|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Zeberka gratuluję umowy! ![]() Esia, jak pisałam na którą masz badanie, to chodziło mi o wizytę ![]() Natalko może sen się spełni ![]() Pani odpoczywasz? ![]()
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
MAGA! patrz zaćmienie ciązowe na mózg mi idzie jak nic! Mam wizyte o 17.15!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Zeberka bardzo się cieszę że dostałaś umowę!! jak Ci sie łądnie wszystko układa cieszę się ogormnie!!
Maga oby dzień szybko Ci zleciał ![]() Kooocurek heh no to takie dość jasne te kreski ![]() ![]()
#964 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Paniczko cud to TY masz juz pod serduszkiem!!
ja mam taki.....
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może i jasne ale wczesniej były ciemnie i obie takie same. Ciążowe tez mi blakły po dłuższym czasie... ![]() Teraz to już sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
pani- wrzucę dodatkowy posiłek
![]() w nocy wstaję więc rano dłużej śpię- nie zwlekę się na śniadanie wcześniej niż o 8.30 , automatycznie przesunie mi się pora ostatniego posiłku ale muszę coś na wieczór zostawić- może ten 5 posiłek ustalę na późniejszą godzinę... my chodzimy spać ok 1.00 więc ostatni posiłek nawet o 19.00 nie wchodzi w rachubę ![]() ok- idziemy na zewnątrz Kasia spać w wózeczku ja obierać jabłka i marchewki na sok ![]() i będę się odważnie z Wami dzielić postępami abyście mnie motywowały, ważenie co tydzien w poniedziałek tak też wczorajsza waga: 81,6 ![]()
#968 | |
Zakorzenienie
|
No druga jest mocniejsza, ale tam było napisane, ze musza byc takie same albo kontrolna ma byc jasniejsza...inaczej sie nie liczy?? ![]() Takie miałam wczoraj. Dziś były takie same. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Tak ja pisałam..pisz ja postaram sie pomóc na tyle ile wiem. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
no bo jak wyschnie to automatycznie jaśniejsze się robi
![]() mnie chodziło o to że ogólnie włąśnei jasne masz ale własnie dlatego że już jakiś czas leżały na moim np nie widać teraz za wiele.... teoretycznie wiem że pisze że mają być takie same bo tak pisze w instrukcji a Paniczka w sumie mówi że przy takich Torres powstał ![]() ja nie wiem z tego nic bo jak kiedyś robiłam to mnie cały czas II kreski wychodziły!! nie takie same ale wychodziły cały czas a nigdy własnie mi nie wyszło tak że były obie takie same a robiłam długo.....dlatego teraz jak Pani mi powiedziała że u niej przy takich Torres powstał to zgłupiałam..... Co sądzicie o moim?? sorki że troszkę przybrudzony ![]()
#970 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie. tylko nie zwlekac ze sniadaniem. np. 9, 12, 15, 18, 21... wszystko zalezy od Waszego rytmu dnia. oczywiscie nie chodzi o jedzenie na akord a raczej o to by nie zapominac o posilkach.
moj brat byl glodny miedzy pierwszym sniadaniem a kolejnym posilkiem, matka przywykla po dniu, chlop sie czul napchany.
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
ewel długo tż będzie się uczył w tej szkole? jaka odległość będzie was dzielić?
zeberko gratuluję umowy! z kg na pewno sobie poradzisz, ty sobie ze wszystkim dobrze radzisz ![]() filusiek ![]()
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm kazdy inny. nie ma co porownywac ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-09-04 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem Kochana....ja zgłupiałam bo nie wiem jak one w końcu mają wychodzić ![]()
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taki jak Twój miałam wczoraj..wiec nie wiem ![]() Cytat:
Dokładnie tak jak mówisz, każda jest inna i cięzko coś porównać. Mi test wyszedł negatywny, nastepny dzien śluz z lekka krwia co wziełam za @ i na nastepny dzien dwie krechy i była dzidzia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Kooocurek a u mnie dzień wcześniej była ta druga jeszcze jaśniejsza....na następny dzień tj niedziela nie zrobiłam już bo nie miałam warunków
![]()
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do testów owu to czytałam np. że nie powinno się ich robić rano, bo wyjdą zakłamane, że dopóki DRUGA kreska nie będzie taka sama albo mocniejsza od pierwszej to owulki nie ma, a i że test dodatni (czyli druga krecha co najmniej taka jak pierwsza) oznaczaj że owulka będzie do 48 godzin, nie doczytałam tylko jaki jest wynik jak zrobi się test w dniu owulki...
Dodam jeszcze że jak ja testowałam to owulki mi nigdy jeszcze nie pokazało, a robiłam codziennie, dlatego się strasznie zdziwiłam jak test ciążowy wyszedł pozytywnie... Koocurku i Agatko, wasze testy są oba pozytywne wg mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co oznacza rano? Ja robiła ok 10... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
![]() z drugiej strony pokazywaly jak zloto I, potem II tyle ze blade, zgadzalo sie z wykresem cyklu.
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwsza to ta od niebieskiego...chyba ![]() U mnei się zgadza..miałam wczoraj sluz płodny, bola mnie jajniki... Temperatura tylko mnie zawiodła, ale mierza ja o różnej porze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ______________ byłam dziś u lekarza, mam zwolnienie na 3 tygodnie, za tydzień USG, to z przeziernością i innymi pomiarami, i jak się skończy zwolnienie to wizyta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() robilam o 17ej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
u mnie własnie hmm.....śluz był taki jak powinien i test taki jak widać wyżej....a skok to ja mam zawsze później więc ja po temp nie mogę stwierdzić że owu już teraz jest....tzn dziś tak mogę powiedzieć bo jakiś tam skok był.....
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety czasu mam mało, dzisiaj się o tym przekonałam usiłując zrobić dietetyczny obiad na odpowiednią godzinę... ![]() jeżeli chcę się diety trzymać (a chcę) to muszę przygotowywać wszystko dzień wcześniej bo przy Kasi nie mam szans wyrobić się na konkretne godziny z przygotowaniem, będę odgrzewać i wyciągać dzień wcześniej zrobione sałatki ![]() jedyny mój wysiłek fizyczny na który mogę znaleźć czas to spacer z Kasią, nie ma szans na wyjście na siłownie ![]() Tz-et pracuje 24h, potem teoretycznie ma 48 wolne ale 16 spędza w domu rodzinnym, wraca na 8, następnego dnia tak samo a kolejnego dnia znowu jest w pracy na 24h więc ja jestem ciągle z Kasią a głupio mi nadużywać dobrej woli mojej Mamy bo ona ma też swoje obowiązki... mogę rozważyć brzuszki ale nie wiem czy będę miała siłę - na razie jestem po obiedzie i w głowie mi się kręci ![]() ![]() wstawiam zaraz zdjęcie obiadu- nie po to aby się chwalić ale po to abyście za dwa tygodnie zażyczyły sobie podobnego ![]() dziewczyny- darujcie sobie te testy owul... ja robiłam jeden cykl i stresowało mnie to niesamowicie... chciałam wtedy sprawdzić czy moje obserwacje pokryją się z testem ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-04 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
ważne, że ten obiad mi bardzo smakował
jeżeli nie popadnę w monotonnie i będę na czas mieć przygotowane smaczne rzeczy do zjedzenia to będzie ok dzisiaj filet z kurczaka pokrojony w paski uduszony na łyżce oleju z oliwek, podlany kawałkiem rozpuszczonej kostki grzybowej i duszone w tym pieczarki z cebulką do tego ryż i sałata z koperkiem pokropiona octem jabłkowym popiłam miętą ![]() nie wiem tylko co na to moja Kasia boję się że jednak bez konsultacji u pediatry się nie obejdzie... ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() i pytanie, które paść nie powinno "Co można do kawy?" (kromkę grahama ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-04 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Zeberko zobaczysz jak szybko się przyzwyczaja organizm do reguralnych posiłków, później będziesz odczuwała głód tylko w określonych porach. Popatrz na przepisy dla diabetyków, są całkiem smaczne i zdrowe
![]() http://zdrowieiuroda.blox.pl/2011/10...diabetyka.html A co do kawy to może jakiś herbatnik ![]() PS. Zrób sobie taki jeden dzień w tygodniu w którym masz prawo zjeść bez wyrzutów batonika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślubna byłaby cudowna 59! ale 65 mnie zadowoli na początek ![]() wracając do pracy chciałabym 70 czyli mam prawie 12kg do stracenia w 2 miesiące... 14kg już uciekło po ciąży ale 2 znowu wróciły Cytat:
moje koleżanki, które wtedy dostały umowy na czas nieokreślony dostają teraz wypowiedzenia bo zakład się sypie... a w obecnej pracy w końcu doczekałam się i bardzo się cieszę ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- fioluś- dzięki - podpatrzę ![]()
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chcesz do powrotu do pracy schudnac - bez herbatnika. Zebro, po co ta kostka rosolowa? na mala porcje strasznie duzo (ona ma tluszcz w sobie) + oliwa. oliwa jest ok, dobra ilosc (ale na dzis juz tyle tluszczow czystych). Obiad pracochlonny. gdybym taki robila (dusila, kroila) zrobilabym wiecej. Ryz - 1/3 worka, 100 g miesa + fuuuurrraaaaaa warzyw. sama salata lodowa nie daje sytosci. gdzie pomidor, papryka? chyba ze pogryzasz. u mnie robienie obiadu zajmowalo tyle co gotowal sie ryz, ziemniak lub makaron. czyli max. 2o minut. z wymyslonymi salatami. uwierz mi. jedzac co 3 godz nie bedziesz glodna. ten chleb jest sycacy (ja bylam przerazona, bo cale lata w ramach diety nie jadlam pieczywa) - dwie kromeczki daja moc. i gwarantuje to brak jojo- nic nie ograniczasz. jesz mniej a czesciej.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-09-04 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W weekend nie miałam kompa (tż wziął do pracy) i w ogóle ostatnio mało mam czasu na forum ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciąża bliżniacza to jest to czego się obawiam przy następnej ciąży bo też jestem genetycznie obciążona. Moja mama ma siostry blizniaczki i zadna z nich nie urodzila blizniaków wiec teraz czas na nasze pokolenie, wszyskie kuzynki (w tym córki blizniaczek) maja po jednym dziecku oprocz mojej siostry. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36258922]Biedak, musiałam mu objaśniać przez telefon, co to jest "kostka margaryny" ![]() ![]() ![]() A, i mam dzisiaj owu, rozsadza mi brzuch :/ No ale idealnie, 14 dc.[/QUOTE] ![]() ![]() Super że owulka wyczuwalna ![]() Cudne pannice ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.