|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Pstryczku, dlatego tez tak sie balam, ze bede miec cukrzyce, bo to klucie jest okropne - 3x mnie klula w jeden paluch i 3tyg mi schodzila skora z tego palca.
Debrah, Ty chudzinko 49 kg to bym chciala osiagnac po ciazy, daje sobie czas do grudnia
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-11-06 o 18:42 |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, bo bardzo ciekawa jestem. Pewnie już ponad kilogram nie? Nie patrzę na to w kontekście mojej wagi, tylko cały czas brakuje mi takiego spokoju pt "teraz dziecko jest już na tyle duże, że mogłoby spokojnie w razie porodu przeżyć" - bo jakoś się boję przedwczesnego porodu i czekam do 32 tygodnia jak na zbawienie (wtedy ponąć, jeśli dziecko nie ma dodatkowych wad, czyli jest zdrowe - to ma teoretycznie takie same szanse przeżycia jak to urodzone w terminie).
Lady: też kocham ciemne pieczywo. |
|
|
|
#963 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy w życiu sama nie wymyśliłabym sobie głodówki, nawet nie będąc w ciąży. On to nazwał dieta ,,kogoś tam" niezapamietałam nazwy. 2 dni w tygodniu ,,odchudzania" - jeden dzień ta dieta, którą kazała mi stosować położna tzn. serek biały na śniadanie, na obiad ryba, przez cały dzień można jeść jogurty, kefiry, pić mleko i dużo wody, a drugi dzień wymyślona przez lekarza głodówka: chude mleko i woda Poza tym zero słodyczy, zero soków. Muszę to przemyśleć do jutra, bo jestem rozbita. Dziś ze złości wypiłam już 3 l wody i chyba mi uszami zacznie się wylewać ![]() Poza tym po badaniu mam leciutkie plamienie - miałyście tak kiedyś Dziwne, bo nawet nie używał wziernika.---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Jeszcze położna mi powiedziała, że czasem wysyłają ciężarne do szpitala, żeby je ,,odchudzić". Najśmieszniejsze, że w poprzedniej ciąży tyłam tak samo, to lekarz (inny) mówił mi ,,przecież ładnie Pani wyglada" i nie widział w tym problemu. |
|||
|
|
|
#964 |
|
BAN stały
|
Z tą wagą to jest masakra. Jedne mają za dużo, inne za mało
Ja to się modlę żeby coś przytyć, żeby lekarz nie krzyczał na następnej wizycie u mnie 4 kilo na plusie i waga ani drgnie...i tak już od 3 tygodni Wstawiam zdjęcia łóżeczka, założyłam też ochraniacz i śpiworek żeby zobaczyć jak wygląda Mam jeszcze drugi zestaw, ale już mi się nie chciało przebierać
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nigdy nie plamiłam po badaniu |
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 | ||
|
Zadomowienie
|
Jejciu, strasznie mi przykro, trzymaj się i najważniejsze, że już nie cierpi!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego lekarza chyba pogrzało, że kazał Ci stosować głodówkę....... w głowie się nie mieści... |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
wyprałam wreszcie wózek dla Ewy , ufff, nawet nie był aż tak brudny jak mi się zdawało :P
Łóżko dla synka kupione, jak dojdzie to łóżeczko zostawnie już przygotowane dla małej Ciuszków coraz więcej Ostatnio kupuje używane , stwierdziłam że nie ma sensu brać dla takiego maleństwa nowych. Terz postanowiłam sobie przy każdych zakupach w markecie brać min jedną paczkę pieluch! Ciekawe czy się tego będę trzymać :P Koszula dla mnie do szpitala też jest Tak więc kompletowanie wyprawki wreszcie ruszyło do przodu ![]() Jutro jadę z Nukka pod nóż
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
BAN stały
|
suzi ja też bym chyba to z kimś jeszcze skonsultowała. To co proponowała położna, jogurty, ser biały, ryba itd to ok...ale sama woda i mleko?? nawet jeden dzień bym tak nie chciała, bo bym się bała, że małej zaszkodzę. hm, nie wiem, może to jakieś nowe skuteczne, bezpieczne metody....ale ja bym wolała się upewnić.
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Acha!
SUZI tego lekarza chyba pogieło, co za debil!!!! Ja przytyłam w pierwszej ciąży 25 kg! nie było w tym żadnej szkody dla dziecka! tylko dla mnie bo wiadomo że co nieco zostało. Żadnej głodówki - wogóle go nie słuchaj!!!
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluchy też zaczęłam kompletować. Mam jedne Pampersy 1 na początek, a ostatnio kupiłam jedną paczkę 2 Dady. Mam tylko nadzieję, że moja mała nie będzie miała uczulenia na Dady
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- tego dowiesz sie dopiero po porodzie ale prawda jest taka że i na Pampki uczulenie mieć może a na Dady nie. reguły nie ma. mój synek zaakceptował wszystkie pieluchy a koleżanki synek tylko Pampki. nie wiem od czego to zależy
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne łóżeczko! Cytat:
Ściskam! A właśnie - ile macie kompletów pościeli - poszewek w sensie? Bo tak z drugiej strony to tego ochraniacza się w poszewkę nie wsadza, nie? To on nie będzie mi potem pasował do pościeli za bardzo (bo będzie w innych poszewkach) czy jak to jest? |
||
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak kupie jedna paczke zobacze co i jak w trawie piszczy ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- dobre pytanie, ja myslalam zeby kupić jeden taki komplet 6 elementowy i ze dwa komplety 2/3 elementowe.
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Ile taki ochraniacz do łóżeczka kosztuje?
I o co chodzi z tymi misiami z bebilonu?
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zapotrzebowanie zdrowego człowieka na kcal to ok 2000 dziennie ( nie w ciązy ;-) ) za pomocą wody i mleka co najwyżej możemy mięśnie popalić, zwolnić metabolizm i wyrządzić sobie więcej krzywdy niż pożytku rozkręcenie no nowo metabolizmu po głodówkach jest o wiele trudniejsze niż nam się wydaje uwierz mi co mówię, lekarzem nie jestem ale mam dość sporą wiedzę nt żywienia- Medduzza ma wykształcenie w tym kierunku i pewnie powie Ci to samo jedz regularnie-male porcje a często, co 2-3 godziny, notuj co jesz, pij dużo wody, soki i owoce do południa- i lepiej sobie sama wyciśnij bo soki z kartonów kwalifikują się jako fast foody i może spróbuj się więcej ruszać kochana, ja przytyłam w pierwszej ciąży 30 kg! uwierz mi,że jeśli nie masz nadciśnienia ani cukrzycy to dodatkowymi kg dziecku nie zaszkodzisz, tylko potem Ty będziesz płakać nad wielką dupą i wpłynie to wyłącznie na Twoje samopoczucie oglądając Twoje fotki uważam ,że jesteś bardzo sexy mamusią i pieprz takie rady poza tym nie kumam- bo mleko to praktycznie same węglowodane i śladowe ilości bialka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-11-06 o 19:33 |
||
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do plamienia, to nie miałam, ale lekarz zawsze mnie ostrzega, że może się małe plamienie pojawić. Mała - rejestrujesz się na stronie Bebilonu i Ci przysyłają misia. A potem mają dosłać jeszcze jakiś poradnik, jak dziecko się urodzi. Uważam, że to super sprawa, bo miś jest prześliczny.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-06 o 19:35 |
|
|
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne Gocha 3mam kciuki za pieska. Nie stresuj się, chociaż sama też bym pewnie ze strachu umarła.Duuuuuuuużo zdrówka dla Nuki.
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
czy Wy dziewczyny też macie tak, że strasznie panikujecie? ja się boję wszystkiego...może przez to, że najpierw amniopunkcja, potem coś z nerkami...jestem przerażona ciągle...i tylko myślę czy wszystko jest dobrze...
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie stad wieczny stres musisz się wyluzować, teraz wszystko będzie tylko dobrze kochana |
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Black dzięki kochana
bo nie wiedziałam o co chodzi,musiałam przeoczyć jak o tym pisałyście. Teraz już jestem w domu
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
ale teraz jak siedzę w domu i jeszcze niewiele mogę robić...to już w ogóle, tylko myślę i słucham co się dzieje...
|
#987 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego kazał się troszkę podtuczyć, a tu waga ani drgnie ![]() Cytat:
To dokładnie to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/Dołączam Wam też zdjęcie brzuchola. Robiłam 2 dni temu
|
||
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
I wiecie, zaczynam nad baldachimem myśleć, bo kuzynka mnie nakręciła, że dobrze dla dziecka, bo szybciej załapie rytm noc/dzień, i będzie mu łatwiej spać jak zasłonię je trochę przed bodźcami z zewnątrz?? Już nie wiem sama.
I podbijam pytanie z pościelą, bo mój estetyczny umysł cierpi jak pomyśli, że przecież ochraniacz inny będzie i nie do wszystkiego będzie pasować Chociaż z drugiej strony - maluszek nie ma pościeli w łożeczku na początku, tylko właśnie ochraniacz, prześcieradło i..tyle?
|
|
|
|
#989 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten lekarz to jakiś dziwny jest po pierwsze jak można głodówkę stosować,a po drugie jak można krzyczeć na ciężarną, aby być lekarzem też trzeba mieć odrobinę empatii... ech Ja czytałam taką książkę z róznymi badaniami naukowymi na ciężarnych i tam było napisane że jeśli kobieta w ciąży się głodzi to potem dziecko będzie miało skłonności do tycia, bo będzie musiało nadrabiać te braki z ciąży. Poza tym jeśli Ty jesteś głodna to Twoje dziecko 2 razy bardziej więc taka głodówka szkodzi i Tobie i dziecko. Wiadomo że można ograniczać węglowodany i tłuszcze no ale nie głodówka na litość boską... Trzymaj się kochana , wszystko jest wporządku, świetnie wyglądasz i nie potrzeba Ci żadnych głodówek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mam szczęśliwy dzień okazało się że dostaliśmy kredyt i teraz możemy sobie kupić samochód i wkońcu mebelki dla Malutkiej ale się cieszę Jeszcze z mamą gadałam przez tel i powiedziała że w razie czego przyjedzie do nas jak się Blanka urodzi i nam będzie pomagać. Do tego szykują nam się bardzo udane Święta Bożego Narodzenia, bo przyjedzie brat z Anglii z małym synkiem i będą go chrzcić i zjedzie się cała rodzina i będzie tak fajnie i rodzinnie , już się nie mogę doczekać Tylko w co ja się ubiorę w te święta |
|||||||
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak był większy to musiałam trochę potrzeć, ale efekt jest super ![]() Cytat:
![]() My wczoraj zagazowaliśmy wreszcie samochód, który kupiliśmy w lipcu - 2400 zł nie nasze No ale na benzynie nie dalibyśmy rady jeździć. A jeśli gaz po nowym roku faktycznie by staniał, również ten do aut, to w ogóle byłabym happy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

49 kg to bym chciala osiagnac po ciazy, daje sobie czas do grudnia

;p
Nigdy w życiu sama nie wymyśliłabym sobie głodówki, nawet nie będąc w ciąży. On to nazwał dieta ,,kogoś tam" niezapamietałam nazwy. 2 dni w tygodniu ,,odchudzania" - jeden dzień ta dieta, którą kazała mi stosować położna tzn. serek biały na śniadanie, na obiad ryba, przez cały dzień można jeść jogurty, kefiry, pić mleko i dużo wody, a drugi dzień wymyślona przez lekarza głodówka: chude mleko i woda

Wiem, że muszę, ale łatwo się mówi.

bo wiadomo że co nieco zostało. Żadnej głodówki - wogóle go nie słuchaj!!!
ale prawda jest taka że i na Pampki uczulenie mieć może a na Dady nie. reguły nie ma. mój synek zaakceptował wszystkie pieluchy a koleżanki synek tylko Pampki. nie wiem od czego to zależy