Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 20:02   #961
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

kachulec ja czasami tylko kitke olejowuje..ale jak chce skalpel to musze poczekac az wroce do domu

ja myje tylko dwa razy w tygodniu wlosy...jutro nakladam na noc kokosa..pierwszy raz na tak dlugo kupilam szampon aletrry..zobaczymy jak sobie poradzi z zmyciem

szafirowa ja jak dodalam do maseczki zoltko to na drugi dzien mialam baardzo geste wlosy

a dzisiaj w rossmannie zastanawialam sie na BD ale w koncu odstawilam

Absit super ze ladnie chwycilo
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:04   #962
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
No właśnie wycofują lub wycofali już kosmetyki Mypa z drogerii Natura Jak się pytałam o tą serie ekspedientki to mi powiedziała że jeszcze niedawno były te kosmetyki przy kasie w super cenie bo je wyprzedawali żeby się ich pozbyć ze stanu... Ja mam masło shea do rąk ale różane i bardzo mi się zapach i działanie podoba i teraz żałuje że już go nie ma. Chciałam jeszcze kupić ten szampon aloesowy - zachwalany- ale ja go widziałam w Gliwicach w cenie 17 zł dla mnie to przesada.

17 zł to gruba przesada,fajny ten szampon ale du...y nie urywa.
4 zł to akuratna cena.

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
czasami opowiadam chlopakowi co nakladam na wlosy i wogole o tych moich kombinacjach (kolezanki dziwnie reaguja => wiec dalam sobie spokoj), ale jak mu powiem ze uzywam kremu na brodawki to chyba peknie ze smiechu no ale nic chyba tez sprobuje chcialam kupic ten biedronkowy do rak ale nie bylo go akurat w tej biedronce

Ja już się nawet nie przyznaję,co nakładam na włosy.
Biedronkowy krem też mam.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, kusisz tym kremem
Mam kilka specyfikow, ktore chcialam klasc na koncowki przed myciem (m.in. nielubiany kokos), ale ta cena taka atrakcyjna...

Znalazłam czystą lanolinę klik
Można by ją zmieszać z olejem słonecznikowym, jojobą i ze słodkich migdałów i wit.e i mamy własny krem brodawkowy. Ale chyba jestem za leniwa na takie mixy jak mam wszystko w jednej tubce.wiecie do kiedy obowiązuję ta CND?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:07   #963
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość

Można by ją zmieszać z olejem słonecznikowym, jojobą i ze słodkich migdałów i wit.e i mamy własny krem brodawkowy. Ale chyba jestem za leniwa na takie mixy jak mam wszystko w jednej tubce.wiecie do kiedy obowiązuję ta CND?
Wydaje mi sie, ze do czasu az wszystko sie sprzeda.

Nie wiem jak to jest z CND. U mnie w jednym Rossmannie jedna maska do wlosow byla z CND, a w innym nie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:15   #964
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Mi też! Mam odżywkę b/s, średnio ją przypadła i chciałam umyć nią włosy, zrobiłam to ze dwa razy i byłam przerażona rozjaśnieniem .
U mnie to samo Najpierw babydream dzieciaczkowy, a potem Joanna, bo szamponu i maski też używałam
Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Mi ona też trochę rozjaśnia, dlatego jak ją wykończę kupię inną z tej serii Z drugiej strony ta z lnem i rumiankiem też może rozjaśniać
I dlatego niestety musiałam z niej zrezygnować, zaraz po tym, jak naczytałam się o jej cudnych właściwościach

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
jaaaaaa. extra, dziekuje za info a to jest odzywka/szampon? Mozesz mi podrzucic link do kwc?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html - odżywka bez spłukiwania

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-naturia.html - maska do spłukiwania (u mnie sprawiła się świetnie, poza rozjaśnieniem włosów)

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...i-cytryna.html - szampon

Cytat:
Oj tak, jest bardzo mocno rozjaśniająca moim zdaniem . Jak nakładałam ją tylko na suche końcówki (nie obciążała wcale), to po jakimś czasie zrobiło mi się "piękne" ombre i włosy wyglądały jak przepalone prostownicą .
Z tej serii nie powinna rozjaśniać ta z pokrzywą
Cytat:
Nie, ona nie wysusza włosów . Po prostu ten efekt rozjaśnienia na samych końcówkach wyglądał moim zdaniem (i nie tylko moim ) jak suche, przepalone, zniszczone włosy . Podziękuję za taką modę

Miałam dokładnie to samo I jeszcze chyba ta z makiem i bawełną? Powiedz, że tak, właśnie kupiłam szampon i odżywkę

a tak w ogóle to dziś, po kilku miesiącach używania, zorientowalam się, że mam Amlę Gold, a nie zwykłą ale to był zakup w ciemno - zobaczyłam ją na półce w jakimś supermarkecie w Egipcie, zaświtało mi w głowie, że ktoś kiedyś coś o tej Amli dobrego mówił i kupiłam za bezcen - wyszło jakieś 5 zł za buteleczkę200 ml
Stary 2012-02-14, 21:24   #965
joracuppi
Raczkowanie

Rany boskie!! Jadąc dzisiaj autobusem widziałam dziewczynę. Miała piękne, długie prawie do pupy włosy, ciemne i niesamowicie ZDROWE, bez cieniowania, koncówki w idealnym stanie, błyszczące, itd. Tak jej pozazdrościłam, że postanowiłam sobie dzisiaj zrobić "dzień dla włosów"..
Najpierw naolejowałam włosy kokosem na psikadło: odżywka Isana różowa + kilka kropli gliceryny + woda mineralna. Wszystko ładnie, pięknie, biorę szampon HIPP, idę się wykąpać, zmyć olej i nałożyć maseczkę. Nie wspominając, że skończył mi się szampon (starczyło na połowę włosów) to jeszcze ta maseczka, a dokładnie jajko (maseczka składała się z jajka, odżywki j.w., kilka kropli olejku rycynowego, gliceryna) mi się ścieło, przez co miałam całe białe włosy... Nie mogłam tego wygrzebać z włosów, jeszcze mam białe grudki... Do tego są tak sztywne i szorstkie, jakbym była po tysięcznym rozjasnianiu.. Nawet odzywka nic nie dała..

W ogole nie przemyślalam co robię i mam nauczkę żeby już nikomu więcej nie zazdościć
Poza tym zaobserwowałam, że moje włosy nie lubią jak żongluję produktami, muszę chyba przystopować, wykończyć to co mam i kupić wreszcie jakieś porządne maski...

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:38   #966
izus_86
Zakorzenienie

A ja dzisiaj jestem w szoku, moje włoski są mięciutkie, błyszczące, wygładzone, mięsiste i ogólnie wielkie WOW
Najbardziej zdziwiło mnie to, że taki efekt uzyskałam po miksie z nielubianym przeze mnie olejem lnianym
Zmieszałam go z sezamowym, dodałam balsam Joanny AB z miodem i mlekiem, do tego kilka kropli kerartyny i d-pantenolu
Jutro to powtórzę, bo chcę ten lniany zużyć do końca, bo solo nie daję mi żadnych efektów i kończy się jego ważność
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:02   #967
enn_
Zakorzenienie

Położyłam w poniedziałek farbę na naolejowane włosy i jestem zachwycona - nie ma śladu po farbowaniu jeśli chodzi o stan włosów, a chwyciła świetnie.
A dzisiaj doszła do mnie Amla i zapach, póki co, bardzo mi się podoba, tylko jest ciut zbyt intensywny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 22:06   #968
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie to samo I jeszcze chyba ta z makiem i bawełną? Powiedz, że tak, właśnie kupiłam szampon i odżywkę
Raczej nie powinna rozjaśniać, zapomniałam o niej .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:09   #969
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jestem w szoku, moje włoski są mięciutkie, błyszczące, wygładzone, mięsiste i ogólnie wielkie WOW
Najbardziej zdziwiło mnie to, że taki efekt uzyskałam po miksie z nielubianym przeze mnie olejem lnianym
Zmieszałam go z sezamowym, dodałam balsam Joanny AB z miodem i mlekiem, do tego kilka kropli kerartyny i d-pantenolu
Jutro to powtórzę, bo chcę ten lniany zużyć do końca, bo solo nie daję mi żadnych efektów i kończy się jego ważność

A jak dlugo trzymałaś ten mix na włosach?
Mam i Kallosa i Glorię i Isanę do zużycia w czymś I całe 250 ml lnianego z terminem do kwietnia.........i tak myślę, czy by na całą noc nie dać...tylko u mnie ostatnio noc przeciąga sie do poludnia....
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:24   #970
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Olejowalyscie na wlosy umyte szamponem np otwierajacym luski? Lub po prostu na umyte?
Ja wczoraj pierwszy raz zaryzykowalam i nałożyłam olej na umyte, mokre włosy. Dałam dosc duzo vatiki kokosowej na parafinie i do tego troszkę odżywki Timotei Organic. Obawialam się, że sama woda tego nie spłucze, ale nic z tych rzeczy. Żadnego obciażenia, wlosy ładne, chociaż usztywnione, przez parafinę, która tak na nie działa i wizualnie grubsze.

Jigoku Nasz pracusiu
Stary 2012-02-14, 22:27   #971
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A jak dlugo trzymałaś ten mix na włosach?
Mam i Kallosa i Glorię i Isanę do zużycia w czymś I całe 250 ml lnianego z terminem do kwietnia.........i tak myślę, czy by na całą noc nie dać...tylko u mnie ostatnio noc przeciąga sie do poludnia....
Trzymałam jakieś 7/8 h, także na całą noc jak najbardziej możesz nałożyć
Jutro powtarzam to, bo lnianego już wiele nie zostało, ostatnio strasznie szybko mi poszedł, bo często olejowałam, a go nakładałam tylko na skalp, za to w dużej ilości, aby go zużyć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-14, 22:42   #972
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Ja do oleju lnianego wczoraj wsypałam rozmaryn (z Kamisa, kupiony w spożywczym), poczekam 2 tyg i zobaczę czy choć zmieni zapach.
O działaniu wypowiem się po regularnym stosowaniu.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Lepiej kupić gotową maść Babydream, a czysta lanolina jest tez w ofercie Ziai
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:57   #973
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Lepiej kupić gotową maść Babydream, a czysta lanolina jest tez w ofercie Ziai
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html

Dzięki za info.Chyba kupię taką czystą lanolinę,wygląda na to,że moje włosy ją uwielbiają.Ale zapas Babydream'u też zrobię.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:09   #974
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
U mnie to samo Najpierw babydream dzieciaczkowy, a potem Joanna, bo szamponu i maski też używałam
Dzieciaczkowy <3 <3 <3

Kupilam dzis w nagrode za pisanie eseju (jeszcze nieskonczony :P) Amle Dabura, zapach bardzo mi sie podoba, bede testowala jutro rano.

Czy trzymanie odzywki razem z olejem kilka godzin jest wskazane? Odzywki maja w sobie chemie, nie wiem, czy dobrze tak przetrzymywac na wlosach...Mysle glownie o uzywaniu balsamu Joanny AB z jajkiem i miodem, uzywam go po kazdym myciu jako odzywki b/s ale w ogole go nie ubywa

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:17   #975
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymałam jakieś 7/8 h, także na całą noc jak najbardziej możesz nałożyć
Jutro powtarzam to, bo lnianego już wiele nie zostało, ostatnio strasznie szybko mi poszedł, bo często olejowałam, a go nakładałam tylko na skalp, za to w dużej ilości, aby go zużyć

Od jutra odstawiam wszystko i biorę się porządnie za żużycie lnianego...
Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Ja do oleju lnianego wczoraj wsypałam rozmaryn (z Kamisa, kupiony w spożywczym), poczekam 2 tyg i zobaczę czy choć zmieni zapach.
O działaniu wypowiem się po regularnym stosowaniu
Dużo tego rozmarynu sypnęłaś?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:18   #976
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja maske podrasowana olejem, karatyna i dpantenolem trzymam max 3h
Pod ręcznikiem.

Dziś chyba znów kokos bo dziś byłam zadowolona z włosków po nim

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 03:12   #977
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
też chcę teraz spróbować farbowania na olej. Tylko kokosa moje włosy nie tolerują. Chciałam na migdałowy dać?
i tego oleju tylko trochę, poczekac kilka godzin i dopiero? ja swoją farbę zawsze nakładam na mokre wlosy
Nikt nie odpowiedział, to ja spróbuję na własnym przykładzie . Kokosowego nie używam. O oleju migdałowym nie wypowiem się, bo farbuję na olej z pestek winogron . Myślę, że migdałowy też się nada . Próbowałam na arganowy i na olej z orzechów włoskich . Wolę jednak winogronowy, bo gęściejszy .
Olej nakładam na około trzy- cztery- godziny przed farbowaniem . Ilość - ja zawsze przesadzam i na pewno nie jest to "łyżeczka".
Też farbowane miałam na zmoczone włosy. Przy oleju - nie potrzeba . Chodzi o to, że na wilgotne włosy łatwiej nakłada się farbę . Ten sam efekt uzyskuje się olejem .
I próbuj, próbuj ! Sama czytasz ile już Dziewczyn dało się namówić i są zadowolone .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 06:06   #978
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Jakby każda jej kupiła olej, to chyba Jigoku miałaby zapas na całe życie

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
a jak uzywacie takiego soku z brzozy? macie jakies sprawdzone przepisy?
wciera się w skalp taki sok z brzozy

nafiyqa ja nie mam tak daleko do JG

Kupiłam 500g biovaxa do wypadających :P
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 06:19   #979
patti017
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
dzięki za odp chyba sprobuje ale troche ja podrasuje

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

zastanawiam sie jaki olej kokosowy kupic?? do wlosow np. vatike czy taki jadalny ?? co myslicie? moze ktos uzywal oba rodzaje i ma porownanie?
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:28   #980
justusia16
Wtajemniczenie

patti017 wodę brzozową możesz kupić już gotową w sklepie do wcierania w skalp
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:34   #981
patti017
Raczkowanie

Cytat:
patti017 wodę brzozową możesz kupić już gotową w sklepie do wcierania w skalp
tak wiem, juz jej uzywam ale brzoz mam pod dostatkiem i mam ochote sprobowac z sokiem
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:27   #982
mischievous
Zakorzenienie

Kupilam w realu ta b/s z joanny

ale dosc! dosc kupowania kosmetykow do wlosow.. jakis odwyk musze zrobic i wykonczyc to co mam! Chyba nie powinnam tu nawet do was zagladac bo jak tak was czytam to caly czas marzy mi sie cos nowego ale kiedy ja to wykorzystam? Zapas szamponow, odzywek masek na caly rok a oleje zaledwie 3, ale oleje to wykoncze dopiero pozniej pomysle nad nowymi

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:42   #983
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

nafiyqa ja nie mam tak daleko do JG

Kupiłam 500g biovaxa do wypadających :P
O, a skad jestes?
Jak nie chcesz tu, to napisz na PW.
Rzadko zdarza sie na wizazu ktos z tych okolic

Cytat:
Kupilam w realu ta b/s z joanny

ale dosc! dosc kupowania kosmetykow do wlosow.. jakis odwyk musze zrobic i wykonczyc to co mam! Chyba nie powinnam tu nawet do was zagladac bo jak tak was czytam to caly czas marzy mi sie cos nowego ale kiedy ja to wykorzystam? Zapas szamponow, odzywek masek na caly rok a oleje zaledwie 3, ale oleje to wykoncze dopiero pozniej pomysle nad nowymi
Ja tez

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-15, 08:58   #984
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Nikt nie odpowiedział, to ja spróbuję na własnym przykładzie . Kokosowego nie używam. O oleju migdałowym nie wypowiem się, bo farbuję na olej z pestek winogron . Myślę, że migdałowy też się nada . Próbowałam na arganowy i na olej z orzechów włoskich . Wolę jednak winogronowy, bo gęściejszy .
Olej nakładam na około trzy- cztery- godziny przed farbowaniem . Ilość - ja zawsze przesadzam i na pewno nie jest to "łyżeczka".
Też farbowane miałam na zmoczone włosy. Przy oleju - nie potrzeba . Chodzi o to, że na wilgotne włosy łatwiej nakłada się farbę . Ten sam efekt uzyskuje się olejem .
I próbuj, próbuj ! Sama czytasz ile już Dziewczyn dało się namówić i są zadowolone .
dziękuję za odpowiedź. Napewno teraz spróbuję .
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:51   #985
photoholic
Raczkowanie

Moje wlosy po wczorajszym oleju słonecznikowym zmieszanym z joanną, owsem hydrolizowanym,mleczkiem migdałowym i niacynamidem takie gładkie . I ładniej się falują I nie są póki co jasniejsze.
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:04   #986
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Jigoku Nasz pracusiu

Cytat:
Moje też, ale byłam po winogronowym + shea, bardzo lubię tą mieszanką, a do tego Kallos, a po nim zawsze włosy są super miękkie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:08   #987
vyenna
Zadomowienie

Nie wiem o co chodzi moim włosom i bardzo mi się nie podoba to co się teraz z nimi dzieję.
Ostatnio umyłam włosy szamponem proteinowym i nałożyłam kallosa mlecznego, wcześniej metoda miskowa olejowania - włosy były w stanie niezłym, głównie podobało mi się, że długo utrzymywały świeżość, umyłam po 3 dniach, ale spokojnie mogłabym pewnie nie myć z 4 (a przeważnie myję codziennie! ! ). Wizualnie nie było zmian, wyglądały tak samo jak przy zwyczajnej, takiej bezproteinowej pielęgnacji.

Przeważnie myję włosy joanną wygładzającą (taki tam, z sls), kładę odżywkę isanę, wcześniej jakiś olej.
Od kilku dni mam sok z aloesu, którego używam jako psikadło. Moje włosy stały się jakieś potwornie suche, szorstkie, jakbym.. nie wiem, je rozjaśniła z tysiąc razy, zdają się takie zniszczone. ;-(
Czy to sok z aloesu w tej minimalnej ilości mógł tak na mnie podziałać? Czy zmieniła mi się porowatość?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:16   #988
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem o co chodzi moim włosom i bardzo mi się nie podoba to co się teraz z nimi dzieję.
Ostatnio umyłam włosy szamponem proteinowym i nałożyłam kallosa mlecznego, wcześniej metoda miskowa olejowania - włosy były w stanie niezłym, głównie podobało mi się, że długo utrzymywały świeżość, umyłam po 3 dniach, ale spokojnie mogłabym pewnie nie myć z 4 (a przeważnie myję codziennie! ! ). Wizualnie nie było zmian, wyglądały tak samo jak przy zwyczajnej, takiej bezproteinowej pielęgnacji.

Przeważnie myję włosy joanną wygładzającą (taki tam, z sls), kładę odżywkę isanę, wcześniej jakiś olej.
Od kilku dni mam sok z aloesu, którego używam jako psikadło. Moje włosy stały się jakieś potwornie suche, szorstkie, jakbym.. nie wiem, je rozjaśniła z tysiąc razy, zdają się takie zniszczone. ;-(
Czy to sok z aloesu w tej minimalnej ilości mógł tak na mnie podziałać? Czy zmieniła mi się porowatość?
Dziwne trochę, bo aloes bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę. Co do porowatości to dziewczyny tu pisały, że włosy mają stałą porowatość, ale mi się wydaje, że może się ona minimalnie zwiększyć lub zmniejszyć, ale raczej nie do tego stopnia.
Może przeproteinowałaś włosy? Ile czasu stosujesz taką pielęgnację?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:20   #989
leucyna
Przyczajenie

Jest któraś z Was może z Gliwic? Wiecie gdzie można kupić olej kokosowy? Znalazłam sklep zielarski, ale tam kokos jest po 6 zł za 30 g!
leucyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:27   #990
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Na wątku o aloesie było wspomniane, że na niektórych aloes może działać odwrotnie i wysuszać włosy czy też skórę. Ja na twarz bardzo lubię go nakładać po kwasach kiedy mam podrażnioną, ale kilka razy użyłam psikadła z nim na włosy i za pierwszym razem było fajnie, ale przy kolejnych moje włosy były jakieś szorstkie, więc z niego zrezygnowałam w tej postaci
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości