|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Zrobiłam 53, podobało mi się
![]()
#962 |
Raczkowanie
|
to cwiczenie ostatnie z #34 jest swietne, strasznie je lubie
![]() u mnie dzis kettle, w srode kettle, a w czwartek zwow ![]() ![]()
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
w końcu zrezygnowałam z 34, bo mi się rozpadło pudełko na hantle (koty zeżarły część), a tak luzem w kocu bardzo by brzęczały, wiec odłożę do czasu, aż sobie kupie nowe pudło. W zamian za to zrobiłam zwow 33 Sexy spy
![]()
#966 |
Rozeznanie
|
Hmm cos do 60 min max a lubie cwiczenia przykorych sie poce I czuje ze dzialaja
![]() ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Przegladnelam z grubsza wasze forum I zastanawiam sie co byscie polecili pocztkujacemu z zuzka? Jak w kolejnosci uszeregowac zwowy zeby zaczac od najslabszego do najmocniejszego?
#967 |
Raczkowanie
|
aanetaa007 - ja na początku /tj. przez pierwsze 4-5 treningów, wybierałam z Zwowów polecanych dla początkujących przez tygryska na jego blogu xD a później, jak już mniej więcej mogłam stwierdzić po przejrzeniu filmiku jaka jest intensywność, to wybierałam, te na które akurat miałam ochotę. A jak się przypadkiem trafi na killera i czujesz, że już nie podołasz, możesz zawsze zrobić jedną rundę mniej lub zamienić/zmodyfikować jakieś ćwiczenie i będzie git
![]() ![]() Edytowane przez Kerju Czas edycji: 2013-01-29 o 07:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
#18 robilam juz dwa razy, #1 zreszta tez. i bardzo je lubie bo sa naprawde intensywne. chociaz moze po srodowych ketlech wezme cos lzejszego (krotszego) a w niedziele zrobie killera
![]() ![]()
#969 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja sie tez przywitam
i dołaczę do grona wielbicielek Zuzki ![]() (traicionera - dzięki! ![]() Najbardziej mi sie podoba czas treningów ![]() Wczoraj zrobiłam pierwszego zwowa - 20. Mimo przerwy od "po świetach" nie było źle, choć sapawka była ![]() Mam kilka pytań: czy wszystkie zestawy sa w ten sposób, robione że najpierw prezentacja ćwiczeń, potem 3 rundy? Bo nie wiem czego się spodziewać? Cytat:
Cytat:
![]() Ewkę tez próbowałam , ale ona potrzebuje wiecej czasu, ćwiczenia porównywalne do zwykłych fitnessowych wykonywanych w klubie Cytat:
![]() Acha, jeszcze najważniejsze pytanie; Cwiczycie codziennie? Bo ja do tej pory zawsze żyłam w przekonaniu ze idealny jest trening 3 x w tyg, żeby mięśnie miały czas sie zregenerować...? Tylko to były dłuższe teningi, z intensywnością - różną ;-) Codziennie???
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-01-29 o 08:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzka w swoich filmikach mówi żeby ćwiczyć 6x w tygodniu. Ja zazwyczaj ćwiczę 5 dni i dwa dni wolnego. Trzy dni ćwiczeń to trochę jednak mało.. Jeżeli się mylę proszę o poprawkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
hej konspiracja, fajnie, że cię skusilam nieco i że od razu się wzielas do ćwiczeń
![]() co do Insanity, to tam już są dłuższe filmiki, kiedyś myślałam o tym programie, ale zniechęcił mnie czas poswiecany dziennie na ćwiczenia ![]() ją cwicze z założenia codziennie z jednym dniem w tygodniu przerwy, chociaż w praktyce są zazwcyaj minimum dwa ![]()
#972 |
Raczkowanie
|
konspiracja: proponuje Ci przeczytac caly watek, nie jest tego az tak duzo. kazda cwiczy tyle ile ma sily, czasu i mozliwosci. mozesz to robic 3xtydz, ja zuzke wlasnie tyle razy robie, do tego mam dwa dni ketli. inne dziewczyny robia silowy plus zuzka. to zalezy od ciebie.
bardzo dobra opcja bedzie cwiczenie 3xtydz i wybieranie mocnych treningow, jak #18,#1,#34. poogladaj filmiki i sama sie zorientuj. wcale cwiczenie 5x nie bedzie lepsze jesli masz sie opierdzielac lub byc zmeczona i robic na pol gwizdka.
"Nie trwoń czasu, to z niego składa się życie." Edytowane przez malvinus Czas edycji: 2013-01-29 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Kerju - widzę że nie tylko jesteśmy na tym samym etapie, ale też w taki sam sposób sobie dobieramy ćwiczenia ![]() ![]() ![]() konspiracjo - filmiki są robione różnie, zawsze Zuzka mówi na początku co będzie w tym filmiku, ale często odsyła do Preview, żeby można było zobaczyć poprawne wykonanie ![]() Co do efektów to ja też może się wypowiem ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ się rozpisałam ![]() ![]()
Po Turbo Fire ![]() ...ZUZKA LIGHT ![]() 69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wkroplideszczu Czas edycji: 2013-01-29 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, ogólnie to nie liczę czasu, przeważnie jestem jednak za Zuzką, czasami sporo, bo nie mogę złapać tchu, a czasami, jak np. wczoraj skończyłam wcześniej, ale to pewnie dlatego, że machałam mniejszymi niż ona ciężarami. I tak dla przykładu, wczoraj wzięłam ciężarki o 1,5 kg cięższe niż w ostatnim ćwiczeniu siłowym, i choć w ostatniej rundzie ręcę mi się trzęsły jakbym była w stadium delirium tremens, to zawzięłam się i dałam radę
![]() I bardzo dobrze, że się rozpisałaś, bo przynajmniej Twój post ma wartość merytoryczną, hehe :p w ogóle ten wątek jest za☠☠☠isty pod tym względem, że wypowiadają się tu osoby, które mają pojęcie, a te z mniejszym doświadczeniem piszą o swoich codziennych zmaganiach i motywacjach, nakręcając się wzajemnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
kerju mam te same odczucia, na niektórych wątkach to aż ciężko się przedrzeć przez posty, żeby znaleźć coś wartościowego, bo łaski piszą, co jadly niezdroqwego, co oglądały, co się stało w pracy, jaką dziś pogoda i tak nabijaja posty. a jak którąś się zawezmie i pocwiczy, to od razu 5 postow z brawami, jaka to ona dzielna nie jest
![]()
![]() |
#976 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 pompek do tego powiadasz? ![]() Co do zdrowego jedzenia to znam temat, dziekuję ![]() Cytat:
![]() Tematyka fitness jest moim konikiem od dawna, ale jakoś na wizażu w tym zakresie sie nie odnalazłam ![]() Dzięki i dziekuję za miłe przyjęcie. Na razie przejrzę bloga Tygryskowego i wg niego polecę, skoro polecacie ![]()
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
bo za Zuzkę się biorą tylko wytrwałe dziewczyny lubiące konkretny wycisk a nie pierdzielenie o wymówkach
![]() ![]() Ja gdzieś teraz wybieram zwowy które robiłam na początku moich ćwiczeń z Zuzką dla porównania. Niestety czasów nie zapisywałam ale kondycyjnie muszę przyznać że jest o wiele lepiej niż było. Może nie zawsze kończę rundy tak szybko jak Zuzka, ale między rundami nie muszę robić przerw, a wcześniej musiałam mieć czas żeby odsapnąć |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
uwielbiam
![]() ale dzis na tapecie pierwszy dzien na silowni:P lub ewentualnie zwow na nogi jesli się jednak nie zdecyduje ![]() Kerju - ja mam wrażenie że jestem daleko za wami kondycyjnie ![]() ![]() konspiracjo - jest taka stronka 100pompek.pl i tam są rozpisane treningi ile pompek w seriach itd żeby iść do przodu. Nie mogłam się zmobilizować wcześniej do pompek, a z tym programem to naprawde idzie jak burza i widać ogromne postępy ![]() ![]() Trixxi - a kiedy zaczęłaś swoją przygode z zuzką? Ile juz mniej więcej zwowów masz za sobą? ![]()
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzies przypadkiem o niej usłyszlam, zobaczyłam kim jest i jestem nią zafascynowana. Póki co na razie próbuje rozgryźć o co chodzi, gdzie znaleźć te filmiki, bo YT jakos bezpośrednio mi nie wskazuje, gdy wpisuje ZWOW 1, 2 itd..., ale jutro znajdę czas i poszukam tego oraz zorientuje się od czego najlepiej zacząć jako początkująca i nieposiadająca przyrządów do ćwiczeń ![]() ![]() ![]() ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Rzabbocop
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
1) Zaczął boleć mnie tyłek po wczorajszym "20"
2) machnęlam rozgrzewkę na rowerku 3) Dziś zwow 31 ![]() Wrażenia? Bez problemu przeszłam brzuchy, natomiast przy tych "competitions burpees" myślałam, że siądę i nieco posiedzę... uuu słabo z rączkami, słabo... Wkroplideszczu - dzięki za polecenie, jak się ogarnę to zajrzę na te pompki... Robilam przerwy na oddech między rundami, ale jestem z siebie dumna. Ta Zuzka, na niektorych zbliżeniach jak sie pręży jest jak...puma ![]() Ale mnie tył... boli ![]()
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powodzenia z pierwszym zwowem Cytat:
![]() Dziś nie zwowowalam, porobiłam trochę ćwiczeń z hantlami no i przedzierałam się z wózkiem przez chodniki zawalone śniegiem z sola ![]() ![]()
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
U mnie wczoraj też stanęło na 20
![]() Strasznie lubie te lunges z noga na krześle ![]() Mnie też dzisiaj tyłek zaczyna boleć ![]() Zastanawiam się nad wyborem na dzisiaj. Chyba mam ochotę na 44 ![]() ![]() Które zwowy wy lubicie najbardziej? ![]() Trixxie - oj to Ty już jesteś Zuzkową "weteranką" ![]() ![]()
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj dodatkowo bolą mnie plecy i ramiona ![]() ale bossko się czuję ![]() A w którym jest mało pompek ( musze teraz górę oszczędzić ![]()
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 52 i 53 nie robiłam. Teraz czekam na 54 i będzie u mnie w piątek ![]() Trixxi, jak często ćwiczysz z Zuzką, mając siłownię 3 razy w tyg??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.