|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
jak jest chłodniej to ubieram zimową krótką kurtkę i rekawiczki
a czapkę i szalik muszę dopiero kupić
|
|
|
|
#962 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
zastanawiam się czy go nie kupić chociaż mam wełniany płaszczyk na zimę i 2 kurtki hehe w tym jedną puchową ![]() A nie zapomnę jak byłam w gimnazjum i naciągnęłam rodziców na kurtkę puchową, wtedy były modne takie bardzo puchowe a że była jasna to wyglądałam centralnie jak bałwan ale teraz super te kurteczki robią
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-10-27 o 19:28 |
||
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba jedyne puchowe kurtki, na widok ktorych az mam odruch wymiotny Ja na zime mam 4 puchowe kurtki i 3 plaszcze, z czego nosze 2 kurtki i 2 plaszcze. Reszta siedzi w piwnicy. Mialam zamiar sie ich pozbyc, skoro juz w tamtym roku nie nosilam, ale znajac zycie bede zalowala kiedys.Tak w ogole przejrzalam ostatnio szafe, mam duzo eleganckich ubran, ktore jednak nie nadaja sie na rozmowe :P. Najbardziej mnie wkurza, ze wszystkie te ciuchy leza, bo skoro nie pracuje, to po domu szkoda je zakladac. Marzy mi sie w koncu wyjsc do ludzi, 'wystroic sie', a nie w domu dres dres dres, do sklepu czy gdzies pod kurtke tez sie specjalnie nie stroje. Edytowane przez Flofferek Czas edycji: 2012-10-27 o 19:33 |
|
|
|
|
#964 |
|
BAN stały
|
Ja mam nadzieje,że do kurtki uda się i mi zamek wszyją w domu. Zamek 10 zł to drogo. Tylko jak by mi w domu wszyli to się opłaca, bo kurtkę kupiłam rok temu za 1 zł, tylko w niej nie chodziłam wogóle. Dopiero od miesiąca w niej chodziłam. Oby się udało wszyć w domu. Ciekawe ile szewc bierze za naprawę zamka. Bo i tak fleki w tych butach muszę podbić. 15 zł w tył. Tańszego szewca to u nas chyba nie ma. Wszędzie 15 zł śpiewają. Mam nadzieję, że taką zasuwkę dorobi i nie będę bulić za cały zamek, bo zamek dobry. Ale bez zasuwki go nie zasunę. W poniedziałek wam napiszę ile takie usługi u szewca kosztują.
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Fleki to tez inna spiewka. Min 2 razy w roku musze zanosic buty do szewca;/ Pol biedy jak mam czas i nie sa calkowicie zjechane, to moze mi zmienic praktycznie od reki, ale zdarza sie, ze chodze w butach do oporu i wtedy juz wiekszy wydatek;/
|
|
|
|
#966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale że nikt nie dzwoni to poczekam aż zadzwoni i wtedy lecę do sklepu a po domu nie wyobrażam sobie jak ktoś może chodzić np. w jeansach no dla mnie to masakra jakaś, ja mam więcej par dresów po domu niż normalnych spodni hehe Za to na uczelnie się "stroję" hehe bo tylko tam mam okazję teraz kurtkę ściągnąć i się "pokazać" hehehe ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Tajkuna Taką zasuwkę powinien Ci dorobić szewc koło Redisu, jak się na zielony rynek idzie ale nie wiem ile za to bierze
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, tylko nie pasuje się w nie ubierać na miasto. Nawet jak ktoś przychodzi do mnie, to się nie stroję, tylko w dresie siedzę. A jak zimno to golf jakiś zarzucę na górę. Każdy przyzwyczajony, że mnie w domu w niczym innym nie zobaczy.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-10-27 o 19:48 |
|
|
|
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja za te buty dałam 160 zł i nie u chińczyka hehe oszukali mnie dziady, albo jemu się nie chciało dorabiać...bo trzeba było mi na już jak wróciłam do domu to pół obcasa już zdarłam i buty w kosz...
|
|
#970 |
|
BAN stały
|
Rzadko na już robią fleki. Zawsze jak zanoszę buty to przeważnie na drugi dzień popołudniu lub w południe mam do odebrania. Chyba,że mają dużo klientów to trzeba dwa dni poczekać.
|
|
|
|
#971 |
|
BAN stały
|
Orientuje się może któraś z Was czy pracodawca musi dostarczyć pracownikowi te odcinki od wypłaty ? . Wczoraj do mnie dzwonili z inspekcji, że w pon przeprowadzą kontrolę w moim byłym zakładzie pracy. Myślę, że w końcu odzyskam książeczkę sanepidu już prawie miesiąc minie jak jej nie oddali , wysyłałam im list z prośbą, a oni to olali.. Najbardziej mnie martwi co powiem na rozmowie jak zapytają o moją poprzednią pracę kojarzy mi się tylko z nerwami i stresem ;/ . Coś kiepsko u mnie z ofertami ..
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez uwielbiam dresiki, najlepiej grube mmm rewelacja wygoda i cieplo
Z psem tez biegam w drecholach, czasem to nawet w spodniach od pizamy wieczorem:P
|
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam daleko od domu i nie miałam butów na przebranie hehehe
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam mam z 2 pary dresów do domu, a tak chyba z 10 legginsów
dla mnie najwygodniejsze ostatnio kupiłam sobie czarne eleganckie w miarę spodnie to akurat będą na rozmowy, ale koszuli białej nie mogę nigdzie wyhaczyć, a jak jakaś mi sie podoba to conajmniej 100zł trzeba zaplacić;/
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam moje domowe ciuchy - stare bluzki, rozciągnięte spodnie itd. Wygoda na pierwszym miejscu
Oczywiście jak spodziewam się gości, to się przebieram. Białą koszulę kupiłam ostatnio w SH za 2 zł. W ogóle SH też uwielbiam - tzn. jeden, bo do innych już nie chodzę. Ostatnio moja mama wybierała się na zakupy, więc powiedziałam, że jak znajdzie tam coś dla mnie, to też ma kupić. Wróciła z całą reklamówką ciuchów, całość kosztowała kilkanaście zł. Mam cienki sweter, gruby sweter, żakiet i... coś tam jeszcze, nawet nie pamiętam Wszystko pasuje, a niczego nie przymierzałam wcześniej. Pamiętam, jak kiedyś chodziłam po centrum handlowym i nic nie mogłam kupić, nic mi się nie podobało, nic nie pasowało tak jak powinno. A teraz po prostu ubieram ciuchy z SH i jest super
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie chodziłam do sh i niedawno naszło mnie, że może przełamie się i coś ciekawego znajdę. Byłam w trzech i nic nie znalazłam
może tylko wybrane mają ciekawe i tanie ciuchy
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam z koszulą mega problem...Jak jest dobra w biuście to w okolicach brzucha wygląda jak namiot
jak jest dobra w talii to o zapięciu w biuście mogę zapomnieć Mam jedną ciemną ze streczem i jedną białą z krótkim rękawkiem dobrze, że wymyślili spódnice ołówkowe to jakoś ten namiot idzie schować hehe Ale jakby mnie zaprosili na rozmowę, to żeby skały srały to znajdę taką która będzie idealna i mnie przyjmą za ten trud włożony w zakupy A mam pytanie...mam kozaki na zimę na platformie czarne i mają jakiś 10 cm obcas. Nigdy pracy w zimie nie szukałam, więc się zastanawiam czy pasują w razie czego na rozmowę, czy muszę też w buty zainwestować, jeśli tak to w jakich butach się chodzi na rozmowy w zimie?? Mam drugie kozaki brązowe płaskie, ale chyba do eleganckiego stroju (np. do biura) nie pasują...
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
zima to zima nie powinni chyba niewiadomo jak zwracać uwagi na buty
o ile nie są jakieś w sportowym stylu obysmy jednak znalazły prace przed zimą
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie czy kozaki na obcasie czy plaska podeszwa. Im wieksze mrozy, tym zakladam bardziej plaskie buty, zazwyczaj sa to futrzaki, ale na rozmowe to przesada hehe. Ostatnio tez sie zastanawialam, czy isc w plaskich brazowych kozakach czy czarnych na obcasie, nie bylo lodu, sniegu to wybralam obcasy. Wybor butow zalezy u mnie rowniez od tego, jak daleko musze isc.
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodziłam w lecie w balerinkach, jazzówkach...
ostatnio w botkach na obcasie chyba aż takich wymogów nie ma
|
|
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
może kiedys na taki trafię
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracy szukam miesiąc. Pisałam juz ale nie zostałam zauważona
|
|
#984 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co prawda rozmowe mialam 1 i przed poprzednim okresem ze 2 ale tylko w takich butach chodze. Obcasy tylko np. na wesele ale i wtedy pod wieczor przebieralam na baleriny![]() Co do kurtek faktycznie lipa w zime. Ja tam co roku kupuje ok 3 pary i wszystkie zniszcze badziewia robia w tamtym roku jak byłam na mieście przykucnęłam by zawiązać sznurówki no i jakoś tak dziwnie się zrobiło . Patrze pod buta a tam podeszwa rozwalona na pół![]() Cytat:
przynajmniej ja pamietam ze kiedyś pisałaś![]() Cytat:
tyle że chodzę w szortach oczywiście "materiałowych"haha jak mnie zaproszą to też muszę jakiś zakup zrobić. A jak już dostane pracę to wtedy dopiero poszaleje a co trzeba się bedzie "odstawiać"
|
|||
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
http://www.hotmoney.pl/artykul/praca...-zrobisz-27989 już wiem czego mam pecha do pracy hehehe nie zgadza się jedynie miejsce edukacji
ale teraz przynajmniej mogę zwalić winę na miesiąc urodzenia ![]()
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-10-27 o 22:51 |
|
|
|
#986 | |
|
Konto usunięte
|
Niestety, w takie rzeczy jak zimowe buty i kurtka najlepiej jest zainwestować grube pieniądze, tylko ciekawe skąd bezrobotny ma je mieć. Ja już dawno przekonałam się na własnych, przemarzniętych i przemoczonych nogach, że jak kozaki to tylko skórzane- ceny są zabójcze, mało kto może sobie pozwolić na wyłożenie "już" 300 zł, ale przynajmniej jak raz kupię to mam na 4 lata, więc się opłaca. Kurtki to już różnie, mam jedną tanią i jedną drogą i jakoś obie są świetne i długo się trzymają, na szczęście
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie to od zawsze mam pecha do butów, ale na nich nie oszczędzam bo przynajmniej mam na dłużej w tamtym roku prawie pół wypłaty wydałam na buciki, a i tak przemakają dziady...( i od razu piszę, że zarabiałam dużo mniej niż najniższa krajowa :P, żeby nie było, że rozrzutna byłam i serce mnie bolało przy kasie jak płaciłam :P)---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- No to widzisz niedługo coś znajdziesz ja się po terminie urodziłam, teoretycznie powinien być maj...jakie to niesprawiedliwe
|
|
#988 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za granicą kariery ie zrobię, ale w Pl może może...
|
|
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

a czapkę i szalik muszę dopiero kupić

Może jeszcze jaką kurtkę na szmatach znajdę. Teraz już stoją po 5 zł.

w sensie czy kozaki na obcasie czy plaska podeszwa. Im wieksze mrozy, tym zakladam bardziej plaskie buty, zazwyczaj sa to futrzaki, ale na rozmowe to przesada hehe. Ostatnio tez sie zastanawialam, czy isc w plaskich brazowych kozakach czy czarnych na obcasie, nie bylo lodu, sniegu to wybralam obcasy. Wybor butow zalezy u mnie rowniez od tego, jak daleko musze isc.

w tamtym roku jak byłam na mieście przykucnęłam by zawiązać sznurówki no i jakoś tak dziwnie się zrobiło . Patrze pod buta a tam podeszwa rozwalona na pół