|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
No i podróż poślubna wybrana. Padło na hotel Latino Bay na Rodos. Wylatujemy 8 sierpnia.
Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni ![]()
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
naprawde?
![]() wyobraz sobie ze ja równiez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
Witam! Własnie wróciłam z Rodos byłoo super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Super, że znalazłam ten wątek. Kocham Grecję
![]() ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
no własnie - wybrałam hotel bo tak sprzedawał oferte wspaniały grecos a to hotelem nie było. Gratuluje jesli stac Cie na 4 gwiazdki wzwyż, mnie niestety nie, ale chyba nie o to chodzi w tej polemice. Chodzi o elementarną uczciwosc i nie oklamywanie klientów w opisie oferty, której niestety w tym wypadku zabrakło grecosowi. Dlatego temu biurze (jak to sie odmienia własciwie ?
![]() a jesli chodzi o gwiazdki to kiedys na Krecie byłam w apartamentach 2 gwiazdkowych, oferte sprzedawał Scan Holiday, warunki miałam bardzo dobre, nawet lepsze niz wynikało z opisu. Ilosc gwiazdek nie zawsze jest wyznacznikiem jakosci, tym bardziej ze nie czarujmy sie - jest to kwestia dosc umowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
no to jak miałas 5 gwiazdek to trudno zebys była niezadowolona, jak kiedys pojedziesz z Grecosem do 3 (a do takich hoteli jeździ wiekszosc srednio zamożnych ludzi takich jak ja) to wtedy mozemy porównac opinie
![]() pozdrawiam ![]() a grecosa oceniasz na plus po jednorazowym doswiadczeniu czy częsciej z nimi jeździłas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
o jak tu pusto,,
ja juz wrócilam z Kos, byłam z Ecco Holiday, nie mam zastrzeżen - biuro bdb się spisało ![]() Kos jest piekny, taka grecka prowincja, z piejacymi nad ranem kogutami i wszechobecnym inwentarzem zwierzęcym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie wróciłam z Korfu. Plaża z małymi kamyczkami, dosc długa ale wąska. Pogoda super, tylko zdarzają się bardzo silne wiatry. Pierwsze wrażenia po wyjściu z lotniska to takie, że wyspa czasy świetności ma dawno za sobą (zaniedbane budynki, ulice). Natomiast po blizszym kontakcie zaczyna się coraz bardziej podobac (bardzo zielono). Ja mieszkałam w Dassii- bardzo dobre miejsce wypadowe na wycieczki, do stolicy ok. 8 km. Polecam Paleokastritse (piękne widoki) i Kanoni, gdzie samoloty lądują nam nad głowami- niesamowite wrażenia. W stolicy polecam również pałac cesarzowej Sissi. Wyspa leży blisko Włoch dlatego też jest dużo włoskich turystów i typowo włoskich knajpek. Grecy bardzo pomocni i bardzo sympatyczni. Dużo komarów!
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na wyspie Zakynthos w hotelu Zante Maris, z biurem podróży TRIADA ..
Coś wspaniałego .. Aż smutno było wracać .. Polecam odwiedzić zatokę WRAKU (fot.w załączniku), jest w pierwszej 30 najpiękniejszych miejsc świata !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
ja właśnie wróciłam z Paralii). Byłam w hotelu Konstantin( 50m od plaży, centrum Paralii) ogólnie schludny, przytulny hotelik, z dobrym jedzeniem, jedynie śniadania troche monotonne. Jedyne co mi się nie podobało to, ze zachwalano ta miejscowosć ze bardzo imprezowa a tak naprawde jedna wielka lipa. W klubach pusto albo pare osób się bawi, wiec nie wiem o co kaman?ludzie sie tu nie bawia czy co? Poza tym woda cieplutka i slona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Ja w tym roku byłam na Krecie w hotelu Marmin Bay z biurem Grecos Holiday. Szczerze mówiąc, bałam się tego, co zastanę na miejscu(negatywne opinie). Ale jak to w życiu często bywa hotel nie okazał się takim, jakim go opisywali.
Aha zwiedziłam także Agios Nikolaos oraz Spinalongę(wyspę trędowatych) Aha jeszcze dodam, że animatorzy spisali się wyśmienicie a jedzenie było dobre. Plaża przy hotelu była trochę mała i niestety nie hotelowa Edytowane przez cytrynkowymotyl Czas edycji: 2011-08-31 o 13:42 Powód: Zapomniałam o zdjęciach ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kocham Grecje, w tym roku bylam na Chalkidiki ![]() ![]() Chcialabym bardzo wybrac sie na ktoras z greckich wysp, moze za rok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Czesc
Jutro lecę z rodzinką na Kretę, do hotelu Lyda Beach. Po powrocie zdam relację ![]()
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Fajny hotel, pracuję w biurze i miałam tam wielu zadowolonych Klientów.
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
ja własnie wróciłam z Korfu, to juz trzecia gracka wyspa po Rodos i Zakynthos która zwiedziałm i kolejny raz jestem zadowolona z udanych wakacji - wyspa piękna, zwłaszcza do zwiedzania samochodem chociaż drogi kręte i ciągle pod góre. Morze krystaliczne w wielu miejscac - chyba nawet ładniejsze niż na zante i Rodos - byłam mile zaskoczona bo uwielbiam nurkować. polecam rejs na wyspe paksos i antypaksos - niezapomniane widoki, chociaż długi czas podrózy - 6 godzin na statku. Wklejam pare zdjęc - jakby ktoś miał pytania z chęcia odpowiem.
Jesli chodzi o pogode to my mielismy do 6 wrzesnia bezchmurne niebo, teraz zaczelo sie chmurzyc, 7 wrzesnia była gdzieś w oddali nad górami burza. temperatury 1-7 wrzesnia ciagle powyzej 30 stopni
Edytowane przez dorkaaa Czas edycji: 2011-09-09 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
dorkaaa jej jak tam pięknie! Napisz coś więcej o wyspie, co warto zwiedzić i do której miejscowości sie wybrać no i gdzie są najładniejsze plaże...organizowałaś wyjazd sama czy byłaś z bp?
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
po wyspie podrózowałam sama, a na wyspe poleciałam z Itaką, mieszkałam w miejscowości Roda - jak dla mnei to tylko baza wypadowa, plaża piaszczysta i bardzo płytka z pol kilometra, idealna dla dzieci, dla nas troche za mało atrakcyjna z reszta ja nei przepadam za piaszczystymi plazami :P najwiecej zdjec jest z miejscowości Kassiopi - śliczna krystaliczna woda, chociaż troche chłodna, no ale w koncu już wrzesień
![]() ![]() ![]() ostatnie zdjęcie to rajska wysepka Antipaksos ktora odwiedzilismy podczas rejsu statkiem na paksos / antypaksos bardzo fajnei spedzony czas aczkolwiek nei polecam na podroz z dziecmi - 6 godzin na statku. Na tym ostatnim zdjeciu to byl postoj na kąpiel godzinny, potem płynęliśmy do portu Gajos w Paksos który mozna bylo zwiedzac i pojsc na plaze - tam byly 2 godzinki czasu. Itaka chciala za taka wycieczke 40 euro, my kupiliśmy na mieście w Rodzie za 25 euro z transportem do statku autobusem i spowrotem ![]() ogolnie wyspa jest piękna, ale w polowie wrzesnia pogoda tam się jzu kaprysi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez dorkaaa Czas edycji: 2011-09-10 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy któraś z Was wybiera się 18.08 na Kretę do hotelu Cactus Royal lub w podobnym terminie też na Kretę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam z wyspy Kos. Zauroczyłam się w niej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A pogoda jaka?Ciepełko jeszcze o tej porze roku? ![]()
![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Dorkaa ja bylam w tym roku w Sidari- ah uwielbiam to miejsce
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.