|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Anagat a nie masz tutaj możliwosci rodzic w domu? Bo z tego co wiem to u nas taki wybór jest, jeśli ciąża bezproblemowa, itd, ale ja bym nie chciała. W razie komplikacji to jest jednak problem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Wczoraj dowiedziałam się jak przewidzieć czy maleństwo będzie się wierciło czy nie
![]() Jak się kładę na plecach, to najpierw czuję coś w rodzaju twardniejącego podbrzusza a potem się zaczynają figle ![]() ![]()
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona powiedziała, że owszem jest taki etap w akcji porodowej, że akurat wtedy byłoby idealnie robić cc. Ale realia są takie, że często wtedy pacjent a-nie jest na czczo (6 godzin od ostatniego stałego posikłu i 2 godziny od wypicia czystej herbaty lub kawy-bez mleka). b-nie ma sali op gotowej c-przegapi się ten moment Może po prostu Twój ginek ma takie doświadczenie i zaplecze, że b i c się nie liczą ![]() Punkt a jest zawsze problemem.. A jakby coś podczas cesarki przy znieczuleniu poszło nie tak(no rzadko bo rzadko ale bywa) , to trzeba pacjęta ululać do snu. A ululać ciężarną z pełnym żołądkiem to spore ryzyko. No i oczywiście ,że są znakomici lekarze. My ogólnie jesteśmy inteligentnym narodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do lewatywy to ja mialam i napewno znowu bede chciala. Wole zaoszczedzic sobie jeszcze kupki przy porodzie, no wstyd naprawde. Pomimo ze dla poloznych to pewnie chleb powszedni ale ja bym byla bardzo zazenowana! Konia, nie psz na priv do anagat tylko tutaj! ja tez jestem bardzo ciekawa opinii Twojego gina!
![]() |
#966 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() W Irlandii raczej ciężko. Oni zbyt zapobiegawczy są. Pewnie jakbym stanęła na rzęsach, to bym załatwiła.. Ale też pierwsza ciąża , pierwsze dziecko.. jednak się boję. Ale z drugim chyba pewniej się czujesz, bo już wiesz, jak to wygląda.. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój powiedzial że od razu kupi śpioszki w barwach górnika zabrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas dokładnie tak samo tylko małe przemeblowanko żeby się łóżeczko zmieściło ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Ja o żel znieczulający to nawet tu nikogo nie spytam jeszcze bym zje..ke dostała, tutaj wszystko szkodzi i wszystko na NIE. Mam nadzieje, że nie będą mi wmuszać znieczulenia, bo jak dam radę to chcę tylko gaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
A w Polsce można jesc w czasie porodu???
Tu nie wolno. Popija się czystą wodę, ale jedzenia nie ma. W razie jakby trzeba cięcie było nagle robić, albo urodzić łożysko operacyjnie.. albo jeszcze co innego.. Za to tatuś dostaje i kawkę, i herbatkę, i co tam mają na stanie ![]() ![]() Jeny, no nie mogę.. odechciało mi się spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
No to jak to jest z tym podjadaniem podczas porodu? Aguska polecala zabrac ciasteczka ![]() Bo jesli pelen zoladek jest problemem to powinien byc zakaz jedzenia, bo nawet ciasteczkami mozna zoladek napelnic, ja moge w kazdym razie ![]()
![]() |
#971 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To moje dziecko pewnie będzie miało śpiochy z napisem OLDTIMERY. com ![]() Mój mąż jest miłośnikiem zabytkowych aut ![]() Albo mu wydrukuje zdjęcie naszego volviaka z '69r ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze on tego nie czyta, bo tak to może nie wpadnie na pomysł ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Desia , a jak to było u ciebie przy poprzednim porodzie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas będzie Syrenka motywem przewodnim ![]()
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie jest na nie..., ale ja się przygotowuje do rozmowy i chcę aby zgodził sie bez namawiania, bo nie chce go zmuszać, więc czekam na odpowiedni moment. Na usg tez ze mną nie chciał iść, mówię mu że to mi będą badać brzuch nie jemu... ![]() ![]() Liczę na to samo jeśli chodzi o poród ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Myślę że aguska poleca wziąć jedzonko żeby mieć po porodzie, w trakcie to chyba nigdzie nie wolno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||||
Zakorzenienie
|
ja od razu moge skorygowac/ podpowiedziec cos nt koszul do karmienia. U mnie sie absolutnie nie sprawdzily:
1. nienawidze koszul ![]() 2. kroj dekoltu jest taki, ze zawsze wiatr hula po (.)(.) 3. majac zwykla bluzke/koszulke mozna ja pieknie podciagnac i nie odslania sie calego cycucha, co mnie osobiscie dawala wiecej komfortu, zwlaszcza jak karmilam przy ludziach no i co do samego karmienia, to czy bedziecie w szpitalu, czy w domu, to polecam zaopatrzyc sie w cieple bambosze i jakis kocyk do okrycia plecow, zeby sie nie przeziebic... jednak wyskakiwanie z cieplutkiego lozka na pol godziny nie zawsze jest takie zdrowe ![]() Cytat:
ja sama prawdopodobnie, gdybym wziela znieczulenie, kiedy chcialam, to bym musiala miec cc, bo najzwyczajniej w swiecie bylo za pozno ![]() Cytat:
![]() bardziej bym sie w tym przypadku obawiala wszelkiej dodatkowej chemii, ktora tak wiele przedsiebiorstw farma-kosmetycznych uwielbia pakowac do swych cudownych produktow z tym tarciem tez prawda... roznica wlasciwosci fizyko-chemicznych obu substancji lepsze dla "poslizgu" byloby uzecie czegos na bazie gliceryny ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ale za to musieli wlac we mnie blisko 1,5 l ody przez kroplowke, bo za malo pilam
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam przez ten cały pierwszy okres być sama, bo to z nudów zdechnąć można. Nie dość, że Cię cholernie boli, to jeszcze tak naprawdę nic się nie dzieje. A mąż to i zagada, i rozśmieszy ,nogi i plecy może pomasować. No mój zdecydowanie idzie, on zresztą mówi, że skoro był , jak wlazło, to musi być, jak wylezie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyna nadzieja w znajomych, których znamy z naszego klubu Syrenki. Większość ma już dzieci i mam nadzieję, że ktoś przechodził przez poród rodzinny i go zachęcą do tego ![]() Już których raz miałam Wam pisać. Od 26 października (przyszła środa) o 21 na TLC będzie serial dokumentalny "Porodówka". Niestety realia amerykańskie, ale poród wygląda wszędzie podobnie ![]() ![]()
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo w drzwiach izby przyjec ![]()
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wszędzie właśnie o koszulach piszą. Ja jednak piżamuchę wezmę i najwyżej jedną koszulę, na wszelki wypadek.. A co do staników, hmm.. serio trzeba? Kurcze pewnie się leje z cycuchów, więc trzeba.. ![]() Jeny , jak ja nienawidzę staników. Ja czasem po przyjściu do domu ściągam stanik przed butami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie, ze tego balam sie chyba najbardziej podczas pierwszej ciazy... ze nie zdaze do szpitala ![]() a teraz mam przeciez na glowie jeszcze core... co to bedzie jak mi wody odejda jak bede ja odbierac ze zlobka ![]()
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Co do kupy, moja znajoma miałą taką akcję, ale nie, że sama zrobiła, tylko jej córeczka w brzuchu. Zanieczyściło to wody, i mogło zagrożić małej, więc szybko zaczęli ją wyciągać próżnociągiem. Poza tym, uważam, że nawet jeśli to krępujace dla nas, kobiet, to dla lekarzy nie jest to niczym nowym, i chyba tak należy podejść do tematu.
Aguśka, to miałaś bardzo szybką akcję porodową, a mówiłaś kiedyś coś o komplikacjach??? |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przez okres karmienia to nawet spalam w takich miekkich niby-stanikach, pod kazdy cyc pielucha tetrowa, a i tak budzilam sie zlana mlekiem, a te szmatki tetrowe, to wykreacac mozna bylo ![]()
![]() |
#987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej i dla pacjentki , i zdecydowanie dla mnie jako anestezjologa. A przeżycia są NIESAMOWITE.. No ja często mam łzy w oczach. W Polsce mówią o sterylności.. hehe.. ale jak przebrać tatusia w to, w co ubrany jest lekarz, to o co chodzi????????? Plus tatuś siedzi przy mamusi i nie widzi , co robią chirurdzy. On jest tam dla mamusi. Kurcze jak można w tym momencie bliskość dwu osób i miłość poobserwować. Cudne uczucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 5 kg mówisz.. w tej chwili w cyckach to mam może po 5 dkg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To chyba bardzo indywidualna sprawa z tymi znieczuleniami! Ale ja zawsze slucham troszke z przymrozeniem oka kobiet, ktore nie rodzily i z gory zakladaja ze znieczulenia brac nie beda! Jesli kots juz rodzil to ma pojecie jak znosi bol a kazda z nas inaczej! Zel polozniczy dianatal to nie jest zaden olejek. Gucia jesli masz o tym pojecie ( bo ja nie mam) to przeanalizuj sklad i wypowiedz sie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-18 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.