|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Pokrzywka19 - a smarujesz czymś piersi? Może jesteś na coś uczulona? --- Ma_majka - z chłopcami podobno również nie jest takie proste. Kiedyś wklejałam artykuł. Dziewczynki mają w którymś tygodniu przerośnięte narządy płciowe i wyglądają jak męskie. Z tego co pamiętam to tam było napisane, że chyba 15-16 tydzień to najwcześniej kiedy da się określić tak naprawdę. Choć i tak pewnie zależy to też od wiedzy lekarza, sprzętu i ułożenia dziecka. ------ czarnamadonna1982 - ja jeszcze nie wiem jaka płeć, ale chyba będzie to dziewczynka, więc może zrównoważę listę ![]() U mnie w rodzinie rodzą przede wszystkim dziewczynki, albo najpierw dziewczynka a potem chłopiec, u męża najpierw dziewczynki a jako drudzy chłopcy. Oczywiście były przypadki gdzie było więcej dzieci lub mniej, jak również że urodził się jeden chłopiec, ale rzadko. Z tego wydedukowałam, że u mnie pewnie będzie dziewczynka, choć tak naprawdę wszystko mi jedno . ![]() Zauważyłyście u siebie w rodzinie czy występuje taka zależność, czy raczej nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę u dziadków skusiłam się na małą czekoladkę z bombonierki z alkoholem ![]() Co prawda alkohol wylałam, ale jeszcze było go czuć i później cały dzień miałam wyrzuty sumienia, że się nie powstrzymałam ![]() Chodzi o sam alkohol ![]() ja tam nie wypiłam, odkąd dowiedziałam się o ciąży, ani kropli alkoholu (oprócz tej nieszczęśnje czekoladki w sobotę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Oddałam pracę do oprawy ! Tak sie cieszę ![]() Teraz tylko przejśc plagiatówkę ![]() Piszecie jak szalone ! Ale to dobrze, chociaż jest co czytac ! ![]() Cytat:
![]() Ja słyszałam, ze jak do 5 miesiąca nie ma brzucha to od 6 wywala i to ostro ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaciskam kciuki za wizytę !!! Cytat:
od którego tygodnia powinno się zacząc chodzic ? Cytat:
![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Na początku gratuluję prawdopodobnie kolejnego chłopa ![]() I trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ja od rana na działce,przyjechał pan na pomiar blatu do kuchni, potem na zakupy. Zjadłam 2 op borówek i wypiłam 2 szkl maślanki. I czekam. Na cud ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
Od rana w pracy partiami Was nadrabiam i dopiero skończyłam ![]() Słuchajcie, Proszę aby każda która miała podawaną płeć przed 20 tygodniem przeczytała ten artykuł i obejrzała zdjęcia!!! http://strefakobiety.pl/dziecko/ciaz...iewczynka.aspx No i co powiecie moje drogie o majtaniu sie "czegoś" między nogami???? Cytat:
![]() A tak wogóle Kochana to ![]() ![]() I jak usłyszę, że któraś śniadania rano nie je to normalnie przyjadę choćby to koniec Polski był i będę lać!!!! ![]() Kamilka, ![]() ![]() Daj tylko znać kiedy termin Ci wyznaczą. Muminek, To rozumiem że mam kciukasy zaciskać za Dziewczynkę? Tylko proszę trzymać kciukasy za mnie w tej samej sprawie ![]() ![]() A ja chyba od wczoraj czuję "bulgotanie" ![]() W sumie jeśli to 14 tydzień, jak mówi USG to możliwe że TO JEST TO ![]()
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do swędzenia piersi to kup sobie taki krem Lipobase. Mnie swędziało całe ciało a najbardziej łydki,lekarz podejrzewał cholestazę (tfu) ale kazał jeszcze sprawdzić jeszcze ten krem.No i jak ręką odjął.Teraz smaruje się nim cały czas (chociaż jest mały to wydajny) .Można nim smarować nawet piersi czy twarz. Lecę kończyć obiad bo zaraz mężo będzie... Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Właśnie cały czas próbowałam to powiedzieć, ale jak ktoś tego nie przeżył na własnej skórze to nie zrozumie.
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojego taty- najpierw córka, potem syn. U jednej siostry taty- dwóch synów, a u drugiej- najpierw córka, a później czterech synów. U brata mojej mamy- syn. Mój brat jeszcze dzieci nie ma ![]() natomiast u mojego TŻ: brat- najpierw syn, potem córka i znowu syn. Jedna siostra- najpierw córka (ale urodziła ją martwą), później syn. U drugiej siostry- dwie córki i na końcu syn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam w sobotę w C&A - mieli 2 wieszaki w ciążowymi ciuszkami - masakra. Zwykły t-shirt w paski kosztował 80 pln!!! Ja za tyle to kupiłam sobie fajowy t-shirt w My Tummy - mięciutki i w ogóle cudowny. A teraz wyczaiłam, że 9fashion ma na allegro dużo promocji. http://allegro.pl/9fashion-wyprzedaz...332469396.html no i zapomniałam co jeszcze miałam napisać. wczoraj chyba był taki dzień pt. kłótnia, bo mnie też nie ominęło. staram się zrozumieć mojego tżta bo wczoraj pracował 12 dzień z rzędu ( a pracuje po 13-15 godzin), ale mi wczoraj nie wyszło i znów spał na kanapie ![]() ja dowiedziałam się na 80/90% ,że chłopiec na początku 13go tygodnia a na ślub kościelny i wesele na 100 osób nasi rodzice wydali około 32 tysie a my około 6 tysi straszne to jest.... teraz bym się zastanowiła czy nie wolę tych pieniędzy wziąć od rodziców i na coś innego przeznaczyć.... ale już po ptakach ![]() zjadłabym coś dobrego....
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale połączenie zrobiłaś świetne, to raczej nie będzie cud, obyś z wc wyszła!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od początku ciąży chodzi za mną piwo... w weekend łyknęłam od brata, od razu mi lepiej ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Kochana ![]() ![]() Gratuluje bulgotania ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Może widział, ale nic nie mówił a my nie zapytaliśmy. Dlatego czekam na połówkowe usg, które będzie robił inny lekarz, zanim zacznę kupować coś pod kątem płci
![]()
#977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, ale miałam takie wyrzuty sumienia, jakbym jakąś zbrodnię popełniła ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co cisza ![]() Idę zaraz robić botwinkę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O to już zaraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna..niestety dla maluchów musimy się poświęcic.. Tak zabawne to jest, ale ponoc dziewczynki dośc póżno się ujawniają, bo są wstydliwe ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Hej hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tam jakoś tak strasznie nie panikuje nad tym wszystkim. Żyje normalnie ! Bo ja nie jestem chora , tylko jestem w ciąży. Czego nie można to nie można. Choć oduczyć się palić dalej nie umiem. A co do rodzenia, ja mam szpital 100m od mamy,a u niej bede przed terminem,więc predzej dojde tam sama,niż ma po mnie karetka podjezdzac ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła właśnie do mnie babcia, że ma dziś zupę szczawiową i że mnie zaprasza.
Także po pracy idę na wyżerkę ![]() ![]() Jak ona o mnie dba kochana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia na wizytach, udanego dnia, jedzcie mamusie zdrowo, nie wymiotujcie i dobrze się czujcie. Paaaaa ![]() ![]() ![]() PS: i tak wiem że nie wytrzymam i zaglądnę za chwilę.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za dużo naoglądałam się i naczytałam na studiach o FASie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuje ten balsam tak długo że raczej uczulenie jest mało prawdopodobne. Właśnie była u mnie znajoma w 15tc jest ale ma śliczny brzuszek ![]() A ja znów jem oczywiście arbuza. Wiecie idę w sobotę na wesele z poprawinami a nie mam co ubrać jeszcze kiecki nie kupiłam masakra jakaś.
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Pogońcie mnie bo wyszłam spod prysznica i siedzę z Wami a mam barszcz biały ugotować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.