|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Ja już się nie mogę doczekać spania na tym łóżku bo jest wielkie i mega wygodne a na razie gnieciemy się na składanym łóżku i już mi coraz niewygodniej... ale już niedługo, jeszcze myślę że max jakieś 3 tygodnie ![]() super komplet kupiliście, też bym chciała taki kupić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Witam z rana
![]() melduję się w nowej części, zapomniałam, że jesteście takie produktywne ![]() NIe wiem jak Wy, ale dziś odetchnęłam jak zobaczyłam na termometrze 16 stopni, jakoś ostatnie cieplejsze dni dobrze na mnei nie działały. Olewam kierownika w robocie i będę korzystać z wizażu w pracy, a co tam ![]() ![]() Mam meeeega zaległości ![]() Ja się czuję, jakbym już w 9 miesiącu była, brzuchol ogromny. Muszę w końcu fotkę zrobić i się Wam pochwalić. miłego dzionka mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja z rana
już też po śniadanku i kawce - i tak jak beatka mam jeszcze na coś ochotę, ale nie wiem na co...jakaś drożdzówka lub chałka mi po głowie chodzi...może sobie później zrobię przerwę w pracy i wyskoczę po coś takiego do sklepu... u nas dzisiaj w końcu chłodniej..w nocy padał deszcz, więc atmosfera sie oczyściła, duchoty nie ma i w końcu się normalnie czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Wiecie co dzisiaj w nocy moja mamuśka poleciała do Norwegii do brata i ważyła walizkę na takiej normalnej wadze. I ja z ciekawości stanęłam żeby sprawdzić ile ważę i sie przeraziłam jak zobaczyłam 72
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() któraś dziewczyna ( nie pamietam ktora ![]() - 5 jajek - 15 dkg cukru pudru - 10 dkg mąki pszennej + 5 dkg mązki ziemniaczanej - 1 łyzeczka proszku do pieczenia. Żółtka ubić same, po ubiciu dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku ciagle ubijając. Na koniec wsypywać po trochu mąke i delikatnie wymieszać łyżką. Piec 45/50 minut w 180 stopniach. Ja pod koniec sprawdzam patyczniem czy jest upieczone. Ja pieke w tej mniejszej tortownicy i wtedy wychodzi mi taki wysoki ![]() Do tego kupuję śmietane kremówkę 500ml i ubijam z dwoma łyżkami cukru pudru i przekłatam i gotowe. Nie wiem czy są dzisiaj jakies wizyty ale profilaktycznie zaciskam kciuki ![]() I za Nerolkę i Scio tak samo ![]() Pogoda u Nas nieciekawa dzisiaj ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
witam laski z rana, ja zaraz na wizyte mykam. Synek juz wierci sie w brzuchu, pewnie mu smakowaly kanapki z pomidorkiem
![]() wodaqueco co do jajek, to taka malamoja schiza jest. Naczytalam sie swego czasu o salmonelli i wiem, ze nawet sparzenie nie pomaga, takze w ciazy wole nie ryzykowac, bo to nic milego. Chociaz zawsze mozna wypic coca cole, ktora zabija wszystkie zarazki na smierc ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
podchodzi do mnie pierworodny z tekstem "podatki trzeba pąłcic ale podpowiem jak płacić mniej albo wcale" (reklama z cnbc biznes...)
jak sobie pomysle ze niktore z nas juz dzieciate, a nerolka niedługo (co to jest 10 dni) to troche jednak mam stracha... bo ani ciuszkow jeszcze nie mam, ani remont nie skonczony bo elektrykowi jakas awaria w energetyce wypadla i dzwonil ze znowu go nie bedzie... w mieszkaniu ciagle bałagan, bo szuflady wyciagniete (zeby dwa razy ich nie ciagac), szafki niektore puste bo czekaja na malowanie, a malowanie na elektryka. jeszcze mamy zamowic wykladzine i ja obszyc (bardziej sie nam oplaca niz dywan bo mamy troche zimna podloge i dziwny ksztalt gdzie ma byc - bo szafa i biurko sa tam...). no i troche sie boje porodu... bo co bedzie jak bedzie gorzej? |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Salmonella jest bakterią wrażliwą na wysoką temperaturę, w 72*C ginie po paru sekundach, więc we wrzątku jeszcze szybciej. Chyba że np jajko było pęknięte, wtedy mogła dostać się do środka i sparzenie nie pomaga.
Co innego jeśli lody czy ciasto z kremem robione jest przez kogoś innego, wtedy nie ma możliwości sprawdzenia czy zostało zrobione wszystko jak należy. Ehh..głowa mi pęka... nic mi się nie chce..
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
BAN stały
|
Witam, ale u nas popadalo
![]() Cytat:
masakra... nie sądzilam ze takie malenstwa maja szanse na przezycie, przeciez to aż niewiarygodne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My też już po kawce i standardowej drożdżówce ![]() ![]() Wczoraj trochę pospacerowałam z pieskiem, potem jeszcze z mężem-zwinął komuś z ogródka bez dla mnie ![]() ![]() Nerolka nie moge uwierzyć, że tak już niedługo będziesz miała Izę blisko siebie, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko przebiegało bez problemów. No a dzisiaj PIĄTEK PIĄTEK WEEKENDU POCZĄTEK ![]() ![]() ![]() ![]() Poszłabym juz do domu, a tu jeszcze 6,5h-zleci ![]() ZACZYNAMY SIÓDMY MIESIĄC!!!! Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-13 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie będzie gorzej! Musi być tylko lepiej ![]() Ale dobrze Cię rozumiem, tez czuję się jeszcze w lesie z przygotowaniami, a plany remontowe przed porodem Hani mieliśmy bogate. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. A nie masz teraz tak, że mając świadomość jak wygląda poród, jest gorzej? Z pierwszym to się było nieświadomą tego co nas czeka i ten strach chyba mniejszy był.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wierze że wszysko pójdzie zgodnie z planem ![]() Cytat:
![]() wczoraj wieczorkiem wybrałam sie na zakupy, ale w drodze powrotnej zastał mnie niezzły deszcz. bieg w klapkach z koszykiem z zakupami i 6 miesiecznym brzuchem musiał bosko wyglądac ![]() na ostatniej wizycie lekarz stwierdził ze mam mało wód i tak moje dzieceie ma nieco ciaso i troche mnie to martwi... 83monia co do przygotowan to u mnie tez jeszce w dalekiej d.. wszystko jest... w nastepnym tygodniu przyjda stolarze przerabiac szafe, potem jeszcze malowanie pokoiku Jasia i dopiero rozpoczne zakupy... oby moje malenstwo ciedziało spokojnie do konca bo inaczej to na sedesie bede go przewijac i ubranka w kartonie po tv przechowywac
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja z rana
![]() Ale pogoda się popsuła ![]() Idę teraz na śniadanko, bo moja mała chyba głodna, buszuje już od godziny 4 ![]() ![]() Trzymam kciuki z dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
justipi - mialam tak lajtowy poród że teraz sie martwie czy nie bedzie gorzej. bo lepiej byc chyba nie moze! wtedy i tak tyle sie naczytalam o ekstremalnych przypadkach ze bylam przygotowana na masakre (chociaz po cichu wierzyłam ze nie ebdzie tak zle...). maz tez sie martwi, tym bardziej że juz mi sie szyjka skraca... do tego mamy juz dziecko - wtedy nie bylo myslenia co z nim zrobimy jak bede rodzic... a chcielibysmy razem chociaz raz (wtedy nie dalo rady bo remont oddzialu byl i nie bylo wstepu na sale do porodu rodzinnego). nie boje sie komplikacji czy cos bo nie mialam to nie wiem czym groza, same opisy cudzych porodów to zawsze pikus w stosunku do tego co sie samemu przydarzy jak jest niefajnie... a ze ja mialam naprawde prawie bezbolesny poród to boje sie tego wszystkiego, że bedzie jak opowiadaja a nie jak wtedy, ze nie bedzie takiego lajciku... ech... no i boje sie ze z dzieckiem bedzie cos nie tak. wtedy owinal sie pępowina i nie do konca to dobre bylo, potem mega zóltaczka, ja jakas deprecha szpitalna, problemy z serduszkiem... ech...
dostalam jakies ponaglenie z zusu, chyba cos zle wypelnilam w tych ich papierach. pytaja czemu nikt sie dzieckiem nei zajmowal w czasie choroby skoro maz niepracujacy... chyba cos zle skreslilam... |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() och jak ja bym chciała mieć już moją kruszynkę przy sobie ![]() ![]() mnie od wczoraj boli krzyż i kość łonowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój szlafroczek pięknie się wyprał ![]() chyba się jeszcze położę na pół godz .... nie mam co robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
DaKaro, Aga - dziekuje za ciepłe słowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry w piątek trzynastego
![]() dodaję fotki łóżeczka
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-30 o 13:30 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio narzekałąm na brak miejsca na cisuzki Igora wszystkie 4 szuflady zajełam i mi mało a moj maz mowi " jak Igor wyrośnie z tych małych ciuszków to spakuje sie je do pudła i zniesie do piwnicy "bedize wiecej miejsca. Zdziwiona pytam ale poco od piwnicy ja to sprzedam na all a on oburozny " Jak sprzedasz. poco? przeciez moze sie przydadza na nastepny raz! " ![]() Myslalam ze sie przeslyszlaam jeszcze jednego nie zdazylam urodzic a on mi juz tu jakies aluzje sypie o dalszej gromadce????? ![]() zanka - jest śliczne....... szkoda ze mam bukowo- orzechowe meble bo mi wogole nie pasuje białe ![]() madzia, marzena - ladne zakupy youyou - no rzeczywiście okruszek mały ![]() nerolka - moja kochana wojowniczko ja juz czekam na Wasze pierwsze fotki z Izą ![]() margaret - ja tez jutro chyba pogrilluje ![]() Kajool - ah moj maly tez pomidorki lubi ![]() beatka - alze mi ochoty narobilas sama chyba na lody wylize ![]() i za wszyskie wizyty dzisiejsze ![]() i nowe tc i mc ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-13 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ojej jakie maleństwo 400g, ale najważniejsze że żyje. Niech sobie kruszynka zdrowo rośnie. Miło się slucha takich wiadomości-jak tas medycyna idzie do przodu... ![]() Ja już byłam w laboratorium, bo tam gdzie miałam skierowanie na badania na wyniki posiewu się czeka 7 dni roboczych, a 24 mam wizytę, więc akurat dzień przed odbiorę. Odrazu zrobiłam mocz, morfologię, CRP, próby wątrobowe... Zobaczymy co to wyjdzie ![]() Po drodze podjechałam do piekarni i kupiłam drożdżówkę z wiśniami i posypką ![]() ![]() My też juz zaczynamy powoli remoncik ![]() ![]() Wczoraj na allegro wypatrzyłam piękne firanki, muszę tylko wymierzyc okna i zamówię. Kajool ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Zanka śliczne to łóżeczko Lenki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
teściowa wczoraj spaliła sprzęgło w aucie, teraz samochód jest u mechanika do... poniedziałku, a w środku fotelik Filipa ehhh
najwyżej tam z tatą podskoczymy po ten fotelik no ale niestety Filip musi dziś zostać z dziadkiem a ja autobusem do mamy jadę... przeraża mnie to, bo jakoś dziwnym trafem zawsze w autobusie mi słabo się robi i duszno dziś nie ma słońca, ochłodziło się więc może nie będzie źle zaraz się zbieram i chyba włosy umyję
#983 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ładnie wygląda białe łózeczko cały czas sie zastanawiam czy nie zmienic koncepcji umeblowania, bo pokoik jes na poddaszu i troszke tam ciemno,
tylko czy białe mebelki pasują do chłopiecego pokoiku?
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokażę fotki, teraz jedna komoda jest u nas w dużym pokoju, łóżeczko na drugiej ścianie, ogólnie przemeblowane ale białe meble są ![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-30 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Zanka śliczne łóżeczko, Lenka będzie w nim leżeć jak księżniczka
![]() Ja się nie mogę doczekać kiedy skręcimy mebelki Alicji ![]() ![]() A to tapczanik, który zamówiliśmy do pokoiku ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-13 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
83monia No właśnie nie wiedziałam jak opisać te moje obawy, bo przed urodzeniem Mai to byłam jakoś dziwnie spokoja, pomimo tych wszystkich historii opowiadanych i przeczytanych o mozliwych komplikacjach.... Chyba wszystko zmienia się w momencie jak zostajemy rodzicami, znaczy nagle zagrożenia i obawy jakie dla mnie nie istniały i o których nie myślałam zaczeły niestety dotyczyć i mnie, i obawy czy z moim maleństwem będzie wszystko dobrze. Ale chyba to nieodłączna część bycia rodzicem.
Akurat bezbolesnego porodu to nie miałam ![]() Nas żółtaczka ominęła, ale za to znaleźli w wymazie z ucha jakies bakterie i mała od razu dostała antybiotyk i czekanie na wyniki badań krwii było dość męczące. Na szczęście okazało się, że paskudy do krwii się nie dostały. Wierzę, że tym razem wszystko pójdzie dobrze ![]() Zanka Śliczny pokoik ![]() Maja ma w swoim pokoiku takie same zasłonki i pościel też ma taką ![]() A ostatnio też kupiliśmy taką komodę tylko brązowoszarą, bo ma zostać u nas w sypialni. Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-05-13 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w zamierzeniu mial wyglądać inaczej trochę, ale to co sobie wymyśliłam zajęłoby więcej czasu a nie chciałam czekać, no i dopiero w sklepie z farbami podjęłam decyzję, że jedna ściana będzie czerwona a druga niebieska teraz niestety u młodego stoi fotel nasz (musieliśmy wynieść żeby nam się łóżeczko zmieściło) no i wózek stoi, karton z fotelikiem i reklamówki z ubrankami małej... więc składzik się zrobił ale myślę, że do narodzin Leny ogarnę mu tam trochę i nie będzie graciarni
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
wczoraj mieliśmy romantyczny wieczór....
była pizza, soczek, dobry film i skończyło się bara-bara ![]() nic się lekarzowi nie przyznam żeby nie gadał ![]() ![]() ![]() u mnie dzis pogoda troszkę chłodniejsza... czyli ciut korzystniej dla moich oszkrzeli ![]() wybieram sie do lumpka moze jakis szlafrok trafi i Tż poprosił mnie o jakies spodenki krotkie do pracy na działce moze coś wygrzebie...... jutro jak Tż wróci z pracy mam jechać na działkę bo jakąś wywrotkę ziemi mają przywieźć i tata poprosił żeby pomóc mu ją rozładować szczerze mówiąc nie chce mi się tłuc busem 100km (rodzice jadą dziś ) ale bez pomocy ich nie zostawie ![]() noi pewnie bedzie grillowanie....... ![]() no nic ide jak lekomanka nafaszerować się lekami i moge wyjsc z domu ![]() zanka - nic nie trza zmieniac jest dobrze ![]() ![]() brunetka - ale słodki a zaba tez w komplecie ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-13 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Witajcie, nie mam czasu zaglądać a tu następny wąte, ale dajecie czadu
![]() Ja nie wiem w co ręcę wsadzić niby jestem na zwolnieniu ale obrabiam maile i telefony do tego synek ze mną jest w domu i nie mam czasu nawet na sprzątanie. Zaczynam się stresować że nie zdążę z przygotowaniami. Jeszcze planujemy wakacje w czerwcu i potem zamierzam się wziąśc za szykowanie czy to nie za późno??? Pytanko czy któraś z Was kupuje samą typową gondolę? Jeżeli tak podsuniecie mi coś ciekawego? Mój wózek po synku niestety nie zda teraz egzaminu bo to gdzie mieszkamy teraz sa piaski i nie mogę ujechać moim. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.