|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VII :)
A ja przyszłam się pozalic na tzta bo wrócił z pracy o 17 a o 15 skończył i śpi do tej pory a jak mówię że ma iść napalic na wodę to wielkie halo że go budze i wali pięścią w łóżko chory człowiek sama w końcu poradzilan ze wszystkim wrr niech ten dzień się kończy
|
|
|
|
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz zaczynam kompletowac ozdoby. Zamowilam malej transparent na roczek z imieniem taki co sie w oknie wiesza. Rozgladam sie jeszcze za jakimis fajnymi balonikami i innymi szpargalami. No i zastanawiam sie czy kupic tutejsze przeslodzone ciasto urodzinowe czy sama torta upiec (ale boje sie ze nie wyjdzie).Z szufladami to masakra. Mloda tlucze caly czas jak do kuchni wejdzie. Musze kupic zabezpieczenia bo boje sie ze palce przytnie. Cytat:
dla Wikusi---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Mysla, ze po za praca nie maja innych obowiazkow. Mojemu tez trzeba kilka razy mowic zeby cos zrobil.
|
|||
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko u nas dokladnie to samo, kabelki, buty, palce w gniazdka
+ wstawanie i chodzenie przy meblach, a tak bylo fajnie, jak pelzal tylko, kladlam na mate przede mna i moglam poprasowac np Siacha gratki za kolejny level ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- tak patrze ile Wiki ma mies i widze, ze z Ffim leb w leb idzie tez na 4 mies sie przekrecil
|
|
|
|
|
#964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
heej laseczki jak tam Wasze dzieciaczki?
mam pytanko ile przed porodem opadl Wam brzuch? Hmm bo moj sie tak jaky troche obnizyl, odczulam to od razu o i nie dalo sie nie zauwazyc. troche sie martwie bo do tp jeszcze troche jest
|
|
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Mi na 4tyg przed ;-)
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
a widze dużo dziewczyn z Young Pm ![]() jestem w 12 tc, w lipcu skończe 22 lata, bardzo mi miło ![]() oczywiście jeśli można dołączyc
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
hej witaj
pewnie,ze mozesz dołączyć. chce byc mama - mi 1,5 miesiaca przed.
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk to wczesnie Ci opadl
![]() W takim razie nie bede sie stresowac niepotrzebnie. Spakuje sie tylko w weekend do szpitala i na spokojnie
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa mame
chce byc mama mi jakies 2 tyg przed, a i tak mialam nisko ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- moj maluch raczkuje przez sen... przewraca sie, spi dalej, za jakis czas znowu, wesolo jest, wesolo...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Zabciu,
chce byc mama, ja sie stresowałam tym brzuchem to mi dziewczyny mowily ze na to nie ma co patrzec.. i fakt faktem bylo tak ze przez chwile zszedł mi nadół a później znów pojawił się na górze..ale ja to chyba jakiś ewnement jestem zero skurczy zero czegokolwiek.. szyjke miałam cały czas wysoko i jedynie te 4 cm cud ! wiec na brzuch nie patrz. ale obyś szybko urodziła ![]() Martynko, tu mówisz o roczku, maskara.. ja to pamiętam jak Cię do domu odsyłali.. grr ale ja tez zacznę niedługo coś myślec bo później wyjazd do Polski, jeszcze koleżanka przyjeżdza w niedziele.. to nie bedzie za bardzo kiedy a jeszcze ta przeprowadzka co do niej to nadal musimy czekać a nie mówiłam wam bo zapomniałam.. Nicolas ma TATE ! - mój sąsiad.. kolega.. chodzi i gada takie głupoty ze mnie coś trafi, fakt spędzam z nim sporo czasu ale to dlatego ze w sumie nie mam z kim a mam go przez sciane, a on chodzi i opowiada ludzą że my mamy się KU SOBIE, normalnie się coś we mnie gotuuje, grr! no. Jutro idę do pracy a tak mi się nie chce.. :x małemu jednak pojawiła się ta druga górna jednyka ( znaczy widać ją, więc lada dzień się przebije ) ibędzie 6 ślicznych zabków ok. ok. to kilka fotek małego ![]() Obraz 002.jpg Obraz 003.jpg Obraz 006.jpg tata dał mu dziś kabanosa i se ciumciał a tak mu smakował ;x aż żal mi było mu go zabierać ;D
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-06-08 o 00:22 |
|
|
|
|
#973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha Cytat:
a wesoło macie na pewno, oj tak Cytat:
pogadaj z nim o tym, zwróc mu uwagęi tyle! aż 6 mały gryzoń normalnie śliczny, cudny , boski jest!!!
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Proszę go o kolację, o posprzątanie.. A gdzie tam Nawet przestał swoje kwiaty podlewać Rozumiem.. Zmęczenie, ale bez jaj. |
||
|
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gdzie pracujecie i kiedy po porodzie poszłyście do pracy
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Hania witaj chce byc mama ja miałam cały czas dość nisko, a tak znacząco kiedy zauważyłam to jakoś tak jak u Claudii ze 3-4 tygodnie przez porodem. Aguu ale Nicoś fajny
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
aguu co za typ
![]() widze ze Niko ma podobne zastosowanie dla zabawek grajacych: najlepiej graja, jak sie po nich chodzi ![]() 1,5h usypiania, a ten maly glizdzioch jak juz mysle ze spi, otwiera oczy, brechta i sru na cztery |
|
|
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O proszę. Musisz z tym kolesiem pogadać i wybić mu z głowy ![]() Wasze dzieciaczki też miały problemy z robieniem kupki po wprowadzeniu nowych pokarmów? Wiki robi teraz takie gęste te kupsztale a ile się przy nich nastęka to masakra |
|||
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
siacha jak steka, to daj jej np wody przegotowanej. Mlody robil juz takie bardziej dorosle, ale nie mial problemu z nimi. No i banan moze troche zakleic (jak marchew i ryz np)
mozesz tez dac jej troche tartego jabluszka (tylko nie na metalowej tarce) albo wycisnac z tego tartego jablka sok i dac popic. Maly mial zabek na piec mies rowno. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguu cudowny synus
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
traca duzo witamin (m.in. wit C ) poniewaz w kontakcie z metalem zachodza jakies tam reakcje chem, w ktore sie nie zaglebialam, bo chemii nie lubie
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
hania - witaj
My dalej w dwupaku a na dzisiaj mialam tp Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
zabcia - trzymamy kciuki
![]() muff - Ty to masz z nim przeboje cudak mały
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia moze zadzialas cos, poodkurzaj albo zrob sobie spacerek w te i z powrotem po schodach tak kilka razy moze sie rozkreci
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku dni dajemy jej jabłuszko. Zabcia może weź w obroty Tż-ta
|
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabciu oby maluszek sam chciał wyjść. Duży jest już
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

Juz zaczynam kompletowac ozdoby. Zamowilam malej transparent na roczek z imieniem taki co sie w oknie wiesza. Rozgladam sie jeszcze za jakimis fajnymi balonikami i innymi szpargalami. No i zastanawiam sie czy kupic tutejsze przeslodzone ciasto urodzinowe czy sama torta upiec (ale boje sie ze nie wyjdzie).
dla Wikusi
Mysla, ze po za praca nie maja innych obowiazkow. Mojemu tez trzeba kilka razy mowic zeby cos zrobil.
+ wstawanie i chodzenie przy meblach, a tak bylo fajnie, jak pelzal tylko, kladlam na mate przede mna i moglam poprasowac np

przewraca sie, spi dalej, za jakis czas znowu, wesolo jest, wesolo... 

pogadaj z nim o tym, zwróc mu uwagęi tyle!