Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 22:00   #961
Seagirl
Zadomowienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Seagirl wolisz takie skórzane??
No chyba tak, tak żeby nie zmarznąć w kosciele, a na sali zmienię na czółenka. Mogłyby być nawet grubsze materiałowe i na to koronka, bo napewno nie chcę tych prześwitujacych.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 22:38   #962
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

pewnie bliżej jesieni coś się pojawi na rynku. teraz to bardziej takie koronkowe mi się przewijają

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

czas zbierac sie do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2011-05-20, 06:33   #963
ibyza
Wtajemniczenie

kolejny piękny dzień, z jeszcze piękniejszą pogodą
takie dni sprawiają, że aż chce mi się żyć
: cool:

a ja nie wiem co się dizeje ze mną, odkąd się ciepło zrobiło to budzę się samoistnie 6-7 fakt, nigdy nie byłam śpiochem. Zawsze mówiłam "szkoda życia na sen" i już mi tak zostało... kurde brzuch mnie boli (czytaj @ w drodze)
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:20   #964
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie ma to jak skleroza pojechałam odebrać samochód bo mojemu ojcu się nie chciało nauki na 19 to sobie myślę a tam wyrobie się. No i jadę z bratem po auto patrzę na zegarek 17:15 i nagle myślę o ku.....a przecież dzisiaj na 17 mam pierwsze spotkanie w poradni dzwonie do tżta(bo on też zapomniał) i pobiegł. No i się z nią dogadał że i tak robi wyjątek i dzisiaj zamiast jednej pary to ma 2 na 18 to pójdzie nam na rękę i będziemy 3 parą. Ale był problem jak dojechać na 18. Ruszyłam samochodem o 17:36 a byłam 38km od lublina. No to gaz do dechy i heja. Mało się nie zabiłam tak zapierniczałam a do tego jeszcze musiałam przejechać cały lublin a to godziny szczytu korki porażka. Wpadłam do domu katechetycznego 18:08. Na początku robiła wywiad z parami i my byliśmy ostatni przybyłam dokładnie na 2min przed wejściem. Normalnie fart ale babka nie była zła na szczęście że nie przybiliśmy na 17. Jest baaaardzo sympatyczna (kobieta po 50tce).
kurcze jagodzia, dobrze , że udało Ci sie zdażyć, ja bym pewnie odpuściła
my do poradni wybieramy sie dopiero w październiku jak cały sezon wakacyjno-ślubny sie skończy bo móili nam , ze po co stac teraz w kolejkach

w Krakowie słoneczny dzień zawitał oby weekend tez był łądny, chociaż i tak go spędzę w kuchni, mamy w pracy taka tradycje , ze jak ktoś ma imieniny to robi jakies salatki, piecze ciasta, no i mi imienimy wypadaja we wtorek ale robię w poniedziałek , zeby szefowa była, bo potem jedzie na urlop, wiec szukam sałatkowych inspiracji na necie
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:25   #965
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dzień doberek Dziewczyny!
Ja dzisiaj nie śpię od 5. Obudziłam się i się przewalałam na łóżku.
We Wrocławiu duchota masakryczna.
Słońce już za chmurami i chyba zbiera się za burzę. Jeśli już ma być to mam nadzieję, że będzie przed 15.30 zanim wyjdę z pracki, albo całkiem wieczorkiem, żebym suchą stopą do domku wróciła

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Vesna u mnie w pracy jest tak samo. Imieniny mam w lipcu, więc też pewnie będę coś piekła.
Dobrze, że urodziny mam w grudniu po świętach, to mi jedno pichcenie pracowe odpada

Jak znajdziesz jakąś fajną sałatkę to podrzuć przepisik
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:31   #966
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Vesna u mnie w pracy jest tak samo. Imieniny mam w lipcu, więc też pewnie będę coś piekła.
Dobrze, że urodziny mam w grudniu po świętach, to mi jedno pichcenie pracowe odpada

Jak znajdziesz jakąś fajną sałatkę to podrzuć przepisik

jasne, że podrzucę myslałam o dwóch sałatkach, jako , że gorąco jest to o jakis lekkich- jedna zrobie chyba klasyczna grecka a drugą z selerem, kukurydzą, szynką, ananasem i serem żółtym
co do ciasta to bedzie to chyba sernik chałwowy
Stary 2011-05-20, 07:34   #967
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
jasne, że podrzucę myslałam o dwóch sałatkach, jako , że gorąco jest to o jakis lekkich- jedna zrobie chyba klasyczna grecka a drugą z selerem, kukurydzą, szynką, ananasem i serem żółtym
co do ciasta to bedzie to chyba sernik chałwowy
Grecka - pychota. Często robię. Mniam.
A sernika chałwowego nie znam. Mogę pięknie o przepisik poprosić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 07:38   #968
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,11916

co myślicie o tych butach?? kurde bardzo cieżko jest znaleźć białe buty o obcasie od 7 do 9 cm żeby były ładne i w moim rozmiarze ehh
A ja szukam innych niz białe, jakieś kremowe, cieliste lub odcienie fioletu, fuksji. Podoba mi sie ten kontrast

tenebrosa fajnie by było, gdybys potem pokazała jakies fotki sypialni i czy faktycznie łózko wygląda tak jak na aukcji, bo na aukcji to jakieś takie komputerowe te meble i łóżko

Ja po półrocznej przerwie w końcu się zmobilizowałam i wróciłam na aerobik do mojej grupy. Od razu lepiej sie czuję, już takie ciało sflaczałe mi się robiło, że nie mogłam wytrzymać

jagodzia ja też mam ten szablon krzesełek :d kupiłam na allegro za 10 zł
Ostatnio też pozamawiałam próbki zaproszeń na allegro i muszę wam powiedzieć, że nie zrobiły na mnie wrażenia. Na zdjęciach są śliczne, a na żywo takie trochę nie dokładne, tak wyglądają jakbym to ja je robiła a nie chcę, żeby ktoś tak pomyślał :/

vesna ja z neta wzięłam taka sałatkę chińska z makaronu z chińskich zupek. Super smakuje, dużo jej wychodzić i fajnie wygląda (chociaż na fotkach w necie nie ). Mniam, wszystko co związane z chałwa to pychotka

No we Wrocku to chyba największe upały panują od kilku dni.

Dziewczyny, ale mi się nie chce dzisiaj już siedzieć w pracy Z jednej strony nie lubię piątków, bo weekend to by się właśnie mógł już zaczynać od czwartku wieczorem (3 dni wolnego, 4 dni do pracy) a z drugiej strony to piątek to taki dzień optymistyczny bo lada moment a zacznie się weekend ehhh męczy takie chodzenie do pracy na 7:00. Ale w sumie kiedyś pracowałam na zmianę i to nawet częściej na popołudniowe zmiany (studiowałam dziennie więc w pracy musiałam być wieczorami) i cieszę się, że teraz to mam tylko ranną zmianę, ale kiedy ja się w końcu wyśpię
Musze wam pomarudzić, wybaczcie
Nudnawo troszkę w pracy, to może poszukam jakiś inspiracji czy cosik

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka

Edytowane przez Magdzia0108
Czas edycji: 2011-05-20 o 07:46
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:50   #969
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi się nie chce dzisiaj już siedzieć w pracy Z jednej strony nie lubię piątków, bo weekend to by się właśnie mógł już zaczynać od czwartku wieczorem (3 dni wolnego, 4 dni do pracy) a z drugiej strony to piątek to taki dzień optymistyczny bo lada moment a zacznie się weekend ehhh męczy takie chodzenie do pracy na 7:00. Ale w sumie kiedyś pracowałam na zmianę i to nawet częściej na popołudniowe zmiany (studiowałam dziennie więc w pracy musiałam być wieczorami) i cieszę się, że teraz to mam tylko ranną zmianę, ale kiedy ja się w końcu wyśpię
Ja też mimo wolę mieć na rano niż pracować na zmiany.
Zawsze trochę dnia zostaje po pracy. A tak na popołudniówkę, to cały dzień rozwalony praktycznie.
Ja też często przekopuję w pracy net, a w piątki to już wyjątkowo
Stary 2011-05-20, 07:54   #970
fablous
Zakorzenienie

Jaki piękny dzisiaj dzień
Aż ma się ochotę wstać. Jak fajnie, że dziś idę tylko na jedne zajęcia i cale popołudnie mam dla siebie. Jest tak cieplutko, że mam ochotę wskoczyć w jakąś sukienkę ale to dopiero po południu, jak wrócę od kosmetyczki bo teraz mam włoski zapuszczone do woskowania . I nie ma przeproś, muszą być długie spodnie.
Jak wrócę do domu to chyba biorę rower i na przejażdżkę, muszę jakoś wykorzystać ten wolny czas bo cały weekend znowu w pracy
Miłego dnia wam życzę dziewczynki

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:27   #971
jagodzia133
Zakorzenienie

Cześć Kobitki
Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
kolejny piękny dzień, z jeszcze piękniejszą pogodą
takie dni sprawiają, że aż chce mi się żyć
: cool:

a ja nie wiem co się dizeje ze mną, odkąd się ciepło zrobiło to budzę się samoistnie 6-7 fakt, nigdy nie byłam śpiochem. Zawsze mówiłam "szkoda życia na sen" i już mi tak zostało... kurde brzuch mnie boli (czytaj @ w drodze)
uuuu biedna jak ma @ to umieram
Cytat:

jagodzia ja też mam ten szablon krzesełek :d kupiłam na allegro za 10 zł
Ostatnio też pozamawiałam próbki zaproszeń na allegro i muszę wam powiedzieć, że nie zrobiły na mnie wrażenia. Na zdjęciach są śliczne, a na żywo takie trochę nie dokładne, tak wyglądają jakbym to ja je robiła a nie chcę, żeby ktoś tak pomyślał :/
to ja zamawiałam ten sam szablon a mogła byś się podzielić wiedzą które zaproszenia spr. żeby nie brać ich pod uwagę??

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------
Oto grupon dla dziewczyny z lubelskiego które chcą szyć suknię może się którejś przyda http://www.groupon.pl/deals/lublin/e...ampaign=Varies
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:28   #972
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cześc Pięknotki

Piszecie ze u Was upały a tutaj... az wstyd pisac ale jest 8 stopni i pada:/ mozna w depresje wpasc hehe, ale to nie dla mnie na 9 bylam umowiona na przegląd samochodu (bo miesiac temu nie przeszedl ze wzgledu na klocki, ale te Norki i tak wszystkiego sie czepiaja) no a juz jest prawie 9.30 a mi sie jakoś mojego zadka nie chce ruszac:P pozniej jade sprzatnac domek takiemu facetowi co aktualnie jest na Krecie.. zreszta wogole nie ma go nigdy w domu bo ma full siana, jest rozwodnikiem i pewnie płodzi tylko kobiety na calym swiecie:P taki to ma dobrze a pozniej jade sobie na zakupy, moze wypatrze jakis fioletowy włochaty dywanik to mojej sypialni, bo w PL nie znalazlam takiego jak chce... eh

MIloego dzionka!!!!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:28   #973
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Grecka - pychota. Często robię. Mniam.
A sernika chałwowego nie znam. Mogę pięknie o przepisik poprosić
oto przepis z bloga- http://mojewypieki.blox.pl/html

Składniki na spód:
  • 100 g ciastek digestive
  • 40 g masła, roztopionego
Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub malakserem na piasek. Dodać roztopione masło i wymieszać.
Formę tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać. Odstawić.
Składniki na masę serową:
  • 80 dag sera twarogowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
  • 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 4 duże jajka
  • pół szklanki śmietany kremówki (125 ml)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 300 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pokruszonej na grubsze kawałki
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Ser utrzeć z cukrem w misie miksera. Dodawać jajka, jedno po drugim, krótko miksując po każdym dodaniu. Dodać pozostałe składniki i zmiksować, tylko do połączenia się składników, na końcu przy pomocy szpatułki wmieszać pokruszoną chałwę.
Masę serową przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać.
Na najniższej półce w piekarniku postawić naczynie wypełnione wodą - sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić do końca, polać polewą (przepis poniżej) schłodzić przez 12 h w lodówce.
Polewa chałwowa:
  • 150 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej)
Chałwę pokruszyć i wsypać do małego garnuszka. Dodać kremówkę i wymieszać, by nie było grudek chałwy (zmiksowałam blenderem). Podgrzać, by polewa lekko zgęstniała, mieszając by się nie przypaliła, zdjąć z palnika, lekko przestudzić. Polewę wylać na wystudzony sernik. W zimnej temperaturze ładnie zgęstnieje.

Cytat:
vesna ja z neta wzięłam taka sałatkę chińska z makaronu z chińskich zupek. Super smakuje, dużo jej wychodzić i fajnie wygląda (chociaż na fotkach w necie nie ). Mniam, wszystko co związane z chałwa to pychotka
bardzo ładnie prosze o przepis
Stary 2011-05-20, 08:34   #974
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
oto przepis z bloga- http://mojewypieki.blox.pl/html

Składniki na spód:
  • 100 g ciastek digestive
  • 40 g masła, roztopionego
Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub malakserem na piasek. Dodać roztopione masło i wymieszać.
Formę tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać. Odstawić.
Składniki na masę serową:
  • 80 dag sera twarogowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
  • 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 300 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pokruszonej na grubsze kawałki
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Ser utrzeć z cukrem w misie miksera. Dodawać jajka, jedno po drugim, krótko miksując po każdym dodaniu. Dodać pozostałe składniki i zmiksować, tylko do połączenia się składników, na końcu przy pomocy szpatułki wmieszać pokruszoną chałwę.
Masę serową przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać.
Na najniższej półce w piekarniku postawić naczynie wypełnione wodą - sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić do końca, polać polewą (przepis poniżej) schłodzić przez 12 h w lodówce.
Polewa chałwowa:
  • 150 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej)
Chałwę pokruszyć i wsypać do małego garnuszka. Dodać kremówkę i wymieszać, by nie było grudek chałwy (zmiksowałam blenderem). Podgrzać, by polewa lekko zgęstniała, mieszając by się nie przypaliła, zdjąć z palnika, lekko przestudzić. Polewę wylać na wystudzony sernik. W zimnej temperaturze ładnie zgęstnieje.
Pięknie dziękuję.
Znam tego bloga, ale ten sernik jakoś mi nie wpadł w oko
Stary 2011-05-20, 08:37   #975
__Paulinka__
Zakorzenienie

już mi slinka cieknie jak przeczytalam przepis

wiecie jaki miałam dzisiaj straszny sen? że mi kilka zębów z przodu wypadło.. tzn miałam takie wyszczerbione... no a pozniej sie dowiedzialam ze jestem baardzo chora i niedlugo moge umrzec... pierwsze co jak wstalam z lozka to zobaczylam czy mam wszystkie zeby:P mam nadzieje ze to nie jest sen proroczy..

oki, ja zmykam ale powinnam byc za ok 4 godzinki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:48   #976
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

wiecie jaki miałam dzisiaj straszny sen? że mi kilka zębów z przodu wypadło.. tzn miałam takie wyszczerbione... no a pozniej sie dowiedzialam ze jestem baardzo chora i niedlugo moge umrzec... pierwsze co jak wstalam z lozka to zobaczylam czy mam wszystkie zeby:P mam nadzieje ze to nie jest sen proroczy..

nie lubie jak mi sie śnią zęby, bolace zęby- to źle wróźy...
Stary 2011-05-20, 08:50   #977
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:

Teoretycznie jak się zęby śnią to nie wróży to nic dobrego, mi się kiedyś często śniły ale nikt jakoś nie umarł ani nie zachorował na szczescie;-) Więc nie wiem jak to ma się do tego. Za to mam jeden sen który zawsze mi śni zanim się coś stanie i nie musi to dotyczyć mnie, już pare razy sie sprawdziło, ostanio miałam ten sen w noc poprzedzajacą katastrofę smoleńską.
Stary 2011-05-20, 09:03   #978
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Moja babcia zawsze panikowała, jak ktoś mówił, że mu się zęby śniły.
Gadała coś o śmierci i chorobie. Nigdy nic się nie sprawdziło, ale od samego słuchania jakoś tak nieswojo...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Seagirl boję się Twoich snów ...
Stary 2011-05-20, 09:25   #979
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kobitki

uuuu biedna jak ma @ to umieram

to ja zamawiałam ten sam szablon a mogła byś się podzielić wiedzą które zaproszenia spr. żeby nie brać ich pod uwagę??

http://allegro.pl/ekskluzywnyslub-za...555023841.html te sa ładne na zdjęciach, a na żywo takie sobie

http://allegro.pl/zaproszenia-royal-...546890818.html te oczywiście też są rewelacyjne na fotkach, na żywo troszkę mi nie przypadły do gustu, ale na nie się najbardziej nastawiałam

http://allegro.pl/zaproszenia-slub-k...562472426.html te są fajne, ale nadrukowany ornament widać perfidnie, że jest to nadrukowane, tak nie równo jakoś im wyszło

http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupek_chinskich przepis na sałatkę
Ja zamiast papryki konserwowej, dodaję surową czerwoną paprykę, kapusty pekińskiej to kilka listków tak kroje, żeby sałatka kolorów nabrała i nie była taka monotonna,

Filcowo, biżutowo:

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:35   #980
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/ekskluzywnyslub-za...555023841.html te sa ładne na zdjęciach, a na żywo takie sobie

http://allegro.pl/zaproszenia-royal-...546890818.html te oczywiście też są rewelacyjne na fotkach, na żywo troszkę mi nie przypadły do gustu, ale na nie się najbardziej nastawiałam

http://allegro.pl/zaproszenia-slub-k...562472426.html te są fajne, ale nadrukowany ornament widać perfidnie, że jest to nadrukowane, tak nie równo jakoś im wyszło

http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupek_chinskich przepis na sałatkę
Ja zamiast papryki konserwowej, dodaję surową czerwoną paprykę, kapusty pekińskiej to kilka listków tak kroje, żeby sałatka kolorów nabrała i nie była taka monotonna,
dzięki wielkie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:44   #981
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Coś czuję, że to będzie sałatkowy weekend Mniam!
Stary 2011-05-20, 09:45   #982
Karolina_83
Raczkowanie

Ale gorąco Ja już po rowerku i mimo, że wyjechałam z domu rano to już słonko nieźle grzało
A mi się te zaproszenia podobają: http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...599293257.html
Były to pierwsze zaproszenia do których zajrzałam na allegro i jakoś teraz żadne inne nie podobają mi się tak bardzo jak te (oczywiście te w przystępnej cenie).
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:47   #983
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Coś czuję, że to będzie sałatkowy weekend Mniam!

Stary 2011-05-20, 09:49   #984
Seagirl
Zadomowienie

A ja znalazłam super stronę z obrączkami, jest bardzo wiele wzorów.
Ja właśnie wybieram wzór bo będę robić u złotnika.
http://www.taxor.pl/bizuteria_obraczki.php

Aha i czy mogę prosić o podanie linka do tych waszych winietek z allegro?
Stary 2011-05-20, 09:52   #985
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry za oknem jest tak pięknie, że aż sie chce wstawać z łóżka
Stary 2011-05-20, 10:28   #986
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczęta!

Wyobraźcie sobie, że dopiero wstałam, a tu z rana taka niemiła niespodzianka - ten groupon na suknię co pokazywała jagodzia już wyprzedany No ale cóż, kto późno spać chodzi, ten sam sobie szkodzi Ciekawe czy w tym studio mają jakieś modele sukni do przymierzenia czy tylko szyją z projektu. Jak tylko szyją, to w sumie nie ma co żałować, bo ja najpierw chcę zmierzyć konkretny model, dopiero później go szyć, a nie tak z głowy... a z tego co kojarzę, to studio jest raczej studiem wizażowo-stylistyczno-wizerunkowym, a nie typową pracownią sukien ślubnych, więc mają raczej małe doświadczenie w projektowaniu i szyciu sukni. Ta właścicielka chyba dopiero chce się stać projektantką, wiec pewnie stąd ten groupon.

__Paulinka__, to specjalnie dla Ciebie trochę cieplejszych, muzycznych klimatów zainspirowanych moimi wczorajszymi zajęciami z zumby: http://www.youtube.com/watch?v=59Hjq...eature=related
A co do fioletowego, puchatego dywanika to mamy właśnie taki upatrzony już w obi do naszej sypialni. Są w NO markety obi?

Magdzia0108, pewnie że pokaże zdjęcia, ale sypialnia będzie złożona dopiero gdzieś czerwcu, bo na razie nie ma w niej jeszcze podłogi Zamówiliśmy już teraz, bo potem nie wiadomo ile trzeba by było czekać na transport, a ta firma sama rozwozi swoje meble, nie korzysta z kurierów. Byliśmy zdecydowani na ten komplet, przed zamówieniem kontaktowałam się jeszcze telefonicznie z panem z tej firmy i wypytałam o wszystkie szczegóły, które nas interesowały, dostaliśmy też spory rabat, więc wzięliśmy. W każdym razie te sypialnie z netu zawsze są raczej wizualizacjami komputerowymi niż zdjęciami rzeczywistych mebli. Ale jak przyjadą jutro meble, to na pewno przy nim otworzymy paczki i zobaczymy jak na żywo wyglądają, mogę cyknąć fotki. Zresztą oni mają taką politykę, że dopiero po obejrzeniu mebli przy dostawie się płaci. Myślę, że jak by to była firma-krzak to by nie stosowali takich zasad. Cóż, zawsze istnieje prawo zwrotu przez 10 dni od zakupu, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Kupowaliśmy przez neta głównie dlatego, że w lubelskich sklepach jest bardzo mały wybór wzorów, zwłaszcza nowoczesnych sypialni, a ceny często są z kosmosu.

Ja zmykam poprawiać magisterkę, potem moze jakieś zakupki, a wieczorem impreza w klimatach latino!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-05-20 o 10:29
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:35   #987
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Zaproszenia inaczej:

http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...580422238.html

Moim zdaniem dla znajomych bardzo fajne takie z jajem trochę
Stary 2011-05-20, 10:42   #988
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
A ja znalazłam super stronę z obrączkami, jest bardzo wiele wzorów.
Ja właśnie wybieram wzór bo będę robić u złotnika.
http://www.taxor.pl/bizuteria_obraczki.php

Aha i czy mogę prosić o podanie linka do tych waszych winietek z allegro?
http://allegro.pl/podziekowania-wini...521463425.html
jeżeli o to ci chodziło

Filcowo, biżutowo:

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Stary 2011-05-20, 10:52   #989
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też muszę mojemu zwykle pokazywac wizualizacje, bo jak mu zaczynam opowiadać, to oczy mu się roszerzają ze zdziwienia A ja się wtedy jeszcze bardzie w wyjaśnianie zapędzam.
Dobrze, że jest tyle fotek na necie
ano znalazłam w 2 minuty na allegro i mogłam pokazać o co mi chodzi
Cytat:
ja też będę miała krzesełka winietki już nawet zakupiłam szablony i czcionkę znalazłam a co tak mam jak mi się nudzi :P
my chyba zamówimy gotowe, bo obawiam się że nie wyjdą takie ładne jak sami złożymy a na allegro kosztują około 1-2 zł/ sztukę więc nie tak źle. Już wystarczająco że w robienie zaproszeń zamierzamy bawić się sami

W ogóle już niedługo chyba będę Wam zdawać relację z produkcji zaproszeń, bo części mojej rodziny, do których jeździmy rzadko, bo mieszkają daleko, prawdopodobnie już w to lato będziemy chcieli zawieźć zaproszenia
Cytat:

vesna ja z neta wzięłam taka sałatkę chińska z makaronu z chińskich zupek. Super smakuje, dużo jej wychodzić i fajnie wygląda (chociaż na fotkach w necie nie ).
też robiłam i jest bardzo dobra i efektowna

Cytat:
ja teraz też pracuję na zmiany i w sumie fajnie ze mogę się wyspać częściej niż inni ale z drugiej strony żal mi bo mijam się z TŻem ja wychodzę do pracy akurat wtedy kiedy on zaraz ma wracać
od czerwca mam mieć zmieniony system pracy (nie będę już pracować w weekendy, za to więcej w tygodniu) i mam nadzieję, że będzie mniej zmian na popołudnie
Cytat:

Moim zdaniem dla znajomych bardzo fajne takie z jajem trochę
fajne aczkolwiek raczej wybierzemy tradycyjne

Idziemy dziś paczką na koncerty juwenaliowe, poudajemy studentów Pogoda ładna, nie to co w zeszłym roku kiedy tonęliśmy w błocie podczas Juwenaliów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:03   #990
martuha24
Rozeznanie

Hejka Dziewczyny ...długo mnie coś nie było...moze Was nadrobie później...mój TŻ nareszcie pojechał dzisiaj do pracy...pisze że nareszcie bo mieliśmy mały kryzys przez 2 dni....troche się pokłóciliśmy no i przez 2 dni totalne milczenie ale już wszystko jest ok...
Za 2 tygodnie w niedziele mamy nauki trwają tylko jeden dzień od 11:00 do 18:00 mam nadzieje że nie bedzie nudno...
Czuje że cos mnie bierze w sensie czuję się słabo i nie mam siły nic robić...a pogoda nawet dzisiaj ładna wiec po obiadku jakiś spacer o ile pogoda się nie zepsuje ...idę zrobić sobie kawe i posiedze troche z Wami

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości