Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 08:54   #961
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Ala jest śliczne no i gratuluje 6 miesiąca

ja też ruszam od czerwca i nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
To fajnie...czyli jak tak dalej pójdzie, to we 3 zaczniemy od czerwca
Jejku jak sie cieszę, że nie będe sama.....ten czerwiec to piekny miesiać...marze by w podrózy poslubnej przyjechac z fasolka..

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale pędzicie co do rachunków to ja mam 560 zł kredytu 350 czynszu za mieszkanie, prąd ok 120 zł (za dwa miesiące), gaz ok 120 zł(za dwa miesiące) no i telefony. My mamy piecyk gazowy do ogrzewania wody więc tyle wychodzi.

co do rodzenia przez cc przy wadzie wzroku to słyszałam ostatnio, że ograniczają taką możliwość bo dużo kobiet nadużywało tego. Ja mam sama -2,75, -2,5 i zawsze myślałam rze przez cc się uda ale lekaż ostatnio mi powiedział, że nie koniecznie. Jak żabcia pisała dotyczy to siatkówki.

Znacie przypadki, żeby kwas foliowy szkodził na żołądek? Bo moje problemy żołądkowe zaczęły sie jak zaczęłam go łykać. Może to zbieg okoliczności zapomniałąm spytać o to lekaża.
Po usg byłam u lekaża rodzinnego i musze zrobić gastroskopię
Miałą z was któraś? Da się przeżyć? Boję się, że po gastroskopi będę musiałą dłużej jakies tabletki zażywać i trzeba będzie starania przełożyć

To wygadałam się, jestem chora znowu i siedzę ledwo w pracy
Ja miałam robioną, nie ma co sie stresować. Nie jest to przyjemne, ale da sie przezyć

Trzeba sie zrelaksowac i myslec o czymys przyjemnym

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Tak jak napisałam wczoraj, ja chcę żeby to była w pełni świadoma decyzja. Nasze dziecko ma być chciane od samego początku, a nie z przypadku. Tak sobie wymyśliliśmy i tak zrobimy
Ja nawet nie miałam ciśnienia, że chcę ileś tam po ślubie być sama z mężem, po prostu czekamy aż będziemy pewni, że to już.

Poza tym powtarzam sobie, że w tym roku skończę 26lat, więc jestem stosunkowo młoda i nie muszę się z niczym spieszyć

Super, że spodnie kupione! Ja Cameiu nie lubię - nigdy niczego nie potrafię tam znaleźć i wszystkiego jest za dużo
Ja w lutym kończe 26 lat, ale u nas Tż skonczy 38 wiec.... mimo wszystko chyba czuje sie ten moment...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:04   #962
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
dacie rade

Gastroskopie mialam 2 razy. Nie wspominam tego miło, nie bede owijac w bawelne
Przezyc sie da,aczkolwiek jest to bardzo nieprzyjemne...bardzo...
Na pocieszenie dodam, ze kolonoskopia jest o wiele gorsza
Kiedy masz gastroskopie?

Odstawilam synka do złobka i mam troche wolnego
mam 25 stycznia, trozhę się czeka u nas, chociaz babka mówiła, że to i tak szybko. Powiedz mi ile trwa to badanie? długo ta rura jest w przewodzie pokarmowym?

a zapomniałam, przykro mi z powodu twojej babci

Cytat:
Witajcie!

Stokrotka mam nadzieje, że szybko wyzdrowiejesz. Badanie na pewno nie jest przyjemne, ale dasz rade! Kto jak nie Ty!
dzieki no pewnie dam jakoś radę, jakoś to przeżyję

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jejku jak sie cieszę, że nie będe sama.....ten czerwiec to piekny miesiać...marze by w podrózy poslubnej przyjechac z fasolka..

Ja miałam robioną, nie ma co sie stresować. Nie jest to przyjemne, ale da sie przezyć

Trzeba sie zrelaksowac i myslec o czymys przyjemnym
pewnie nie będę mogła się zrelaksować zawsze przeżywam takie rzeczy ale jakoś to bedzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:06   #963
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Witajcie!

Ana każdy pracodawca ma obowiązek Cię przeszkolić (BHP wstępne + szkolenie stanowiskowe). Nawet jak masz zlecenie powinnaś mieć szkolenie.

Żabcia no tylko tyle zjadłam na obiad, dopiero koło 20 zjadłam kolacje, czyli bułeczkę z jakimiś dodatkami. Zaczynam dbać o siebie, bo ostatnio coś za bardzo się zapędziłam i nie dosć, że kg do przodu to jeszcze moje ciało wręcz woła: "zrób coś ze mną"

Bika mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie!

Stokrotka mam nadzieje, że szybko wyzdrowiejesz. Badanie na pewno nie jest przyjemne, ale dasz rade! Kto jak nie Ty!

Baobabek celujecie w córę? A syna też planowaliście, czy za pierwszym razem szliście na żywioł?
tak, celujemy w córkę synka planowaliśmy, tzn. dziecko planowaliśmy, a płeć nam była obojętna, więc zaskoczyło za pierwszym razem w dzień owulacji

Cytat:
super
A na ile lat kredyt?
Duze oprocentowanie?
W ogóle łatwo mozna dostac kredyt u Ciebie?

Tak pytam z ciekawosci jak jest w innych krajach, bo my tez przymierzamy sie do kredytu

dacie rade
Jest internet, telefony, skype itp.Wiem,ze tto nie to samo, ale lepsze to niz nic, kontak staly, codzienny
Ja zyłam na odległosc z Tz 1,5 roku(ja w Pl, on w UK), ciezko jest, ale do przezycia
Najdluzszy okres w którym sie nie widzielismy to 8 miesiecy
W Naszym przypadku rozłaka umocnila zwiazek

a ja sie rozstałam na dosc dlugo
Jak trzeba to da sie to zniesc

ja tez lubie ciuchy z UK, nie tylko dla dzieci

Gastroskopie mialam 2 razy. Nie wspominam tego miło, nie bede owijac w bawelne
Przezyc sie da,aczkolwiek jest to bardzo nieprzyjemne...bardzo...
Na pocieszenie dodam, ze kolonoskopia jest o wiele gorsza
Kiedy masz gastroskopie?

Odstawilam synka do złobka i mam troche wolnego
o tak, tak dla siebie też uwielbiam kocham nexta, evie, george, z atmosphere też lubie, ale tu trzeba z jakością uważać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:12   #964
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mam 25 stycznia, trozhę się czeka u nas, chociaz babka mówiła, że to i tak szybko. Powiedz mi ile trwa to badanie? długo ta rura jest w przewodzie pokarmowym?

a zapomniałam, przykro mi z powodu twojej babci

dzieki no pewnie dam jakoś radę, jakoś to przeżyję

pewnie nie będę mogła się zrelaksować zawsze przeżywam takie rzeczy ale jakoś to bedzie
niewiem...dla mnie to wiecznosc była,a le tak około kilku minut. Najpierw zamrazaja przełyk, a jak juz po wszystkim to takie nieprzyjemne uczucie miałam, jak przekrecałam glowe jakby mnie cos dusiło

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
o tak, tak dla siebie też uwielbiam kocham nexta, evie, george, z atmosphere też lubie, ale tu trzeba z jakością uważać
ja najbardziej lubie new look, next
W primarku z atmosphere to kupuje tylko bielizne, czasem cos z obuwia(kapcie, baleriny) i czesto ubranka dla synka.

Jakos nie odpowiada mi ten nieład w tym sklepie,a ze z reguły mam mało czasu jak jestem z Tz i małym to biore tylko to co potrzebujei to co mam sprawdzone
Stary 2012-01-11, 09:23   #965
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
tak, celujemy w córkę synka planowaliśmy, tzn. dziecko planowaliśmy, a płeć nam była obojętna, więc zaskoczyło za pierwszym razem w dzień owulacji
o to mi chodziło czy planowaliście płeć synka

Super, mam nadzieje, że ten cykl będzie owocny

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:24   #966
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
niewiem...dla mnie to wiecznosc była,a le tak około kilku minut. Najpierw zamrazaja przełyk, a jak juz po wszystkim to takie nieprzyjemne uczucie miałam, jak przekrecałam glowe jakby mnie cos dusiło

ja najbardziej lubie new look, next
W primarku z atmosphere to kupuje tylko bielizne, czasem cos z obuwia(kapcie, baleriny) i czesto ubranka dla synka.

Jakos nie odpowiada mi ten nieład w tym sklepie,a ze z reguły mam mało czasu jak jestem z Tz i małym to biore tylko to co potrzebujei to co mam sprawdzone
o widzisz, o new look zapomniałam ja z primarku też dla synka kupuję w asdzie też dla niego głównie teraz będzie ciężej, bo jestem w pl, ale mam tam szwagra siostry to może pokupuje

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:26   #967
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, o new look zapomniałam ja z primarku też dla synka kupuję w asdzie też dla niego głównie teraz będzie ciężej, bo jestem w pl, ale mam tam szwagra siostry to może pokupuje
no george asdowy tez ma fajne ubranka dla dzieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 10:16   #968
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
dacie rade
Jest internet, telefony, skype itp.Wiem,ze tto nie to samo, ale lepsze to niz nic, kontak staly, codzienny
Ja zyłam na odległosc z Tz 1,5 roku(ja w Pl, on w UK), ciezko jest, ale do przezycia
Najdluzszy okres w którym sie nie widzielismy to 8 miesiecy
W Naszym przypadku rozłaka umocnila zwiazek
o rany, jestem w szoku... 1,5 roku?! podziwiam! i zazdroszczę, że już macie to za sobą...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:20   #969
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a nie

ale był sam gaz rozweselający?? Bo u nas właśnie napisali, że jest mieszkanka jakiś 2 gazów. Może ten drugi jest ze znieczuleniem. Bo napisali, ze sam gaz był stosowany dawno a mieszkanka to nowość.

Kasiu tu jest podział:
Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 13 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 14 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu

a jak liczyć?? 23+1 to jest 24 tydzie
Dzieki Teraz to sobie zapisze i bede zawsze wiedziala w ktorym miesiacu jestem

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ostatnio próbowałam chyba z 3 razy pisać posta, ale nigdy nie dokończyłam pędzicie jak szalone, a chciałam na wszystkie tematy poodpisywać
My teraz główkujemy jak rozwiązać sprawę z naszą emigracją, bo zdecydowaliśmy się jednak na 100%... najgorsze jest to, że wyjechalibyśmy z TŻem na miesiąc latem (dokładnie 29 sierpnia) a potem ja bym została, a TŻ przyjechałby po obronie - styczeń/luty
nie widzielibyśmy się 4-5 miesięcy nie wiem naprawdę jak to rozgryźć, bo kiedyś sobie obiecałam, że NIGDY, nie ważne co by się działo na tyle się nie rozstanę z osobą, którą kocham....
U nas bylo tak,ze jak jeszcze nasz zwiazek byl swiezy ja wyjechalam za granice, on nie mial wyboru i musial zostac w PL. Zanim dojechal do mnie minely 2 lata!!! Bylo bardzo ciezko, strasznie tesknilismy i z poczatku ja nie mialam tel. ani internetu wiec tylko pisalismy sobie smsy i czasem kupowalam specjalna karte z ktorej mozna bylo dluzej pogadac. Jak juz mialam neta, to codziennie rozmawialismy przez skype. Ja sie zastanawialam tyle razy czy nie wrocic do PL, ale myslalam o przyszlosci, ze jak TZ dojedzie to bedzie nam lzej. Nasz zwiazek sie bardzo umocnil i wtedy powiedzialam, jak przetrwamy ta rozlake to przetrwamy wszystko
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:24   #970
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość

U nas bylo tak,ze jak jeszcze nasz zwiazek byl swiezy ja wyjechalam za granice, on nie mial wyboru i musial zostac w PL. Zanim dojechal do mnie minely 2 lata!!! Bylo bardzo ciezko, strasznie tesknilismy i z poczatku ja nie mialam tel. ani internetu wiec tylko pisalismy sobie smsy i czasem kupowalam specjalna karte z ktorej mozna bylo dluzej pogadac. Jak juz mialam neta, to codziennie rozmawialismy przez skype. Ja sie zastanawialam tyle razy czy nie wrocic do PL, ale myslalam o przyszlosci, ze jak TZ dojedzie to bedzie nam lzej. Nasz zwiazek sie bardzo umocnil i wtedy powiedzialam, jak przetrwamy ta rozlake to przetrwamy wszystko
zgadzam sie
Aczkolwiek napewno inaczej jest jak zwiazek dopiero sie rozwija a inaczej jak juz jest dłuzszy.
My bylismy razem 3 lata zanim sie rozstalismy

Cytat:
o rany, jestem w szoku... 1,5 roku?! podziwiam! i zazdroszczę, że już macie to za sobą...

Teraz juz nie zdecydowalabym sie na taki krok, bo teraz jest rodzina, dziecko
ale wtedy bardzo wazne bylo dla mnie skonczenie studiówale powiem ze lekko nie bylo, czesto plakałam do poduszki i miałam ochote je rzucic...

No i bez jego wyjazdu nie byłoby tego co mamy teraz...nie byloby wymarzonego wesela, bo nie byloby Nas na niego stac

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:27
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:37   #971
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam sie
Aczkolwiek napewno inaczej jest jak zwiazek dopiero sie rozwija a inaczej jak juz jest dłuzszy.

ale wtedy bardzo wazne bylo dla mnie skonczenie studiówale powiem ze lekko nie bylo, czesto plakałam do poduszki i miałam ochote je rzucic...

No i bez jego wyjazdu nie byłoby tego co mamy teraz...nie byloby wymarzonego wesela, bo nie byloby Nas na niego stac
no my bylismy 2 lata zanim musielismy sie rozstac
Ja tez teraz nie moglabym sie rozstac z mezem nawet na 2 tygodnie
Ciesze sie ,ze dalismy rade w tych trudnych czasach, bo teraz mamy lepiej I tak jak piszesz gdybysmy nie zrobili tego kroku, to nie byloby nas stac na to co mamy teraz. Mysle ze warto przecierpiec tych kilka miesiecy dla lepszej przyszlosci
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:47   #972
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, teraz to już mnie zastrzeliłaś! 2 lata osobno to brzmi jak jakaś masakra. Jeszcze bez częstego kontaktu.... Teraz moje 4-5 miesięcy wydają się prawie niczym
Cytat:
zgadzam sie

My jesteśmy ze sobą przeszło 3 lata, a jak ja wyjadę będziemy dokładnie po naszej 4. rocznicy Mój TŻ zostaje też przez studia - będzie się bronił, może to go zmotywuje do szybszego pisania pracy dyplomowej i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też dzieki wyjazdowi będzie nas stać na wymarzony ślub i wesele

Cytat:
no my bylismy 2 lata zanim musielismy sie rozstac
Ja tez teraz nie moglabym sie rozstac z mezem nawet na 2 tygodnie
Ciesze sie ,ze dalismy rade w tych trudnych czasach, bo teraz mamy lepiej I tak jak piszesz gdybysmy nie zrobili tego kroku, to nie byloby nas stac na to co mamy teraz. Mysle ze warto przecierpiec tych kilka miesiecy dla lepszej przyszlosci
Dokładnie w ten sposób będę się starać do tego podejść... Przecierpimy trochę, a potem już na zawsze razem i będziemy mieli mogli spełniać nasze marzenia i mieć to, co zawsze chcieliśmy

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:53   #973
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, teraz to już mnie zastrzeliłaś! 2 lata osobno to brzmi jak jakaś masakra. Jeszcze bez częstego kontaktu.... Teraz moje 4-5 miesięcy wydają się prawie niczym

My jesteśmy ze sobą przeszło 3 lata, a jak ja wyjadę będziemy dokładnie po naszej 4. rocznicy Mój TŻ zostaje też przez studia - będzie się bronił, może to go zmotywuje do szybszego pisania pracy dyplomowej i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też dzieki wyjazdowi będzie nas stać na wymarzony ślub i wesele

Dokładnie w ten sposób będę się starać do tego podejść... Przecierpimy trochę, a potem już na zawsze razem i będziemy mieli mogli spełniać nasze marzenia i mieć to, co zawsze chcieliśmy
i widzisz calkiem inne spojrzenie na to teraz masz
4 miesiace to naprawde niewiele

Masz czas by sie do tego przygotowac, nastawic
U nas dzialo sie to bardzo szybko, smutno to wspominam, bo o wyjezdzie Tz powiedzial mi w moje urodziny, tuz przed swietami Bozego Narodzenia,a wyjechał 28 grudniaOkropny mialam Sylwester, mozesz sie domyslec
Wczesniej rozmawialismy na temat wyjazdu, o tym,z e jak bedzie okazja to pojedzie, ale nigdy nie przypuszczalabym,ze to odbedzie sie w ciagu kilku dni

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:56
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:23   #974
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Ana każdy pracodawca ma obowiązek Cię przeszkolić (BHP wstępne + szkolenie stanowiskowe). Nawet jak masz zlecenie powinnaś mieć szkolenie.
Tak, tak... to co pytałam Madzi to czy wstępne szkolenie powinno się zakończyć egzaminem? bo kolejne to po roku i po 5 latach tak... a wstępne?

A wcześniej z kolei pytałam, ze jeżeli od września zacznę pracę gdzie indziej to czy znowu na początku szkolenie (ta sama branża) czy kolejne po 4 latach (bo rok temu było?)

No mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodziło

--
Ja po pracy idę zjeść zupkę, a potem chyba drzemkę sobie strzelę, bo wstałam dzisiaj o 5 :ziewa:
nauki mam full, a oczka malutkie...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:47   #975
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Tak, tak... to co pytałam Madzi to czy wstępne szkolenie powinno się zakończyć egzaminem? bo kolejne to po roku i po 5 latach tak... a wstępne?

A wcześniej z kolei pytałam, ze jeżeli od września zacznę pracę gdzie indziej to czy znowu na początku szkolenie (ta sama branża) czy kolejne po 4 latach (bo rok temu było?)

No mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodziło

--
Ja po pracy idę zjeść zupkę, a potem chyba drzemkę sobie strzelę, bo wstałam dzisiaj o 5 :ziewa:
nauki mam full, a oczka malutkie...
wstępne szkolenie - ja kończyłam egzaminem, ale zależy od BHPowca, może wystawić zaświadczenie bez egzaminu. (u mnie zrobił egz (oczywiście egzamin to za dużo powiedziane), bo potrzebował do swoich papierów.

A jeżeli chodzi o okresowe szkolenie to pracodawca musi Cię na nie wysłać po roku czasu (chyba) i wtedy w zależności od tego jakie stanowisko zajmujesz na tyle dostaniesz zaświadczenie. Ja pracuję na stanowisku biurowym, czyli moje zaświadczenie okresowe jest ważne 6lat. I jak przedstawię nowemu pracodawcy aktualne zaświadczenie, to musi mnie przeszkolić z bhp wstępnego ale nie wysyła mnie ponownie na szkolenie okresowe, ale jak nie mam zaświadczenia, albo jest już nieaktualne - to automatycznie muszę isć na szkolenie.

Jak zaczniesz nową pracę we wrześniu i w obecnej pracy nie będziesz miała tego szkolenia okresowego, to nowy pracodawca po roku czasu będzie Cię musiał wysłać.

nie wiem czy dobrze Ci wytłumaczyłam

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 11:50   #976
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
wstępne szkolenie - ja kończyłam egzaminem, ale zależy od BHPowca, może wystawić zaświadczenie bez egzaminu. (u mnie zrobił egz (oczywiście egzamin to za dużo powiedziane), bo potrzebował do swoich papierów.

A jeżeli chodzi o okresowe szkolenie to pracodawca musi Cię na nie wysłać po roku czasu (chyba) i wtedy w zależności od tego jakie stanowisko zajmujesz na tyle dostaniesz zaświadczenie. Ja pracuję na stanowisku biurowym, czyli moje zaświadczenie okresowe jest ważne 6lat. I jak przedstawię nowemu pracodawcy aktualne zaświadczenie, to nie musi mnie wysyłać ponownie na szkolenie, ale jak go nie mam, albo jest już nieaktualne - to automatycznie muszę isć na szkolenie.

Jak zaczniesz nową pracę we wrześniu i w obecnej pracy nie będziesz miała tego szkolenia okresowego, to nowy pracodawca po roku czasu będzie Cię musiał wysłać.

Guciu, dokładnie jest tak jak piszesz

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:25   #977
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

A jeżeli chodzi o okresowe szkolenie to pracodawca musi Cię na nie wysłać po roku czasu (chyba) i wtedy w zależności od tego jakie stanowisko zajmujesz na tyle dostaniesz zaświadczenie. Ja pracuję na stanowisku biurowym, czyli moje zaświadczenie okresowe jest ważne 6lat. I jak przedstawię nowemu pracodawcy aktualne zaświadczenie, to musi mnie przeszkolić z bhp wstępnego ale nie wysyła mnie ponownie na szkolenie okresowe, ale jak nie mam zaświadczenia, albo jest już nieaktualne - to automatycznie muszę isć na szkolenie.

Ja miałam mini szkolenie na początku pracy, ale bez egzaminów... czyli rozumiem, że wstępne... czyli co jak zmienię pracę (w tym zawodzie) to wstępne będę miała jeszcze raz? czy to wystarczy?

Aaa i okresowe będę miała na pewno. Tutaj to raczej już nie, bo rok chyba nie minie... (chyba, ze um. przedłuża) a okresowe po roku się robi...
to powiedzmy w nowej pracy okresowe będę miała od razu bo rok pracowałam? czy w nowej pracy będę muaiała znowu rok przepracowac żeby iść na okresowe?

Ale zagmatwane
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:49   #978
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja miałam mini szkolenie na początku pracy, ale bez egzaminów... czyli rozumiem, że wstępne... czyli co jak zmienię pracę (w tym zawodzie) to wstępne będę miała jeszcze raz? czy to wystarczy?

Aaa i okresowe będę miała na pewno. Tutaj to raczej już nie, bo rok chyba nie minie... (chyba, ze um. przedłuża) a okresowe po roku się robi...
to powiedzmy w nowej pracy okresowe będę miała od razu bo rok pracowałam? czy w nowej pracy będę muaiała znowu rok przepracowac żeby iść na okresowe?

Ale zagmatwane
miałaś wstępne (stanowiskowe) i w każdej nowej pracy u nowego pracodawcy będziesz miala za każdym razem przeprowadzane takie szkolenie.
A okresowe po roku czasu. I jak zmienisz pracę to pracodawaca dopiero po roku przepracowanym U NIEGO wyśle Cię na okresowe.

rozumiesz? Czy ja nie jasno tłumaczę. Nie ważne na jakim stanowisku będziesz zatrudniona, zawsze przy zmianie pracy (pracodawcy) masz szkolenie wstępne.

A okresowe po roku przepracowanym u jednego pracodawcy i dostajesz zaświadczenie na np 6 lat (biurowe stanowisko) i nawet jak masz ważne okresowe, a zmienisz pracę to i tak będziesz miała wstępne szkolenie przeprowadzone. ufff.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

agnusek dzięki bo już myślałam, że piszę w sposób nie zrozumiały

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:48
Stary 2012-01-11, 13:10   #979
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
miałaś wstępne (stanowiskowe) i w każdej nowej pracy u nowego pracodawcy będziesz miala za każdym razem przeprowadzane takie szkolenie.
A okresowe po roku czasu. I jak zmienisz pracę to pracodawaca dopiero po roku przepracowanym U NIEGO wyśle Cię na okresowe.

rozumiesz? Czy ja nie jasno tłumaczę. Nie ważne na jakim stanowisku będziesz zatrudniona, zawsze przy zmianie pracy (pracodawcy) masz szkolenie wstępne.

A okresowe po roku przepracowanym u jednego pracodawcy i dostajesz zaświadczenie na np 6 lat (biurowe stanowisko) i nawet jak masz ważne okresowe, a zmienisz pracę to i tak będziesz miała wstępne szkolenie przeprowadzone. ufff.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

agnusek dzięki bo już myślałam, że piszę w sposób nie zrozumiały
Nie, nie jest okej Jeśli chodzi o zaświadczenie po okresowym, to tak jak też pisałaś wszystko zależy od stanowiska i własnie na biurowym masz 6 lat, ale są i takie, gdzie trzeba robić raz do roku

Zawsze będę wierzyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 13:16   #980
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
hehewlasnie sobie uswiadomilam, ze zle napisalam...mialo byc 2,5 roku(dokładnie od grudnia 2004 do lipca 2007
tak dawno to bylo, ze juz zapomnialam...
Stary 2012-01-11, 13:44   #981
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Ale mam dziś zarąbisty humor

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:09   #982
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Ale mam dziś zarąbisty humor
Cześć
Pochwal się skąd ten dobry humor

A ja zaraz do domciu, więc mój humor coraz lepszy
Pewnie wieczorem nie dam rady was poczytać (i znów mnie ciekawe tematy ominą), więc do jutra

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:40 Powód: dopisek
Stary 2012-01-11, 14:51   #983
Malensstfo
Zakorzenienie

Hej

Znów czas szybko zleciał

I....qrcze nie pamiętam na co wam miałam odpisać
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 15:37   #984
tomalinka
Wtajemniczenie

Błagam nie piszcze tyle.. dwa dni mnie nie było i ledwo udało mi się nadrobić..

Cytat:
przytulam!
Nie odkładasz zawsze w tym samym miejscu? Może spadła za jakąś szafkę? Mam nadzieje, że znajdziesz!

My też nie zdejmujemy obrączek. Ja w niej się kąpie, śpię - w niczym mi nie przeszkadza. Zdejmuje tylko jak robię z jakimś ciastem (rzadko), albo z mięsem mielonym. A mąż tylko jak ćwiczy zdejmuje. I też w niej śpi.
Znalazłam.. !!
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:41   #985
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Gdzie była???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:42   #986
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No dobra to napisze, że zaczynam dwa ostatnie opakowania tabsów... później będziemy uważać (chyba) przez 3 miesiące a poźniej już czerwiec i wrecz będzimy sie starac..i boje się i mega cieszę...
No to bedziemy razem sie starać. U mnie sytaucja podobna bo gdzieś pod koniec lutego ide do gin zeby wypisała mi tabsy na trzy miesiace + leki, które mają zlagodzić skutki PCOs. I koniec maja odstawiam tabsy i wszystkie inne leki i od razu sie staramy. Mam ok. 3 miesiace jesli nam sie nie uda to znów będę musiała chyba wrócić do tabsów.. eh. zobaczymy.
Najgorsze jest to, że po odstawieniu tabsów mam okres co 60 dni wiec nie wiem jak to nam wszystko sie uda..

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Kasiu tu jest podział:
Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 13 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 14 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu

a jak liczyć?? 23+1 to jest 24
Nie rozumiem tylko jednego czemu czesto dziewczyny pisza tak jak Ty ponizej 23+1 czy to ma jakies znaczenie?
Stary 2012-01-11, 15:43   #987
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaa humorek przez męża

tomalinka. Bo jakby nie było to 22 tydzień ci się zakończył i zaczynasz 23. Nawet gin 22+1 liczy mi jakoś 23.

Stary 2012-01-11, 15:46   #988
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
To fajnie...czyli jak tak dalej pójdzie, to we 3 zaczniemy od czerwca
w 4

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
o to mi chodziło czy planowaliście płeć synka

Super, mam nadzieje, że ten cykl będzie owocny
A to jak niby można zaplanować płeć dziecka??

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:

Nie wytrzymałabym chyba 2 lat rozlaki... Naprawdę godne podziwu!!

Pisałyście wcześniej o opłatach za mieszkanie. My płacimy 550 zł czynszu (wraz z zaliczka na ogrzewanie) + 250 zł funduszu remontowego. Oprócz tego wiadomo woda, prad, gaz.. masakra..
Ale co mnie zaskoczyło w nowych stawkach (oczywiscie wyzszych) czynszu: jako jeden z elemenów czynszu to opłata za dział. społeczno-kulturalną.. Nie wiem właściwie o co chodzi?!
Stary 2012-01-11, 15:47   #989
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lipa z tym planowaniem. ja się kochałam 2 dni po owulce i co?? mam babeczkę (zapewe).

Stary 2012-01-11, 15:48   #990
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
w 4

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A to jak niby można zaplanować płeć dziecka??
kochac sie przed owulacja-na dziewczynke,w dniu owualcji na chlopca. dlatego ze plemniki odpowiedzialne za chlopca(Y) zyja krócej ale za to sa szybsze od plemnikow odpowiedzialne za dziewczynke (X) wiec docieraja od razu do jajeczka a te plemniczki X sa wolniejsze ale za to dluzej zyja,wiec jesli kochamy sie przed owulacja to plemniczki Y giną a plemniczki X wtedy docieraja do komorki
moze malo logicznie to wytlumaczylam ale na ten temat jest pelno w internercie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości