|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV
martuszka_ nie wiem jak Ty tam jadasz na diecie, ale ja z reguły wybierałam produkty light, np. serek wiejski light. I przy wyprowadzaniu wszystkie te produkty zamieniam na normalne wersję. Jeśli chodzi o jogurty to można sobie od czasu do czxasu pozwolic na coś bardziej kalorycznego, co się po prostu lubi, np. u mnie Danio Straciatella. Zwiększam również ilość węglowodanów, ale tych dobrych np. kasza gryczana do obiadu etc. A własnie i a propos czerwonego mięsa - ponoć średnio zdrowe i bez względu czy dieta czy nie, powinno byc maksymalnie dwa razy w tygodniu.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2012-11-21 o 15:59 |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
czerwone mięsko - 1 x w tygodniu
![]() polecam wołowinę ![]() lecę po córcię a na 6 na cardio
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Suzzi, słyszałam o tych legendarnych kopniakach pod żebra, ale myślałam, że dziewczyny, które o tym mówiły mocno koloryzują
Teraz wierzęSoldus, super, że łapka sie pieknie goi! Żyrafko i w ogóle Dziewczyny, Wam naprawdę smakuje wieśniak z owocami? Kiedyś zmieszałam go z jabłkiem i myślałam, że Nie wiem, dla mnie serek wiejski pasuje tylko i wyłącznie na słono/ostro, tzn z warzywami lub/i przyprawami, ziołami.Martuszka, zazdroszczę planów Sylwestrowych ![]() Turkus, ten Twój Oświecony, to chyba jednak oświecony nie jest, skoro zostawia Cię samą w środku nocy A on jeszcze odmawia Ja bym sobie dała z nim spokój, bo swoim zachowaniem wyraźnie daje do zrozumienia, że mu nie zależyThenerd, po tym, jakie prowadziłas wczesniej badania na studiach, az sie boję, co będziesz badac po napisaniu licencjatu ![]() Arsenalfan, też oglądam Przyjaciółki. Bez szłu serial, ale taki lekki i przyjemny i nie pochłania duzo czasu, bo tylko godzinkę w tygodniu
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba zależy tez od tego ile się tego mięska na raz zjada Moja dietetyczka twierdzi, że skoro jem np. jednego mielonego do obiadu to dwa dni czerwonego mięsa nie zaszkodzą. Aha i żeby było jasne - ja nie o diecie odchudzającej teraz mówię tylko już o normalnym, zdrowym i poprawnym jedzeniu po schudnięciu
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
|
#965 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o Twoją wagę - dziewczyny mają rację - najlepiej wyznaczać sobie osiągalne cele. Jednak w ramach pocieszenia, powiem Ci że po osiągnięciu 80 będziesz mogła dalej się starać i osiągnąć wagę niższą... ja w najgorszym momencie ważyłam... 102/4kg ![]() Cytat:
![]() co do pielgrzymki... w razie W nie zapomnij uwzględnić na swojej trasie Tarnowa... ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() z owocami nie próbowałam, ale na "słodko" to z cynamonem i odrobiną słodzika... zwłaszcza jak mnie ochota na słodkie zbiera
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do czerwonego mięsa 1 raz w tygodniu to jest taki chyba popularny slogan. Są wytyczne jakich ilości nie powinno się przekraczać. I wliczyć tu należy również szynki zawierające np wieprzowinę.
Zaleca się 300-400g tygodniowo. Natomiast nie można przekraczać 750g (surowego mięsa). Do takich danych przynajmniej dotarłam. Nie lubię opierać się na sloganach, bo one zazwyczaj bardzo uproszczają pewne kwestie. Miss z wszystkich light na pewno rezygnuję
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka, patrzę na Twoja kolejną sniadaniową fotę i teraz mam ochotę na jajecznice..Mącisz mi w głowie kobieto
![]() CzarnaDamo, podziwiam Twoja cierpliwość i sprawnośc w kwestii przyjmowania gości Do mnie nawet jak ma przyjść mało osób i to z duuuzo wcześniejszą zapowiedzia, to ogarnia mnie panika, a kuchnia wyglada, jak po przejściu huraganu
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Puchatku
a wiesz jaka dobra była
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Tak piękne!wszystkie macie rację!
Martuszka-79kg to jest bardzo realny cel Aiesha-kochana do 102kg to ja musiałam 15 zrzucić może te 15kg to nic dla kogoś,ale dla mnie to nie mała liczba.Inaczej jak się zaczyna od 100 a inaczej jak od 117 Dziękuję za pocieszenie I aby twoje słowa się spełniłyPuchatku-Ojjj kochanie moje nie ma co panikować Ja najbardziej boję się o moje sprzęty domowe![]() DZIEWCZYNY!POTRZEBUJĘ PRZEPISU NA SPRAWDZONĄ PYSZNĄ WYKWINTNĄ SAŁATKĘ!!POMOŻECIE???
![]() ![]() To ma być coś co zadziwi każdego ![]()
96.4... Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-11-21 o 17:16 |
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie 15kg o których mówisz to... marzenie... odległe, ale jednak ![]() i tak zrzuciłaś więcej niż ja, zresztą jak większość z WAS, dlatego jestem pełna podziwu dla Waszych osiągnięć i samozaparcia... nawet jeśli czasami były momenty zwątpienia - najważniejsze to się nie poddawać!!!
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...fce24df1d1.png wzrost 176cm start: 92 kolejne podejście: cel 1: "85" cel 2: 83 cel 3: 79 do wakacji cel 4: ... Edytowane przez Aiesha Czas edycji: 2012-11-21 o 17:24 |
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Puchatku_ a propos wieśniaka - kup soboe jednego z piątnicy z miodem i spróbuj, bo te serki jednak sie między soba róznią. Tzn. zwykły rózni się od tych z wsadem owocowym
![]() martuszka_ racja z tym komentarzem a propos mięcha Ale takie uproszczenia się przydają dla "gawiedzi", której sie nie chce czasem sprawdzić dokładnie o co z tymi ilościami chodzi
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
este super,że masz robotę
bo ja to... jeszcze jutro ostatni dzień i papa niestety likwidacja sklepu . Może znajdę coś
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Jadlospis z dzis:
Sniadanie: owsianka z bananem, lyzka miodu i zurawina 2 sniaedanie 400ml jogurtu do picia truskawkowego 9% Obiad udko z kurczaka plus salata z jjogurtem naturalnym i odrobina cukru Podwieczorku brak Kolacja 2 kromki chrupkiego z indykiem w ziolach i ogorkiem i pomidorem Jak myslicie??? |
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss oczywiście, zgadzam się z Tobą, że takie hasła i slogany są potrzebne, bo nie każdy musi się interesować zdrowym odżywianiem. Także jak najbardziej
Superka kurcze, lipa że tracisz pracę . Obyś szybko coś znalazła.Czarna nie znam żadnych wykwintnych sałatek. Robię tylko 3-4 takie podstawowe i to wszystko. Kiedyś jadłam taką pyszną z surowym łososiem, ale nie mam bladego pojęcia jak się ją robi. Wyglądała i smakowała bajecznie.
|
#975 | |
|
Konto usunięte
|
edit;, właśnie się dowiedziałam .. już jestem bezrobotna :/
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- podaję jadło.. I owsianka z budyniem II 2 chrupkie jogurt 200g III makaron 100g, serek lekki 200g, pomidor 340g, drobiowa wędlina 40g IV 2 chrupkie i jogurt 200g V 3 crunchella, 1 wafel mały ryżowy, kapusta czerwona 100g, buraczki 150g razem: 1183 kcal ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
jak dla mnie to ok tylko podwieczorek gdzieś się zapodział ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- pamelo nigdy nie jadłam
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos nie mialam glowy
do kolacji dolozylam kawalek kuraka a jadacie wedzonego kurczaka???
|
|
|
|
#977 |
|
Konto usunięte
|
anulciak wędzona pierś czyli tzw kęsek ,oo takk jestem fanką tego mięska
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
A wedzone udko??oczywiscie bez skory
|
|
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
aa udka to nie jadłam , a czemu pytasz?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
A ten owoce to Pomelo
czyli pomarancza olbrzymia taka mieszanka. Pomaranczy grejfruta swietnie sie oobiera ale ma gruba skore. W Biedronce jest po 4.99![]() Pytam bo niewiem czy kupic
Edytowane przez anulciak85 Czas edycji: 2012-11-21 o 19:08 |
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo rzadko jem wędzonego kurczaka, ale zawsze jest to jakieś urozmaicenie na diecie
. W nadmiarze szkodzi jak wszystko, ale ogólnie to jeść można .
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Sswieta racja
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Przepraszam, że regularnie się nie udzielam ale naprawdę mam totalny brak czasu, niemniej jednak bardzo mi Was brakuje więc od czasu do czasu chciałam si odezwać Postów nadal nie mam czasu nadrabiać, czytam po łebkach. Gratuluję spadkówCzarna, Medzia idziecie jak burza ![]() Bottega jak tam u lekarza? Este gratuluje pracy Agus widzę ze się nieźla zafiksowałaś na treningi personalne i dobrze, bo jesli Ci to tylko sprawia radość to trzeba korzystać, ile i jeśli tylko się da ![]() Suzzi jak czytam Twoje opisy jak mała się wierci itp to czuję się jak prawdziwa cioteczka więc rośnijcie obie w siłę Puchatku Ty mi tu nie wyjeżdżaj z makowcem Zjesz makowca i co... chwilę będzie Ci dobrze, a potem 40g tłuszczu jak spalisz, a kiecka na sylwestra jak wejdzie.... więc Kochana ściskamy dupkę i do dzieła/walki!! ![]() Tyle pamiętam z wiadomości, które czytałam w miarę na bieżąco ![]() U mnie raz na wozie raz pod woze, nadwyżki nie ma,ale i spadku nie ma, jednym słowem zastój................... ......................... ......................... ..... I tak jakoś mi przez to źle przez to. W natłoku zajęć i smutków, chciałam żeby chociaż tyle mi się udało, a tu takie rozczarowanie... Dlatego marzę, żeby listopad się skończył, nie lubię tego miesiąca!
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
superkras - Jak robisz owsiankę z budyniem ? ja nie lubie owsianki , ale lubie budyń
gdybym to połączyła to byloby coś crunchella ? a coż to ?CzarnaDama - wszystko się da osiągnąć i uwierz mi , że jak dojdziesz do 80 to nie będziesz chciała przestać bo stwierdzisz że jest dobrze ale to jeszcze nie to Ja zaczynałam od 108 Powoli wszytko się uda Dzisiaj : śniadanie :galaterka z kurczakiem i warzywami ... takie jakby zimne nóżki ale z kurczaka ![]() potem wpadła kawka + 2x herbatnik obiad (MNIAM) surówka z pekińskiej z ogórkiem i pomidorem (ogromna micha) + pierś kurczaka z przyprawami od gyrosa . podwieczorek : pomarańcza kolacja : kanapki (2) z wędliną i ogórkiem .
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... dzisiaj koło 15 usiadłam na fotelu i .... zasnęłam - spałam do 20.00.
Nie wiem co się stało - ale czuję się przez to fatalnie i z pracą jestem do tyłu :/ I jedzienie jakoś mi się porozwalało. Moj dzisiejszy jadłospis 9.30 - owsianka (30 gr płatków ows. , łyzka otrąb, 135 gr serka homo 0%) z tartym jabłkiem, kiwi kawa z mlekiem 2 śn/obiad (?) - grahamka, 150 gr łososia wędzonego, liscie sałaty marchewka surowa 2 mandarynki godzina po poprzednim posiłku: grapefruit czerwony kol. 300 gr ryby mrozonej duszonej z kilkoma pieczarkami, połową papryki, połową pomidora i szczypiorkiem 2 mandarynki
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
kruszi dobre pytanie
nie wyszło mi to śniadanie )
|
|
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
23km cardio to chyba dość na dziś co ?
|
|||
|
|
|
#988 |
|
Konto usunięte
|
kruszi Crunchella dziś pierwszy raz zakupiłam , to takie wafle ryżowe - w smaku dziwny jakiś posmak czułam więc już nie kupie
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Misssssss no ja wiem wiem, twardziel z Ciebie
Ze słodyczami daję radę już drugi dzień, a raczej bez nich, ale dzisiaj np byłam na Fat burner i mimo, że zjadłam przed pół banana i jogurt to wróciłam z wilczym głodem. Więc zaliczyłam po powrocie dwie wasy z serkiem wiejskim wędliną i pieczarką, 5 oliwek, 3 łyżki sałatki z tuńczyka (co prawda był tam jakiś majonez, ale żadne ogromne ilości tej sałatki) No i w ogóle doszłam do wniosku, że ćwiczenia wieczorem to nie za dobra sprawa dla mnie. Wolę chyba się zmusić, iść rano pobiegać, albo coś i wtedy mam rozkręcony metabolizm na cały dzień i jem w miarę normalnie. A tak - jem dietetycznie cały piękny dzień potem wracam po ćwiczeniach - nieważne która by to była godzina 7, 8, 9, 11 mam ochotę zjeść słonia.. i słońce :P Tylko że wszystkie fitnesy na które mogę chodzić są po południu - do wieczora. Taki program zrobili tam, bo to głównie dla studentów i dopiero po południu sie różne rzeczy zaczynają. Więc lipa. Teraz zjadłam i siedzę przed kompem, żeby czymś się zająć, ale i tak dalej jestem głodna Nie mówiąc już o tym, że zjadłoby się coś słodkiego....Wrzucam jadło, żeby nie było: I. Dwie wasy z almette i wędliną, jajecznica z dwóch jaj i rukoli, kawa z mlekiem i słodzikiem II. Mieszanka warzywna (parę różyczek brokuł, dwie pieczarki, pół marchewki, cebula, pół papryki) + 200 g kurczaka III. Trzy łyżki jog nat + 2 łyżeczki musu jabłkowego (NOWOŚĆ - super odkrycie - tylko 66 kcal na 100g! a jest pyszny i słodki) 7 migdałów IV. Activia pitna, pół banana V. dwie wasy z serkiem wiejskim, pieczarka, 5 oliwek, 3 łyzki sałatki z tuńczyka (takiej ze wszystkim tzn z ryżem i warzywami, ale reszta była to chciałam dojeść) Kawa z mlekiem i słodzikiem + zaliczony FAT BURNER Wiem, że za dużo tego żarcia, ale przynajmniej w miarę zdrowe, bez słodyczy i bez podżerania niewiadomo czego po kątach. Więc popracuję nad redukcją, ale jak na razie i tak jest ok.
start 75kg (16.04.2012) aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
girafe biedaku, rozumiem doskonale Twoje problemy z kolanami. Ze mnie się śmieją jak wchodzę po schodach, czy mnie nie zanieść, a w toalecie na uczelni(w szpitalu) muszę się czegoś trzymać, bo nie jestem w stanie kucać...
superkas trzymam kciuki żebyś znalazła jakąś zadowalającą pracę ![]() czarna brawo za postawę i sensowne wyznaczanie celów a co do sałatki to w sumie hm...z każdej można zrobić wykwintną. Jakiś czas temu miałam w jadłospisie z pistacjami, winogronami i cyckiem z drobiu, była pyszna.Nadrobiłam wątek, nie zdążyłam odpowiedzieć na to co chciałam, bo przyjechał TŻ i zapomniałam przez to co chciałam napisać dziś pierwszy normalny obiad więc chyba zdrowie wraca do normy Poza tym chyba znalazłam siłownię, która spełnia moje kryteria(już myślałam, że nie znajdę) i jak wydobrzeję jadę się rozejrzeć![]() miłego wieczoru
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! aktualnie przejście na ustabilizowanie ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Teraz wierzę
Kiedyś zmieszałam go z jabłkiem i myślałam, że
Nie wiem, dla mnie serek wiejski pasuje tylko i wyłącznie na słono/ostro, tzn z warzywami lub/i przyprawami, ziołami.

Więc marzę o tych 80-79kg nie chcę nic więcej

Do mnie nawet jak ma przyjść mało osób i to z duuuzo wcześniejszą zapowiedzia, to ogarnia mnie panika, a kuchnia wyglada, jak po przejściu huraganu

. Obyś szybko coś znalazła.
Zjesz makowca i co... chwilę będzie Ci dobrze, a potem 40g tłuszczu jak spalisz, a kiecka na sylwestra jak wejdzie.... więc Kochana ściskamy dupkę i do dzieła/walki!!