![]() |
#961 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Kisame - nie wiem, jak Ci pomóc, bo mój dostaje wydzielane jedzenie o określonych porach i nie ma stale pełnej miski, gdyż zjada wszystko co widzi, a nawet robi wszystko, by zjeść coś, czego nie ma aktualnie w zasięgu wzroku
![]() Mokrą podaję tylko w weekendy albo jak w tygodniu skapnie jakiś kurczaczek czy ryba z obiadu, ale i tak dopomina się suchej, bo lubi sobie pochrupać ![]() Esfira - rok temu na osiedlu domków jednorodzinnych jednej z Wizażanek wymarły wszystkie wychodzące koty. Koty były znajdowane martwe albo zaślinione i w agonii. To wskazywało na otrucie.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-08-08 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alergii miałam jako dziecko b. mocną alergię łącznie z astmą. największe uczulenie wyszło na kota i królika. Kiedy królik odszedł alergia minęła, jeszcze troszkę czasem jak u babci się z kotem bawiłam to się pojawiał katar i łzawienie oczu. bałam się troszkę wziąść Fionę, żeby znowu alergia się nie odnowiła. Przez tdzień miałam tak jakby początki - pokrzywka na ciele, kichanie...a potem minęło. Sama nie wiem czy to zadziałała moja psychika i podświadomość czy się przyzwyczaiłam. Bo gdzieś kiedyś czytałam że na swojego kota nie ma się alergii. Ale nie wiem ile w tym prawdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Nie depcze krokusów
|
Na trzecim zdjęciu musiałam się zastanowić, gdzie kot, a gdzie gadżety
![]()
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ta karma dla kota jest dobra
![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny, będę mu najbliższe kilka dni dawać raz dziennie- zobaczymy czy będzie zjadać
![]() Przedstawiam wam moje kocie wredniuchy: Niunia i Leonardo. hahaha, wybaczcie minę Niuni ale nie była zadowolona z bliskiego spotkania z Leo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Na samym dole jest "licznik stron" ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Kisame, moja Celinka tak miała i najlepszym sposobem na nią było podzielenie jedzonka na małe porcje podawane raz dziennie (zazwyczaj rano). Teraz, jak jest Mała, podziału już nie ma, bo Celinka nauczyła się zjadać wszystko, inaczej "ktoś" dojadał jej porcję i w menu pozostawało samo suche ![]()
![]() |
#967 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Dzięki temu, że aferę robi Mucha, jest kasa na sekcje (szary człowiek nie robi sekcji zdechłego kota) i ewentualnych prawników, jak coś znajdą, a także kwestia bezpieczeństwa kotów zostaje poruszana w mediach. Nie widzę w tym, co robi, jakiegoś księżniczkowania ani autoreklamy, mam jednak nadzieję, że sama wyniesie z tej tragedii lekcję i przestanie wypuszczać pupili.
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
I znowu ja włażę buciorami, ale tym razem z innej beczki.
![]() Koleżanka dzisiaj rano znalazła malutkiego kotka, wydaje nam się że jest to dziewczynka. Kotek jest cały czarny, ma nie więcej niż 3 miesiące, ale leje do kuwety. Prawdopodobne jest to, że kotek został wyrzucony (niechciany miot?) bo jak na znajdę jest czyściutki i leci do miski. A, i ten - Warszawa
Jakby ktoś był (któraś była) zainteresowany przygarnięciem malucha, chętnie podam tel kom do znajomej.
Edytowane przez Beczka Soli Czas edycji: 2012-08-08 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
dobra, kupuję czasem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mokrą karmę zamawiam głównie pod kątem mojej seniorki, która jest szczerbata i chciałabym żeby zjadła coś pożywnego, ale ona najchętniej je: Felixa, Bozitę, Shebe i mokre z Rossmanna ![]() Almo Nature, Animonda Carny, Cosma, Grau, Applaws są dla niej niejadalne ![]() ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie: nie orientujecie się może czy jest jakiś środek na robaki, który można podać dzikim kotom?? Byłam dziś u rodziców i do nich na działkę przychodzi kotka i 5 kociaków. Niestety małe to straszne dziczki i nie dadzą podejść do siebie bliżej niż na kilka metrów,a brzuszki mają okrągłe i myślę, że to od robali. Coś mi się kiedyś obiło o uszy, ale nie wiem czy dobrze kojarzę, że jest jakiś proszek, który można wymieszać z mokrym jedzeniem, on nie ma smaku ani zapachu. Kojarzycie coś takiego??
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-08-08 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Nie chciałabym wspomagać pana ze schroniska pracującego za 1500- 2000 zł , wspomagającego sąsiada/ dziecko sąsiada czy jego zwierzaka.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
różne i jakież moje zdziwienie gdy będąc z koleżanką u jej znajomej zobaczyłam te rzeczy i dziecko ubrane w śpioszki z pieczątką ![]() jej matka pracowałą w DMD ![]() nie wiem jak jest ze schroniskami, ale tamta sytuacja trochę mnie zniechęciła ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Tak, odrobaczam się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, po co pracownikom schroniska miski i stare koce, biznesu na nich nie zrobią. Zwierzęta są zaniedbane, bo takie miejsca są biedne. Fundacja, z której wzięłam Danielsa, jest na pewno ok i potrzebuje kasy na sterylizacje. Mają też parę futer do objęcia wirtualną opieką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny filmik z wystawy kotów w Cieszynie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-08-08 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Nie depcze krokusów
|
Chodzi mi o to, że zanim się skrytykuje, wypada się zorientować. Może zjawiła się z dzieckiem u matki w pracy, obrzygało się i trzeba było je przebrać? W takich sytuacjach zamiast chować to dla siebie i "pisać po internetach" trzeba od razu reagować.
Ja bym nie wytrzymała i zapytała grzecznie-ładnie, dlaczego... wzięła dziecko z domu dziecka do siebie, przecież od razu widać, że zabiedzone, po wyrazie twarzy lekko upośledzone i w dodatku brzydkie po nieznanych rodzicach ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Miałam napisać o tym już wcześniej, ale jakoś wyleciało mi z głowy. Kilka dni temu zamówiłam w KrakVet jedzenie i zabawkę dla Ancija. Mimo negatywnych opinii na temat tego sklepu, pomyślałam że spróbuję. I wiem już że nie zamówię tam nic więcej. Worek z suchą karmą był ostro sfatygowany, podziurawiony w kilku miejscach (nawet kurier odchodząc powiedział że karma musi być pyszna, bo pachnie mu jedzeniem w całym samochodzie...), a puszki z mokrą karmą były doszczętnie pogniecione. Jeszcze nie spotkałam się z tak kiepskim zabezpieczaniem paczek. Jestem totalnie zawiedziona. Nie zrobiłam zwrotu, bo nie było w domu ani grama karmy, ale naprawdę się wściekłam. Już nie wspominając o tym, że spełniły się słowa Malli co do tego, że nie wszystko co jest na stronie jest w magazynie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
I ja chętnie włączę się do wątku...Też mam kotka tzn kotkę. Podejrzewam że już na temat złośliwości swojego ulubieńca i sikania na złość już było ale chętnie podyskutuje na ten tematraz jeszcze ....Mam wrażenie że już wszystkie sposoby przerobiłam z moją kotką apropo sikania co prawda zdarza się jej to już żadko ale jednak zdarza....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Nie depcze krokusów
|
ollka27 - wkleisz nam wyniki jej badań krwi i moczu?
Siejka - do tej pory miałam uszkodzony tylko drapak, z resztą nigdy nie miałam problemów, owijają paczki w kilometry folii.
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś Horus kończy rok ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...&v=pPENvAVzF-k
#981 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
Chodząc do tegoż DMD, mając tam zajęcia myslisz ze nie widziałam tychże dzieci ![]() Cytat:
Masz swoją teorię, a ja wiedzę ![]() a pyrantelum kupuję w aptece nie w hurtowni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sto lat głasków dl Horuska! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem wróżką, by wiedzieć, gdzie masz zajęcia i jakie aktualnie dzieci znajdują się w domu dziecka. Znam Wizażankę pracującą w takim miejscu i nie zawsze ma wypełnione grupy w każdym przedziale wiekowym, więc tym się sugerowałam. Jeśli u Ciebie było inaczej, wystarczyło abyś wyprowadziła mnie z błędu, a nie od razu oburzała się ![]() Szkoda, że widząc, że dziecko tej pani jest ubrane w śpiochy przeznaczone dla wychowanków, nie zareagowałaś. W ten sposób tylko pozwoliłaś na kontynuowanie tego procederu ![]() Cytat:
- od kiedy tak robi? - w jakich sytuacjach, jaka reguła się powtarza? - kiedy była sterylizowana? - co się zmieniło w Twoim życiu/domu odkąd zaczęła? - w jakim wieku do Ciebie trafiła i kto ją uczył kuwetkowania? - ile poświęcasz jej czasu sam na sam w ciągu dnia?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Kazar Lady
|
gdzies znikneło "wstaw obrazek"
dla Horusa |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Kazar Lady
|
Malla czy Ty aby nie przesadzasz?
jakie żale ![]() skąd masz przekonanie ze w takich instytucjach wszystko jest stare i śmierdzące ![]() zreszta nie odpisuj mi już. |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Nie ma sensu udzielac sie na tym wątku jesli jest sie "nowym". Chcialam sie dolaczyc a zostalam oskarzona o Bóg wie co, a gdyby ktos chcial wiedziec, moj kotek ma kardiomiopatie, i nie nadaje sie do sterylizacji, gdyz jego serduszko nie wytrzymaloby narkozy.... ale ze na "dzien dobry" zostalam oceniona ze jestem nieodpowiedzialna, ze przeze mnie moj Forfii parzy sie z kotkami i jest masa bezdomnych malych kotkow, itp, itd....
Warto czasem sie zastanowic zanim sie kogos oceni z gory. Ciezko mi z tym ze musze mu podawac 2 razy dziennie lek, zeby mu bylo lepiej... Wszyscy na tym forum uwazaja sie za idealnych opiekunow, i widocznie nie chca ludzi ktorzy chcieli sie podzielic z bolem ktory od srodka mnie rozrywa przez to ze moj kot jest chory na serce....
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ![]() ŻONA OD 16.07.11 ![]() ![]() Czekamy na Bejbii! ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-08-09 o 08:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda, że tak wiele na prawde fajnych i pomocnych osób tu sie nie udziela z tego powodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Wzielam kotka od pani, ktora oglaszala sie u weta. Widzialam ze jest lekka wariatka, bo miala mase kotow, matki corki, synow.... Nie wiedzialam ze moze byc chory. To wyszlo przypadkiem, gdyz jego pierwszy wet nic nie stwierdzil, mimo badan sluchania serduszka.
Kotek zaczal chudnac, mimo jedzenia duzo, pewnego upalnego dnia, rok temu, odwodnil sie ze prawie umarl. pojechalam z TZ do lecznicy profesjonalnej, i tam 2 dni mial kroplowke, byl podziebiony, a do tego wyszla kardiomiopatia calkiem przypadkiem, na szczescie we wczesnym stadium. Zalamalam sie. Jesli po pierwszym moim poscie ze kotek jest nie kastrowany, dostalam "pojazd", nie chcialam juz pisac o chorobie, zeby nagle wszyscy zmienili podejscie. Nie umiem sie jakos pogodzic z tym ze jest chory, i ze do konca zycia musi brac leki, po ktorych jest zamulony. Gdy bierze lek to spi. Nie jest juz taki sam jak kiedys. TZ mowi ze wariuje, ale ja sie martwie o niego. ma dopiero 2 lata... Boje sie ze serce bedzie mialo wsparcie dzieki lekom, ale kiedys watroba nie wytrzyma.... Bardzo jestem do niego przywiazana.... Wiec postawcie sie tez w mojej sytuacji... Pisalam rowniez ze nie wychodzi na dlugo, godzina dwie to max, prawdopodobnie zalatwic sie na sasiednim podworku. Przez ten czas nie zdarzy raczej znalesc kotki i zaplodnic ja. Z reszta tak jak mowie, juz nie jest taki sam jak wczesniej... moze to i przez te odwodnienie i przegrzanie stal sie taki bez zycia... "nie odwracam kota ogonem", poprostu zal i zlosc ze zostalam tak przyjeta, spowodowala takie a nie inne zachowanie we mnie... Nikt nie chcial by byc w mojej sytuacji, gdy wiem ze to nieuleczalna choroba i musze to jakos "przelknac" ze Forfii kiedys pelen zycia, teraz jest ciagle zmeczony, Musze go non stop dowadniac,podawac wode strzykawka, bo nie chce pic wody, a mleka krowiego nie moze bo ma biegunke. MA specjalna diete, pije mleko z butelki znanej firmy "kocie" bo nic innego mu nie smakuje. Zawsze jako dziecko moje kotki byly okazami zdrowia, wiec taka wiadomosc byla dla mnie szokiem... nie wiedzialam ze kot moze na takie cos chorowac... Dlatego przepraszam za swoje zachowanie, ale rowniez badzcie wyrozumiali dla mnie.
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ![]() ŻONA OD 16.07.11 ![]() ![]() Czekamy na Bejbii! ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png Edytowane przez barbara_barbie Czas edycji: 2012-08-09 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.