|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV
Miałam collosal i byłam bardzo zadowolona, kilka koleżanek go polecało, ale z tym tuszem jest tak, że albo się go bardzo lubi, albo wcale. Próbowałam raz falsies i fajnie się nim maluje, ładnie wygląda na rzęsach, ale efekt sztucznych rzęs to to nie jest. Ostatnio miałam false lash effect max factor i dla mnie to także nie był efekt sztucznych rzęs, ale tusz fajny
teraz używam essence multi action i jest ok
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę kupić podkład i zastanawiam się nad zainwestowaniem w Vichy ![]() opinie na KWC są nawet ok
|
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam Million Lashes bardzo go lubie ,mam tez Architekta z L'oreal ale ten juz mniej mi sie podoba. Collosal odpada, probowalam u kolezanki i nie podoba mi się.
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale muszę najpierw wypaprać 2 podkłady; MAC Pro longwear i Rimmel 16 h
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#966 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() Colossal ten żółty jest ok. Można nim uzyskac naprawde fajny look ale szczoteczka jest zdecydowanie za duża wg mnie i niemożliwia precyzyjne malowanie, bardzo łatwo się nim gdzieś upaćkać (szczególnie przy malowaniu dolnych rzęs). Faktycznie, na początku jest troche za mało gęsty. Teraz ma False Lash Effect z Max Factora i ten to ma jeszcze bardziej tragiczną szczoteczkę , gruba, z małymi wypustkami ktore w ogóle nie rozczesują moich krótkich i dość gęstych rzęs.Już lepszy był ten masterpiece. Następna będzie volume million lashes z Loreala . Szukam tuszu idealnego
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wczoraj wyrzuciłam dwa tusze z Pepco! Za chiny nie byłam w stanie nimi się umalować. Czochrałam i czochrałam i czochrałam i NIC! Ani koloru, ani wydłużenia, ani pogrubienia - dodam, że miałam Lash Stiletto i coś tam z Rimmela - Full'n'soft bodajże. Niby tanie, ale kasa poszła się rypać! A teraz potrzebuję na szybko tuszu, ponieważ mój najlepszy zasycha, rzęsy łamie i wyrywam je przy demakijażu - chociaż to prędzej przez okropne chusteczki do demakijażu Inglota!Jakie kosmetyki nosicie ze sobą w torebce? Bo zaczynam się zastanawiać, czy ja nie jestem czasami za bardzo męska Na YT pokazują babeczki, że obowiązkowo róże, pudry, podkłady, pędzelki... a ja jedynie błyszczyk, szminka i pomadka nawilżająca (z tego ostatniego korzystam bardzo często)
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-03-23 o 13:28 |
|
|
|
|
#968 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
u mnie w Pepco są same stare kosmetyki, niektóre podkłady zaczynają się już rozwarstwiać. Fuj.
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i grzeben lusterko i chusteczki to wiadomo![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno szczoteczka i jednego, i drugiego nie jest w "moim stylu", ale może wiek miał też swój udział ![]() Myślicie, że jeden pędzel do różu oraz brązera jest ok? Myślę o kupnie skośnego, albo małego kabuki... |
|
|
|
|
#972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam w niej:-żel do dezynfekcji rąk, bez tego nie przetrwam dnia, mam manię mycia rąk, a nie wszędzie jest to możliwe. to najważniejszy kosmetyk ![]() -druga najważniejsza rzecz, to pilniczek do paznokci -maść z wit. A, bo sprawdza się i do rąk i do ust ![]() z reszty rzeczy korzystam w zasadzie wyłącznie wtedy, kiedy nie ma mnie w domu cały dzień (uczelnia,praca od rana do wieczora) -perfumy -puder -kredka do oczu -czasami cienie do powiek ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam Volume Millione Lashes, 2 warstwy i rzęsy jak sztuczne
W mojej torebce oprócz papierków, paragonów są chusteczki, krem do rąk, kosmetyczka z malowidłami którą zawsze mam przy sobie, pomadka ochronna do ust, kalendarz i długopis oraz torba na zakupy
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Ja wrzucam do torebki krem do rąk, żel antybakteryjny, i pomadkę ochronną. Kiedyś nosiłam też puder, ale od kiedy odkryłam pędzle, zrezygnowałam z tego.
I też ostatnio się zastanawiałam po co moim koleżankom tusze do rzęs, korektory i podkłady upchane po kieszeniach. Nigdy nie widziałam żeby z nich w szkole/pracy korzystały, jeno jakąś szminką przejadą po ustach raz na godzinę. Ogólnie staram się trzymać kosmetyki w jednym miejscu, bo inaczej znajduje w kurtkach ledwo napoczęte pomadki sprzed roku i muszę wyrzucać masę rzeczy.
|
#975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie noszę w torbie kosmetyczki, nie noszę ze sobą podkładu, pudru, pędzla, tuszu
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w torebce z kosmetyków nosze tylko szminki i błyszczyki w ilości zastraszającej
Nie widze potrzeby poprawiania makijazu w ciągu dnia
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wow, dzięki za odzew.Ja się nad pudrem zastanawiam, tylko rano używam transparentnego sypkiego... to musiałabym zacząć korzystać z dwóch o matko, jakie dylematy. Rozmyślam nad noszeniem kredki do oczu, ponieważ moja jest strasznie miękka, powieki mam tłuste, więc widok po 4h jest denny ![]() Muszę pomyśleć nad tym pędzlem - kabuki wszyscy zachwalają, bo on chyba nie jest przeznaczony w jednym celu? ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
ja jak wychodzę gdzieś na cały dzień to zawsze pakuje do kosmetyczki puder matujący, róż, pędzel, korektor, pomadkę i bibułki. Na codzień noszę tylko pomadkę ochronną
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam kumpeli na urodziny pędzel ( do różu, pudru) eco tools... dziewczyny, jest genialny... dotykałam go i nie mogłam się nadziwić jaki jest miękki
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2011-03-23 o 14:09 |
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
może być ciężko wykonturować twarz pędzlem kabuki
tak mi się wydaje...
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie a jaka jest mniejwiecej ich cena w SP?
ja tez w torebce nie nosze kolorówki, jedynie mam pod reka obowiazkowo cos nawilzajacego do ust i bb cream ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- no co ty wszystkim sie da przy wprawnej rece mi sie zdaza nakladac brazer flat topem |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra! Jak sobie teraz pomyślę, to nie są aż takie drogie ![]() Kupiłam pędzel Vipery do pudru za 34 zł i bardzo gubi włosie :/ strasznie. Jak za tę cenę, szmelc. Widzę, że zestawy na allegro są w bardzo dobrej cenie. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-03-23 o 15:20 |
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
ech z przykrością stwierdzam że mimo całej mojej sympatii do Jamajka 101 niestety nie będę już śledzić jej filmików... :/ a nawet (!) jestem lekko zniesmaczona. no cóż, kto wie o co chodzi - ten wie
![]() widziałam te pędzle kobo, nawet dotykałam, matko plastik fantasik, szkoda kasy chyba ![]() teraz będę kompletować pędzle maestro, jestem zachwycona... |
|
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez zaczęłam przygodę z Maestro. Właśnie w tym momencie zamówiłam 2 pędzle, kulkę i do rozcierania ten biały. Zobaczymy jak się będą sprawowac.
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do ecotools- wiecie o promocji na iherb.com i kodach na -5$ przy pierwszym zamówieniu? I np. wtedy 6pc set kosztuje troszkę ponad 5$ + wysyłka (ale też niedużo, w każdym razie nie powinno wyjść za całość więcej niż 30 zł). Niestety najfajniejsze sety są teraz out of stock - minerałoholiczki się rzuciły
- ale tak na przyszłość
|
|
|
|
#988 |
|
BAN stały
|
Ja nie nosze ze soba zadnego kosmetyku. Ale musze brac krem, bo po laboratorium dlonie sa takie...
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja też w planach mam zakup tego białego do rozcierania
i w ogóle chyba cały zestaw łącznie z tą spiralką do rzęs zamówię z maestro bo to lancrone mi odpada
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w torebce to noszę tylko coś do ust, czasem jak sobie przypomnę, to wezmę krem do rąk.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

teraz używam essence multi action i jest ok 

, gruba, z małymi wypustkami ktore w ogóle nie rozczesują moich krótkich i dość gęstych rzęs.
i wyrywam je przy demakijażu - chociaż to prędzej przez okropne chusteczki do demakijażu Inglota!

tak mi się wydaje...