|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
kachulec ja czasami tylko kitke olejowuje..ale jak chce skalpel to musze poczekac az wroce do domu
![]() ja myje tylko dwa razy w tygodniu wlosy...jutro nakladam na noc kokosa..pierwszy raz na tak dlugo ![]() ![]() szafirowa ja jak dodalam do maseczki zoltko to na drugi dzien mialam baardzo geste wlosy ![]() a dzisiaj w rossmannie zastanawialam sie na BD ale w koncu odstawilam ![]() Absit super ze ladnie chwycilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
17 zł to gruba przesada,fajny ten szampon ale du...y nie urywa. ![]() 4 zł to akuratna cena. ![]() Cytat:
Ja już się nawet nie przyznaję,co nakładam na włosy. ![]() Biedronkowy krem też mam. Cytat:
Znalazłam czystą lanolinę klik Można by ją zmieszać z olejem słonecznikowym, jojobą i ze słodkich migdałów i wit.e i mamy własny krem brodawkowy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest z CND. U mnie w jednym Rossmannie jedna maska do wlosow byla z CND, a w innym nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-naturia.html - maska do spłukiwania (u mnie sprawiła się świetnie, poza rozjaśnieniem włosów) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...i-cytryna.html - szampon ![]() Cytat:
Cytat:
Miałam dokładnie to samo ![]() ![]() a tak w ogóle to dziś, po kilku miesiącach używania, zorientowalam się, że mam Amlę Gold, a nie zwykłą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Rany boskie!! Jadąc dzisiaj autobusem widziałam dziewczynę. Miała piękne, długie prawie do pupy włosy, ciemne i niesamowicie ZDROWE, bez cieniowania, koncówki w idealnym stanie, błyszczące, itd. Tak jej pozazdrościłam, że postanowiłam sobie dzisiaj zrobić "dzień dla włosów"..
Najpierw naolejowałam włosy kokosem na psikadło: odżywka Isana różowa + kilka kropli gliceryny + woda mineralna. Wszystko ładnie, pięknie, biorę szampon HIPP, idę się wykąpać, zmyć olej i nałożyć maseczkę. Nie wspominając, że skończył mi się szampon (starczyło na połowę włosów) to jeszcze ta maseczka, a dokładnie jajko (maseczka składała się z jajka, odżywki j.w., kilka kropli olejku rycynowego, gliceryna) mi się ścieło, przez co miałam całe białe włosy... Nie mogłam tego wygrzebać z włosów, jeszcze mam białe grudki... Do tego są tak sztywne i szorstkie, jakbym była po tysięcznym rozjasnianiu.. ![]() ![]() ![]() W ogole nie przemyślalam co robię i mam nauczkę żeby już nikomu więcej nie zazdościć ![]() Poza tym zaobserwowałam, że moje włosy nie lubią jak żongluję produktami, muszę chyba przystopować, wykończyć to co mam i kupić wreszcie jakieś porządne maski...
#966 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj jestem w szoku, moje włoski są mięciutkie, błyszczące, wygładzone, mięsiste i ogólnie wielkie WOW
![]() Najbardziej zdziwiło mnie to, że taki efekt uzyskałam po miksie z nielubianym przeze mnie olejem lnianym ![]() Zmieszałam go z sezamowym, dodałam balsam Joanny AB z miodem i mlekiem, do tego kilka kropli kerartyny i d-pantenolu ![]() Jutro to powtórzę, bo chcę ten lniany zużyć do końca, bo solo nie daję mi żadnych efektów i kończy się jego ważność ![]()
#967 |
Zakorzenienie
|
Położyłam w poniedziałek farbę na naolejowane włosy i jestem zachwycona - nie ma śladu po farbowaniu jeśli chodzi o stan włosów, a chwyciła świetnie.
![]() A dzisiaj doszła do mnie Amla i zapach, póki co, bardzo mi się podoba, tylko jest ciut zbyt intensywny. ![]()
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dlugo trzymałaś ten mix na włosach? Mam i Kallosa i Glorię i Isanę do zużycia w czymś I całe 250 ml lnianego z terminem do kwietnia.........i tak myślę, czy by na całą noc nie dać...tylko u mnie ostatnio noc przeciąga sie do poludnia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jigoku Nasz pracusiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro powtarzam to, bo lnianego już wiele nie zostało, ostatnio strasznie szybko mi poszedł, bo często olejowałam, a go nakładałam tylko na skalp, za to w dużej ilości, aby go zużyć ![]()
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Ja do oleju lnianego wczoraj wsypałam rozmaryn (z Kamisa, kupiony w spożywczym), poczekam 2 tyg i zobaczę czy choć zmieni zapach.
O działaniu wypowiem się po regularnym stosowaniu. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info.Chyba kupię taką czystą lanolinę,wygląda na to,że moje włosy ją uwielbiają.Ale zapas Babydream'u też zrobię. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupilam dzis w nagrode za pisanie eseju (jeszcze nieskonczony :P) Amle Dabura, zapach bardzo mi sie podoba, bede testowala jutro rano. Czy trzymanie odzywki razem z olejem kilka godzin jest wskazane? Odzywki maja w sobie chemie, nie wiem, czy dobrze tak przetrzymywac na wlosach...Mysle glownie o uzywaniu balsamu Joanny AB z jajkiem i miodem, uzywam go po kazdym myciu jako odzywki b/s ale w ogole go nie ubywa ![]()
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jutra odstawiam wszystko i biorę się porządnie za żużycie lnianego... ![]() Dużo tego rozmarynu sypnęłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Ja maske podrasowana olejem, karatyna i dpantenolem trzymam max 3h
![]() Pod ręcznikiem. Dziś chyba znów kokos bo dziś byłam zadowolona z włosków po nim ![]()
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej nakładam na około trzy- cztery- godziny przed farbowaniem . Ilość - ja zawsze przesadzam i na pewno nie jest to "łyżeczka". Też farbowane miałam na zmoczone włosy. Przy oleju - nie potrzeba . Chodzi o to, że na wilgotne włosy łatwiej nakłada się farbę . Ten sam efekt uzyskuje się olejem . I próbuj, próbuj ! Sama czytasz ile już Dziewczyn dało się namówić i są zadowolone . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nafiyqa ja nie mam tak daleko do JG ![]() Kupiłam 500g biovaxa do wypadających :P
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
dzięki za odp
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- zastanawiam sie jaki olej kokosowy kupic?? do wlosow np. vatike czy taki jadalny ?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
patti017 wodę brzozową możesz kupić już gotową w sklepie do wcierania w skalp
![]()
#981 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Kupilam w realu ta b/s z joanny
![]() ale dosc! dosc kupowania kosmetykow do wlosow.. jakis odwyk musze zrobic ![]() ![]() ![]() ![]()
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie chcesz tu, to napisz na PW. Rzadko zdarza sie na wizazu ktos z tych okolic ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Moje wlosy po wczorajszym oleju słonecznikowym zmieszanym z joanną, owsem hydrolizowanym,mleczkiem migdałowym i niacynamidem takie gładkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Nie wiem o co chodzi moim włosom i bardzo mi się nie podoba to co się teraz z nimi dzieję.
Ostatnio umyłam włosy szamponem proteinowym i nałożyłam kallosa mlecznego, wcześniej metoda miskowa olejowania - włosy były w stanie niezłym, głównie podobało mi się, że długo utrzymywały świeżość, umyłam po 3 dniach, ale spokojnie mogłabym pewnie nie myć z 4 (a przeważnie myję codziennie! ! ). Wizualnie nie było zmian, wyglądały tak samo jak przy zwyczajnej, takiej bezproteinowej pielęgnacji. Przeważnie myję włosy joanną wygładzającą (taki tam, z sls), kładę odżywkę isanę, wcześniej jakiś olej. Od kilku dni mam sok z aloesu, którego używam jako psikadło. Moje włosy stały się jakieś potwornie suche, szorstkie, jakbym.. nie wiem, je rozjaśniła z tysiąc razy, zdają się takie zniszczone. ;-( Czy to sok z aloesu w tej minimalnej ilości mógł tak na mnie podziałać? Czy zmieniła mi się porowatość? ![]() ![]() ![]()
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przeproteinowałaś włosy? Ile czasu stosujesz taką pielęgnację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
Jest któraś z Was może z Gliwic? Wiecie gdzie można kupić olej kokosowy? Znalazłam sklep zielarski, ale tam kokos jest po 6 zł za 30 g!
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.