Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 13:35   #961
araczki
Zadomowienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witajcie
Araczki- mnie też możesz zabrać całe wieki nie byłam nad polskim morzem i nawet mi się tęskni w tym roku raczej nie pojedziemy na typowe wczasy, bo:
1. Reeeemontujemy.
2. We wrześniu odwiedzamy moja siostrę w UK.
2. 23 lipca i 13 sierpnia mamy wesela, na które musimy coś kupić do ubrania.
Więc bida aż piszczy
Ja już nie mogę z tym deszczem, słuchajcie- pada cały czas. O 14.30 idę prywatnie do gina, bo się doczekać nie mogę tego 15-go w NFZ-cie. Trzymajcie kciukasy
Ona- Twoje zdjęcia jak zwykle bomba Ja już nie mówię o technice itede, ale modeli masz pierwsza klasa
to Ciebie tez zabieram i nie upchne do torby bo Ty zaciazona wiec delikatnie trzeba
My tez remontujemy, juz 5 lat przez ten czas dorobilismy sie remontu lazienki i nowego tarasu (wlasnie nam skonczyli piekne 30m2, ahh) a tak to potykamy sie o pudla i czekamy na natchnienie i kase
Kciuki za wizyte zacisniete!

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A my znowu po okropnej nocce Już drugi dzień Lenka urządza takie cyrki, że potem cały dzień chodzę na rzęsach... Wczoraj obudziła się o północy i płakała do 4 rano. Dzisiaj obudziła się o 2.20 i płacz do 4.30. Jedyny powód jaki mi przychodzi do głowy to zęby, ale nie bardzo daje sobie zajrzeć do buzi. Tyle co mi się udało to nie widziałam nic co mogłoby powodować taki ryk... Zębów aktualnie mamy 5 i jak do tej pory nie było takich cyrków przy nich. Tzn. trochę maruda może, ale delikatnie, żadnej gorączki itp. Teraz też jej temperaturę mierzyłam i jest ok. W dzień też zachowuje się normalnie, poza tym, że nie chce zasypiać, ale u niej to w sumie też norma :/ Macie jakieś pomysły skąd te pobudki w nocy?
oj, albo zabki ja mecza, skoro nie da sobie zajrzec do buzi albo moze sie boi bo ciemno...niedawno przeczytalam w jakiejs tutejszej gazecie, ze wlasnie roczniaki zaczynaja sie bac ciemnosci i braku rodzicow, juz kumaja ze mama uratuje ale nie kumaja dlaczego jest ciemno i jej nie ma...i to mija.
Ale aby kolejna noc byla lepsza

Edzia, ja juz mam ss
Co do kupy, to ciemna po jagodach moze byc ale nie wiem czy bylaby zielonkawa wowczas...obserwuj czy nie powtarzaja sie ale skoro nie narzeka na brzuszek to pewnie nowe jedzenie dalo takie reakcje + wysypka.
Rozrabiake masz gigantyczna ale wiem, ze to moze wykonczyc i pewnie tez stad i klotnie z mezem + brak (chwilowy) kasy i nerwy gotowe.
Bedzie lepiej, nie dajcie sie ponosic emocjom bo po to macie siebie aby sie wspierac

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:44   #962
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

doczytałam. czasu mam malutko, trwają przygotowania do wyjazdu.

Szaja, Ona -foty i dzieciaczki na nich

też mam ss, nie wiem, jak ja się na plaży pokażę z moimi wystającymi kośćmi i płaskością...

w ekspresowym tempie:
1. w czwartek w czasie burzy poszedł nam router (dobrze, że tylko to), więc mam ograniczony dostęp do netu. mało tego - piorun uderzył tak blisko, że dom się zatrząsł i włączył się grający nocnik stojący na parapecie. dobrze, że to w dzień było, bo bym na zawał zeszła.
2. Ewcia od czwartku ma grzywkę, zdjęcie może jutro, bo aparat nienaładowany. najpierw myślałam, że się zapłaczę, że dziecko oszpeciłam, ale już się przyzwyczaiłam, zresztą da się w razie czego spiąć spinką te trochę włosów.
3. pogoda dupiata, pranie nie schnie, nie zdążę się przygotować do wyjazdu
4. od 2 dni Ewcia zjada na kolację 200ml kaszki
5. rano zjada kaszkę i za chwilę woła - trzeba jej coś dać - chlebka, bułkę, cokolwiek, bo pożera nas wzrokiem.
6. od 3 dni budzi się w okolicach 5 rano, a właściwie nie tyle budzi, co zaczyna jęczeć, popłakiwać. obstawiam idące czwórki. na razie ciągle mamy jedną, ale już w całości przebitą, u góry się pcha następna, nie wiem na jakim jest etapie, nie da sobie zajrzeć.
7. dziś przed 10 polała się krew. spanikowałam, myślałam, że zęby wybite. na szczęście tylko rozwalona warga. i nie wiem jak to się stało, bo byłam tuż obok, a Ewcia szła na czworakach, prawie się czołgała. może podwinęła jej się rączka.

tyle pamiętam. jeszcze dziś wieczorem na pewno zajrzę, potem może mi się juz nie udać. w czwartek rano jedziemy do lasu, w sobotę nad morze.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:20   #963
Darianna25
Zakorzenienie

Szaja moj maż chodzi do lasu i się strzela. I od razu piszę,ze nie jest to paint ball.

Ja pobuszowałam za stanikami i kupiłam 2 w Primarku- rozszerzyli numerację dzięki Bogu- i 2 w New Looku z przeceny.
Olcia mi usnęła w drodze powrotnej, śpi w lóżeczku a ja robię budyniowca dietetycznego.

No i ciesze się bi niby na diecie nie jestem ale stosuje pewne zasady dietowe to nie ma mnie 7kg i powoli wchodze w ciuchy, które były na mnie za ciasne rok temu.Ale brzuszek mam i skórę na brzuchu taką niefajną.

Znacie może jakieś zabawki -oprócz tej co Djerba pokazywała-z odgłosami zwierząt?

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2011-07-04 o 15:21
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:22   #964
kardashi
Zakorzenienie

Dziekujemy za gratki za ząbki

Ona śliczne zdjęcia jak zwykle łaaa..

Szaja Ale Agu ma duże oczka!

U nas marudd... widze białe dziasełka i napuchnięte przy trojkach dolnych i górnych i masakra

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Margo czekam na zdjęcia grzywki Ewy
Ja też musze Blance obciąć ale nie wiem jak ja to zrobię, Chyba jak będzie spała.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:35   #965
Darianna25
Zakorzenienie

Ja pobuszowałam za stanikami i kupiłam 2 w Primarku- rozszerzyli numerację dzięki Bogu- i 2 w New Looku z przeceny.
Olcia mi usnęła w drodze powrotnej, śpi w lóżeczku a ja robię budyniowca dietetycznego.

No i ciesze się bi niby na diecie nie jestem ale stosuje pewne zasady dietowe to nie ma mnie 7kg i powoli wchodze w ciuchy, które były na mnie za ciasne rok temu.Ale brzuszek mam i skórę na brzuchu taką niefajną.

Znacie może jakieś zabawki -oprócz tej co Djerba pokazywała-z odgłosami zwierząt?

Stary 2011-07-04, 16:47   #966
Silpe
Zadomowienie

Wedle życzenia pokazuje nasze zdobycze ,są to ciuszki na jesien , zime , fioletowy komplet pewnie jeszcze długo nie założy bo spory
szara bluza z HM - nie mogłam sie oprzec i kupiłam ale na przyszły rok
na ten młoda ma 3 bluzy i kurtke przeciwdeszczową , wiec jej starczy
najbardziej podoba mi sie bluzka w biało-czerwone pasy taka typowo chłopieca ale Gabi bosko wygląda w takich kolorach wiec nie mogłam sie oprzec
wszystkie rzeczy są z - HM,CA,5,10,15,i tesco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00791.jpg (100,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00793.jpg (83,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00794.jpg (100,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00796.jpg (66,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00798.jpg (89,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00800.jpg (67,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00801.jpg (84,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00803.jpg (68,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00804.jpg (50,3 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:51
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:52   #967
Silpe
Zadomowienie

c.d-
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00805.jpg (50,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00806.jpg (55,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00802.jpg (53,9 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:54

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 18:01   #968
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzieciaczki na fotkach cudne

Współczuję nocek. Nasze też nie należą do zbyt fajnych
W niedzielę mąż zajął się Luizką i pospałam sobie do 10

Ja grzywkę Lusi sama obcinałam. Posadziłam ja w krzesełku na balkonie i od tyłu ja wzięłam. 2 razy machnęłam nożyczkami, gładko poszło

Super ciuszki. Ja muszę przejrzeć te, które dostałam, ale spooooor tego jest i chyba nic nie musze kupić. Kurtki mam 2, bluz sporo, rajstopek to mam na 5 lat jeszcze . Ewentualnie jakieś spodnie dokupię.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:37   #969
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Szaja moj maż chodzi do lasu i się strzela. I od razu piszę,ze nie jest to paint ball.

Myśliwy?
Pokażesz staniczki?
Fajnie masz z wagą, też chcę, ale kocham słodycze
Nie.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Wedle życzenia pokazuje nasze zdobycze ,są to ciuszki na jesien , zime , fioletowy komplet pewnie jeszcze długo nie założy bo spory
szara bluza z HM - nie mogłam sie oprzec i kupiłam ale na przyszły rok
na ten młoda ma 3 bluzy i kurtke przeciwdeszczową , wiec jej starczy
najbardziej podoba mi sie bluzka w biało-czerwone pasy taka typowo chłopieca ale Gabi bosko wygląda w takich kolorach wiec nie mogłam sie oprzec
wszystkie rzeczy są z - HM,CA,5,10,15,i tesco
Ładne i mamy tę samą bluzkę z rekinem Ładna bardzo.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja grzywkę Lusi sama obcinałam. Posadziłam ja w krzesełku na balkonie i od tyłu ja wzięłam. 2 razy machnęłam nożyczkami, gładko poszło

Super ciuszki. Ja muszę przejrzeć te, które dostałam, ale spooooor tego jest i chyba nic nie musze kupić. Kurtki mam 2, bluz sporo, rajstopek to mam na 5 lat jeszcze . Ewentualnie jakieś spodnie dokupię.
A ja pod prysznicem, mąż trzymał, ja ciachałam
Ja mam 10 par spodni Ale teoretycznie wszystkie rozmiar 80-86, a w praktyce tak różne długości, że połowa z tego za długa będzie

Dziękuję za miłe słowa pod adresem Agatki i czapusi

Dziewczyny, a co kupujemy na Mikołajki i Gwiazdkę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:49   #970
Darianna25
Zakorzenienie

Slipe dziś oglądałam te rampersy w HM ale rozmiaru nie było no i powiem ci że cena 30zł u mnie to jest przed peceną .
Myślalam o nich do spania bo bodziaki mam 12-18 i sa za duże.

Dziewczyny jakie serki kupujecie dzieciom?
Nie wiem co kupować jak bedziemy w pl.Ostatnio kupowałam serki bobovity bodajże.

Stary 2011-07-04, 19:05   #971
Konto usunięte

Darianko, serki różne, ale takie do smarowania czy do jedzenia? Do smarowania to wsio prócz danone (mówię o białych bezsmakowych serkach, bieluch, czasem grudkowy czyli wiejski i tego typu inne, almette), a jogurt do muller albo biedronkowy fru vita, ale niesmakowe i nie daję tych owoców dołączonych, ot, sam jogurt mała wcina.

Kalosze kupiłam: http://www.aukcjoner.pl/gallery/0048...-24-25.html#I2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 19:08   #972
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

szaja, fajne kalosze Też muszę kupić.

Oszalałaś? Już o Mikołajkach myślisz

darianna, różne serki homogenizowane. Topionych nie jadamy.

Luiza

Stary 2011-07-04, 19:10   #973
Silpe
Zadomowienie

Darianna młoda od zawsze spała w takich piżamkach i bardzo je lubie za jakosc ale u nas od zawsze cena była 50 zł za dwupak - wiec 30 zł to okazja dla mnie

szaja no bluza z rekinem wymiata

Stary 2011-07-04, 19:11   #974
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27931518]Myśliwy?
Pokażesz staniczki?
Fajnie masz z wagą, też chcę, ale kocham słodycze
Nie.

Dziewczyny, a co kupujemy na Mikołajki i Gwiazdkę? [/QUOTE]

Mąż bawi się w wojsko.Mam na NK jego zdjęcie w pełnym rynsztunku.http://nk.pl/#profile/1679731/gallery/album/2/25

Staniki pokarze za chwilę.

Coś ty oszalała Mikołaj-Gwiazdka?
Jeszcze nie myślałam ale zaraz pomyślę.

Co do wagi to ja też lubię słodycze ale stosowałam pare tyg diete Dukana i mi przeszła ochota na słodkieNawet biszkopty Oli sa dla mnie za słodkie.Jak chce coś zjeśc słodkiego to jem nektarynki.Ostatnio mam manie na truskawki i nektarynki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4464.jpg (112,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4465.jpg (132,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2011-07-04 o 19:21
Stary 2011-07-04, 20:04   #975
panna migotka
Rozeznanie

helou
siedzę pod kocem i wcinam ptasie mleczko w ramach ograniczania słodyczy

już zapomniałam co miałam napisać

velluto za kroczki

edzia trzymam kciuki żeby się ułożyło wszystko po twojej myśli, zazwyczaj ludzie się kłócą przez kłopoty finansowe

araczki podobno od piątku ma być ładna pogoda

szaja ja myślałam o lego duplo i pociągach Thomas i przyjaciele a mężowi powinno się jeszcze oberwać, że nie stanął w twojej obronie

darianna mi się ten czarno biało podoba odgłosy zwierząt ma arka noego z kiddieland - mam i naprawdę polecam

kumkura to trzymam kciuki za dziewczynkę i mam taką samą grupę krwi

silpe fajne zakupy, ja to nie wiem jaki rozmiar na zimę teraz nosi już 86 to nie wiem 92 kupować?

farminka współczuję nocek a jak ja weźmiesz na ręce to nie przestaje płakać, a po środkach przeciwbólowych?

margo rozśmieszył mnie ten nocnik udanych wakacji

wszystkim gratuluję nowych ząbków bo już się pogubiłam komu wyszły a komu prawie

zmykam bo mąż wzywa

aa złapałam gumę w wózku i kupiliśmy dziś 2 pojemniki na zabawki na kółkach bo nie mam jak się ruszyć w domu

Edytowane przez panna migotka
Czas edycji: 2011-07-04 o 20:11
panna migotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 20:12   #976
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Lusia podpatrzyła, jak myję podłoge mopem i teraz bierze go z łazienki i sama myje Może jej kupię zestaw do sprzątania?

darianna, ładne staniczki

Cholerka, mała poszła spać o 18.30 i jeszcze śpi. Nie wiem, czy juz na noc poszla? Nie przebrałam jej w pidżamkę Tak jakos głupio dzisiaj usnęła

Luiza

Stary 2011-07-04, 20:16   #977
margo80
Zakorzenienie

jestem w 75% spakowana. od jutra skupiam się na rzeczach Ewci. zostały mi rzeczy, które jeszcze schną albo będą prane, ręczniki, buty i kosmetyki. kompletnie nie wiem, ile czego brać dla siebie, ani dla Ewci. ona się brudzi głównie przy jedzeniu, ja - od jej łapek albo kichnięć podczas posiłków. muszę założyć, że obie przynajmniej raz dziennie się przebierzemy.
dobrze, że mamy duże auto

fajne zakupy Silpe
my też lubimy takie pasiaki.

Darianna - ciesz się, że sobie coś znalazłaś. ja dziś się naprzymierzałam i dooopa. jestem jakaś niewymiarowa...

Ewcia
Przemek
Stary 2011-07-04, 20:31   #978
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Slipe dziś oglądałam te rampersy w HM ale rozmiaru nie było no i powiem ci że cena 30zł u mnie to jest przed peceną .
Myślalam o nich do spania bo bodziaki mam 12-18 i sa za duże.

Dziewczyny jakie serki kupujecie dzieciom?
Nie wiem co kupować jak bedziemy w pl.Ostatnio kupowałam serki bobovity bodajże.
U nas króluje jog. naturalny na podwieczorki. Czasem wymiennie z jog. dzieciowymi, ale chcę je całkowicie wyeliminować. Nic innego nie podaję. Myślę o twarogu.
Silpe- garderoba śliczna
Szaja-ja już myślałam o Mikołajkach Będzie stolik Mamuta z 2 krzesełkami.
I tadaaaam:
8 tydzień i 2 dzień. Fasolka ma 17mm.
Stary 2011-07-04, 20:35   #979
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
I tadaaaam:
wow to już sporo
Stary 2011-07-04, 20:47   #980
margo80
Zakorzenienie

Kumkura - jeszcze raz gratki! i kciuki za dziewczynkę! może Ewcia do pary z Adasiem?

Ewcia
Przemek
Stary 2011-07-04, 20:47   #981
velluto
Zadomowienie

kumkura - gratulacje super, że wszystko ok
mowiliście juz rodzinie?
i musze sie przyznać, że coraz częściej łapię sie na tym, że trochę Ci zazdroszczę

dzieki za gratki kroczków to byly takie pierwsze niezbyt jeszcze świadome kroczki, do poełnego chodzenia jeszcze daaaaleko

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:48   #982
basiak
Raczkowanie

Cytat:
I tadaaaam:
Ale fajnie
I jeszcze raz gratki

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:49   #983
Konto usunięte

Cytat:
Mąż bawi się w wojsko.Mam na NK jego zdjęcie w pełnym rynsztunku.http://nk.pl/#profile/1679731/gallery/album/2/25

Staniki pokarze za chwilę.

Coś ty oszalała Mikołaj-Gwiazdka?
Jeszcze nie myślałam ale zaraz pomyślę.

Co do wagi to ja też lubię słodycze ale stosowałam pare tyg diete Dukana i mi przeszła ochota na słodkieNawet biszkopty Oli sa dla mnie za słodkie.Jak chce coś zjeśc słodkiego to jem nektarynki.Ostatnio mam manie na truskawki i nektarynki.
Fajnie, dogadaliby się z moim, on lubi takie klimaty :d

Ladny ten czarno-biały, bardzo

No co ja kocham zabawki

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
helou
siedzę pod kocem i wcinam ptasie mleczko w ramach ograniczania słodyczy

już zapomniałam co miałam napisać

velluto za kroczki

edzia trzymam kciuki żeby się ułożyło wszystko po twojej myśli, zazwyczaj ludzie się kłócą przez kłopoty finansowe

araczki podobno od piątku ma być ładna pogoda

szaja ja myślałam o lego duplo i pociągach Thomas i przyjaciele a mężowi powinno się jeszcze oberwać, że nie stanął w twojej obronie

darianna mi się ten czarno biało podoba odgłosy zwierząt ma arka noego z kiddieland - mam i naprawdę polecam

kumkura to trzymam kciuki za dziewczynkę i mam taką samą grupę krwi

silpe fajne zakupy, ja to nie wiem jaki rozmiar na zimę teraz nosi już 86 to nie wiem 92 kupować?

farminka współczuję nocek a jak ja weźmiesz na ręce to nie przestaje płakać, a po środkach przeciwbólowych?

margo rozśmieszył mnie ten nocnik udanych wakacji

wszystkim gratuluję nowych ząbków bo już się pogubiłam komu wyszły a komu prawie

zmykam bo mąż wzywa

aa złapałam gumę w wózku i kupiliśmy dziś 2 pojemniki na zabawki na kółkach bo nie mam jak się ruszyć w domu
Też bym wlazłą, ziiimno mi

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Lusia podpatrzyła, jak myję podłoge mopem i teraz bierze go z łazienki i sama myje Może jej kupię zestaw do sprzątania?

Cholerka, mała poszła spać o 18.30 i jeszcze śpi. Nie wiem, czy juz na noc poszla? Nie przebrałam jej w pidżamkę Tak jakos głupio dzisiaj usnęła
Kup, są takie zabawkowe zestawy do sprzątania

No i co, że nieprzebrana, nic jej się nie stanie Niech śpi.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jestem w 75% spakowana. od jutra skupiam się na rzeczach Ewci. zostały mi rzeczy, które jeszcze schną albo będą prane, ręczniki, buty i kosmetyki. kompletnie nie wiem, ile czego brać dla siebie, ani dla Ewci. ona się brudzi głównie przy jedzeniu, ja - od jej łapek albo kichnięć podczas posiłków. muszę założyć, że obie przynajmniej raz dziennie się przebierzemy.
dobrze, że mamy duże auto

fajne zakupy Silpe
my też lubimy takie pasiaki.

Darianna - ciesz się, że sobie coś znalazłaś. ja dziś się naprzymierzałam i dooopa. jestem jakaś niewymiarowa...

Agu najbardziej na dworze się paprze, bo ja tam się nie szczypię i dzisiaj np. skakała w kałuży nieraz zdarza jej się siąść na środku chodnika, bo jej wygodniej np. listka podnieść

Cytat:
U nas króluje jog. naturalny na podwieczorki. Czasem wymiennie z jog. dzieciowymi, ale chcę je całkowicie wyeliminować. Nic innego nie podaję. Myślę o twarogu.
Silpe- garderoba śliczna
Szaja-ja już myślałam o Mikołajkach Będzie stolik Mamuta z 2 krzesełkami.
I tadaaaam:
Brawo strasznie ciekawa płci jestem czyli co, początek lutego? A dokładnie na kiedy masz termin?

Mamuta nie wciśniemy nigdzie już :/ ale zostanie małej nasza obecna ława, to jakieś drewniane krzesełeczko może dokupię, są takie malutkie.

Jeśli macie Aldi u siebie, to od środy mają być super układanki, biorę:
http://www.aldi.pl/OFFER_PL_MI/OFFER_27/OFF13.SHTML

ze 3 wezmę, będzie na jakąś okazję (dzięki takiemu kupowaniu mam już 5 układanek i puzzle dla przedszkolaka ).
Stary 2011-07-04, 20:50   #984
ona1981
Zakorzenienie

Silpe zakupy super ale bluza z rekinem najjj

Darianna ładne staniczki Też polecam arkę o której wspominała migotka, odgłosy zwierząt bardzo realistyczne, choć dla mnie powinna mieć regulację głośności, jest za głośna trochę.

Kumkura wow Trzymam kciuki za dziewczynkę

Na święta może kupię taki warsztat jak na fotce, ale jeszcze może na inny pomysl wpadne, jeszcze trochę czasu

Zmaykam lulu, mały dziś trochę czadu dał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Muzyczny_warsztat[1].jpg (21,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-07-04 o 20:53
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:04   #985
Konto usunięte

O tak, też warsztat oglądałam, i jeszcze kuchenkę z tej serii
Stary 2011-07-04, 21:20   #986
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Kilka fotek najnowszych:
Szymo na motorku, z ciastem jagodowym, pierwsze kroczki, nad morzem i takie tam przy zachodzącym słońcu Na końcu dwa Michałowe na rollerze i na rowerze, by nie było, że tylko Szymona daję

margo, czekam na fotkę Ewusi.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
świetne zakupy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27931518]
Dziewczyny, a co kupujemy na Mikołajki i Gwiazdkę? [/QUOTE]
kiedy to będzie...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27932367]
Kalosze kupiłam: http://www.aukcjoner.pl/gallery/0048...-24-25.html#I2[/QUOTE]
mamy takie same w rozm. 21/23

Cytat:
I tadaaaam:
jejku, ale Ci fajnie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27935355]F
Jeśli macie Aldi u siebie, to od środy mają być super układanki, biorę:
http://www.aldi.pl/OFFER_PL_MI/OFFER_27/OFF13.SHTML

ze 3 wezmę, będzie na jakąś okazję (dzięki takiemu kupowaniu mam już 5 układanek i puzzle dla przedszkolaka ).[/QUOTE]
świetne, szkoda, że nie mam Aldika obok gdzieś.

dziewczyny, zdarzył się CUD. MAM LOKAL!!!
ale po kolei. o 10:00 przyjechała mama do dzieci, a ja w auto i rejs po wsi w poszukiwnaiu lokalu, jeździłam po ludziach i na bezczelnego do każdej większej chałupy dzwonilam pytać czy mi parteru nie wynajma... jejku, ale wstyd... ludzie na mnie jak na idiotke patrzeli.
Na koniec całkiem zrezygnowana podjechałam do szkoły, tu też niestety nic, w szkole ciasnota straszliwa, ale pani dyrektor zaproponowała mi kolejny dom od takiej pielęgniarki. no ale nie miałam numeru telefonu do tej babki, wiec zadzwonilam do kuzynki, która powinna mieć. kuzynka była u takiej naszej wspólnej znajomej , więc tam na chwile podjechalam. zadzwonilyśmy do tej pielęgniarki, ale była na nie. i ta nasza znajoma tak ni z gruszki ni z pieruszki , bardziej w żartach niż serio gada, że nasza inna znajoma ma wielki salon nieużywany na parterze, tam jej niedawno zmarła mama mieszkała, a ona sama mieszka na piętrze, to może by wynajęła... no to od razu do niej pobieglam, bo to po sąsiedzku, ona w szoku, zadzwoniła do męża, ... i powiedziała, że się zastanowi, i da mi znać wieczorem, bo chcialaby to jeszcze skonsultowac z bratem, który pracuje w holandii. dom jest co prawda na nią przepisany, ale brat przyjeżdża raz w roku to się na parterze zatrzymuje, więc nie chciałaby tak chamsko...
no więc na 18:00 poszłam na spotkanie, powiedziałam ludziom jak sprawa wygląda, dali mi swoje numery telefonów, a o 20:00 zadzwoniła ta laska, że się zgadzaja, że troszke maja stres jak to bedzie, ale kasa im się przyda.
Kobiety ale się cieszę.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:44   #987
Konto usunięte

Kasiu, bosko
Stary 2011-07-04, 21:57   #988
Edzia400
Zakorzenienie

dziewczyny ja na moment bo Amelia mi sie rozchorowała tzn wszystko było ok oprocz marud i wkladania wszystkiego do paszczy wieczorem przy kapieli tz zauważył ze cosik jedna dziurka mokrawa wziełam fride no i rzeczywiscie nos zatkany na amen psikłam woda morska i wyciagnełam frida mloda lezy koło mnie na tapczanie i sie trochu meczy chyba 3 daja znak ze wychodza
non stop musze ja brac na rece cos czuje ze noc bedzie masakryczna a chłop na nocke idzie

kurdi szczescie ze tylko 1 dzurka zatkana w drugiej jest ok

kurkuma sliczna fasolinka 17mm to juz fajny wyniar ma gratulacje

LEa a co ja pisałam hurra ty jestes zaznaczona i nic ani nikt twoich planów nie zepsuje

a co do tej kupki to jedna tylko byla dzis byłam u teciowej i kuba tez obsypany ale on ma dodatkowo brzuch

ja kupiłam Ami krem nivea sos i krostek prawie nie widac
czerwonych ani suchych placków tez nie ma no kurde z czegos sie te krostki musza brac wrrrr

a kiedys sie dziewczyny pytały o krem na slonce ja mam z dax za 10 zł kupiłam w tesco filtr 30 pieknie pachnie i super sie smaruje wodoodporny
http://www.e-commerce.pl/Dax-Cosmeti...F30,12696.html

czekam na fotkr ewci w grzywce

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:00
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:04   #989
ona1981
Zakorzenienie

Edzia zdrówka dla Amelci .
Lea super wiadomość Fajnie, że się udało
Szaja ale superaste te drewniane układanki Szkoda, że mam Aldika daleko
Stary 2011-07-04, 22:05   #990
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

lea, nawet nie wiesz jak się cieszę : cmok: Ja to się cieszę z czyjegoś szczęścia

Cytat:
I tadaaaam:
Super!!! Aż mi ciarki przeszły

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27935355]

Agu najbardziej na dworze się paprze, bo ja tam się nie szczypię i dzisiaj np. skakała w kałuży nieraz zdarza jej się siąść na środku chodnika, bo jej wygodniej np. listka podnieść
[/QUOTE]

Moja tez czasami siada na środku chodnika i ogląda kamyki Próbuje wydłubać te zalane betonem

margo, ale masz fajnie z tym wyjazdem. Udanego wypoczynku i pięknej pogody

Luiza obudziła się na jedzenie, przebralam jej tylko pieluszkę i dalej śpi Jestem ciekawa, o której mi zafunduje pobudkę rano?

Luiza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości