|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
my dalismy 400zł, a mąż był chrzestnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam lekko anemię i dostałam żelazo i łykem jedną tabletkę co 2-3dni ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Rozeznanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Witam się w nowym wątku, mam nadzieję że mnie nie wygonicie za to że mało się udzielam
![]() Dziś już ode mnie mama wyjechała, będzie mi smutno i nudno bez niej ![]() ale na pocieszenie zrobię sobie dziś sernik na zimno ![]() lullaby_ml ja mam wycieki tzn. jak nacisnę pierś to z niej wycieka, tak to nie zauważyłam żebym miała jakieś plamki na ubraniach. To że jeszcze nie masz wycieków nic nie znaczy, możesz się cieszyć czystymi ubraniami ![]() ![]() Miałam wcześniejszą wizytę u gina bo byłam w mieście i zajrzałam do niego przy okazji a że nie miał pacjentek to mnie przyjął w czw (a byłam umówiona na środę tą). Zdziwiłam się bo ostatnio jak mnie badał powiedział że mam jakiś stan zapalny albo infekcję i zrobił cytologię, teraz jak byłam były wyniki i wyszło że I stopień czyli bardzo dobrze ![]() ![]() I jestem w szoku bo już skończyłam 19tc czyli zaczęłam 20 to już połowa! a ja nadal brzucha jako tako nie mam. wczoraj jak się porządnie najadłam to był taki fajny okrąglutki, a dziś już po uregulowaniu jest znów mały i nie wygląda na ciążowy nawet jak go próbuję podkreślić ![]() Ale może dzięki temu czuję mojego dzidziusia ![]() A i chciałam się spytać: co może oznaczać podwyższona ilość płytek (albo krwinek) w krwi? bo jak położna wpisywała dane do karty ciąży to była zdziwiona że jest 6,11 miliona i że to może jakiś błąd jest, ale gin powiedział że tak pisze to tak jest, ale nie wytłumaczyli mi nic cheakyrockchick powiem ci ze obecnymi "kosztami" komunii jestem zszokowana! moja siostra szła jako gość (dalsza rodzina) i dali 300zl bo wszyscy tyle dawali, a mąż jako informatyk pomagał znajomej wybrać komputer na komunię i tamta chciała taki kupić za 2 tys ( ona jest chrzestną i z chrzestnym się złożyli) po prostu szok! teraz to nie jest komunia jako duchowe przeżycie tylko kto ile da i oczywiście jak najwięcej! ja dostałam z cenniejszych rzeczy to od chrzestnej encyklopedię, od chrzestnego medalik, od rodziny biblię, bombonierki, czy drobne kwoty!
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-05-09 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
angela dołączaj się i licz z tym, że tu się wsiąka na amen. Wizaż gorzej uzależnia niz narkotyk
![]() ![]() cotka widzę że ciekawie sie zrobiło na styczniówkach ![]() ![]() ![]() poza tym musze zrobic obiad i tak mi się nie chce że szok ![]() ![]() Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-05-09 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jeszcze przed wizytą... miałam mieć na 14, zachodzę a tam pusto, cicho... żadnej kartki, ginka tel. nie odbiera... wkurzyłam się troszkę ![]() Właśnie ginka mi oddzwoniła i bardzo przepraszała, mówiła, że wyszła właśnie z bloku operacyjnego (nagły wypadek) w pośpiechu wysyłała wiadomości do pacjentek (? do mnie nie doszedł...) No i umówiła mnie na 16 (mam nadzieję, że mi to zrekompensuje ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
aaa lullaby co do sikania (pasjonujący temat
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- mucka jak sie podzielisz serniczkiem to nikt Cie nie wygoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że nie trzeba szaleć z badaniami, nie wiem czy takie podstawowe jak mocz, morfologia, glukoza na czczo (nie wiem, w którym jesteś tygodniu, w PL po 20 zlecają krzywą cukrową) robiłaś? Jeśli nie, to ja bym te polecała, dużo można się dowiedzieć z nich, a drogie nie są. Archinta wklejała listę badań, odszukałam i wklejam ponownie ![]()
![]() |
#967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Aaaa wiecie, widać mi już trochę brzuszek tralalaal
![]() I właśnie się kłócę z babą na allegro, wytoczyła mi spór, ponieważ sukienka miała być zary a jest trf z metki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Dziękuję serdecznie wszystkim za gratulacje i kciuki
![]() ![]() ![]()
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ok, trzeba sie za robote zabrac i do domciu spadac. godzinka szybko zleci. pa mamuski.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Angela, witaj i przygotuj się na zawrotne tempo przybywania postów na tym wątku
![]() Cytat:
![]() Jak widać, do ogrodu nie doszłam ![]()
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
zjadłam całą czekoladę
![]() ![]() Cotka mnie też chyba widac brzuszek trochę - myślicie ze to możliwe ze jeszcze wczoraj nie było go zbyt widać a dzis i owszem?a moze to ta czekolada? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za tak ciepłe przyjęcie, postaramy się w miarę możliwości udzielać o ile tylko czas na to pozwoli, w piątek miałam wizytę i usg ale nasza dzidzia jakaś nieskora jest do ujawnienia czy jest chłopcem czy dziewczynką, wolała założyć sobie "nóżkę na nóżkę" i nam nią pokiwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() za wizytę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ja dziś po pracy zaszłam do cioteczki i posiedziałam sobie u niej na ogródeczku yymmm super ![]() ![]()
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
hahah
![]() ![]() angela - witaj i naprawdę weź sobie do serca informację, że właśnie popadasz w uzależnienie! ![]() agnyska - masz racje! jestem hardcorem hahha dziś taka ładna pogoda - moze jednak dojdziesz do tego ogrodu? Chociaż mój kolega ze studiów twierdzi (który zawsze ze wszystkim stawia znak = ze seksem), ze kobiety ciężko dochodzą ... ma chłop jakieś cieżkie doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Aj i słuchajcie mamuśki wybrałam imię dla mego słodziaka w brzuszku: Jeremi"
![]() ![]() ![]()
#980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
jeśli mam być szczera to z tego zestawu wybrałabym Szymek, ale gust jak d...... każdy ma swoją |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u ginki na nfz. Mówi że wszystko cacy i słuchałam serduszko ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Szymek odpada. Jest w czołówce najpopularniejszych imion
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Witam, co racja to racja wizaż wciąga strasznie. Ja czytam codziennie, gorzej z udzielaniem się ehh W sobotę byłam na usg i spotkała mnie najpierw przykra a potem miła niespodzianka. Najpierw się okazało że moja gin jest na konferencji i będzie problem z usg ale załatwiła jakiegoś kolegę który zrobił mi baaaardzo dokładne usg i stwierdził że wszystko z moją kruszynką jest ok - jak to powiedział nie ma się do czego przyczepić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
proszę mi tu filipka nie krytykować
![]() to mój typ , chociaż też niestety popularne imie. W ogóle jakoś mało imion męskich mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||
Zakorzenienie
|
A ja zjadlam zupke i teraz siedze na sofce z pełnym brzuchem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie ze słyszalas dzidziola....taz juz bym chciala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiuleczkakuleczka to w takim razie nadal trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() Angela witam na wątku mamusiowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i oczywiście gratuluję usłyszenia serducha! ja mam jutro badanie - tak jak natka i Kasia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Cotynato gratuluję udanej wizyty
![]() A tak w ogóle dziewczyny, które nie mają jeszcze brzuszków - dzisiaj mojemu gienkowi marudziłam, że mi brzuszek jeszcze nie rośnie (jestem w 17 tygodniu), a on powiedział, że szczupłe dziewczyny nie mają prawie wcale brzuszka do ok 23/24 tygodnia ciąży ![]() Ale liczyłam na to, że na obronie pojawię się z brzuszkiem, a tu ![]() A mi się mnóstwo męskich imion podoba! Naprawdę, mogłabym mieć kilkunastu synów. A dla ewentualnej córki nic nie potrafię znaleźć ![]() Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-05-09 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to cho! Mam dużo chwastów ![]() Gratuluję wizyty ![]() Cytat:
![]() Skąd ja to znam ![]() Ostatnio mieliśmy ubaw, bo na imprezie chyba głównym tematem był wybór imienia dla naszego dziecka ![]() ![]() My z mężem to już nie powinniśmy myśleć na ten temat, bo coraz gorsze propozycje nam do głowy przychodzą. Nawet Henryka i Stefana rozważaliśmy ![]() ![]() A w tym wątku nowym to na większą zadymę liczyłam ![]() ![]() No to idę! Jak mnie chwasty nie zjedzą, to wrócę ![]() Edit: Aiszka, Tymon mi się podoba, mam chrześniaka o tym imieniu, pewnie dlatego ![]() Najlepsza była akcja, jak nasz dziadek zapytał jak jego pierwszy prawnuk będzie miał na imię. A że dziadek nie dosłyszy, to wyszło mu, że Demon ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-09 o 14:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.