![]() |
#961 |
Dolce vita
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Mam w pogotowiu szampon Dove (z serii silk glow jesli dobrze kojarze, bo nie chce mi sie wstawac do lazienki). Jutro bede myc glowe, wiec uzyje tego szamponu i sprawdze. Powinnam glowe juz dzisiaj umyc, ale uparlam sie, ze nie bede myc codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Ja czekam aż bd juz ciepło, przez te mrozy moje włosy wariują. Rano wyjde są ładnie ułozone, wracam i aż boję się w lustro sporzeeć. Siano jaknie wiem. Spróbuje jedwabiu w płynie bo pisze, że zapobiega puszeniu i elektryzowaniu. Już mam resztke więc zużyje i kolejny produkt będzie out
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Konto usunięte
|
u mnie zimą jest dramat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Ojeju, a ja juz nie wiem w koncu jaka dlugosc maja te moje włosy. Juz mi sie nie chcialo czekac do 7 więc poprosilam siostre zeby dzis mi zmierzyla i powiedziala ze wyszlo 39. No i jej powiedzialam ze to przeciez niemozliwe jak wczesniej bylo 29, a ona powiedziala ze nie bylo 29 tylko tez 39. No a jestem pewna ze nie bylo 39 ! Napewno nie
![]()
#965 |
Raczkowanie
|
A ja nie nosze czapek a takie siano mi sie robi. Chociaż ostatnio szybciej mi się przetłuszczają. Ale myśle, ze tak za miesiąć skonczy mi się olejek rycynowy i jedwab, zrobie więc sobie przerwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Melduję 2cm przez miesiąc
![]()
#967 | ||
Dolce vita
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokrzywę piję i skrzyp ![]() ![]()
![]() |
#971 |
Dolce vita
|
Hejka, umyłam wczoraj włosy tym Dove. Szampon, przed którym na pewno wiele fanatyczek się wystrzega czytając skład.....ja sama chciałam się przerzucić na ziołowe szampony. A co widzę? włosy są bardziej puszyste, niż po tym ziołowym z Farmony. Chyba pozostanę przy tym szamponie, i skupię się na odżywianiu tak, jak do tej pory.
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Dolce vita
|
Na mnie chyba sama "natura" nie zadziałała. Nie mam wrażlwiej skóry, nic mnie nie uczula...a włosy wolą jednak te drogeryjne szampony, widocznie one je odpowiednio oczyszczają. Myłam włosy wczoraj, tylko szamponem. Nie nałożyłam odżywki i jestem z nich bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te, zaraz, jakie odżywianie? Włos to chyba martwa struktura, c'nie? ![]() Ja nawet nie zwracam uwagi na skład chemiczny używanych kosmetyków ![]() A mój główny problem to rozdwajanie końcówek ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-02-04 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie:Czy woda brzozowa może przyciemniać włosy??
Myłam wczoraj włosy i dzisiaj wydaje mi się, że są ciemniejsze (a miałam juz całkiem ładny kolor), nie wiem czy to możliwe. Uzywałam tez olejku rycynowego ale używam go od dawna i nigdy nie zauważyłam przyciemnienia. A wode stosowałam wczoraj 3 raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, jutro mierzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze, co do szamponów ziołowych i dziecięcych, to przy takiej pielęgnacji na efekty trzaba trochę poczekać. Te szampony nie mają żadnych ulepszaczy, które już po jednym myciu dałyby wrażenie ładnych włosów. Ich zadaniem jest po prostu umyć, oczyścić i najlepiej jakby robiły to najdelikatniej. Żadnych cudów właściwie nie należy sie spodziewać, to już jest rola dalszej pielęgnacji. Ja osobiście wolę widzieć faktyczny stan swoich włosów, bez jakiś oblepiaczy, ulepszaczy dających chwilowe wrażenie, że włosy są ładne (i często obciążone, co przy moich cienkich włosów nie jest dobre), by później móc zabrać się za odpowiednią pielęgnację nawet jeśli na efekty będzie trzeba trochę poczekać.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-02-05 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Ja zazwyczaj myłam włosy ziołowymi szamponami lub tymi dla dzieci- miałam takie przyzwyczajenie, bo myślałam, że gdy mają mniej chemikaliów to są zdrowsze dla włosów.
Jednak ostatnio zwróciłam uwagę na to, że po nich moje włosy bardzo trudno rozczesać, a po innych drogeryjnych jest ok. Tak więc zależy to od włosów. Muszę przyznać, że na moje włosy mało co działa, używałam przez długi czas cudownych odżywek typu Gloria, Wax czy Kallos Latte. Niestety włosy jak wyglądały tak wyglądają nadal... |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Za tydzień idę do fryzjera podciąć końcówki
![]() ![]()
![]() |
#982 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Amillka, ja z fryzjerami nie mam tego problemu. Zazwyczaj jak powiem, że chcę podciąć końcówki to pytają się czy 0,5 cm. czy 1 cm
![]() Ja od jakichś 2 tygodni zauważam, że mam trochę końcówek rozdwojonych. Niektóre rozdwajają się nie zaraz przy końcu tylko nawet z 5 cm. nad nim... Jak tylko znajduję jakąś rozdwojoną końcówkę to ją obcinam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Dolce vita
|
Nałożyłam naftę na 10 min, spłukałam szamponem Dove (2x) +odżywka Gliss Kur.
Strasznie dużo włosów było w sitku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było, nie chcę jakoś fanatyzować na punkcie bezslsowo-silikonowej pielęgnacji. Po prostu u mnie się ona sprawdza, co nie znaczy, że musi u każdego. Jeśli np. mycie przez dłuższy czas szamponem ziołowym, czy dziecięcy nie przynosi efektów, to wiadomo, że nie ma co. Co do wizażowych hitów - po Kallosie też nie zauważyłam nic szczególnego poza tym, że ładnie pachniał ![]() ![]() Jutro przed zmyciem oleju będę robić wcierkę z rzepki, wyciśnięty soczek już czeka w lodówce. Podciąć końcówki też niedługo będę musiała i też się boję, że mi więcej ciachną. Tymbardziej, że moje włosy się falują i podkręcają na końcach, przez co wydają się jeszcze krótsze niż są. Ostatnio podcinałam sobie sama!
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Rockandrollqueen, oleje działają z kolei na moje włosy zupełnie odwrotnie niż na większość wizażanek, już nie mówiąc o tym, że choćbym myła kilka razy mocnymi szamponami to nadal pozostaną tłuste od oleju. Jednak mimo wszystko stosuję olej kokosowy na same końcówki i myślę, że przeciw rozdwajaniu działa dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
dziewczyny,mnie też wypadają
![]() ![]() ![]() ![]() szkoda mi włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Dolce vita
|
Ja nie wiem o co w tym chodzi...niby pielęgnujesz, dbasz, odżywiasz, myślisz, narzekasz/ zachwycasz się, "suplementujesz", a one i tak żyją swoim życiem, lub nie żyją wcale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Konto usunięte
|
mi podczas mycia wypadają 2-5 włosów ale za to nie rosną
![]() nie wiem co gorsze. wielu osobom nie pasują szampony dziecięce. A ja lubię i dziecięce i ziołowe. w sumie to innych nie używam ![]() spory problem to u mnie ciągłe gubienie końcówek. Może to dlatego że ostatni raz podcinałam we wrześniu 2009. też tak macie z tymi końcówkami? |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Dolce vita
|
Nie, ja z końcówkami nie mam problemu. Jak widać, każda ma inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.