Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 22:09   #961
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość

Gosia a Twój Tż kiedy ma urodziny? Bo mój ma 3 listopada ja jestem totalnie bez kasy i tak wymyśliłam
mój ma 8 listopada ;p to widocznie skorpiony tak mają ze tacy wybredni... Chciałam mu zafundować dywaniki do samochodu bo już miał w opłakanym stanie a on wziął i samochód sprzedał ;p ja niestety nie mam możliwości zrobienia kąpieli a nic z tych rzeczy bo nie ma gdzie i u mnie i u niego są rodzice ;] do tego doszła @ Ale inv podsunęła mi jeden pomysł trochę go tylko zmodyfikuje

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
aaaaaa umieram wróciłam z Poznania, spotkałam się z kolegą i czas minął. Targi były z tyłka, ale kupiłam (i zjadłam już ) rogala marcińskiego, więc wyjazd na +

idę spaaaaaać bo taka zmęczona jestem, oprowadzałam znajomych po Poznaniu
Byłaś na targach hotelarskich ;>? też tam kiedyś byłam ale było nudno i poszliśmy łazić po Poznaniu, targi w Warszawie są lepsze

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 22:19   #962
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
u nas na dworcu pkp rogale o takiej nazwie są z makiem lub serem, ale czy to o takie chodzi to nie wiem..

a ja ścięłam włosy, oczywiście nie tak jak chciałam i jestem zła wRRR.
Ojej a jak Cię obcięli?? Za krótko?

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 08:40   #963
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Ojej a jak Cię obcięli?? Za krótko?
nie chciałam trójkąta a mam i teraz na końcu tylko pare piórek zostało a na górze szopa(mam b. gęste włosy), do tego wystopniowane i od razu widać jak z długości poszło.. oczywiście zaraz po obcięciu nałożyłam wax żeby już rosły
może mi sie spodoba jak beda dłuże o jakieś 10cm rozpuszczone nie wyglądają źle, ale już nie da sie zrobić długiego ładnego warkocza ani kłosa do tego kucyk wygląda masakrycznie, a prostować właśnie nie chce..
bede zmuszona łazić cały czas w ropuszczonych..

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:21   #964
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Co to są te rogale????
Cytat:
u nas na dworcu pkp rogale o takiej nazwie są z makiem lub serem, ale czy to o takie chodzi to nie wiem..
Rogale świętomarcińskie, to rogale wpisane na Listę Dziedzictwa tylko w Wielkopolsce, ale nie wiem czy całej. Poznań jest takim głównym ośrodkiem. I to są rogale z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego i czarnegomaku, migdałów, skórki pomarańczowej i czegoś jeszcze, polane lukrem i posypane orzeszkami. No i one z certfikatem są sprzedawane ino w Wielkopolsce, a w całej Polsce jak są sprzedawane pod tą nazwą to to jest przestępstwo. Chyba, że mają certyfikat to można je sprzedawać to tak samo jak Oscypki

Cytat:
Napisane przez Marguerita Pokaż wiadomość

Byłaś na targach hotelarskich ;>? też tam kiedyś byłam ale było nudno i poszliśmy łazić po Poznaniu, targi w Warszawie są lepsze
targi turystyczne, ale hotele też były. Nudna masakra, a czekają nas w styczniu chyba jeszcze w Berlinie, ale nie wiem czy mi się chce tam jechać.

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:43   #965
nieznajoma19
Zakorzenienie

Vinka a gdzie dokładnie kupilaś tego rogala? Bo za tydzień jade do Poznania i chętnie spróbuję
- Zoeva Bamboo

wymianka
nieznajoma19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:50   #966
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez nieznajoma19 Pokaż wiadomość
Vinka a gdzie dokładnie kupilaś tego rogala? Bo za tydzień jade do Poznania i chętnie spróbuję
Poznań ma to szczęście, że w każdej piekarni i w każdej cukierni się dostanie, ale trzeba się spieszyć bo rozchodzą się jak świeże bułeczki. Ja kupiłam na dworcu w piekarni Tylko trzeba się liczyć z tym, że są drogie, bo jeden kosztuje między 6-7zł bo one są sprzedawane na wagę, a jeden waży między 200 a 250g

Stary 2011-10-22, 11:04   #967
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dziewczyny, jak pielęgnujecie, suszycie włosy? Co zrobić, zeby były ładne, zdrowo wyglądające, miękkie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 11:22   #968
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak pielęgnujecie, suszycie włosy? Co zrobić, zeby były ładne, zdrowo wyglądające, miękkie?
Nie suszę.
A pielęgnacja to temat- rzeka. Dużo znajdziesz na podforum Pielęgnacja włosów.
Oleje (kokosowy, lniany + wiele innych), odzywki, psikacze, maski. Nie da się tego tak napisać

Poczytaj np. wątek "Walka o zdrowe i piękne włosy", tam jest bardzo dużo porad
Stary 2011-10-22, 11:35   #969
balletoevs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, staram się, nie szuszyć. Jeśli chodzi o pielęgnacje to polecam: http://anwena.blogspot.com/. Na samym dole jest notka o tygodniowej pielęgnacji dla osób początkujących
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:44   #970
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita

ja suszę, ale tylko głową w dół i zimnym powietrzem, wcześniej na końcówki jedwab nakładam

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:36   #971
sydunia
Zakorzenienie

Nie robię nic Kiedyś suszyłam bardzo sporadycznie, teraz zdecydowanie częściej, bo często wieczorem mi się nie chce umyć włosów, więc muszę robić to rano Czasem użyję jakiejś odżywki (rzadko, moje włosy są bardzo przetłuszczające więc), mam jeszcze wodę brzozową, którą czasem używam i odżywkę w spreju do rozczesywania. Ale niczego nie stosuję regularnie Przed wyjazdem do Turynu obcinałam włosy i o dziwo teraz się naprawdę nieźle układają. Generalnie ja bardzo rzadko chodziłam w rozpuszczonych, bo nie wyglądało to za bardzo, a teraz z reguły takie mam W Turynie wiązałam je (ale w 'koczek', bo tak wolę) w zasadzie głównie wtedy, gdy robiło mi się za gorąco w rozpuszczonych albo w trakcie jakiejś imprezy, gdy też już było za gorąco i niewygodnie
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 14:51   #972
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Ja, prawdę mówiąc, torchę za mało czasu moim poświęcam, ale... Po każdym myciu nakładam odżywkę nawilżającą, przed suszeniem coś co chroni przed ciepłem (niestety, od ostatniego obcięcia zaczęłam suszyć, ale w sumie jakoś lepiej wyglądają te moje kłaki mimo to). Raz na tydzień nakładam na nie WAXa. I szczerze mówiąc, ostatnio jestem z nich zadowolona.

Sydunia, jak masz przetłuszczające, to spróbuj sobie kupić szampon nawilżający. Tylko musi być nawilżający, a nie do np. suchych i zniszczonych włosów. Fryzjerka mi powiedziała, że włosów tłustych nie można przesuszać, tylko trzeba je nawilżać. Ja wypróbowałam i dochodze do wniosku, że to działa.

Byliśmy wczoraj z TŻtem, współlokatorką i jej TŻtem na Paranormal Activity 3. Muszę przyznać, że film fajny - trzyma poziom pierwszych dwóch części
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:53   #973
nicRu
maszyna, nie człowiek

Bo skóra głowy gdy jest przesuszona (a moze byc nawet od ziolowego szamponu) to zaczyna się natłuszczać, czego efektem są przetłuszczone włosy. Sprawdzone na sobie
Stary 2011-10-22, 15:02   #974
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
ja zostawiam włosy żeby same wyschły-dopiero od lipca bo wcześniej jak miałam zajęcia z basenu to cały czas suszara i to taka byle jaka ;/ teraz w domu wieczorem myje więc nie ma problemu. prostownica-staram się nie prostować, zresztą teraz nie wychodze na żadne imprezy ani nic to leży sobie, jedynie jak mi z przodu się coś pokręci to przejade raz dwa.
Z maseczek to zaczynam znów 'terapie' z WAXem.
Odżywek nie używam.
Szampon-powracam do tych bez silikonów-obecnie mam dla dzieci babydream
Przed myciem minimum godzinka(dzisiaj od rana już bo w domu siedze) oliwka babydream na całe włosy prócz skalpu).
No i teraz koniecznie jedwab na włosy bo bede chodzić w rozpuszczonych a mi sie kręcą/falują.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2011-10-22, 15:10   #975
nicRu
maszyna, nie człowiek

Czyli po polsku oliwka na wlosy, ale zostawic te pare cm, co by nie na skore glowy ? Przepraszam, ale w pielęgnacji włosów jestem naprawdę kiepska
Stary 2011-10-22, 15:14   #976
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Sydunia, jak masz przetłuszczające, to spróbuj sobie kupić szampon nawilżający. Tylko musi być nawilżający, a nie do np. suchych i zniszczonych włosów. Fryzjerka mi powiedziała, że włosów tłustych nie można przesuszać, tylko trzeba je nawilżać. Ja wypróbowałam i dochodze do wniosku, że to działa.
Tzn jaki np? Generalnie każdy szampon, jaki stosuję, musi mieć napisane, że jest do włosów przetłuszczających się. Jak np. czasem przyjadę do domu i takiego nie ma, to równie dobrze mogę wcale nie myć włosów, bo po umyciu nie wyglądają na czyste

Działa wam fb czy tylko mnie nie? Strasznie mnie ostatnio denerwuje Dodałam zdjęcia z wyjazdu, to czasem przez chwilę są widoczne, ale większość czasu nie. Oznaczyłam na nich ludzi, to mają to na profilu, ale też w nie nie mogą wejść. Dodają komentarze, potem one znikają i znów się pojawiają. I generalnie nie zawsze mogę gdzieś coś napisać
Stary 2011-10-22, 15:16   #977
balletoevs
Zakorzenienie

Też używam Babydream Fajny, taki delikatny, mam wrażenie, że włosy są po nim bardziej puszyste i gęste.

Oprócz tego raz w tygodniu: maska stapiz line - polecam, bardzo dobra, włosy stają się mięciutkie (chociaż moje z natury są takie "lejące" więc jak wiatr zawieje to potem nie stawiają żadnego oporu ) no i olej kokosowy Odżywki stosuję jak mi się przypomni, teraz zacznę wodę brzozową. Generalnie po farbowaniu strasznie zaczęły mi wypadać, znowu

A oprócz skalpu, to dokładnie tak. Bo można też wmasowywać w skórę głowy olej, ale po tym niektórym dziewczynom właśnie zwiększa się wypadanie.

Sydunia, mi fb działa normalnie, ale chyba wprowadzają jakieś zmiany, bo znajomi coś marudzą.

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-10-22 o 15:19
Stary 2011-10-22, 15:20   #978
nicRu
maszyna, nie człowiek

Sydunia, umyj moze jakims typu pokrzywowy, ale po nim skora glowy na pewno bedzie Ci sie dalej przetluszczac, wiec bedziesz musiala go stosowac non stop, bez efektu. najlepiej kilka razy uzyc takiego, potem takiego ktory skore glowy nawilzy. W ogóle dobrze jest zmieniac szampony. Ja specjalnie uzywam pokrzywowego, potem do farbowanych na przykład, po którym normalnie miałabym na koniec dnia tłuste włosy. Teraz nawet 3 dni mam włosy ok
Stary 2011-10-22, 15:22   #979
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli po polsku oliwka na wlosy, ale zostawic te pare cm, co by nie na skore glowy ? Przepraszam, ale w pielęgnacji włosów jestem naprawdę kiepska
tak tak ja używam po to co by sie tak nie puszyły i były nawilżone

balletoevs nie miałam jeszcze kokosowego, muszę wypróbować

siedze z maseczką na twarzy i wyglądam jak fiona tyle, że niebieska

i jeszcze tutaj!
Stary 2011-10-22, 15:25   #980
sydunia
Zakorzenienie

Zmieniam, ale na zasadzie, że jak się skończy jedna butelka, to nie kupuję tego samego, tylko inny No i jak jestem na weekend w domu, to tutaj też z reguły jest akurat inny szampon niż mam w Wawie
Stary 2011-10-22, 15:27   #981
balletoevs
Zakorzenienie

Cytat:

siedze z maseczką na twarzy i wyglądam jak fiona tyle, że niebieska
albo jak Smerfetka
Stary 2011-10-22, 15:37   #982
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ale chodzi o to, by np. nie używac non stop szamponów przeciw przetłuszczaniu, bo przesusasz prawdopodobnie skórę, która broniąc się przed przesunieszem wydziela to, co wydziela.
Stary 2011-10-22, 15:51   #983
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
albo jak Smerfetka
nie wpadłam na to w dodatku mam na sobie niebieski polar

umyłam włosiska i nałożyłam wax :P

teraz czas na notatki z biomechaniki, a potem reszta spa

i jeszcze tutaj!
Stary 2011-10-22, 15:58   #984
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Tzn jaki np? Generalnie każdy szampon, jaki stosuję, musi mieć napisane, że jest do włosów przetłuszczających się. Jak np. czasem przyjadę do domu i takiego nie ma, to równie dobrze mogę wcale nie myć włosów, bo po umyciu nie wyglądają na czyste
Ja mam na zmianę albo Hipp albo z Joanny Naturii do włosów farbowanych( z bawełną i makiem chyba). U mnie naprawdę widać poprawę, a te szampony przy okazji dobrze oczyszczają.

Zrobiłam własnie Kopiec Kreta i się zajadamy z TŻtem Będę gruba
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:10   #985
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość

Zrobiłam własnie Kopiec Kreta i się zajadamy z TŻtem Będę gruba
Jak robilas sama czy z torebki Kocham kopiec kreta w wykonaniu mojej przyjaciółki Masakra najlepsze ciasto na świecie
Ale dla mnie chyba za trudne

Pokłociłam się z Tż wczoraj Niestety mam niewyparzony jęzor i powiedziałam o kilka zdań za dużo. On trzasnął słuchawką i tyle. Od wczoraj cisza. A mieliśmy spędzić razem weekend
Smutno mi Ale moja Pany Psycholożka ( czyli najlepsza przyjaciółka ) która zawsze mi pomaga i cholera nigdy się nie myli! mówi że mam mu dać odetchnąć, żeby nerwy zniego zeszły że to moja wina. Nawarzyłam piwa i spędze weekend samotnie
W ramach 'niecierpienia' w samotnosci chce iść dziś na balety bo nie byłam z pół roku A ja to tak kocham
Ogolnie druga koleżanka zerwała dziś z chłopakiem a byli półtora roku razem więc to mnie trochę ścieło. I zaczynam się denerwować że mój Tż milczy dalej i na żadne próby kontaktu nie odpowiada. Ehhh. Trzeba poczekać i tyle

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:17   #986
nicRu
maszyna, nie człowiek

To daj mu odpocząć.

Ja muszę z kolei dać odpocząć sobie i tak naprawdę mnie przydłby się prawdziwy psycholog....
Stary 2011-10-22, 16:21   #987
balletoevs
Zakorzenienie

Arki, kopiec kreta to wbrew pozorom bardzo proste ciasto Wystarczy zmieszać ze sobą torebki, wkroić banany i nałożyć krem... a mówi Ci to osoba bez większych zdolności kulinarnych takie ciasta z torebki na ogół nie mają prawda nie wyjść, no chyba, że ktoś zapomina schłodzić śmietankę przed ubiciem kremu
Stary 2011-10-22, 16:33   #988
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
To daj mu odpocząć.

Ja muszę z kolei dać odpocząć sobie i tak naprawdę mnie przydłby się prawdziwy psycholog....
Tak robie choc z kolei to swoim kosztem

Moja G. jest jak prawdziwy psycholog Bez niej już dawno biegałabym po polach w białym kaftaniku
I niestety jak dla mnie coś jest czarne to ona zawsze mówi że białe.
I na szczęscie to typ przyjaciółki która nigdy nie mówi 'ale ten Tż zły i niedobry a Ty biedna/wszystko będzie dobrze' tylko 'wez się w garść! pomogę Ci ale przecież nie zrobię tego za Ciebie. trzeba zacząć od spojrzenia prawdzie prosto w oczy dałaś ciała tu i tu więc trzeba to naprawić tak i tak' No i nie boi się powiedzieć mi jaka jestem beznadziejna i jak mi dobrze i że mam za swoje. JAk to mówi 'ja nie jestem od klepania po pleckach tlko od kopania w dupe żebyś wstała i szła dalej. Ja jestem żeby pomóc chcesz posłuchać jaka jesteś biedna to idź do kogoś innego' Ah no Kocham ją bo jest jedyna

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
Arki, kopiec kreta to wbrew pozorom bardzo proste ciasto Wystarczy zmieszać ze sobą torebki, wkroić banany i nałożyć krem... a mówi Ci to osoba bez większych zdolności kulinarnych takie ciasta z torebki na ogół nie mają prawda nie wyjść, no chyba, że ktoś zapomina schłodzić śmietankę przed ubiciem kremu
Mówisz To może kiedyś spróbuję zamiast babeczek np Dla tego mojego niedobrego Tż'ta Ostatnio mu robiłam palmiery cynamonowe z jabłkami. A następnego dnia ciasteczka francuskie też z cynamonem i jabłkami i dżemem

Najlepsze jest to że całe życie powtarzam że mój tatko to jest Aniołem że wytrzymuje z charakterkiem mojej mamy. A teraz niestety widze że u mnie i Tż jest analogicznie
Muszę się poprawić

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:40   #989
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

hej hej

ale dziś miałam masakrę na mieście... a potem jeszcze autobus we mnie prawie wjechał (z jego winy!) i strasznie się potem stresowałam
a tu już jestem na finiszu i nie wiem czy to zmęczenie materiału czy co kurde.

muszę się zabrać za angielski i projektowanie, a siedzę piję kawę i się obżeram Merci a dupa rośnie....

i do tego moje przypuszczenia się spełniły i mam anemię
dlatego na obiad zjadłam słoik buraków

ballet, ten blog co podałaś, to nie jest blog naszej Anuu? bo taka podobna

Edytowane przez maalwiinkaa2
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:48
Stary 2011-10-22, 16:49   #990
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Rogale świętomarcińskie, to rogale wpisane na Listę Dziedzictwa tylko w Wielkopolsce, ale nie wiem czy całej. Poznań jest takim głównym ośrodkiem. I to są rogale z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego i czarnegomaku, migdałów, skórki pomarańczowej i czegoś jeszcze, polane lukrem i posypane orzeszkami. No i one z certfikatem są sprzedawane ino w Wielkopolsce, a w całej Polsce jak są sprzedawane pod tą nazwą to to jest przestępstwo. Chyba, że mają certyfikat to można je sprzedawać to tak samo jak Oscypki
Ooo dzięki! Smaczne to? Ja nigdy ich nie spróbuję, bo jestem uczulona na mak

Cytat:
Ja używam przynajmniej raz w tygodniu maseczek z Biovaxa, odżywkę staram się tak co drugie mycie.. a taką w sprayu to jak mi się przypomni Od kiedy używam regularnie tych masek to widzę poprawę A włosy suszę bardzo rzadko.

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Działa wam fb czy tylko mnie nie? Strasznie mnie ostatnio denerwuje Dodałam zdjęcia z wyjazdu, to czasem przez chwilę są widoczne, ale większość czasu nie. Oznaczyłam na nich ludzi, to mają to na profilu, ale też w nie nie mogą wejść. Dodają komentarze, potem one znikają i znów się pojawiają. I generalnie nie zawsze mogę gdzieś coś napisać
Też mi coś nawala, bo np. dostałam nową wiadomość ale tam u góry mi się nie pokazało. I wkurza mnie ten nowy wygląd..

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości