|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
u nas sklocona rodzina to nie jest, ale tezetarodzice sa po rozwodzie tata mieszka w wawie, co prawda swieta spedza tam nie tu, ale przy jakichs okazjach no roczku malej glupia franca ( matka tz) jakies teksty przy stole sypala kompletnie nie na miejscu, np tesc cos mowil a ona a ty to sie nie odzywaj czy cos takiego....tak wiecie nie mila atmosfera w niektorych momentach sie robiladopiero jak ona poszla ze swoja zasrana coreczka to bylo super, wieczorem zostala tylko chrzestna mlodej z facetem my i tesciu, mloda spala a my siedzielismy chyba do 2.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- a ja wczoraj uslyszalam tylko ze na bank bede miec chlopca, bo sie zmienilam ale wyladnialam i w ogole same ochy i ahy:P nie zdziwilabym sie gdyby mowila to tylko moja gin, ale ten profesor sie podobno nie pomylil nigdy jeszcze....no teraz na usg bylo widac nozki i reszte bez siusiaka:P
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaa, goldika ja odwrotnie do Was uwielbiam swieta, choc odkad moj brat ma zone, to juz nie ma tej magii, bo oni nawet w wigilie potrafia zrypac atmosfere. Zawsze w swieta z tzem jak juz wrocmy z objazdu rodzinnego, to siadamy sobie przy zapalonej choince i gadamy, gadamy, gadamy. Rok temu po wigilii poszlismy spac dopiero o 5 nad ranem
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałabym zeby była muzykalna,bo skonczenie szkoły muzycznej było moim marzeniem
I nie chciałabym, byc mamusia przelewajaca swoje ambicje na dziecko,ale jak bedzie miała głos i poczucie rytmu i bedzie chciała to na pewno pojdzie do muzycznej )Ale najpierw musi posiedziec grzecznie jeszcze min 6tyg potem droga wolna
Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-16 o 11:24 |
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
hey
)wczoraj stwierdzilismy z tż ze brzuch mi się obnizył My zawsze na świeta jeżdzimy do mojej babci -rodzinka się zjeżdża ,babcia ma 96 lat . Tylko teściu zawsze wymusza tż zebyśmy na 2 wigilie jeździli-nie ważne ze jest 21-22 ,ale w tym roku-z dzisziusiem nie ma mowy -jak chce to niech przyjedzie . Teraz na naszym wątku to się posypie )
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Jak zobaczyłam ile naskrobałyście to mi kopara opada. ania21_21 słodziutką masz córunię, to do karmienia to się nie załamuj przystawiaj małą do piersi jak prawidłowo ssie to będzie dobrze - na początku dzieciaczki jedzą mało. oolong co do cesarki to w 100% zgadzam sie z Tobą. Poza tym cesarka to zabieg operacyjny, a w żadnej innej sytuacji ludzie nie załatwiają i nie płacą za niepotrzebne i niekoniecznie operacje. Kiedyś miałam wkleić link do artykułu w którym dokładnie były opisane zagrożenia i korzyści z cc i sn, ale zrezygnowałam, bo nie chciałam stresować tych z Was co będą miały cc ze wskazań medycznych. mol_aa ja też uwielbiałam świta, ale mieszkanie u teściów obrzydziło mi ten okres. Przed świętami robi się tu strasznie zagęszczona atmosfera, a teściowa strasznie świruje - jest po prostu nie do zniesienia. |
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My na święta śmigaliśmy na dwie wigilie, ale jak w tym roku będzie, to nie wiem. Szczerze, to bym poszła tylko do moich, bo są w mieszkaniu obok, a nie jeździła jeszcze do teściów, ale pewnie mojemu będzie przykro i mimo wszystko pojedziemy też tam...
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
lina my tez zaliczamy od 4 lat 2 wigilie, w tym roku przypuszczam ze tez tak bedzie i nie zamierzam tego zmieniac, przede wszystkim dlatego ze jak to tak? zobaczymy sie np z moja rodzina a rodzina tezeta nie? mimo ze nie przepadam za nimi to bedziemy i tu i tu , bo ja tak nie lubie, albo jechac do niego a do moich rodzicow nie tez sobie nie wyobrazam .
ejjj normalnie mi z cycka cos wylecialo:P no tochyba pokarm bedzie, chociaz to podobno nie koniecznie tak ze jak troszke siary jest to pokarm bedzie, ale generalnie rzecz biorac chyba wkladki laktacyjne czas kupic.
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Ja tylko na chwilkę się przywitać i powiedzieć ze humorek lepszy niż wczoraj Lecę obiadek zrobić, a później może na wieś do babci pojedziemy ![]() Miłego dnia
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie dzisiaj srednio czuje tz robi obiadek, krokiety z miesem , sosik, ziemniaki, surowka dla siebie i malej bo ja nie jadam, a po poludniu do tesciowej idziemy na ciacho.
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia a mi z cycow przestalo leciec
ciekawe co to znaczy ![]() Owieczko ciesze sie, ze nastroj lepszy |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tesciowa cos napomkiwala ze chcialaby w tym roku moich rodzicow do siebie zaprosic na wigilie zebysmy my nie musieli ze srochem jezdzic a mama bedzie po ciezkiej operacji, ale jak bedzie sie okaze, moi to raczej kreciki wiec nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie.
Moja mama miala lipne nastroje wigilijne odkad zmarla babcia to ona w wigilie jakas zawsze smutna i zamyslona, psula tym zawsze nastroj, moj tez kocha swieta, uwielbia jest strasznie rodzinnym facetem no i mam nadzieje ze moze od niego tego sie naucze... ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- goldika nie mam zielonego pojecia, ja sie absolutnie na cycowym karmieniu nie znam :P
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Goldika u mnie to samo sie zrobilo, tylko nie wiem czemu
jak wyladowalam w szpitalu to juz mi siara leciala, tam mnie mocno napompowali jakimis nawadniaczami to siara saczyla sie caly czas, a od dwoch tygodni prawie nic, jedna moze dwie kropelki na dzien
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaaa to ja wkładki laktacyjne mam kupione, ale mi z cyców nic nie leci, kiedyś jak mnie cycek swędział i zaczęłam go tarmosić to na brodawce coś białego się pojawiło, ale w ilości śladowej.
Jestem przekonana że jak dziecko po porodzie sie do cycka dossie to pokarm będzie. |
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana teraz poznasz lepsze strony macierzynstwa :P pieluszki, kupki, cycki, placze i tym podobne przyjemnosci
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
ale znow naskrobalyscie, chcialam rzetelnie poodpisywac ale chyba nie dam rady
no daja...przy czym od sniadania o 9 do obiadu o 13 jakos idzie wytrzymac, od 13 do 17 do kolacji tez ale juz od 17 do 9 rano to jakas porazka...ja mialam taka sytuacje ze przez pierwsze 2 dni pobytu w szpitalu nikt mnie nie mogl odwiedzic i mi doniesc jedzenia, a polozne raczej nie chcialy mnie wypuscic do sklepiku bo nakaz lezenia to nakaz lezenia. musialam prosic tztow dziewczyn ktore ze mna na sali lezaly zeby mi cos tam kupowali bo bym inaczej z glodu padla Cytat:
chociaz u mnie luksus- papier toaletowy byl i jeszcze jedna ciekawostka- telewizor w sali na monety, trzeba miec 2 pieciozlotowki na 24 godz. jak sie idzie rodzic to pewnie telewizor niepotrzebny, ale jak trzeba lezec i kazde 5 min sie dluzy to warto wiedzieca ja wlasnie zamowilam lozeczko i przewijaczek oraz mnostwo kosmetykow dla maluszkow i drobiazgow typu majtasy, podklady, herbatka laktacyjna. zdalam sobie sprawe ze musze miec juz wszystko gotowe, jak przyjdzie to zamowienie to powaznie sie biore za pakowanie torby
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się, że miałam zamieścić zdjęcia psa w butach. Na ostatnim widać jak sprytnie sobie je odpina.
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Chawa super psiak, a te buty booosssskiiieee
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah
![]() Dalia moze do kupek mnie nie ciagnie ale ogolnie jestem pozytywnie nastawiona na poczatki macierzynstwa nawet jezeli maja byc ciezkie ![]() Glam pakuj torbe pakuj. Kurcze od 17 do 9 to faktycznie ciezko wytrzymac |
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już torbę mam pakowaną, ale ta czynność mnie powaliła. Dobrze że tż pomagał bo by mi się wszystko nie zmieściło. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- mol_aa |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Anię pochłonęło macierzyństwo
Ciekawe jak poród wspomina Lilianka widać bardzo absorbująca jest![]() Chawa, butki i piesek super
|
|
|
|
#983 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem co to za noc była, ale u mnie tragicznie, bleee.
bRZUCH BOLAŁ w zasadzie ciągle, krzyże myślałam ze wypadną z hukiem, ciśnienia nie mierzylam ale chyba bylo strasznie wysokie bo głowe mialam jak balon ![]() co to było ?? jakis nalot złych mocy ?? ![]() Cytat:
bo świąt nie lubię, ale to tak perfidnie nie lubię - brrrrr..... odkąd spędzamy wigilię z tztem jest nieco lepiej bo lubimy sobie posiedziec pogadac, na spokojnie teraz tez pewnie bedzie lepiej bo maly bedzie na swiecie Cytat:
![]() tez przestało leciec - susza!!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tak samo, ale podejrzewam ze to przez to ze u mnie rodzina zawsze skłocona, znienawidzona, na sile , zasiadala razem do stolu, wiec swieta nie kojarza mi sie z niczym milym... teraz juz mam olewke bardziej na to i uwazam ze to najbardziej komercyjny czas- wszystko z pompą i przepychem- bez sensu... dzien jak codzien ... |
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie niedzielnie
Mój dzień też wczoraj jakis płaczliwy był, widocznie aura taka skoro nie tylko ja Co do świąt ja też nie lubię, ze względu na teściów i tę zagęszczoną atmosferę, tak jak właśnie pisała chawa. U mnie bieganina, nerwówka, teściowa planuje tysiąc dań ale najlepiej gdybym to ja zrobiła. Przy osobnej kuchni jest lepiej, każdy sobie pichci ale i tak w tym roku to sobie nie wyobrażam..... Goldika powalasz swoimi snami, ja dziś już nic specjalnego nie sniłam, nic godnego zapamietania .Glam Twoje dzieciaczki duże, mój jeden w 31tc miał 2kg, a Twoich dwóch, bądź dwoje w 32tc po 1700g, wow, dużo, ładnie ich podkarmiałaś, tylko że Ty to wogle mało jesz to nie wiem jakim cudem .My po południu jedziemy do moich rodziców na kawkę, a tak to w domku. Co do brzuszka ja mam mega twardy ciągle jak tylko wstaję, i też mi się już obniżył. Ciekawe która z nas następna, obstawiam Olusię albo truskafkę, a może Basiula, no ciekawe ciekawe. Ja mam jutro wizytę, to się gin zdziwi jak mnie zobaczy, ale super ze dotrwałam bo zrobi mi ten wymaz wiec dobrze |
|
|
|
#986 | |||
|
Zadomowienie
|
Aniu mała jest śliczna Większość kobiet ma problemy na początku, spokojnie jeszcze się dogracie ![]() Glam jeszcze troszkę, za to niespodziankę będziesz mieć super. W takim razie trzymam kciuki, żeby jednak była parka ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że długopis się znajdzie. Cytat:
A ja święta uwielbiam, tylko u mnie jest tak rodzina atmosfera. Uwielbiam tą krzątaninę i zapach potrwa. Nie wiem jak to w tym roku będzie, ale jakoś damy radę
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-16 o 12:24 |
|||
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Chawa wybacz, ale się uśmiałam
Glam u mnie w szpitalu też tak karmia, można umrzeć z głodu ![]() Truskafko to niezłą jazdę mialaś, kurcze, mozna się wystraszyć nieźle .Obyś dotrwała do terminu cc bez takich akcji. |
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tylko 3 dni leciało i duuupa
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwilke, aby sie przywitac, bo nie mam weny do pisania. Powod? Tz - stopien wkurzenia? 10/10 .... ( w sumie dzieki niemu mam szanse urodzic wczesniej, wiec musze mu podziekowac za emocje)
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Ggora spokojnie nie daj się. Nie denerwuj się, maluszek ma jeszcze czas.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

I nie chciałabym, byc mamusia przelewajaca swoje ambicje na dziecko,ale jak bedzie miała głos i poczucie rytmu i bedzie chciała to na pewno pojdzie do muzycznej

ciekawe co to znaczy 

Lilianka widać bardzo absorbująca jest

bo świąt nie lubię, ale to tak perfidnie nie lubię - brrrrr..... odkąd spędzamy wigilię z tztem jest nieco lepiej bo lubimy sobie posiedziec pogadac, na spokojnie