|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - cz.II
Cytat:
post wysłał się z dużym opóźnieniem Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2011-10-25 o 09:55 |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zawsze nakładam na mokre wlosy, nie wydaje mi się żeby przez to slabiej się nakładały, może musisz potrzymać troche dłużej.
"Pamiętaj jeśli kłócisz się o coś w Internecie, z góry przegrałeś. Następnym razem, jeśli ktoś w sieci Cię zdenerwuje, wyluzuj i zjedz kanapkę." Edytowane przez kaka_86 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:15 |
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za rady. Następnym razem trochę zmienię sposób przygotowania henny i nałożę na suche włosy. I zobaczymy rezultaty. A czy do khadi ciemny brąz można dodać jakiś "wzmacniacz"?
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, wiem... dodalas ostatnie chyba w kwietniu, ale to bylo taaaaaak dawno! jestem bardzo ciekawa jak teraz wygladaja.. pewno jeszcze pikniej[ Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2011-10-26 o 07:52 |
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest naprawdę piękny, kładłam indygo na orzechowy brąz, zrobiłam sobie gloss z odżywką isana babassu, trzymałam półtorej godziny. Chyba nie można. Wydaje mi się, że to z tego względu, że tam jest mieszanka henny i indygo. Henna lubi kwas, indygo lubi zasadowo. Jak coś dodasz - sól lub cytrynę to jedna strona mieszanki może "zwalczyć" drugą i kolor może wyjść nieprzewidywalny.
|
|
|
#967 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
marzy mi się taki ciemny gorzkoczekoladowy lodowaty braz moje włosy są czarne ( farbowane castingiem) a odrosty mam jasne, jak myślicie złapie mi w miare równo ciemny brąz khadi czy lepiej od razu brać czarną ( się waham czy ciepły czy zimny odcień) |
|
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() neitka dzieki też lubie mój podpis
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny?jak długo farbujecie henną? moja koleżanka farbowała 2 lata, była zachwycona, ale ostatnio stwierdziła, że henna tak obkleja włos, że go dusi, włos nie oddycha i henna bardziej niszczy niż farba. wiec jak to jest?
|
|
|
|
#971 |
|
Organizatorka
|
Proponuje użyć wyszukiwarki. Temat ten był poruszany wielokrotnie. Dementowanie po raz 1000 tej samej plotki niepotrzebnie zaśmieca wątek
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to oslabione cebulki... byc moze to moje dbanie o figure wychodzi mi wlosami, mam nadzieje, ze henna temu nie jest winna. |
|
|
|
|
#973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi mi Tż zrobić zdjęcie jak wróci z pracy. Niestety zdjęcia w świetle dziennym zrobię dopiero pod koniec tygodnia Cytat:
Co za bzdura. A koleżanka na pewno farbowała henną czystą? A nie venitą i innymi cudami? Myślę, że każdy kto by się dwa lata farbował henną wiedziałby, że to bzdura i że henna to świetna odżywka dla włosów.
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Jutro kupuję henne khadi, rozrobią i po jutrze kładę
. Wyczytałam że nakładacie też na wilgotne włosy (i nie ma znaczącej różnicy w kolorze) co mnie bardziej interesuje, bo farbowanie na suchych włosach dla mnie jest nie wygodne i mam wrażenie że więcej farby idzie(?). Nie mogę się doczekać efektów.. Czy mogę po spłukaniu wymodelować włosy? Jeśli chodzi o pierwsze mycie szamponem to spróbuję wytrzymać te 48h ale chyba to nie będzie trudne? (czy włosy mogą być sklejone itp.?) Edytowane przez kropaa Czas edycji: 2011-10-26 o 16:06 |
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ale ta herbata to do indygo, a jeśli chodzi o mieszanki indygo z henną?
Dziewczynie chodzi o wzmocnienie koloru ... CHYBA :P w szkole czytac ze zrozumieniem uczylam sie bardzo dawno czarna herbata czysto teoretycznie jest dodawana jako wzmacniacz, dziewczyny stosowaly go rowniez do mieszanek indygo z henna oczekujac wiekszego ochlodzenia lub trwalosci. Ja osobiscie odradzam, bo henna sama w sobie wysusza na chwilke wlosy, a w polaczeniu z herbata lub Boze chron sola :/ sola jest BE ! soli mowimy NIE!
|
|
|
|
#976 |
|
Kazar Lady
|
więc to wysuszenie to efekt chwilowy?
a jak jest z puszystością włosów po hennowaniu? Bo moja zmorą sa własnie puchacze i raczej bym nie chciała optycznie zwiekszać ich ilości tylko tak pozytywnie dociążyć robiła któraś dziewczyna na czarne farbowane farbami włosy brąz? wychodzi brazowa poświata, bo że nie rozjasni, to wiem
|
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, puchu nie było
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze nurtuje mnie problem koloru.. marzy mi sie taki jak na foto, ale czy uda mi sie kiedys bez rozjaśniania taki uzyskać? ponawiam pytanie czy ktoś robił na czarnych ciemny brąz i jak wyszło? Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-02 o 08:58 |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak jak na naturalnych jest już kilka warstw henny (używam jej od czerwca) to z nich się już kolor wcale nie spiera. A co do ewentualnej zmiany koloru tych już pofarbowanych na czarno włosów-nie ma opcji, że henna ci je rozjaśni czy nada jakikolwiek połysk inny niż czarny I własnie dlatego mam głupi pomysł... Chcę przejść na średni brąz, ale tracę cierpliwość. Zaczynają mnie już denerwować te czarne włosy i zastanawiam się, czy by ich nie rozjaśnić... Ale boję się co potem zastanę na głowie. I nie chodzi mi o kolor bo i tak dalej bym robiła hennę, ale o stan. Niech mi ktoś ten pomysł wybije z głowy
1.06.2011- zaczynam dbać o włosy, koniec z chemią, teraz tylko natura Edytowane przez Coffee Girl Czas edycji: 2011-10-26 o 22:57 |
|
|
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Farbowanie wlosow chemicznie to juz grzech, a co dopiero rozjasnianie! Szalona kobitko jezeli zalezy Ci na pieknych, blyszczacych, zdrowych wlosach to przezyjesz jeszcze troche ten czarny odcien. Coz Ci da bräz skoro wlosy beda w oplakanym stanie? Nie niszczy efektu, bo pozniej juz ich nie odratujesz- chcesz zdrowe czy moze ''tylko zdrowo wygladajace'' wlosy? Wiem co mowie, 3lata temu tez rozjasnialam- ladne to one dopiero byly po scieciu rozjasnianych ;/ ZATEM PRECZ Z CHEMIÄ itp.
|
|
|
|
|
#982 |
|
Kazar Lady
|
dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
![]() coś czuję w kościach, że jeszcze Was pomęczę. ![]() Dwufazowo, to znaczy naturalną henna i potem kolor, prawda? Czy ta naturalna, która u mnie wyjdzie zarąbiście na jasnych odrostach nie bedzie po kilku myciach przebijać na rudo/czerwono/ jakośtam? Zanim sie odważe uzyć henny chciałąbym wiedziec takie rzeczy. Na stronie Khadi widziałam na zdjeciach odrosty, które wpadają w zielony kolor , to mija czy jest szansa zostania ufoludkiem?
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i później je ratowałam (leciały straaasznie) ścinaniem do ramion, maskami itd, opiero henna je uratowała :P ale 2 listopada znów idę ściąć, super się czuje w długości do ramion
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#984 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przynajmniej na moich odrostach się wypłukuje lekko...ale kolejne hennowanie i już jest ok.Ufoludkiem nie będziesz zielony zniknie
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() źle bym się czuła z czarnymi włosami i pomarańczowymi odrostami ojć jak bardzo źle
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ciągle mi się cos przypomina ![]() odrosty za każdym razem trzeba będzie dwufazowo traktować, jeśli będę hennować czarnym ( bądz ciemnym brązem chociaz wiem że gorzej mi wyjdzie bo nie wyjdzie) ? |
|
|
|
|
#988 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak one się zaczną kruszyć? Kurcze, mam teraz o wiele rzadsze włosy niż kiedyś, ale są raczej zdrowe,nie rozdwajają, nie są matowe. Faktycznie szkoda to stracić...Cytat:
Trzeba je rozrobić, nałożyć, odczekać odpowiedni czas, spłukać, ogarnąć kołtun na głowie itd. Chodzi mi o to, że jakby ci kolor nie wyszedł to nie zakładaj, że poprawienie go zmieścisz jeszcze w tym samym dniu (szczególnie jak robisz to dwufazowo), no chyba, że zaczynasz rano i nie masz nic więcej do zrobienia. Ale od takiego długiego czasu z henną na głowie może głowa rozboleć
1.06.2011- zaczynam dbać o włosy, koniec z chemią, teraz tylko natura Edytowane przez Coffee Girl Czas edycji: 2011-10-27 o 12:42 |
||
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
można po 2 tyg od farbowania na rudo farbą sklepową położyć hennę ciemny brąz ?
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, po jakiejkolwiek chemii powinno się odczekać przynajmniej 3-4 tygodnie, inaczej kolor może nie złapać.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

i raczej bym nie chciała optycznie zwiekszać ich ilości tylko tak pozytywnie dociążyć

Jednak jak na naturalnych jest już kilka warstw henny (używam jej od czerwca) to z nich się już kolor wcale nie spiera. 

Ale jak one się zaczną kruszyć? Kurcze, mam teraz o wiele rzadsze włosy niż kiedyś, ale są raczej zdrowe,nie rozdwajają, nie są matowe. Faktycznie szkoda to stracić...