Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 12:37   #961
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Z doświadczenia wiem że w takich sytuacjach najlepiej wezwać karetkę - pogotowie zazwyczaj pojawia się w ciągu 5-10 minut i dowiozą Cię na czas - a jeśli utkniecie autem gdzieś w korkach to dzwonicie na policję, mówicie jaka jest sytuacja i oni mają OBOWIĄZEK Was pilotować do szpitala
Oo przydatna informacja z tą policją Dzięki Bo jeśli chodzi o karetkę, to może być ryzyko, że zawiozą mnie do najbliższego szpitala, a nie do tego, w którym chciałabym rodzić...
Stary 2012-05-28, 12:37   #962
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Niby nie dużo, bo ok.10 km, ale jak poród złapie mnie w dzień, to ta trasa może zająć nawet ponad godzinę Takie korki... No i ani ja ani mąż tak dobrze Warszawy nie znamy, więc nie wiem jak trafimy do szpitala w stresie :/ Więc pozostaje mi się modlić, żeby było miejsce u mnie. Albo żeby złapało mnie w nocy
Proponuję jednak na wszelki wypadek przejechać się wcześniej do kilku szpitali, żeby nie błądzić lub mieć przygotowanego GPSa. Choć ja i tak nie mam do niego 100% zaufania, bo miałam już sytuacje, że się gdzieś spieszyłam, a dziad się zawiesił lub padła bateria ( to akurat moja wina).

---
Pokrzywka19 - a smarujesz czymś piersi? Może jesteś na coś uczulona?
---
Ma_majka - z chłopcami podobno również nie jest takie proste. Kiedyś wklejałam artykuł. Dziewczynki mają w którymś tygodniu przerośnięte narządy płciowe i wyglądają jak męskie. Z tego co pamiętam to tam było napisane, że chyba 15-16 tydzień to najwcześniej kiedy da się określić tak naprawdę. Choć i tak pewnie zależy to też od wiedzy lekarza, sprzętu i ułożenia dziecka.

------
czarnamadonna1982 - ja jeszcze nie wiem jaka płeć, ale chyba będzie to dziewczynka, więc może zrównoważę listę ,
U mnie w rodzinie rodzą przede wszystkim dziewczynki, albo najpierw dziewczynka a potem chłopiec, u męża najpierw dziewczynki a jako drudzy chłopcy.
Oczywiście były przypadki gdzie było więcej dzieci lub mniej, jak również że urodził się jeden chłopiec, ale rzadko.
Z tego wydedukowałam, że u mnie pewnie będzie dziewczynka, choć tak naprawdę wszystko mi jedno .

Zauważyłyście u siebie w rodzinie czy występuje taka zależność, czy raczej nie?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:37   #963
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
A jeszcze większą ochotę mam na piwo!!! jak nigdy nie lubiłam piwa, to teraz nie mogę wytrzymać jak D. sobie popija. Ma któraś z Was tak samo? Co to może oznaczać, że mam jakieś niedobory??
A bezalkoholowe można pić? To chodzi o sam alkohol, czy może w piwie są inne zakazane składniki
Ja przed ciążą lubiłam piwo, ale teraz jak czuje zapach to chce mi się
W sobotę u dziadków skusiłam się na małą czekoladkę z bombonierki z alkoholem
Co prawda alkohol wylałam, ale jeszcze było go czuć i później cały dzień miałam wyrzuty sumienia, że się nie powstrzymałam

Chodzi o sam alkohol
ja tam nie wypiłam, odkąd dowiedziałam się o ciąży, ani kropli alkoholu (oprócz tej nieszczęśnje czekoladki w sobotę ) i nie mam zamiaru. Wytrzymam te kilka miesięcy, nic mi się nie stanie, a wolę nie ryzykować zdrowia dziecka. I dla chwili przyjemności pluć sobie w brodę do końca życia.

Cytat:
Dołączam do mamuś które rozpoczynają 18 tydzień

madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:39   #964
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześc

Oddałam pracę do oprawy ! Tak sie cieszę
Teraz tylko przejśc plagiatówkę

Piszecie jak szalone ! Ale to dobrze, chociaż jest co czytac !

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Z pozytywnych wiadomości to dziś z maleństwem rozpoczęliśmy 18 t.c. czyli piąty miesiąc
Cały czas czuję jego ruchy, raz słabsze, raz mocniejsze. Czuję, że maluszek będzie bardzo żywym dzieckiem
Pisałyście jeszcze o brzuszkach. Martaj nie martw się,ja też raz mam pokaźny brzuszek, a innym razem prawie płaski ogólnie wszyscy mi mówią, że jak na skończone 4 miesiące i rozpoczęty piąty to mam mały brzuch. Na wadze znowu poniżej 55, więc nie przytyłam jeszcze nawet 2 kg.

za kolejny tydzień

Ja słyszałam, ze jak do 5 miesiąca nie ma brzucha to od 6 wywala i to ostro Ciekawe czy sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
dzień dobry

a to zdjęcie mojego brzuszka 17t 4d dziś z rana przed śniadaniem bo najbardziej pokazuje stan faktyczny brzuszka ciążowego a nie spożywczego
Piękny

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Lecę się kąpać i na wizytę i gin!!! Jeszcze raz proszę o mocne trzymanie kciuków!!!!!
Zaciskam kciuki z całych sił !!!

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

kaaamila1 gratulacje skonczonej magisterki!!! i powodzenia na obronie

nawet nie zauwazyłam, a w weekend zaczelam z maluszkiem II trymestr
Dzięki Kochana No i gratuluje II trymestru !

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej!
A my dziś mamy pierwszą rocznice ślubu
I zaczęliśmy 15 tydzień

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzień dobry!
w końcu was nadrobiłam, wczoraj mnie zmogło i już o 22 spałam.

przez to czytanie głodna się zrobiłam, więc odpisze wam tak ogólnie i lece jeść ; p

gratuluję synusia
napisania pracy mgr
i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, swoją też i was też proszę o kciuki dla siebie, bo dziś w końcu ta przezierność... mam nadzieję że będzie wszystko dobrze : )

co to jest ten dzień skupienia? pierwsze o tym słysze...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aaa i miałam was podpytać co kupić na chrzciny dla półrocznego chłopca?
nie chce przesadzić cenowo z prezentem...

Zaciskam kciuki za wizytę !!!

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Szaaalone laski, ale pędzicie
a ja w międzyczasie na zakupach byłam, ziemniaczki obrałam i mizerię w lodówce już chłodzę

zapisałam się do szkoły rodzenia na wrzesień, bo inne terminy pozajmowane. Mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań i skorzystam

ja na męża też nie narzekam, złoty człowiek, dogadujemy się w locie, jest cudownym ojcem i spełnieniem moich marzeń
Wow ! Już do szkoły rodzenia są zapisy na wrzesień ..
od którego tygodnia powinno się zacząc chodzic ?

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej wam !!!
Nadążyć za wami nie można, tyle piszecie. Jak wam weekend minął ?
Mi dosyć fajnie miałam urodzinki i jadłam w końcu grilla
To spóźnione 100 lat

Cytat:

A ja dzisiaj zaczynam 16 tydzień

Idę dalej nadrabiać

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:39   #965
Mojitooo
Zadomowienie

Hejka

Na początku gratuluję prawdopodobnie kolejnego chłopa
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ja od rana na działce,przyjechał pan na pomiar blatu do kuchni, potem na zakupy. Zjadłam 2 op borówek i wypiłam 2 szkl maślanki.
I czekam. Na cud
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:41   #966
karolamankowa
Zadomowienie

Cześć Kochane,
Od rana w pracy partiami Was nadrabiam i dopiero skończyłam

Słuchajcie,
Proszę aby każda która miała podawaną płeć przed 20 tygodniem przeczytała ten artykuł i obejrzała zdjęcia!!!
http://strefakobiety.pl/dziecko/ciaz...iewczynka.aspx
No i co powiecie moje drogie o majtaniu sie "czegoś" między nogami????

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nie ma się co oszukiwać, dziecko to zawsze kryzys dla związku, nawet upragnione i wyczekiwane, trzeba to przetrwać, początki są trudne, a potem już z górki
Całe szczęście nie zawsze tak jest Musso. Bardzo często dziecko cementuje związek, szczególnie u dojrzałych partnerów - i nie chodzi mi o wiek - to jest tu kwestią względną. Bywa oczywiście inaczej ale nie demonizujmy tematu
A tak wogóle Kochana toza kawę w ciąży na czczo!!!
I jak usłyszę, że któraś śniadania rano nie je to normalnie przyjadę choćby to koniec Polski był i będę lać!!!!
Kamilka,
Bravo za pracę - i kciukasy za 5 na obronie
Daj tylko znać kiedy termin Ci wyznaczą.

Muminek,
To rozumiem że mam kciukasy zaciskać za Dziewczynkę?
Tylko proszę trzymać kciukasy za mnie w tej samej sprawie

A ja chyba od wczoraj czuję "bulgotanie"
W sumie jeśli to 14 tydzień, jak mówi USG to możliwe że TO JEST TO
Stary 2012-05-28, 12:41   #967
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Proponuję jednak na wszelki wypadek przejechać się wcześniej do kilku szpitali, żeby nie błądzić lub mieć przygotowanego GPSa. Choć ja i tak nie mam do niego 100% zaufania, bo miałam już sytuacje, że się gdzieś spieszyłam, a dziad się zawiesił lub padła bateria ( to akurat moja wina).
Rundka po szpitalach będzie obowiązkowa Ale wiesz, w stresie człowiek może zapomnieć trasy GPSom też nie ufam - właśnie w Warszawie już nas 2 razy wyprowadził tam, gdzie nie powinien
Stary 2012-05-28, 12:41   #968
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
My też chcemy chłopca. Dziewczyny w którym właściwie tygodniu lekarz może stwierdzić jaka jest płeć dziecka ??
U mnie stwierdził w 14 tc.

Co do swędzenia piersi to kup sobie taki krem Lipobase.
Mnie swędziało całe ciało a najbardziej łydki,lekarz podejrzewał cholestazę (tfu) ale kazał jeszcze sprawdzić jeszcze ten krem.No i jak ręką odjął.Teraz smaruje się nim cały czas (chociaż jest mały to wydajny) .Można nim smarować nawet piersi czy twarz.

Lecę kończyć obiad bo zaraz mężo będzie...
Buziaki
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:41   #969
Poni
Raczkowanie

Cytat:
To prawda - po takich przeżyciach zupełnie inaczej się na wszystko patrzy. Ja kilka lat temu byłam z przyjaciółką i jej mężem na łyżeczkowaniu obumarłego zarodka ...... do końca życia tego nie zapomnę, tego jedego dnia w szpitalu z tym samym było 8 dziewczyn
Właśnie cały czas próbowałam to powiedzieć, ale jak ktoś tego nie przeżył na własnej skórze to nie zrozumie.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:41   #970
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co prawda alkohol wylałam, ale jeszcze było go czuć i później cały dzień miałam wyrzuty sumienia, że się nie powstrzymałam

Chodzi o sam alkohol
ja tam nie wypiłam, odkąd dowiedziałam się o ciąży, ani kropli alkoholu (oprócz tej nieszczęśnje czekoladki w sobotę ) i nie mam zamiaru. Wytrzymam te kilka miesięcy, nic mi się nie stanie, a wolę nie ryzykować zdrowia dziecka. I dla chwili przyjemności pluć sobie w brodę do końca życia.

[/COLOR]
Od tej jednej czekoladki napewno nic się nie stanie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:42   #971
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zauważyłyście u siebie w rodzinie czy występuje taka zależność, czy raczej nie?
W naszych rodzinach królują chłopcy
U mojego taty- najpierw córka, potem syn. U jednej siostry taty- dwóch synów, a u drugiej- najpierw córka, a później czterech synów.
U brata mojej mamy- syn.
Mój brat jeszcze dzieci nie ma
natomiast u mojego TŻ: brat- najpierw syn, potem córka i znowu syn. Jedna siostra- najpierw córka (ale urodziła ją martwą), później syn. U drugiej siostry- dwie córki i na końcu syn

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:42   #972
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Niby nie dużo, bo ok.10 km, ale jak poród złapie mnie w dzień, to ta trasa może zająć nawet ponad godzinę Takie korki... No i ani ja ani mąż tak dobrze Warszawy nie znamy, więc nie wiem jak trafimy do szpitala w stresie :/ Więc pozostaje mi się modlić, żeby było miejsce u mnie. Albo żeby złapało mnie w nocy
Kochana Ty się nie martw, ja chyba będę rodziła w Biesku Białej - mam 4 godziny drogi i też pytałam lekarza co zrobić jak nie zdążę, na co on mi powiedział, że nawet znad morza przyjeżdżają i że jak urodzę szybciej niż te 4 godziny od odejścia wód to mnie wpiszą do Księgi Rekordów Guinnessa tak więc już się nie stresuję

Byłam w sobotę w C&A - mieli 2 wieszaki w ciążowymi ciuszkami - masakra. Zwykły t-shirt w paski kosztował 80 pln!!!

Ja za tyle to kupiłam sobie fajowy t-shirt w My Tummy - mięciutki i w ogóle cudowny.

A teraz wyczaiłam, że 9fashion ma na allegro dużo promocji. http://allegro.pl/9fashion-wyprzedaz...332469396.html

no i zapomniałam co jeszcze miałam napisać.

wczoraj chyba był taki dzień pt. kłótnia, bo mnie też nie ominęło. staram się zrozumieć mojego tżta bo wczoraj pracował 12 dzień z rzędu ( a pracuje po 13-15 godzin), ale mi wczoraj nie wyszło i znów spał na kanapie

ja dowiedziałam się na 80/90% ,że chłopiec na początku 13go tygodnia

a na ślub kościelny i wesele na 100 osób nasi rodzice wydali około 32 tysie a my około 6 tysi
straszne to jest.... teraz bym się zastanowiła czy nie wolę tych pieniędzy wziąć od rodziców i na coś innego przeznaczyć.... ale już po ptakach

zjadłabym coś dobrego....

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:43   #973
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Hejka

Na początku gratuluję prawdopodobnie kolejnego chłopa
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ja od rana na działce,przyjechał pan na pomiar blatu do kuchni, potem na zakupy. Zjadłam 2 op borówek i wypiłam 2 szkl maślanki.
I czekam. Na cud
Ja też mam borówki ale bardziej na smaka chociaż weekend miałam straaaaszny jeśli chodzi o te wypróżnieniowe sprawy, brzuch bolał okropnie
Ale połączenie zrobiłaś świetne, to raczej nie będzie cud, obyś z wc wyszła!!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:44   #974
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:

Chodzi o sam alkohol

[/COLOR]
Ja jakoś nie piłam nigdy piwa, czasem sporadycznie. Za to mojito uwielbiam
Od początku ciąży chodzi za mną piwo... w weekend łyknęłam od brata, od razu mi lepiej
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-05-28, 12:45   #975
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,
Od rana w pracy partiami Was nadrabiam i dopiero skończyłam

Słuchajcie,
Proszę aby każda która miała podawaną płeć przed 20 tygodniem przeczytała ten artykuł i obejrzała zdjęcia!!!

Kamilka,
Bravo za pracę - i kciukasy za 5 na obronie
Daj tylko znać kiedy termin Ci wyznaczą.

Dlatego uważam, ze tak naprawdę na 100 % płec poznamy jak urodzimy malucha Chyba że tak się rozkraczy już w późniejszym okresie ciąży, że nie będzie wątpliwości

Dzięki Kochana Już termin mam- 28.06. Tak wiec równy miesiąc

Gratuluje bulgotania

Stary 2012-05-28, 12:45   #976
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
A lekarz jąderka widział? Bo jeśli tak, to raczej już nie znikną.
Może widział, ale nic nie mówił a my nie zapytaliśmy. Dlatego czekam na połówkowe usg, które będzie robił inny lekarz, zanim zacznę kupować coś pod kątem płci
Stary 2012-05-28, 12:46   #977
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Cześc

Oddałam pracę do oprawy ! Tak sie cieszę
Teraz tylko przejśc plagiatówkę

Cytat:
I czekam. Na cud

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Od tej jednej czekoladki napewno nic się nie stanie
Wiem, ale miałam takie wyrzuty sumienia, jakbym jakąś zbrodnię popełniła
Stary 2012-05-28, 12:46   #978
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam borówki ale bardziej na smaka chociaż weekend miałam straaaaszny jeśli chodzi o te wypróżnieniowe sprawy, brzuch bolał okropnie
Ale połączenie zrobiłaś świetne, to raczej nie będzie cud, obyś z wc wyszła!!
Uwierz, mogę tam siedzieć pół dnia, ale niech coś się ruszy...
Póki co cisza
Idę zaraz robić botwinkę
Stary 2012-05-28, 12:49   #979
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
wczoraj chyba był taki dzień pt. kłótnia, bo mnie też nie ominęło. staram się zrozumieć mojego tżta bo wczoraj pracował 12 dzień z rzędu ( a pracuje po 13-15 godzin), ale mi wczoraj nie wyszło i znów spał na kanapie

Cytat:
Ja jakoś nie piłam nigdy piwa, czasem sporadycznie. Za to mojito uwielbiam
Od początku ciąży chodzi za mną piwo... w weekend łyknęłam od brata, od razu mi lepiej
Wiadomo skąd nick

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana Już termin mam- 28.06. Tak wiec równy miesiąc
O to już zaraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:50   #980
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam do was takie pytanko.
Dość długo mnie bolały piersi ale już przestały tylko w nocy bolą. Teraz zaczęły strasznie swędzieć no i wiadomo jak swędzą to drapie i tak podrapałam że teraz mam jakąś taką dziwną wysypkę czy coś w tym rodzaju. Czy wiecie od czego to może być ?
może uczulenie na balsam? Na wszelki wypadek może przestań go stosować na jakiś czas.

Cytat:
Z doświadczenia wiem że w takich sytuacjach najlepiej wezwać karetkę - pogotowie zazwyczaj pojawia się w ciągu 5-10 minut i dowiozą Cię na czas - a jeśli utkniecie autem gdzieś w korkach to dzwonicie na policję, mówicie jaka jest sytuacja i oni mają OBOWIĄZEK Was pilotować do szpitala
Wow, cenna informacja. My mamy szpital na drugim końcu miasta. W nocy, bez korków jedzie się 30 minut, a w godzinach szczytu to nawet godzinę.

Cytat:
Chodzi o sam alkohol
[/COLOR]
MAdZIUŚ! Spokojnie!! Taka ilość alkoholu to nic. Mi lekarka powiedziała, że nawet od czasu do czasu można sobie pozwolić na kilka łyków piwa, albo lampkę wina i to nie zaszkodzi. Tak więc nie stresuj się

Cytat:
Ano otóż to. Dlatego nasza gin nie podaje płci przed 20 tygodniem i nam też się aż tak nie spieszy.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:50   #981
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Dołączam do mamuś które rozpoczynają 18 tydzień

Ja od 6 tygodnia leżę z plamieniem i biorę luteinę - już mam dość tego siedzenia w łóżku i uważania na wszystko co się robi ale cóż jak trzeba to trzeba.

My płci jeszcze nie znamy ale widać było na ostatnim usg że straszny wstydzioch z zaciśniętymi nóżkami więc pewnie będzie dziewczynka
Gratuluje już 18 tygodnia !

Biedna..niestety dla maluchów musimy się poświęcic..

Tak zabawne to jest, ale ponoc dziewczynki dośc póżno się ujawniają, bo są wstydliwe

Stary 2012-05-28, 12:51   #982
ausente
Zadomowienie

Hej hej dziewczynki dawno mnie nie było , ale jakoś czasu nie było Tydzień zleciał na rozmowach z TŻ. A w sobote....Juwenalia Śląskie ! i tak jakoś czas zleciał.

Cytat:

Chodzi o sam alkohol

[/COLOR]
Ojj ja tam, od czasu do czasu wypije piwo bezalkoholowe. Więc ta twoja czekoladka napewno nic nie zaszkodzi , spokojnie , bez przesady

Ja tam jakoś tak strasznie nie panikuje nad tym wszystkim. Żyje normalnie ! Bo ja nie jestem chora , tylko jestem w ciąży. Czego nie można to nie można. Choć oduczyć się palić dalej nie umiem.

A co do rodzenia, ja mam szpital 100m od mamy,a u niej bede przed terminem,więc predzej dojde tam sama,niż ma po mnie karetka podjezdzac
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:51   #983
madzius90
Zakorzenienie

Dzwoniła właśnie do mnie babcia, że ma dziś zupę szczawiową i że mnie zaprasza.
Także po pracy idę na wyżerkę
Jak ona o mnie dba kochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:51   #984
justa86
Zadomowienie

Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii ale się cieszę nareszcie razem!! teraz nie widzieliśmy się już 2tyg i zołzowata się zrobiłam przez telefon. W związku z tym uciekam!! gadajcie i gadacie a mnie to jak zwykle wciąga, już 14, powinnam być spakowana i co??? i właśnie nicoo! idę, wyłączam komputer i już nie zaglądam dopóki nie spakuję mojego majątku a przecież jeszcze mama " wiano" przygotowała garnki, talerze, ręczniki heh
Powodzenia na wizytach, udanego dnia, jedzcie mamusie zdrowo, nie wymiotujcie i dobrze się czujcie. Paaaaa
PS: i tak wiem że nie wytrzymam i zaglądnę za chwilę....
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:53   #985
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:

Super Muszę się poorientować w szpitalach w Warszawie. Bo jak nie będzie miejsca u mnie w mieście (co jest prawdopodobne, bo mało mają sal porodowych, a przeżywają oblężenie podobno), to będę musiała rodzić w Warszawie. Rozumiem, że Ty będziesz rodzić na Madalińskiego?
Bardzo bym chciała, więc mam nadzieję, że tak, że będzie miejsce i mnie przyjmą. Mam kontakt do świetnej położnej, poleconej przez znajomą, której pomagała przy obojgu dzieciaczkach, więc myślę, że jak zapłacę 1500 zł (albo i więcej, jeszcze nie wiem dokładnie), to się miejsce znajdzie Zwłaszcza, że na ich stronie jest napisane, że można wynająć położną indywidualnie, więc pewnie dla tych osób jest miejsce.
Stary 2012-05-28, 12:54   #986
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Chodzi o sam alkohol

[/COLOR]
ja też lubie bardzo piwo... ale odkąd jestem w ciąży, odkąd zrobiłąm test i wiem o tym, może tak to ani łyczka nie wziełam... tak samo z fajkami, bo wcześniej zdażało mi się zapalić, zwłaszcza do piwka...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:54   #987
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
może uczulenie na balsam? Na wszelki wypadek może przestań go stosować na jakiś czas.
No właśnie, w ciąży może wyjśc uczulenie na produkty, które do tej pory nie uczulały

Cytat:
MAdZIUŚ! Spokojnie!! Taka ilość alkoholu to nic. Mi lekarka powiedziała, że nawet od czasu do czasu można sobie pozwolić na kilka łyków piwa, albo lampkę wina i to nie zaszkodzi. Tak więc nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczynki dawno mnie nie było , ale jakoś czasu nie było Tydzień zleciał na rozmowach z TŻ. A w sobote....Juwenalia Śląskie ! i tak jakoś czas zleciał.
I jak tam rozmowy z TŻ?

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Ojj ja tam, od czasu do czasu wypije piwo bezalkoholowe. Więc ta twoja czekoladka napewno nic nie zaszkodzi , spokojnie , bez przesady

Ja tam jakoś tak strasznie nie panikuje nad tym wszystkim. Żyje normalnie ! Bo ja nie jestem chora , tylko jestem w ciąży. Czego nie można to nie można. Choć oduczyć się palić dalej nie umiem.
Co jak co, ale akurat alkoholu nie tknę
Za dużo naoglądałam się i naczytałam na studiach o FASie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:54   #988
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii ale się cieszę nareszcie razem!! teraz nie widzieliśmy się już 2tyg i zołzowata się zrobiłam przez telefon. W związku z tym uciekam!! gadajcie i gadacie a mnie to jak zwykle wciąga, już 14, powinnam być spakowana i co??? i właśnie nicoo! idę, wyłączam komputer i już nie zaglądam dopóki nie spakuję mojego majątku a przecież jeszcze mama " wiano" przygotowała garnki, talerze, ręczniki heh
Powodzenia na wizytach, udanego dnia, jedzcie mamusie zdrowo, nie wymiotujcie i dobrze się czujcie. Paaaaa
PS: i tak wiem że nie wytrzymam i zaglądnę za chwilę....
Kochana ale super !!!! To udanej przeprowadzki !

Stary 2012-05-28, 12:56   #989
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Stosuje ten balsam tak długo że raczej uczulenie jest mało prawdopodobne.
Właśnie była u mnie znajoma w 15tc jest ale ma śliczny brzuszek

A ja znów jem oczywiście arbuza.
Wiecie idę w sobotę na wesele z poprawinami a nie mam co ubrać jeszcze kiecki nie kupiłam masakra jakaś.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:56   #990
Kamalika
Raczkowanie

Pogońcie mnie bo wyszłam spod prysznica i siedzę z Wami a mam barszcz biały ugotować
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości