|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Aniu ja się przed szereg nigdzie nie wyrywam, kolejka ustalona jest to zaczekam na swoją kolej
![]() A u Ciebie to już faktycznie tuż, tuż ![]() Ser biały zdrowy jest, od niego się nie tyje
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o celulitis już nie wspomnę już ważę 74 kg a startowałam z 59 |
|
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aniu jakbyś nie zauważyła to w ciąży jesteś, tycie to norma Moje kg też w tych okolicach lądują ![]() Gosiu ja miałam 150 po 2 godzinach. Słodycze trzeba odstawić i jeść mniejsze posiłki ale częściej, żeby cukier się nie wahał Pieczywo najlepiej razowe, nabiał itp. Nie jest tak źle, dasz radę
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-23 o 19:36 |
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojej koleżanki z pracy siostra ma termin na ten tydzień i przytyła 23 kg w tym 8 kg w I trymestrze pocieszam się tak że w razie czego nie będę gorsza
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Aniu to sama widzisz 4 kg to możesz szaleć
![]() Jak na pierwszy trymestr to sporo przytyła, chyba, że miała niedowagę, podobno wtedy powinno przytyć się więcej
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jeszcze zdążę do porodu nie przytyć więcej![]() nie wiem czy miała niedowagę prawie tak jak ja teraz
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Moja sis przywiozła mi 2 kartony zabawek TŻ zaczął się bawić dużo pluszowych mata edukacyjna grzechotki itd.Dostałam również ubrania dla siebie ciążowe Fajnie muszę kupić chomiki na te zabawki by były w jednym miejscu.A i byłam dziś po L4 i skierowanie do poradni. A jak wracałam pociągiem tak mi się słabo zrobiło dobrze że siedziałam i miałam mokre chusteczki tak to bym fiknęła
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może się okaże, że mała się na świat szybciej wybierze i już przytyć nie zdążysz ![]() joamic pochwal się nabytkami nowymi Upały dzisiaj dają o sobie znać, niestety, może przez to się źle poczułaś.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-23 o 19:58 |
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
my na dzisiaj chyba już koniec z remontem reszta jutro ale jestem zadowolona bo dużo zrobiliśmy
w zasadzie to na jutro nam przestawienie mebli zostanie no i sprzątanie ale ma do pomocy moja siostra przyjechać bo sie strasznie ofuczała dzisiaj przez telefon, że malowałam z tż i wogóle (jest przewrażliwiona na tym pukncie po tym jak jej koleżanka z pracy w 4 miesiącu własnie po takich malowaniach straciła bliźniaczki podobno dostała zatrucia po wąchaniu tych farb) ja pilnowałam żeby ciągle pootwierane okna były żeby tego smrodu ni e było......ale padnięta jestem.....nawet nie wiem co bym na kolacje zjadła a coś musze bo raniutko by pobudka była hehehe jak sie głodzilla mi włączy to pospane a później kąpciu i spać
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 2ch tygodni zauwazam ten problem wiec staram sie mrozic i ograniczac .... teraz bede mogla zauwazyc efekt :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Dobra ja mykam się położyć z książką
dość na dzisiaj laptopa Dobranoc wszystkim słodkich snów |
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
z miłą chęcią ale to jutro bo dziś głowa mi pęka
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
zaczekam
![]() Też zmykam, bo wrażeń na dzisiaj mi wystarczy Miłego wieczoru Wam życzę
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
ona zobaczymy, mam nadzieje ze nie :P
powiem Wam ze glukoza nie taka straszna, szkoda tylko ze na maly kubeczek wsypali 3/4 proszku i reszta wody.... nie do konca sie rozpuscilo i te "granulki" sprawily ze myslalam ze nie dam rady, ale reszta czasu, poza nuuuuuda i niewygoda, OK, wiec mam nadzieje ze wyniki tez beda OK ![]() zmykam spac mamunie dobranoc
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córcia ma na imię Julia i jak dawaliśmy tak na imię nie było tego bum a teraz nawet u Nas we wsi są, aż 3 Julcie (razem z Naszą) i 3 Zosie a wieś nasza liczy 100 osób takze , oni nie patrza ile bedzie w klasie tylko jakie im sie podoba.
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie!
Zrobiłam dzisiaj zakup w rossmanie - może kogoś zainteresuje promocja sterylizatora do butelek i akcesoriów z 50zł za 15zł ![]() Mam nadzieję, że się sprawdzi ![]() Takie zakupy to ja lubię |
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie Moje do dnia dziejszego nie podoba imię ;( ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Ania ty chociaz juz koniec masz blisko a MY ja tez juz pewnie mam z 15 na + a gdzie tam koniec, juz mi sie ciezko chodzi i wogóle nogi Mnie bolą, a w nocy obrócic sie na bok to zawsze sie budze
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
mi pepek nie wyszedl, nie mam takze tej kreski ciemnej. Mysle, ze jest szansa, ze juz tak zostanie jak jest ![]() Ja bylam dzis zalatwic europejska karte zdrowotna na nasz wyjazd. Sporo kalojka, ale byly numerki i sobie siedzialam na na lawce w cieniu, wiec calkiem przyjemnie. Jutro ide za darmo na masaz, bo na moim basenie jest promocja, jesli sie jest w miesiac 11 raz to dostaje sie masaz ja w 3 tygodnie wyrobilam.W ogole mam wrazenie ze w wodzie to mi brzuch sie zmniejsza, tak jakby sie wchłaniał ![]() W sobote jedziemy na urlop i na razie zajmuje sie planem wycieczki glownie. bedziemy w 2 miejscowosciach na wegrzech, na istrii i wracajac nocujemy w czechach. maksymalna dlugosc jazdy w 1 dzien to 8 h i to wliczajac 1 h na postoje. Mysle, ze bedzie ok to bedzie moj 28/ 29 t.c. TZ sie denerwuje za to i caly czas mowi, ze jak on dal sie namowic, ze to niebezpieczne itd... mam nadzieje, ze mu przejdzie. Tylko dlatego, ze mi wszytsko z rak leci. Fajnie, ze piszecie o waszych podrozach, to uspokajajace. Mamy juz nowa lodowke, jest wielka w porowaniu do starej,. W ogole musielismy zamowic inna, 3 z kolei bo 2 poprzednich okazywalo sie, ze nie maja. Uwazajacie jak bedziecie cos na necie zamawiac i np. bedziecie chcialy szybko, bo to ze w sklepach internetowych jest wystawione to nawet nie znaczy, ze to jeszcze produkuja ![]() Ja dzis robilam na obiad zapiekanki z ciasta francuskiego z cukinia i z serem i pieczarkami. mniam W ogole wczoraj po raz pierwsze obudzilo mnie w nocy kopanie, do tej pory budzilo mnie siku ![]() I dzidzia zaczela mi odpukiwac, z tego co pamietam to niektorym z was tez tak zaczela w 27 tc. Moja glukoza wyszla ok 114 po obciazeniu, hemoglobine mam 11.8, minimalnie wiecej niz 7 tygodni temu, biore magnez codzien, pewnie jakbym nie brala to by polecialo w dol. basiula, a Ty nie mialas sie oszczedzac? jak tz malowal nasz pokoj to ja wyjechalam do rodzicow na weekend, zeby tego jednak nie wdychac. kasik wasz taras jest prawie 2 razy wiekszy niz nasze 3 pokojowe mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- jeszcze sie pochwale, ze dostalam probki z johnsona, zastanawiam sie czy im samemu nie zuzyc ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Myszeczko ja mam tylko 4 kg na plusie(z czego 1 kg za ostatni tydzien, bo staralam sie mocno najadac) i tez sie budze w nocy przy przewracaniu z boku na bok |
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz z tym masażem .Co do KG to niestety ale mam tendencje do tycia buuu ale po urodzeniu zrzuce wszystko MUSZE ![]() i to do Maja bo idziemy na komunię do siostrzeńca
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
ja wrocilam od endokrynologa, nic nowego, troche mi sie wyniki poprawily. Nadal mam brak euthyrox 50, ale w pon i czw. 75.
Jestem padnieta, na dodatek przynioslam sobie kolacje do lozka, postawilam na materacu i przyszla kota i skoczyla na talerz. przescieradlo, dywanik i kota w sosie slodko-kwasnym. zachcialo mi sie ryczec przez to, ach te hormony!! Aniu, ja slyszalam ze w ostatnim miesiacu wcale sie duzo nie tyje, a czasami nawet traci kilogramy, im blizej rozlwiazania Jutro musze sie wczesniej z lozka wykpac i jechac przed praca na te morfologie i mocz, obym moczu nie zapomniala zabrac, juz mi sie kiedys tak zdarzylo. Ide ogladc film. do jutra! |
|
|
|
#983 | |||
|
Zadomowienie
|
Oj pol dnia sie mordowalam na kibelku i myslalam, ze naprawde urodze.
Sasiedzi znow impreze maja, jak mnie wkurza to chyba sie do nich przejde, bo rozumiem raz na jakis czas,ale nie co 3 dni! Firma wynajmuje pracownikom mieszkanie- ci se przyjezdzaja, podupcza z pannami, pochlaja i rano juz ich nie ma. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tez sie klade do wyrka, bo nawet na kolacje nie mam apetytu jakos. kolorowych!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc wszystkim mamusiom i dzidziusiom
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny wieczornie i zaraz zmykam.
Męczą mnie problemy żołądkowe już 2 dzień bleCytat:
Ja bym tam była za Natalią, bo ja zawsze uwielbiałam swoje imię ![]() i bardzo dużo w zyciu usłyszałam komplementów związanych z moim imieniem więc polecam .
|
|
|
#986 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() serio, to mieszanka tlenu i podtlenku azotu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Karoliną to główny problem jest taki, że...spore centrum handlowe w Opolu nazywa się Karolinka i nie bardzo chcę żeby moje dziecko się z nim kojarzyło. Głupio tak? |
|||
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorszy hormonalnie/fizycznie/psychicznie był połóg, na drugim miejscu pierwszy trymetr, reszta luz-blus
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor.
My po spacerze, wizycie u kolezanek mlodej wyszalalysmy sie i oczywiscie na koncu tz musial po mnie przyjechac bo nie moglam chodzic z bolu plecow. Teraz tez wykapal mala, dal jej mleko, ululal , przelozyl do wyrka i robi kolacje. Ja zadnych platnych poloznych ani znieczulen absolutnie nie chce. Co do imion ;Amelka, chyba ze jednak ten Kacper bedzie hahaha Ja mam imie zadko spotykane ale jakos nigdy nie przywiazywalam do tego wagi. Amelka bedziew bo takie nam sie podoba innego dla dziewczynki nie chcemy, podobnie Kacper. Jak sie komus nie podoba to juz nie nasz problem, ale za to nasze dziecko i decyzja nalezy do nas ![]() Glam nie bedzie na pewno latwo i beda tez ciezkie chwile ale doskonale wiesz jakie to szczescia male beda! Ja po ciazowych humorow jakos nie mialam .... w ciazy mialam zdecydowanie wieksze.
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś w Tesco, sporo jest rzeczy niemowlęcych przecenionych
dodatkowo jest promo na Jumbo Packi Pampers - cena 49zl, ale gdy się kupi, to dostaje się bon na 10zl, więc wychodzą poniżej 40zl |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie W KONCU otwieraja tesco w listopadzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

już ważę 74 kg a startowałam z 59
Ale jak trzeba to trzeba
pocieszam się tak że w razie czego nie będę gorsza

a później kąpciu i spać