, 10:26   #983
Monyyczka
Raczkowanie

Ja mam chyba 3 stopnia :/ Tzn nie mam grudek tylko wgłębienia, ale na stojąco i leżąco widać (przy dziennym świetle trochę ale przy sztucznym strasznie). Nic mnie też nie boli.
Myślicie,że ćwiczeniami,dietą i masażami da się tego pozbyć? tzn bez specjalistycznych zabiegów?
Powiedzcie,że tak ;(

Edytowane przez Monyyczka
Czas edycji: 2011-11-28 o 10:32
Monyyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 10:34   #984
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez Monyyczka Pokaż wiadomość
Ja mam chyba 3 stopnia :/ Tzn nie mam grudek tylko wgłębienia, ale na stojąco i leżąco widać (przy dziennym świetle trochę ale przy sztucznym strasznie). Nic mnie też nie boli.
Myślicie,że ćwiczeniami,dietą i masażami da się tego pozbyć? tzn bez specjalistycznych zabiegów?
Powiedzcie,że tak ;(

To masz tak jak ja.

Myślę, że jakby się porządnie przyłożyć to pewnie się da.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-11-28, 14:48   #985
Konto usunięte

nie wiem, jaki macie ten cellulit, ale jak sie ktos tak zapusci, ze ma dziury w nogach, to ciezko bedzie cos z tym zrobic. przynajmniej tak mi sie wydaje
Stary 2011-11-28, 16:44   #986
bozyciesamosieuklada
Raczkowanie

kurde przy antykoncepcyjnych i przy tylu imprezach co mam ostatnio to ja nie wiem, czy się pozbędę cellulitu :P
Stary 2011-11-28, 22:23   #987
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monyyczka Pokaż wiadomość
Powiedzcie,że tak ;(

eee, to chyba nie jest 3 stopień. przynajmniej mam taką nadzieję, bo mam identycznie. Ale biorąc pod uwagę fakt że kilka miesięcy temu w niewiele ponad miesiąc ćwiczeniami i bańkami praktycznie go zlikwidowałam, myślę, że to raczej ta 'lżejsza' faza. Pozbyć się da, mówie to z całą pewnością, bo ja się pozbyłam (prawie). Niestety, na krótko (słomiany zapał) i teraz znów moge się 'cieszyć' jego nawrotem

Cytat:
Napisane przez bozyciesamosieuklada Pokaż wiadomość
kurde przy antykoncepcyjnych i przy tylu imprezach co mam ostatnio to ja nie wiem, czy się pozbędę cellulitu :P

nic dodać, nic ująć
Stary 2011-11-28, 23:10   #988
Kama_Siwa
Raczkowanie

Na czym dokłądnie polega walka z cellulitem za pomocą baniek? Jakich kosmetykó używacie ? Ja postanowiłam porządnie wziąć się za swoje ciało, od jutra startuję z TF, ale przy okazji chcę się pozbyć tego cellulitu, który już mam.
Kama_Siwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 07:47   #989
Monyyczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kama_Siwa Pokaż wiadomość
Na czym dokłądnie polega walka z cellulitem za pomocą baniek? .
Robiłam kiedyś masaż chińskimi bańkami. O tutaj możesz poczytać : http://www.ofeminin.pl/odchudzanie/b...lo-f70768.html, oraz wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280.
Po kilku dniach przestałam- miałam siniaki, skóra po takim masażu była potwornie rozgrzana i w ogóle mnie nogi bolały. Może za mocno to robilam, nie wiem. Może wrócę do tego.
Monyyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 19:01   #990
bozyciesamosieuklada
Raczkowanie

no właśnie się zastanawiam, czy masaż bańkami jest dobry dla osób ze słabym krążeniem?

echh.. słodyczami się nie objadam, ale za to suszona żurawiną <3
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości