![]() |
#961 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gra o tron
Ja tez mam taka nadzieje. TO jest okropne, potworne ale wlasnie dlatego nie moga tego zepsuc, no nie moga, ludzie by ich rozszarpali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem, jak TO będzie wyglądać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a to TO, to co?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TO to śmierć Robba Starka ![]() ![]() ![]() Odcinek mi się podobał, nie wynudziłam się ![]() ![]()
![]() Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-04-29 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Znów bardzo dobry odcinek! Podobał mi się zwłaszcza wątek Aryi i, jak zwykle, sceny z Sansą i Margaery (mało!
![]() Ja tam się cieszę, że Tyrion i Sansa będą się hajtać. To małżeństwo ostatecznie utwierdziło mnie w mojej sympatii do karła, okazał się dobrym człowiekiem ![]()
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
TO inaczej krwawe gody
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
TO to po prostu rzeźnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Też już obejrzałam odcinek. Podobał mi się, ale nie było żadnego wow tak jak poprzednio z Danerys
![]()
![]() |
![]() |
#970 |
Konto usunięte
|
Regularkate, zgadzam się co do Tyriona.
TO to również śmierć jego wilkora oraz jego matki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Myślę, że TO raczej nie wydarzy się już w najbliższym odcinku. Jeszcze ciut muszą tam poupychać
![]()
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
też mi się wydaje że TO musi wydarzyć się w następnym odcinku, znając życie będzie to końcówka żeby trzymać widza w napięciu (zwłaszcza tego, który jeszcze nie doszedł do tego etapu w książce)
mnie w ostatnim odcinku totalnie rozwaliła na łopatki żona Stannisa trzymająca swoje nienarodzone dzieci w formalinie?? (jeśli nie taka nazwa roztworu proszę mnie poprawić ![]() Cersei jest głupia i tyle, dostrzega tylko koniec własnego nosa, ale tatusiek nieźle załatwił ją z ser Lorasem - z drugiej strony zastanawia mnie dlaczego w każdym filmie/książce współczesnej jest tak dużo wątków homoseksualnych? nie żebym była uprzedzona, mam wielu przyjaciół gejów, ale czego nie obejrzę/nie przeczytam zawsze taki wątek się pojawia - mega trend ???? generalnie odcinek dobry, chociaż najlepszy był poprzedni gdy Daenerys zaskoczyła łysolca od niewolników, teraz czekam na TO ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Konto usunięte
|
Może dlatego, że ich po prostu dużo jest? Kiedyś się o tym nie pisało bo nie było na to społecznego przyzwolenia. Teraz się pisze/pokazuje i w porównaniu z poprzednim "niczym" wydaje się to "dużo".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
mnie interesuje co będzie dalej z Ayrą, jak dla mnie jej postać jest teraz trochę zbyt jakby to powiedzieć urocza i dobra w serialu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Konto usunięte
|
No jak nie jak tak. Spotkała się i był sąd taki jak pokazali itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() A co do Aryi, to mam andzieję, że jakoś ładnie rozegrają jej wątek, bo później już nie powala w książce... a szkoda, bo bardzo ją lubiłam. Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2013-04-30 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
aaaaa ratunku! przypadkowo przeczytałam wasze spoilery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
Moja aplikacja jak najbardziej obsługuje kolory i nic nie widać.
Ktoś się pytał o wyglad Catelyn Stark . W serialu może tego nie widać ,ale w książce jest opisana jako bardzo piękna kobieta, z kasztanowymi włosami i jasnym oczami , której urodę odziedziczyla Sansa . Z koleji Arya ma urodę typowa dla ludzi z południa i ponoć jest bardzo podobna do siostry Neda Starka , która też uchodziła za prawdziwa piękność, mimo ze Ayra uważa sie za szkarade w książce jest piękna kobieta. Teraz spoiler książkowym , nie wiem czy tak będzie w serialu Kiedy Rob został zamordowany, to Catelyn została wskrzeszona przez bractwo bez chorągwi, nie pamiętam jak to było dokładnie ,skąd jest skóra była niebieska i ponaznaczna bilznami ,włosy straciły swój kolor i blask , a z oczu zniknęła całą życzliwość. W książce była życzliwa i kochająca, po tym jak powróciła zrobiła się msciwa i morduje każdego kto źle życzy Starka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie aktorki grające Catelyn i Sansę są za brzydkie, a za to Arya jest idealna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
A mi się bardzo podoba aktorka grająca Catelyn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Czasem odnosze wrazenie , ze w książce inaczej odbiera sie postacie, niż w serialu . Sansa jest głupia głupia dziewczyna , prozna i ma 11 lat, a jej 9 letnia siostra wykazuje się większym sprytem i mądrością. W serialu wspolczuje jej i mam wrazenie ,ze ona po prostu nie ma wpływu na swoje życie. Chociaż dalej jest głupia jak but, gdzie każdy inny Stark jest odważny i bystry . Chyba mi się podoba ,ze 3 czesc coraz bardziej odbiega od książki ,bo teraz mam alternatywną wersję ![]() Ja w ogóle jestem wielbicielka seriali HBO i np. W true blood pozmieniali wszystko . Lacznie z wprowadzeniem nowych postaci i nie mordowaniem tych lubianych, więc kto wie może Martin zgodzi sie żeby wszystkich nie mordować :P ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Mi w ogóle podoba się obsada,chociaż na Catelyn bardziej pasowała mi aktorka , która grała Elizabeth w Dumie i Uprzedenie z Colinem Firth ,bo z nią nakręcili pierwszy pilot,ale miała jakieś problemy rodzinne i zrezygnowała. Edytowane przez somethinggood Czas edycji: 2013-05-02 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Dołączam do fanów GoT!
W tym serialu podoba mi się dosłownie wszystko, nawet to, że często odbiega od książek, jak ktoś wyżej napisał to jest jak "alternatywna wersja" ![]() Uważam, że aktorzy idealnie pasują do swych ról (między aktorkami grającymi Aryę i Sansę jest tylko rok różnicy! aktorka grająca Sansę ma 17 lat, byłam przekonana, że jest ona sporo po 20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi też się podoba to, że często serial pokazuje sceny które w książce nie były zawarte a mogły się zdarzyć. Przez to jest ciekawszy dla osób, które czytały książki. Ale istotne odstępstwa od fabuły, które mogły by zmienić dalsze losy bohaterów są nie od przyjęcia i mam nadzieję że nie będą miały miejsca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
I ja dołączam o was
![]() Śmiałam się na głos czytając wasze posty (z tym TO i TEGO ![]() ![]() ![]() ![]() ja nie podglądam ![]() po 1 części stwierdziłam, że przy następnej muszę wiedzieć co się wydarzy bo oszaleje - przy pierwszej się stresowałam i martwiłam i oglądałam odcinek w napięciu, a zakończenie jak odcięli mu głowę to nie mogłam przeboleć chyba przez parę tygodni ![]() po 2 części uznałam, że za bardzo się złoszczę, że poprzekręcali coś i pozmieniali i już mnie tak nie cieszy oglądanie jak przy pierwszej gdy nie wiedziałam co się stanie (dziwne - pierwszy raz tak miałam) więc postanowiłam nie czytać dopóki nie oglądnę ![]() aczkolwiek teraz przy 3 części jest kilka scen z wcześniejszej książki ![]() i mam prośbę - napiszcie gdy TO się już wydarzy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
Widziałam promo następnego odcinka i chyba TEGO nie będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arya jest bystra, ale SPOILER z kolei zaślepiona rządzą zemsty, co widać szczególnie w dalszych częściach książki, kiedy robi się z niej bardziej mordercze zwierzątko niż człowiek. KONIEC SPOILERA Catelyn teoretycznie jest bystra, w praktyce zaślepia ją matczyna miłość. Bran owszem, z wiekiem wykazuje się coraz bardziej, o Rickonie ciężko coś powiedzieć, bo to tylko dziecko. Patrząc na to wszystko Sansa wcale tak nie odstaje od rodziny. Jest bardziej bezwolna i flegmatyczna, ale tak ją wychowano - jako pannę, dla której głównym celem jest korzystne małżeństwo. Jest w zasadzie jeszcze dzieckiem, nie ma pojęcia o świecie i w związku z tym ciężko od niej oczekiwać jakieś wybitnej bystrości czy dojrzałości. Ja jej postać od początku lubię. Jest to, wg mnie, bohaterka, która SPOILER przechodzi jedną z większych przemian w całej sadze. Jest prawdziwa - bardziej jestem skłonna wierzyć w Sansę, której zachowanie jest logicznie uzasadnione (nie zawsze pozytywne, nie zawsze zadowalające, ale łatwe do wyobrażenia) niż w Aryę, której wątek jest, moim zdaniem, nazbyt wydumany (głównie w późniejszych częściach książki). I wciąż wiążę z Sansą wielkie nadzieje, ona dojrzewa, powoli ale dojrzewa. Bardzo mnie intryguje, jak wprowadzą w serialu Alayne ![]() Najbardziej bystro-odważny Stark to Ned i paradoksalnie Jon ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
" paradoksalnie Jon" może dlatego, że nie do końca jest Starkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.