Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 22:03   #961
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ale że jak zagrożenie zycia??...dla Ciebie....dziecka...?? troche mnie zszokowałąs bo ja mam "spory" problem z tym i mi gin w Pl pozwolił stosowa hemorektal(nie pomógł) i maśc aesculan , stosuj ją od dwóch dni i widze poprawe. Nie wyobrażam sobie zostawienie tego bez leczenia bo to dziadostwo rośnie i cholernie boli ze chodzic nie można. I to nie jest kwestia tego czy sie zniesie ból czy nie....z tym po prostu nie da sie życ
Skarbie przepraszam, przeoczyłam i dlatego wczesniej nie odpisalam. Gin nie sprecyzowal kogo zycie byloby zagrozone w trakcie leczenia, to chyba odnosilo sie do mnie Rozmawialismy o wizycie u proktologa, ktory mialby przeprowadzic badania i rozpoczac leczenie- wlasnie tego robic nie mozna w czasie ciazy. Wiesz co, mnie własciwie (odpukac) nie boli tak bardzo, czasami mam takie jakby skurcze, bardzo nieprzyjemne i bolesne no i ta krew... wystraszylam sie kiedy ja zobaczylam. Gin przypisal mi masc Lidoposterin, zadnych nasiadowek nie zalecil, czopkow tez nie. Dalsze leczenie- dopiero po porodzie. Ja bardzo boje sie tych badan, ale trzeba je zrobic, bo pozniej z tych niewyleczonych hemoroidow moze zrobic sie rak jelita grubego, albo jakiegos odcinka. Wtedy wycinaja odcinek uszkodzony i zakladaja w niektorych wypadkach stomnie. Kiedys czytalam o stomnii i to co widzialam, tak mnie przerazilo, ze do dzis mam w pamieci ten obraz....

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:04   #962
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Lekarz potwierdził w 100% że będzie dziewczynka prawdopodobnie Dorotka jedyne imię damskie na literkę D które pozostało do wykorzystania i w miarę mi się podoba u nas ja i mój mąż oraz moja starsza córka mamy imiona na D więc postanowiliśmy kontynuować tą tradycję
Dorotka waży już 330 g ogólnie zdrowo rośnie jak już pisałam przytyłam 5 kg i lekarz mi powiedział że to za dużo po później się tyje najwięcej masakra :/ a wydaje mi się że nie jem zbyt dużo, no trudno zobaczymy co będzie za 4 miesiące
aha umówiłam się na 29.09 na usg 4d czy któraś z Was już była bo mam sklerozę ciążową jakie wrażenia? u nas kosztuje 250 zł no ale co tam
Gratulacje dziewuchy ...u lutowych mamuś jak na razie górują kobitki a 4d nie miałam, wiec nie pomoge niestety ale zapewne wrazenia super
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:06   #963
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
aha umówiłam się na 29.09 na usg 4d czy któraś z Was już była bo mam sklerozę ciążową jakie wrażenia? u nas kosztuje 250 zł no ale co tam
U mnie lekarz robi 4d za kazdym razem,kiedy mam usg,
jednak trwa to tylko dwie minutki - do tego daje plytke i 2 zdjecia z takiego badania i bierze o 20 zl wiecej niz za normalna wizyte, ktora wynosi 100 zl.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
same Wilkasy
Hm...nad Tajtami to juz chyba Zalesie
Tam gdzie jest tak duzo,duzo domkow letniskowych i plaza z jednym pomostem?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:06   #964
NataliaM1103
Rozeznanie

ja też uciekam do wyrka...
do jutra
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:07   #965
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje dziewuchy ...u lutowych mamuś jak na razie górują kobitki a 4d nie miałam, wiec nie pomoge niestety ale zapewne wrazenia super
Styczniowki zabraly wszystkie jajcochy

Stary 2011-09-20, 22:08   #966
kasiahexe
Zadomowienie

ojjjjjjjj ja chyba jeszcze o tym poczytam i moze sie zdecyduje
a teraz pomykam spac

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:12   #967
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobitki z Pl, napisze któraś
ja moge napisac
dam znac, jak odpowie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 22:17   #968
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Skarbie przepraszam, przeoczyłam i dlatego wczesniej nie odpisalam. Gin nie sprecyzowal kogo zycie byloby zagrozone w trakcie leczenia, to chyba odnosilo sie do mnie Rozmawialismy o wizycie u proktologa, ktory mialby przeprowadzic badania i rozpoczac leczenie- wlasnie tego robic nie mozna w czasie ciazy. Wiesz co, mnie własciwie (odpukac) nie boli tak bardzo, czasami mam takie jakby skurcze, bardzo nieprzyjemne i bolesne no i ta krew... wystraszylam sie kiedy ja zobaczylam. Gin przypisal mi masc Lidoposterin, zadnych nasiadowek nie zalecil, czopkow tez nie. Dalsze leczenie- dopiero po porodzie. Ja bardzo boje sie tych badan, ale trzeba je zrobic, bo pozniej z tych niewyleczonych hemoroidow moze zrobic sie rak jelita grubego, albo jakiegos odcinka. Wtedy wycinaja odcinek uszkodzony i zakladaja w niektorych wypadkach stomnie. Kiedys czytalam o stomnii i to co widzialam, tak mnie przerazilo, ze do dzis mam w pamieci ten obraz....
O matko...to faktycznie masakra....ja nie wiem co to ta stomnia i chyba na razie odpuszcze sobie szukania informacji, bo sie bardziej bede bała. Ja zawsze jak miałam problem(miej wiecej od 7 lat i dopadają mnie raz w roku.....po tatusiu to mam) zawsze chodziłam do gina i przepisywał mi czopki i pomagały. O tym że może sie zrobi rak już kiedyś czytałam. Dobrze ze u Ciebie nie są tak dokuczliwe i oby tak zostało a wrecz żeby znikneły

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
hehe no A ja w grudniowych jestem i tam pół na pół

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
ja moge napisac
dam znac, jak odpowie
dzieki
Stary 2011-09-20, 22:21   #969
dph
Rozeznanie

Cytat:
U mnie lekarz robi 4d za kazdym razem,kiedy mam usg,
jednak trwa to tylko dwie minutki - do tego daje plytke i 2 zdjecia z takiego badania i bierze o 20 zl wiecej niz za normalna wizyte, ktora wynosi 100 zl.
no mój też podczas usg przełacza na 4d na chwilę i robi zdjęcie przeważnie, nic za to nie płacę dodatkowo ale to badanie 4d płatne jest bardzo dokładne trwa ok pół godziny i można wykryć jakieś wady których np nie można wykryć na zwykłym usg ale mam nadzieję że wszystko będzie ok
Stary 2011-09-20, 22:32   #970
AgaMili
BAN stały

dph gratulacje dziewczynki
Cytat:
AgaMili, ale jestes biedna, ze nie zdazylas z tym znieczuleniem
Moja "sympatyczna" pani doktor rodzinna powiedziala "no, Malgosiu, do czego by ci tu porownac ten bol...o, to tak jakby ktos cie nabijal na pal"
Od tej pory wiedzialam juz, ze bez ZOO nie rodze!
Troche w tym prawdy jest, a bol porownywalny do amputowania konczyny bez znieczulenia tak kiedys wyczytalam w necie i tz powiedzialam a on wcale sie nie zdzwiwil po tym co widzial
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:46   #971
kasikzaki
Zadomowienie

Ja już zasypiam
Dobranoc mamuśki........

ps jutro jade jeszcze raz ogladac mój upatrzony fotel bo koleżanka widziała ponoc taki sam w innym sklepie o połowe tańszyoby to był ten

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 22:53   #972
dph
Rozeznanie

ja też spadam dobranoc
Stary 2011-09-20, 23:44   #973
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
ja własnie tez nie wiem
tyle kobie rodzi naturalnie a z drugiej strony skoro mamy taka mozliwosc i to ze free to dlaczego nie zlagodzic tego bolu
w Pl kobiety placa za zneczulenie :/
No właśnie w UK za darmo, gaz, epidural. Ja w razie W zabukuje sobie epidular

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja tam mogę pic wszystko największą ochotę mam na to czego nie powinnam czyli cola i sprite ale straam się głównie wodę pić...
Ja nie moge się odczepić od wiśniowej coli

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny wzielo mnie ostatnio na gotowanie tradycyjne typu pierogi, krokiety, golabki czy ktoras z was rzucilaby jakas taka potrawa o ktorej nie moge sobie przypomniec??
Też jakiśczas temu robiłam gołąki, potem bigos.A teraz na dniach zrobie sałatke z kurczaka.

agamili,jak miałam 2 tygodnie temu ( w 16 tygodniu ) spotkanie z położną to też mnie nie ważyła, co mnie zdziwiło. Jedynie próbka moczu, zmierzyła ciśnienie, zajrzała do papierów, bo miałam wyniki testu Pappa ( robiłam dla świętego spokoju nie ze względu na wiek ) i usg.
Choć jak w 13 tygodniu miałam usg, to zanim weszłam na leżak, Pani sonografka mnie ważyła.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 06:43   #974
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Co do spotkania też uważam że najlepszy będzie TORUŃ
o proszę, to już jesteśmy dwie, a jeszcze dojdzie agatek to trzy

ale mam lenia dziewczyny znów, nic mi się nie chce a do tego jest tak zimno już...że sie nie chce z wyrka wychodzic. a ja już w pracy wcinam śniadanko i was podczytuję
Stary 2011-09-21, 08:20   #975
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
O matko...to faktycznie masakra....ja nie wiem co to ta stomnia i chyba na razie odpuszcze sobie szukania informacji, bo sie bardziej bede bała. Ja zawsze jak miałam problem(miej wiecej od 7 lat i dopadają mnie raz w roku.....po tatusiu to mam) zawsze chodziłam do gina i przepisywał mi czopki i pomagały. O tym że może sie zrobi rak już kiedyś czytałam. Dobrze ze u Ciebie nie są tak dokuczliwe i oby tak zostało a wrecz żeby znikneły
ja wiem co to - to coś okropnego, sąsiad tżta ma to z uwagi na przerzuty na różne narządy. No i np. nie trzyma 'grubszych rzeczy' w środku, ma taki zewnętrzny worek na to z połączeniem rurką do środka dodam, że to nieprzyjemnie pachnie też.

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
ale mam lenia dziewczyny znów, nic mi się nie chce a do tego jest tak zimno już...że sie nie chce z wyrka wychodzic. a ja już w pracy wcinam śniadanko i was podczytuję
mi też, najgorsze że nie chce mi się nic robić w pracy i zaległości rosną

Miłego dnia - u mnie piękne słonko, które mogę sobie tylko przez szybkę pooglądać bo jak wyjdę stąd o 17 to już dnia nie ma

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 08:27   #976
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hejka. Dziś zapowiada sie u mnie piękny dzionek. Słoneczko pięknie świeci... Dziś mam utęskniony dzień, a mianowicie idę na USG 4D!!!!!! Zobaczę mojego maluszka. Trzymajcie mocno kciuki, bo jak zwykle bardzo się stresuje. Wkleję później foteczki synusia lub córeczki Alez ja jestem podekscytowana
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:41   #977
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka. Dziś zapowiada sie u mnie piękny dzionek. Słoneczko pięknie świeci... Dziś mam utęskniony dzień, a mianowicie idę na USG 4D!!!!!! Zobaczę mojego maluszka. Trzymajcie mocno kciuki, bo jak zwykle bardzo się stresuje. Wkleję później foteczki synusia lub córeczki Alez ja jestem podekscytowana
zdaj nam koniecznie relację bo ja się wybieram za tydzień w czwartek i też już mam stracha, ile będziesz płacić za to usg?

Jak jestem na bieżąco to nic nie piszecie :P
Stary 2011-09-21, 08:43   #978
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
zdaj nam koniecznie relację bo ja się wybieram za tydzień w czwartek i też już mam stracha, ile będziesz płacić za to usg?

Jak jestem na bieżąco to nic nie piszecie :P

70 zł w tym będę miała 5 zdjęć (niestety bez płytki CD ) , no ale trudno.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:46   #979
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja w ramach zdrowego śniadania zjadłam dzisiaj twaróg ze szczypiorkiem z bułką pełnoziarnistą a do tego sok wyciśnięty z pomarańczy

Zaraz zmykam na ćwiczenia

Cytat:
Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam co sie dzieje z czubasek. W zeszłą środe miała miec usg, miała pozna płec i już sie nie odezwała Oby wszystko było dobrze.
Cytat:
ja moge napisac
dam znac, jak odpowie
pisałyście do niej????

Cytat:
a co, kto pierwszy ten lepszy
Stary 2011-09-21, 08:51   #980
dph
Rozeznanie

ciężaróweczka to super cena ja płacę 250 zł co prawda z płytą no ale i tak dużo
Stary 2011-09-21, 09:13   #981
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, Kobity!
U mnie niby tez slonce, ale co z tego, skoro w ogole nie chce mi sie nigdzie ruszac. Czuje sie totalnie bez sil. I jak tu sie zajac magisterka?

Cytat:
no mój też podczas usg przełacza na 4d na chwilę i robi zdjęcie przeważnie, nic za to nie płacę dodatkowo ale to badanie 4d płatne jest bardzo dokładne trwa ok pół godziny i można wykryć jakieś wady których np nie można wykryć na zwykłym usg ale mam nadzieję że wszystko będzie ok
czyli tak zwane badanie polowkowe
mysle, ze tez bede takie miala, bo z tego co wiem, to wiekszosc styczniowek jest tutaj po takowym
I z tego co slyszalam, to faktycznie gdzies tyle kosztuje, z malymi wyjatkami. Niestety

Cytat:
hehe no A ja w grudniowych jestem i tam pół na pół
Cytat:
Napisane przez Inutil
a co, kto pierwszy ten lepszy
zobacz, a Grudniowki sie podzielily i nie zagarnely wszystkich ogonkow dla siebie
Wy Styczniowki jestescie zachlanne - nie dzielicie sie klejnotami

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Troche w tym prawdy jest, a bol porownywalny do amputowania konczyny bez znieczulenia tak kiedys wyczytalam w necie i tz powiedzialam a on wcale sie nie zdzwiwil po tym co widzial
Kolejny argument za znieczuleniem... Ja juz dawno zdecydowalam, ze bez znieczulenia nie rodze. Zastanawiam sie jeszcze nad zelem, ktory podobno przyspiesza porod, ale co kiedy okaze sie, ze bede miala cesarke? WTedy 400 zl wywalone w bloto,chyba ze da sie to zwrocic-odsprzedac
I wkurza mnie, ze w Pl trzeba placic okolo 700 zl za znieczulenie. Nie dosc, ze mamy duzo nizsze zarobki w porownaniu do Uk, to jeszcze na kazdym kroku trzeba bulic, zeby moc urodzic po ludzku

Ciezaroweczko, powodzenia na wizycie. Nic sie nie stresuj,tylko ciesz sie "spotkaniem" z bobasem
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja w ramach zdrowego śniadania zjadłam dzisiaj twaróg ze szczypiorkiem z bułką pełnoziarnistą a do tego sok wyciśnięty z pomarańczy
ale pojechalas...
to teraz mam wyrzuty sumienia przez moje srednio zdrowe sniadanie
Dzisiaj TEZ wycisne sobie sok z pomaranczy
Cytat:
Napisane przez Inutil
pisałyście do niej????
Pisalam wczoraj poznym wieczorem,ale poki co bez odzewu

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mijus, jak kotka ???

Stary 2011-09-21, 09:15   #982
NataliaM1103
Rozeznanie

no i po wizycie położnej.Zmierzyła moje ciśnienie no i słyszałam znowu serduszko Synusia.
Co do ruchów to musi ich byc 10 mierzy się od godziny 9 do 21.
Tylko niebardzo wiem jak te ruchy liczyc
Stary 2011-09-21, 09:25   #983
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski padlam wczoreaj na pyszczek..

musze zapytac o ta polozna u siebie..

zaciekawila mnie ta babka ziemniaczana chyba nigdy nie jadlam;/

moj maly kopie jak na boisku;p

pisal ktos do czubaska?? jakk cos moge napisac?
kogos jeszcze mi brakuje ale nie moge skojarzyc kogo;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:29   #984
NataliaM1103
Rozeznanie

właśnie listonosz przyniósł mi paczuszkę z bebilon 2 ,a w środku maskotka biały mały niedzwiadek
Stary 2011-09-21, 09:32   #985
uska000
Zadomowienie

ciekawe gdzie moj bebilon...

a juz wiem kogo mi brakuje klaurencji.. czy pisalas cos a ja przegapilam??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:36   #986
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
zaciekawila mnie ta babka ziemniaczana chyba nigdy nie jadlam;/
ojej...a jest taka dobra Znalazlam przepis na taka babke, jaka robi moja Mama i jaka kilka razy ja zrobilam i zawsze wychodzi dobra.
Składniki:
  • 2 kg ziemniaków
  • 1/2 kg boczku wędzonego
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać cebulkę aby się zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Smacznego!
Niekotrzy jedza ja z jakimis sosami, np.gulaszowym lub grzybowym, ale ja najbardziej lubie "na sucho" lub z ketchupem (chociaz wtedy to niby profanacja) i popijac mlekiem
Cytat:
Napisane przez Uska
pisal ktos do czubaska?? jakk cos moge napisac?
ja pisalam na jeden i drugi telefon, ktory zostawila na klubowym,ale bez odzewu

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:37
Stary 2011-09-21, 09:36   #987
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry, Kobity!
U mnie niby tez slonce, ale co z tego, skoro w ogole nie chce mi sie nigdzie ruszac. Czuje sie totalnie bez sil. I jak tu sie zajac magisterka?

czyli tak zwane badanie polowkowe
mysle, ze tez bede takie miala, bo z tego co wiem, to wiekszosc styczniowek jest tutaj po takowym
I z tego co slyszalam, to faktycznie gdzies tyle kosztuje, z malymi wyjatkami. Niestety

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

[/COLOR]Mijus, jak kotka ???
wydaje mi się że połówkowe miałam już wczoraj zrobione przez mojego lekarza, wszystko dokładnie posprawdzał, a to 4d po prostu jest jeszcze bardziej dokładniejsze no ale ja to się gubię w tych usg więc czy ono będzie połówkowe czy ćwiartkowe :P to i tak chcę je mieć żeby się upewnić że jest ok
Jeśli chodzi o znieczulenie to nie wszędzie jest płatne u nas zewnątrzoponowe jest bezpłatne
Stary 2011-09-21, 09:38   #988
pearpearl
Wtajemniczenie

A ma ktos dobry i sprawdzony przepis na racuchy z jablkami? Chodza za mna od poczatku ciazy...

Stary 2011-09-21, 09:40   #989
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja wiem co to - to coś okropnego, sąsiad tżta ma to z uwagi na przerzuty na różne narządy. No i np. nie trzyma 'grubszych rzeczy' w środku, ma taki zewnętrzny worek na to z połączeniem rurką do środka dodam, że to nieprzyjemnie pachnie też.

:
stomia to wyłonienie jelita na zewnątrz. wygląda to tak, ze w środku jelito zostaje odcięte (reszta np usunięta albo się goi-zależnie od schorzenia) i ten kawałek hmmm jak to wytłumaczyć "od góry" jest wyciągany na powłoki brzuszne i tak wywijany i do tego przykleja się worki stomijne. stomię zakłada się albo na stałe albo czasowo-potem się obydwa kawałki jelita zszywa. wszystko zalezy od przyczyny i umiejscowienia... w kazdym razie mało przyjemne. worki trzeba czesto zmieniac...o basenie praktycznie i bikini mozna zapomniec....

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
no i po wizycie położnej.Zmierzyła moje ciśnienie no i słyszałam znowu serduszko Synusia.
Co do ruchów to musi ich byc 10 mierzy się od godziny 9 do 21.
Tylko niebardzo wiem jak te ruchy liczyc
o to moj junior chyba ze 110 czasem ruchów wykonuje własnie mnie szturcha chyba Was pozdrawia

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
ciekawe gdzie moj bebilon...

a juz wiem kogo mi brakuje klaurencji.. czy pisalas cos a ja przegapilam??
ja mam wrazęnie własnie, ze ostatnio sporo dziewczyn się nie odzywa...
mam nadzieję, ze u nich wszystkich wszystko ok!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:42   #990
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi się że połówkowe miałam już wczoraj zrobione przez mojego lekarza, wszystko dokładnie posprawdzał, a to 4d po prostu jest jeszcze bardziej dokładniejsze no ale ja to się gubię w tych usg więc czy ono będzie połówkowe czy ćwiartkowe :P to i tak chcę je mieć żeby się upewnić że jest ok
Jeśli chodzi o znieczulenie to nie wszędzie jest płatne u nas zewnątrzoponowe jest bezpłatne
a to pewnie ja sie nie znam
myslalam,ze polowkowe to wlasnie takie dlugie dokladne sprawdzenie polaczone z 4d

to masz szczescie, ze u Was nie trzeba placic
jednak w wiekszosci jest platne dodatkowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości