| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |      | 2 | 3,13% | 
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |      | 12 | 18,75% | 
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |      | 8 | 12,50% | 
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |      | 8 | 12,50% | 
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |      | 4 | 6,25% | 
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |      | 4 | 6,25% | 
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |      | 22 | 34,38% | 
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |      | 0 | 0% | 
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |      | 1 | 1,56% | 
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |      | 3 | 4,69% | 
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-30, 21:07 | #961 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ... 
				 | 

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

| 
|     | 
|  2011-08-30, 21:13 | #962 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gruncik rolny nie obsiany 
				 | 

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

hmmmm kwestionariusz w sprawie porodu jakaś studentka wysłała wiadomość jeszcze do sygine blondynkapoznan ellika Chelsea 91.... nie wiem czy wchodzić w ten link...a jak to trojan??czy może przesadzam?? swoja droga ale naskrobałyście dzisiaj ,,,nadrobie w nocy jak będę Nati karmiła | 
|     | 
|  2011-08-30, 21:30 | #963 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
 zobaczymy   | |
|     | 
|  2011-08-30, 21:32 | #964 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Lublin/Świdnik 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-08-30, 21:34 | #965 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Ja dostałam i wypełniłam.

__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-08-30, 21:45 | #966 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Cytat: 
 ja tego nie jadam w ogóle więc nie powiem. Cytat: 
 - nie stresować się  - są te jakieś herbatki ,ale szczerze nie wiem która dobra  - odciąganie i przystawianie małej często. - może też próbuj odciągać 7,5,3 i zobaczysz ile uda Ci się odciągnąć np w 1 dniu i odciągaj np. regularnie - aby cyce wiedziały, kiedy jest czas. - karmi  Ja mam teraz krem tylko na jej krostki. a tak to tylko wieczorem parafiną  Cytat: 
 też miała takie krostki na główce, najpierw przemywałam jej to zwykłą wodą przegotowaną - niby pomogło,ale jak tylko np. zaczęła płakać to robiła się wokół tego czerwone plamy...pediatra stwierdził, że niby potówki, ale mamy obserwować 1 września mamy kontrolę, więc dam znać. A teraz mam smarować cotibazą (krem bez recepty), bo z jednej strony ma te krostki i suchą skórę a ten krem natłuszcza i lepiej to zdecydowanie wygląda... Cytat: 
  Boję się szczepionki. Czym szczepiłaś ?! jaką szczepionką ?! Obserwuj czy nie ma gorączki  Cytat: 
  szkoda,że nie masz anty, ale jak tyle wyczekaliście to dacię rade - choć z Tobą to nie wiadomo  ale zawsze są gumki  Cytat: 
 Spokojnie weszłam, nie pomyślałam o trojanie nawet  wypełniłam i jest good póki co  Zanka śmiało farbuj ! Wiecie co? O 17stej jadła ulała, ale tak normalnie no i oczywiście serek. potem jadła o 19:30 i ulało sie jej tylko troszeczke - przed snem karmimy się na leżąco i te ulanie to takie było jak resztki które miała na policzku. Chyba sobie wyolbrzymiłam  Ale obserwuję nadal  No i udało mi się ją nakarmić bez osłonek  bałam się tego cholernie jak ognia, ale chciałam wiedzieć czy pije tak "łapczywie" bez, i wydaję mi się że spokojniej właśnie bez osłonek sobie papa. W związku z tym, że będę karmiła bez osłonek proszę rady. 1. Jak karmię i widzę, że koło ust ma mleczko, jest to dobrze? czy to znak, że za dużo ma już w buzi ?! 2.Wkładam jej brodawkę, ale widzę obwód brodawki to jest ok? Oczywiście się lekko denerwuje, przy wkładaniu brodawki,bo wcześniej tylko poczuła silikon i jechała z koksem, a teraz się musi lekko wysilić, ale będziemy się uczyć  No i miałam za dużo mleka dzisiaj, nie miałam jak odciagnąć pierwszej warstwy, bo taaaaaaaaaaakaaa głodna była i wyciągam brodawkę a tam sikawka  normalnie jej po buzi ulałam  poczułam się jak krowa dojna  i z tego przypuszczam, że przedtem te ulewanie to przez to że mleko za szybko leciało albo ona za szybko piła... jutro kolejny dzien obserwacji ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Vaniliova a u Ciebie dzidzia ma co skaze białkową, że masz taką rygorystyczną dietę ? jakie były objawy ? A moja Emilie jest najlepsza. Myślałam, że padnę ze śmiechu. Karmimy się ładnie pięknie, a ona zaraz sruuuuuuuuu koopa, zrobiła takie duże oczy, usta jak rybka i aż sama się wystraszyła, że to coś to takieeeeee duże  no i miała narobione po pachy   | ||||||
|     | 
|  2011-08-30, 21:47 | #967 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ja, ale widziałam ze tez  83monia, JustPi, kmat, patik87 
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-30 o 21:55 | |
|     | 
|  2011-08-30, 21:47 | #968 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Próbowałaś Viburcol? | |
|     | 
|  2011-08-30, 21:48 | #969 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

joł laseczki  no nadrobiłam jakieś 10 stron  jestem bardziej na bieżąco tylko że mały śpi i za chwilę jest jego godzina karmienia i muszę naszykować mleczko  lecę...... stroneczku mała jest urocza co prawda biedulka wygląda jakby trafiła na ring a nie porodówkę ale teraz już będzie oki  Nerolka pozdrowionka   
				__________________  maleństwo-synek   | 
|     | 
|  2011-08-30, 21:52 | #970 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Ja niczym  W ogóle zero kosmetyków poza linomagiem na pośladki no i płynem do mycia ciałka  Cytat: 
  Ja sobie zawsze obiecywałam, że jak tylko będę mieć dziecko, to spiszemy z mężem testament. Wiem, że  to brzmi dziwnie, bo mamy po 31 lat, ale różnie się w życiu dzieje... Cytat: 
  Cytat: 
  Ad.2 - sam "skraj" tej brodawki jak widzisz to ok. Ale ja większość otoczki, to lepiej żeby głębiej złapała. Zresztą nie ma co patrzeć na brodawki, bo to czuć. Jak złapie za płytko - zaboli  A ja takie sikawki mleka mam cały czas od kilku dni i nierzadko się zdarza, że małego zalewam przy pierwszych łykach  Szczególnie nocą. Trochę mleka "spuszczam" więc przed karmieniem, jak czuję, że siknie, albo że piersi za twarde i Tymkowi będzie trudno się przyssać. 
				__________________ ........................ | |||||
|     | 
|  2011-08-30, 21:54 | #971 | 
				 | 

DeKaro jak się czujesz ? jest co raz lepiej ?! Ciekawe jak Telik dochodzi do siebie ?! Miałam pisać: Wiadomośc od Sweet !! Dzisiaj szła zdjąć szwy. Musiała małego odstawić na 2 dni, bo miała tak poranione brodawki, tryskały sama krwią,więc była na MM - nawet odciągać nie umiała, teraz mały ma zaparcie przez tą zmianę mleczka,bo powróciła już do piersi. | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-08-30, 21:54 | #972 | 
| Zakorzenienie | 

__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: | 
|     | 
|  2011-08-30, 21:58 | #973 | 
				 | 

Brumek uff... póki co nie boli  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) a te sikanie jest okropne. Ja nie wiedziałam aż co mam zrobić, dobrze że miałam wkładkę laktacyjną koło siebie to nalałam na nią  teraz sobie przygotuję butelkę do odciągania i się samo będzie odciągało ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Agni wczoraj pisałaś, że Cię tam na dole swędzi  i co przeszło na mnie ! ale tamtum rose mam nadzieję, że zadziała! a co u Ciebie? Ja uciekam spać  ) | 
|     | 
|  2011-08-30, 21:59 | #974 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 jakoś sie przemęczymy na razie -wole teraz bez tabsów niż żeby mi torbiel musieli usuwać a tak może sama się wchłonie. a co do pogrubionego - wiadomo - jak tż-ta gdzieś w ciemnym kącie dopadnę znienacka to nigdy nic nie wiadomo  damy radę ale przyznam że przez 5 lat naszego "pożycia" gumki mi się już znudziły  dlatego teraz chce tabsy bo  pewniejsze  - no i ja  wolę BEZ   
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: | |
|     | 
|  2011-08-30, 22:00 | #975 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Mielec/Kielce 
				 | 

Agadus dostalam ankiete i nawet wypelnilam, chyba nie ma obaw co do wirusa. I spoznone, ale z calego serducha podziekowania za to, ze wysylalas do mnie smsy, kiedy lezalam na porodwce i wszystkie info przekazywalas       . Jestes niezastapiona  . Zaneta Malwinka tez zawsze 'sadzi' koopy przy jedzeniu, iscie krolewskie maniery  . | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-08-30, 22:08 | #976 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Nie wyrabiam, W posiewie moczu sary wyszła bakteria E.COLI, 10 do potęgi 5. A analiza jest czysta ,z tej samej próbki robiony był posiew i analiza. Nie wiem co o tym myśleć. E.coli jest bakterią kałową, może wynika to ze złego pobrania? Czy ja jestem aż tak niedobra że ciągle coś się złego u mnie dzieje? Wyczytałam, że gdyby było zakażenie układu moczowego to w analizie wyszłaby obecność leukocytów. U nas ich nie ma. Jutro powtórka badania, znowu łapanie moczu. Mam dosyć wszystkiego Carmela co o tym myśleć/help | 
|     | 
|  2011-08-30, 22:26 | #977 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Zaneta mój dzieć nie ma skazy(odpukać) ani ja rygorystycznej diety   Editka ja smaruje kremem emolium ze wzgledu na potówki Zmalowana moj synek też po szczepieniu i też marudny teraz śpi ale niespokojnie Dziubek synek kolezanki też miał wzmozone napiecie miesni i miał rehabilitacje i wszystko bylo ok  Brumek ale masz wielki brzuuuuuch     A my dziś po ważeniu i uwaga mój synek waży 5680 i ma 59cm   | 
|     | 
|  2011-08-30, 22:37 | #978 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gruncik rolny nie obsiany 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- oki dziołchy idę spać bo późno...spokojnej nocki i jak najmniej wstawania do naszych skarbków kochanych   | |
|     | 
|  2011-08-30, 22:42 | #979 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   Cytat: 
  nienawidzę smaku piwa..... Będę polowala na tą herbatke  Cytat: 
  ale chce spróbować trochę powalczyć  Kochana no to rewelacyjne wieści z wizyty!  Cytat: 
  Cytat: 
 No to czekam z niecierpliwością co Wam powie pediatra... a jak mojej małej nie zaczną znikać to też sie przejdziemy.... tylko mi się wydaje że to potówki, bo nasilaja się jak jest ciepło, a jak chłodno to bledną Cytat: 
 U mnie żadego tryskania ani raz nie zaobserwowałam... hmm chyba jestem w tej grupie kobiet ze zbyt małą ilością pokarmu.... | |||||||
|     | 
|  2011-08-30, 22:50 | #980 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  . Ja o swoich rodzicach on o swoich. Na razie cisza, ale chcę wrócić do tematu bo wiem, jaka byłaby wojna o opiekę nad dziećmi. Myślenie o przyszłości dzieci ( w tym przypadku testament) wcale nie wydaje mi się dziwne  . 
				__________________ Leniwiec przy mnie to ma ADHD   Kto rano wstaje ten jest niewyspany  - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! | |
|     | 
|  2011-08-30, 23:01 | #981 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
 Jak cię to pocieszy to też nienawidzę piwa.Zwykłego nie wypiję choćby nie wiem co. A karmi jakoś się przełamałam i nawet mi smakuje. Choć pierwsze było obrzydliwe  Zmykam do spania, dobrej nocy! ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- agula, jak piszesz że od początku butla poszła to pewnie dlatego obyło się bez tryskania, twardych piersi itp. Organizm nie produkował wiele bo nie miał takiej potrzeby. 
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | |
|     | 
|  2011-08-30, 23:09 | #982 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

No i prawie zapomniałam o najważniejszym: Zuziak skończyła dzisiaj 2 miesiące! (jeszcze miesiąc "przy dobrych wiatrach" i po kolkach  ) 
				__________________ Leniwiec przy mnie to ma ADHD   Kto rano wstaje ten jest niewyspany  - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! | 
|     | 
|  2011-08-30, 23:32 | #983 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Hej dziewczyny   ostatni tydzien mialam bardzo aktywny i caly czas gdzies z mala jezdzilam  lub jezdizlismy z mezem i mala  wiec udalo mi sie nadrobic ale odpisac niestety juz nie dam rady na wszytsko  z ostatnich stron wiec tylko: Cytat: 
  Cytat: 
  ale placz juz taaaak  DICOFLOR u nas tez dawalismy małej na odbudowe flory, podobno mial pomagac na brzuszek. Teraz mamy Biogaie i Debridat i to lepiej dziala  Editka ja smaruje kremem Bambino  Cytat: 
  ma obecnie 1,7cm (a miala ponad 5cm..) i prawdopodobnie rowniez jest pozostaloscia po ciazy cos z cialkiem lutealnym czy cos.. markery nowotworowe tez naszczescie w normie i za 3 miesiace do kontroli czy moze aby calkiem zniknie   ? Ciesze sie ze u Ciebie rowniez pozytywnie  a jesli chodzi o kategorie najdluzszy pobyt w szpitalu to po porodzie czy przed tez  ? bo lacznie z porodem to chyba zeszlo mi sie w szpitalu z 6 tygodnie hehe  Zmykam spac, kazdej z was zycze milej nocki  Z moją Karolcia fajnie  coraz ciekawsza swiata  w lezaczku polezy  pobuja sie  w wozku tez chwilke polezy sama i pod karuzela i na kocyku  lubi tez na raczkach  jak kazde dziecko  teraz spi to mamusia tez juz zmyka  dobranoc  my drugie szczepienia mamy 15 wrzesnia za dwa tygodnie. Chrzciny planujemy na 25 wrzesnia i jutro chyba pojedziemy do kosciola zalatwic termin a impreza w lokalu kumpla  papa 
				__________________ ....................    Nasza Kruszynka jest już na świecie 7 miesięcy    Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia    24 tyg - 6770g     Jestem żoną mojego męża   Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-08-30, 23:48 | #984 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Kajool i Shirko  melduję sie   | 
|     | 
|  2011-08-31, 05:20 | #985 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2011-08-31, 06:47 | #986 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Myślałam o łącznym pobycie w szpitalu przez cały okres ciąży: Ale tu chyba ela_84 pobije wszystkie z nas. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat: 
 Moja mała pieknie spała w nocy - wykąpana o 7, nakarmiona o 21,30 spała do 2 potem karmienie i od 3.00 spała do 6 rano - teraz zjadła i sobie pogaduje w łóżeczku tak słodko ale spać ani myśli już - dla niej od spania jest noc a nie dzień - aaaaa aaauuuu eeeeaaaa aaaguuuu- takie poważne dyskusje prowadzi  zakochać się można  edit: a jednak zasnęła ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-31 o 07:34 | ||
|     | 
|  2011-08-31, 06:58 | #987 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Wwa 
				 | 

Cytat: 
  Beatka Super!!! Widzisz - raz, że się udało przy porodzie ten temat ominąć i jeszcze się okazuje, że zaraz w ogóle tematu nie będzie    ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Ja się zastanawiam jak to jest z dzieciem śpiącym w tym samym pokoju przy takim np wstawaniu TZta do pracy - budzik dzwoni, światło trzeba zapalić, trochę hałasu się robi.. Wasze dzieciaczki śpią wtedy czy się budzą? | |
|     | 
|  2011-08-31, 07:07 | #988 | |||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  nie  . wydaje mi sie że nie ma takiej potrzeby. niech skóra oddycha i oczyszcza się z moich hormonów. też. ja słyszę jak zaczyna sie wiercic i kwilic, a T. dopiero jak zaczyna płakac. staram się obudzic go przed wielkim płaczem, bo w nocy zmiana pieluch należy do zadań T.. ja tylko karmie  Cytat: 
  kazali mi brac 2 tabletki dziennie, do momentu zaparc. potem tylko 1. codziennie jem tez musli na śniadanie, więc mnie ładnie zaczeło oczyszczac mimo węgla. i wypróżnienie co drugi dzień, czasem nawet codziennie.   | |||||||
|     | 
|  2011-08-31, 07:13 | #989 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) do kontroli za dwa miesiące - już czekam jak na szpilkach. my mamy łóżeczko w sypialni i Julka wcale nie raguje na budzik małża. W kom zawsze ustawia a nieraz dzwoni ładnych pare chwil zanim tż się obudzi i wyłączy ale ona jak ma spać to śpi - nic jej nie ruszy. Zapalanie światła też jej nie przeszkadza bo nieraz wieczorem albo w nocy zapalałam jak za komarami w sypialni ganiałam i też się nie budziła. Takie umiarkowane hałasy jej nie budzą, ewentualnie powierci się trochę ale pójdzie dalej spać. edit: a jednak zasnęła   
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-31 o 07:40 | |
|     | 
|  2011-08-31, 07:28 | #990 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Cytat: 
  [QUOTE=brumek;29098199]Zgrabnie to ujęłaś  Bardzo popieram takie działania. WYdają się niektórym na wyrost, ale to bardzo rozsądne i odpowiedzialne  Ja sobie zawsze obiecywałam, że jak tylko będę mieć dziecko, to spiszemy z mężem testament. Wiem, że  to brzmi dziwnie, bo mamy po 31 lat, ale różnie się w życiu dzieje... i my wychodzimy z takiego założenia,takie sprawy wolę miec unormowane.  A moje dziecko to koza a nie dziecko. nauczył się mówic MEEEEe | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Zakończone: 2
Zakończone: 2

skrzeczy jak przepita
 skrzeczy jak przepita 
 zębole
zębole