XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 00:06   #961
tyszka_
Rozeznanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
Wiesz, z nią nie ma co gadać, już nieraz była taka rozmowa. Dla niej to jest o wiele prostsze, bo jest dość zapracowana (własna działalność + uprawia se kwiatki na ogródku to wiesz, tu chwasty, tu zasadzic, tu podlać) no i cała młodość pływała zawodowo, była ratownikiem. Ja pływać nie umiem, więc już mnie to dyskwalifikuje, biegać nie mogę .. Moja matka jest święcie przekonana, że wystarczy mi nie jeść po 18 i jeździć na tym rowerku stacjonarnym w domu pół godziny dziennie i problem zniknie. Jasne, zniknie.. po 15 latach. Poza tym wiemy, że organizm szybko się przyzwyczaja do takich rzeczy i później nie dają one efektów. Co do jedzenia, to pierś kurczaka zjem czasem, choć za mięsem nie przepadam, boje się, że jak zacznę jeśc dużo nabiału, jajek, mleka to powróci młodzieńcza skaza białkowa i bedzie niefajnie. Ta dieta Dukana była dla mnie o tyle fajna, że miałam swoją kasę i za to kupowałam potrzebną żywność, dochody się skończyły, zaczął się rok szkolny no i.. reszte już znacie. Niektóre matki są wyrozumiałe, a niektóre uważają, że wszystkie diety to ściema. Z tym, że ja nie mogę jako tako uprawiać sportu, żeby zgubić to, co przez dzień się nazbiera.

+ nawet nie wiecie jakbym chciała zmieścić się kiedyś w spodnie rozmiaru M ;o
A czy Dukan to nie jest przypadkiem dieta proteinowa? Nie bałaś się o skazę białkową na niej ?
Skoro masz takie problemy z mamą, może znajdź sobie jakiegoś dietetyka i niech Ci ułoży dietę. Może opinii lekarza mama się posłucha i nie będzie marudzić? (Uprzedzam, że nigdy nie byłam u dietetyka :P)
A generalnie ja to bym się zbuntowała. Marudzenie marudzeniem, ale tu o zdrowie chodzi ;] Wyłożyłabym mamie co myślę na temat takich głupich opinii typu " nie jem po 18". jak raz nie dotrze to do upadłego bym marudziła. Północ jest a ja wsuwam ostatni posiłek i jakimś cudem chudnę regularnie od prawie 2 miesiecy...

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

@LadyTo0fat

Yhh cholerne przygody z wagą. Oby ten raz był już ostatni dla każdej z nas

Dobra, własnie doczytałam, ze skaza białkowa to od mleka głównie? No ale to już kwestia komponowania posiłków. Alergicy z uczuleniem na masę różnych produktów tez jakoś sobie radzą. Mam koleżankę mega uczuleniowca, kiedyś mi pokazała listę czego nie może to byłam przerażona :|

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-09-23 o 00:11
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:14   #962
whisky79
Raczkowanie

Exclamation Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

tyszka_ ale zupelnie inaczej ma sie rzecz gdy po 30-tce rodzi sie swoje pierwsze dziecko...Ja sie nie nastawiam negatywnie ale tez nie moge zupelnie beztrosko myslec,ze bedzie tak lekko jak np maja dziewczyny w wieku 21-24 lat.
Ja najnizsza wage mialam w wieku 26 lat-57kg przy 173cm wzrostu.Ale to jak sie okazalo przez za wysoka dawke euthyroxu tak mi metabolizm przyspieszyl A tak to srednio wazylam 60-65kg prawie cale dorosle zycie.
Dziewczyny ktore maja wage z analiza % ciala prosze o odpowiedz jakie macie wyniki-tzn ile % tluszczu a ile % miesni?Bardzo ciekawa jestem.Bo mi pokazuje 25% tluszczu i 36% miesni
Stary 2011-09-23, 08:44   #963
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość

znalaaazłam, podobno są zdrowe i beztłuszczowe. nie mają nazwy, bo nie znajdzie się ich w supermarketach. kupiłam normalnie w mięsnym, są na wagę, poprosiłam parówki cielęce. takie malutkie są
ja też takie właśnie kupuję dla synka , bo oni je właśnie na wagę sprzedają a są pakowane w opakowania po np .3kg ...a firmę dzisiaj sprawdzę ale chyba sokołów
Stary 2011-09-23, 08:46   #964
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Bodajże Plaga pisała o kremie Palmers na rozstępy, tak? Gdzie go zakupiłaś? Bo byłam w dwóch takich większych drogeriach i nie mogłam znaleźć. A to wygląda tak, to to? http://apteka-natura.pl/foto/palmers.jpg
Tak, tak! Mam dokładnie taki kremik, 315ml. Kupiłam go w aptece. Ten produkt jest generalnie dostępny na rynkach w Stanach Zjednoczonych i w Wielkiej Brytanii, dopiero od niedawna można go dostać w Polsce.

I śniadanie:
Licha owsianka. Zostały mi tylko dwie płaskie łyżki płatków owsianych. Zalałam je wrzącą wodą, 1/4 szklanki mleka 2% i zagotowałam. 4 rodzynki i 3 orzechy nerkowca pokroiłam w drobną kosteczkę. Dodałam 1/5 łyżeczki miodu dla smaku. Wyszła cudowna. Słodka od miodu, kwaskowa dzięki rodzynkom. Chrupiąca przez orzeszki i i łagodnie gładka przez dobrze zaparzone płatki. Mniami! Ponieważ całość to tylko 100 kalorii, zjem jeszcze kiwi (90g) i brzoskwinię (120g).

Edytowane przez czwarta_plaga_egipska
Czas edycji: 2011-09-23 o 09:11
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:55   #965
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Tak, tak! Mam dokładnie taki kremik, 315ml. Kupiłam go w aptece. Ten produkt jest generalnie dostępny na rynkach w Stanach Zjednoczonych i w Wielkiej Brytanii, dopiero od niedawna można go dostać w Polsce.
A nie wiesz,czy jest w stanie choc troszke zlikwidowac biale rozstepy?Bo ja mam takie juz 4 letnie-po 6 kresek na udzie I tak szczesciara ze mnie,ze mimo szybkiego przytycia i schudniecia 12 kg nie zrobily mi sie nowe

Edytowane przez whisky79
Czas edycji: 2011-09-23 o 08:56
whisky79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:56   #966
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

cześć dziewczyny
widzę, że dla większości z nas to nie jest pierwsza przygoda z odchudzaniem. a dla mnie najśmieszniejsze jest to, że pamiętam, jak miałam ok. 60 kg i tak baaardzo chciałam schudnąć dla piątki z przodu później byłam jeszcze chudsza, a i tak mi było ze sobą źle i znowuuu się odchudzałam przeróżnymi sposobami z różnymi skutkami eh teraz chce mi się z tego śmiać chociaż z siódemką z przodu to powinnam raczej płakać :P

ale damy radę kochane trzeba tylko mocno spiąć się w sobie i pomyśleć, że ta głupia czekolada i inni przeciwnicy diety, to tylko kilka minut w ustach, a wieczność zalega w biodrach i wszędzie -.- nie damy się, prawda?

dzisiaj zaświeciło słońce i od razu mam lepszy humor. właśnie zjadłam śniadanie, popijam zieloną herbatę z opuncją figową, a za godzinę ... jadę na rower peeełna energii muszę jechać w jedno przyjemne miejsce, więc zrobię około 8-10 km

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:01   #967
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja sobie wczoraj popatrzyłam na zdjęcia sprzed odchudzania i obecne i powiedziałam sobie ' schudnę jeszcze, ale najważniejsze będzie dla mnie to by NIGDY nie wrócić do tego, co było' i dam radę
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:07   #968
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Eldorado Ty masz w sobie moooc i nim się obejrzysz będzie mniej niż 60 kg potem ładnie przejdziesz sobie na wyprowadzanie organizmu z diety i na pewno nic nie wróci. razem damy radę! nie wiem jak wy, ale ja się stąd nie ruszam

Stary 2011-09-23, 09:11   #969
Eldo_rado
amor vincit omnia

z diety to ja nigdy nie zrezygnuję, bo to jest mój naturalny wręcz tryb dnia itd... po prostu będę modyfikować jadłospisy no ale najpierw nie zapeszam, na początek chcę dojść do 61kg. mam nadzieję, ze tym razem mi się uda. nei musi to być w ekspresowym tempie, byle wgl..
Stary 2011-09-23, 09:16   #970
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

peewnie, nigdzie nam się nie spieszy

ja w październiku mam nadzieję, osiągne to magiczne 69 a potem zostaną mi 4 kg do absolutnie magicznego 65 kg a to chciałabym zobaczyć w Sylwestra więc zero pośpiechu, no stress

Stary 2011-09-23, 09:17   #971
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whisky79 Pokaż wiadomość
A nie wiesz,czy jest w stanie choc troszke zlikwidowac biale rozstepy?Bo ja mam takie juz 4 letnie-po 6 kresek na udzie I tak szczesciara ze mnie,ze mimo szybkiego przytycia i schudniecia 12 kg nie zrobily mi sie nowe
Zlikwidować białe rozstępy to może chyba tylko operacja. Ja stosuję kremik czwarty dzień i muszę przyznać, że białe rozstępy są bardzo wygładzone i płytkie. Nigdy nie miałam głębokich rozstępów, ale teraz nie są wyczuwalne w dotyku. Nabierają też bardziej cielistego koloru.

Stary 2011-09-23, 09:18   #972
Eldo_rado
amor vincit omnia

katiennn na pewno w październiku będzie 6 z przodu
Stary 2011-09-23, 09:19   #973
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

aaaaa da się kupić ten krem cudo w jakiejś sieciówce/aptece czy trzeba zamawiać z neta?

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
katiennn na pewno w październiku będzie 6 z przodu
dziękuję za wsparcie! wiem, że z wami sobie poradzę

Stary 2011-09-23, 09:20   #974
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

dziękuję za wsparcie! wiem, że z wami sobie poradzę
razem zawsze raźniej
Stary 2011-09-23, 09:22   #975
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Zlikwidować białe rozstępy to może chyba tylko operacja. Ja stosuję kremik czwarty dzień i muszę przyznać, że białe rozstępy są bardzo wygładzone i płytkie. Nigdy nie miałam głębokich rozstępów, ale teraz nie są wyczuwalne w dotyku. Nabierają też bardziej cielistego koloru.
Uuu no ja ich wogole nie wyczuwam-sa takie plyciutkie.Ale moze kupie ten balsamik zeby wlasnie zrobily sie takie cieliste bardziej
Stary 2011-09-23, 09:22   #976
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
aaaaa da się kupić ten krem cudo w jakiejś sieciówce/aptece czy trzeba zamawiać z neta?
Ja kupiłam właśnie w aptece. Można zamówić w internecie, ale jestem raczej sceptyczna wobec kosmetyków z sieci. Wątpię w ich świeżość.

No, na udach to pewnie coś innego. Ja mam na brzuchu.

EDIT:
Cena takiego kremiku to 29,50 za 315 ml. Dla mnie to bardzo mało, zwłaszcza, że oprócz zredukowania rozstępów mamy pewność, że nie pojawia się nowe. Skóra jest nawilżona, gładka, miękka i przepięknie pachnie masłem kakaowym.

Edytowane przez czwarta_plaga_egipska
Czas edycji: 2011-09-23 o 09:26
Stary 2011-09-23, 09:24   #977
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

też chyba zainwestuję. mam białe, płytkie, na wewnętrznej stronie ud i na dupce :p

Stary 2011-09-23, 09:32   #978
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

coco dżambo, hakuna matata i doooo przoduu kochane!!!
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:34   #979
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Cena takiego kremiku to 29,50 za 315 ml. Dla mnie to bardzo mało, zwłaszcza, że oprócz zredukowania rozstępów mamy pewność, że nie pojawia się nowe. Skóra jest nawilżona, gładka, miękka i przepięknie pachnie masłem kakaowym
Ja juz sprawdzilam w Bootsie kosztuje niecale 6fDzis sobie zakupie bo i tak sie po maszynki wybieram
Dziewczyny zrobcie cos,zebym sie w koncu opamietala!Wczoraj wieczor zjadlam 2 kromki grahama,ok 6 lyzek gulaszu i zupke chinskaJestem beznadziejnaaaa
Stary 2011-09-23, 09:37   #980
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

nie jesteś bez nadziejna ej!! bez takich mi tu!!

Stary 2011-09-23, 09:38   #981
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Wczoraj wieczor zjadlam 2 kromki grahama,ok 6 lyzek gulaszu i zupke chinskaJestem beznadziejnaaaa
to było wczoraj, a dziś jest nowy dzień
Stary 2011-09-23, 09:39   #982
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

właśnie! narzekanie nie spala kalorii! :P pamiętać o tym proszę

Stary 2011-09-23, 09:41   #983
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Ja juz sprawdzilam w Bootsie kosztuje niecale 6fDzis sobie zakupie bo i tak sie po maszynki wybieram
Dziewczyny zrobcie cos,zebym sie w koncu opamietala!Wczoraj wieczor zjadlam 2 kromki grahama,ok 6 lyzek gulaszu i zupke chinskaJestem beznadziejnaaaa
gulasz i chleb- ok wybaczone
zupka chińska? grzesznico jedna to bezwartościowy produkt! to ja się wyginam i na walizkach i w podróży diete trzymam a ty ty grzesznico takie ekscesy wyczyniasz?
Stary 2011-09-23, 09:46   #984
whisky79
Raczkowanie

Eldo_rado,katienn- dzieki dziewczyny,macie racje to juz po fakcie wiec nie ma co jeczec teraz.Ale obym dzis wieczor sie trzymala planu.Bo wczoraj gdzies o 400kcal norme przekroczylam

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
gulasz i chleb- ok wybaczone
zupka chińska? grzesznico jedna to bezwartościowy produkt! to ja się wyginam i na walizkach i w podróży diete trzymam a ty ty grzesznico takie ekscesy wyczyniasz?
W realu by mi sie ktos z takim batem przydal
Stary 2011-09-23, 09:48   #985
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

haha nie wiem czy byś chciała w realu, żeby ktoś za Tobą z batem latał

Stary 2011-09-23, 09:53   #986
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Eldo_rado,katienn- dzieki dziewczyny,macie racje to juz po fakcie wiec nie ma co jeczec teraz.Ale obym dzis wieczor sie trzymala planu.Bo wczoraj gdzies o 400kcal norme przekroczylam

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

W realu by mi sie ktos z takim batem przydal
Swiadczę usługi jedynie przez internet, na terenie polski w rejonie woj. pomorskiego wyjątkowo w czasie ferii i dłuższego wolnego w rejonie dolnośląskim. Do UK niestety nie latam-moja miotła wiedźmy wykonuje tylko kursy krajowe

Może jesz za mało w ciagu dnia i dlatego sie rzucasz na jedzenie wieczorową porą
Stary 2011-09-23, 10:00   #987
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
haha nie wiem czy byś chciała w realu, żeby ktoś za Tobą z batem latał
Zreszta jak ja sama sie nie upilnuje to juz nikt raczej tego nie zrobi,taka prawda
W ramach pokuty ide choc 5km ukrecic na rowerku/orbitreku.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Swiadczę usługi jedynie przez internet, na terenie polski w rejonie woj. pomorskiego wyjątkowo w czasie ferii i dłuższego wolnego w rejonie dolnośląskim. Do UK niestety nie latam-moja miotła wiedźmy wykonuje tylko kursy krajowe

Może jesz za mało w ciagu dnia i dlatego sie rzucasz na jedzenie wieczorową porą
w dzien jem 1200kcal w 4-5 posilkach.Ale wczoraj jakies smaki chodzily za mna wiec nastawilam wode niby na "kozacka herbate"ale znalazlam w szafce zupke chinskaPozniej jakos nie mialam co zrobic z resztka gulaszu a chcialam umyc garnek wiec...wzielam 2 kromki i tak zgarnialam nimi ten zimny gulasz.No coz-raz nie zawszeDzis juz zakupie marchewke w slupkach na takie"wieczorne kuszenie"
Stary 2011-09-23, 10:07   #988
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

a za mną łazi kebab cholerny....

Stary 2011-09-23, 10:16   #989
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Uuu kochana,znam ten bol,szczegolnie,ze u mnie w okolicy na kazdym rogu albo kebab albo chicken&chips
Stary 2011-09-23, 10:26   #990
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
bidactwoooooooooooooooooo o

nie daj sie1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości