Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 14:44   #961
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Lewek co do biustu to na razie się nie denerwuj. przecież karmisz, a z tego co wiem to jak przestaniesz to kanaliki wypełnią się tkanką tłuszczową. Także jeszcze nic nie jest przesądzone.
Może kupimy sobie reklamowany przez Dżoane Esotic - i będziemy Push-up

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Odchamiłam się trochę bo pojechałam z Paulą, mamą i siostrą do Piły i żeśmy się obkupiły w Tesco. Teraz są kupony że kupujesz za 50zł co najmniej a 25zł masz rabatu. Miałam swoje kupony a jeszcze pani w przymierzalni dawała. Kupiłam sobie pierwsze rurki a w sumie bardziej leginsy z dżinsy. Chciałam takie do kozaków mieć. I weszłam w 38 Jak niewiem. I bluzkę kupiłam ale to już 42 bo w cycach wszystko obcisłe, a jeszcze miałam pełne mleka. Paula obkupiona i Mati też, nawet Kropkowi się trafiła kamizelka i psu żarełko Od razu mi się humor polepszył.
A skąd te kupony oprócz tego,ze pani w przymierzalni dawała? Też chętnie bym sobie coś kupiła

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Tamlin 100 latek dla Mateuszka.
A Paulinka i Jurek to debeściaki
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:45   #962
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Witam się po dość długiej nieobecności. Już jesteśmy na odchowalni, ale ten czas leci. Co prawda nie udzielałam się, ale starałam się poczytać co nie co, bo musze wiedzieć co u Was słychać
Mój mały w dzień niestety rzadko sypia, ma maksymalnie trzy drzemki po 40minut-godzince. Poszłam za radą Sojki i noc to noc, nie paliłam światła, nie rozmawiałam z małym i tak nam się udało zrobić, że Bartoszek przesypia całe noce. Budzi się raz o 3-4 na karmienie. A idzie spać zaraz po kąpaniu koło 21.

Niegrzeczna 11 dni bez kupy to bym chyba z nerwów padła, jak mały miał jednodniową przerwe to schizowałam.

Choco mam nadzieje, że Leoś zdrowy

Jeszcze tylko 3 miesiące i będzie wiosna...
Stary 2012-12-03, 14:46   #963
kraven
Zakorzenienie

Jaś zaczął mi coś marudzić. Mam nadzieje że to nie zapowiedz kolek

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:53   #964
Sojka1990
Zadomowienie

Brawoo za big kupe

Coś mi się z dzieckiem stało :P Jeszcze wczoraj głowy na płaskim na brzuchu podnosić nie chciała (jedynie kiedy klatka piersiowa na podwyższeniu) a dziś poturlałam ją troche na podłodze potem zostawiłam na brzuszku a Zochna głowa w góre i pięknie się rozgląda!! no a już się martwiłam że czeka nas neurolog i jakaś rehab...

Dziewczyny z tym Zośkowym ząbkiem to jeszcze nie wiadomo czy wyjdzie jako pierwszy na wątku dziąsęłko może pękać i pękać choć nie ukrywam że bardzo chciałabym aby już wylazł bo mam dość tego płaczu małej przy karmieniu, bidulka chce jeść a mieli tak delikatnie tego smoczka że ledwo co jej leci..
Stary 2012-12-03, 15:03   #965
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

A to mój prawie 3 miesięczny syneczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bartosz.jpg (74,5 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-12-03, 15:06   #966
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
ależ ma oczyska!!!!!!!
Stary 2012-12-03, 15:08   #967
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

elena, super wieści
a jaką masz chustę?

masz rację, to jest najważniejsze
Mam z natibaby.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzięki Konczi

A co do ortopedy to u nas wszystko ok Dzięki za kciuki
Super

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No i ważna informacja. Alicja skończyła dzisiaj 3 miesiące

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Wow gratulacje dla Zosi.
Tylko bidulka troszkę się z tym pomęczy. No ale czeka to każde z naszych dzieciaczków.
Całuski dla Alicji

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam żadnego żelu, trzeba będzie coś kupić. wcześnie, nie wcześnie, pytałam mojej matki jakiś czas temu to mówiła że mój brat miał pierwszego zęba w wieku 2,5mscy..
A ja w wieku 3 i moja Milcia się zbliża, boję się, że to ślinienie właśnie tym spowodowane.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

ale mnie dziś teściowa pod☠☠☠☠iła
położyłam małą na brzuszku by potrenowała podnoszenie główki, Lena jak zwykle zaczęła płakać a ta do mnie, że dziecko męczę, że za jej czasów dziecko leżało płasko, nie wolno było go przekręcać na brzuszek

wzięła ode mnie małą i zaczęła mówić jej jaka to ja jestem niedobra, że męczę dziecko i jeszcze jej krzywdę zrobię i będzie kaleką...

normalnie utłuc to za mało...
O rany co za babsztyl Słów brak

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37933654]możesz

Leosiowi też sie zdarzyło ale poxniejsze kupki były już normalne więc zaczekaj i zobaczysz

odnosnie klubu czy ja moge dostac zaproszenie?co prawda miałam małą przerwe w udzielaniu sie ale jestem na forum od początku więc mnie już znacie

a jesli chodzi o tesciowe to rece opadaja.moze nie ktore z Was pamietaja jak kiedys pisałam jak sie franca wtracala kogo na slub zapraszamy i szantazowala mojego tzeta ze nie przyjdzie jak nie zaprosimy jej kolezanek.odkad jej powiedzialam co o niej mysle mam z kobieta spokoj.takze trzeba sobie te babsztyle od poczatku ustawiac.oczywiscie jak zachodzi taka potrzeba bo sa tez zlote kobitki jednak ja tego miłosierdzia nie zaznałam[/QUOTE]

Na moją teściową to nie działa Bo ona kompletnie nie słucha co się do niej mówi
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej

Zielona - jeśli Oskarek skończył 3 miesiące to już pora zakończyć , u mnie @ też pojawiła się po dwóch i pół miesiąca o ile wiem już większość naszych dziewczyn dostała swoje pierwsze @.

Ja się ostatnio słabo udzielałam, bo przez ostatnie dwa tygodnie strasznie szwankował mi net, non stop zrywało mi połączenia, wywalało całkiem z sieci, co zaczęłam pisać to mielił i mielił i tak w kółko. Dopiero po wysłaniu sms z opr do providera i zgłoszeniem tego w ichnim helpdesku ruszyli sprawę i net mi od wczorajszego wieczora działa normalnie.

Buziaki wszystkim dzieciaczkom co ukończyły okrąglutkie miesiące - Katiem - buziaki dla urodzeniowego bliźniaka Sonii

W piątek byłyśmy na szczepieniu 5w1, efektów poszczepiennych zero uffff, Sonia niesamowicie gaworzyć zaczełą, zauważyła, że może się głośno śmiać i wydawać głośne dźwięki, wczoraj moje dwie dziewczyny szalały jak pijane kajtki myśmy z małżem mieli ubaw patrząc na nasze latorośle co wyprawiają

Załącznik 5006058 - rozmarzone spojrzenie

Załącznik 5006059 - czas spróbować czegoś innego niż własne rączki
cudna Sonia

Cytat:
Witam się po dość długiej nieobecności. Już jesteśmy na odchowalni, ale ten czas leci. Co prawda nie udzielałam się, ale starałam się poczytać co nie co, bo musze wiedzieć co u Was słychać
Mój mały w dzień niestety rzadko sypia, ma maksymalnie trzy drzemki po 40minut-godzince. Poszłam za radą Sojki i noc to noc, nie paliłam światła, nie rozmawiałam z małym i tak nam się udało zrobić, że Bartoszek przesypia całe noce. Budzi się raz o 3-4 na karmienie. A idzie spać zaraz po kąpaniu koło 21.

Niegrzeczna 11 dni bez kupy to bym chyba z nerwów padła, jak mały miał jednodniową przerwe to schizowałam.

Ja chcę wiosnę już.....

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A ja chora. Gardło i taki katar cieknący
Tantum verde, szłwia, sok malinowy... mam nadzieję, że pomogą
Bidulko, zdrówka życzę. A szałwią to płukasz czy pijesz?

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 15:08   #968
Filusia88
Zadomowienie

Tak się czailiśmy z zakupem tej maty, że ubiegła nas moja mama
wczoraj z okazji Barbórki przytachała dla Baśki matę FP RainForest
no i skończyły się rozterki
chyba to znak że muszę się bardziej mobilizować z tymi zakupami
musimy kupić jeszcze karuzelę i jestem praktycznie zdecydowana na taką:

http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...821467946.html

fajne w niej jest to że ma zdejmowany ten panel i później może służyć jako radio
ma któraś takie cudo?
wiem że jest jeszcze z tej serii różowa - ponoć jakaś dla księżniczek, ale jak już tym różem
Stary 2012-12-03, 15:11   #969
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Tak się czailiśmy z zakupem tej maty, że ubiegła nas moja mama
wczoraj z okazji Barbórki przytachała dla Baśki matę FP RainForest
no i skończyły się rozterki
chyba to znak że muszę się bardziej mobilizować z tymi zakupami
musimy kupić jeszcze karuzelę i jestem praktycznie zdecydowana na taką:

http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...821467946.html

fajne w niej jest to że ma zdejmowany ten panel i później może służyć jako radio
ma któraś takie cudo?
wiem że jest jeszcze z tej serii różowa - ponoć jakaś dla księżniczek, ale jak już tym różem
my mamy tą karuzelkę- tyłko właśnie księżniczkę,
Zośka uwielbia, potrafi nawet i godzinę słuchać muzyczki i patrzeć na zabawki
Stary 2012-12-03, 15:26   #970
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczyny to chyba skok bo byliśmy u pediatry i wszystko jest ok.Tatus go nakarmił i zjadł tak jak zwykle.Jestem matka wariatka.No ale bym nocy spokojnie nie przespała gdybym się nie upewnila.Padam na twarz bo nawet śniadania nie jadłam dziś
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 15:28   #971
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
ma któraś takie cudo?
My jak zmienimy kołyskę na łóżeczko to też kupię tę karuzelę

A Maja dzisiaj leżąc na plecach zaczyna głowę dźwigać. Już nie mówiąc jak jej się uda złapać kogoś dwiema rączkami to się rwie do siadania. No i nareszcie zrobiła kupkę od piątku. Podałam jej przed spacerem herbatkę rumiankową i po spacerku zrobiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 15:43   #972
madziar_ka
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie, ale pędzicie - nie było mnie przez 3 dni i nie mam szans, żeby Was nadgonić. Wzięłam się dziś za przygotowania do Swiat. Wczoraj obmyśliłam plan, co codziennie sobie bede robić. No i plan planem, a ja dziś nic z mojej listy nie zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
o matulo... ile naskrobałyście przez weekend ponad 10 stron do nadrabiania...

jakiś kiepski nastrój mnie dopadł. Czas mi zapierdziela jak szalony. zdecydowanie za szybko i czuję, że przemyka mi przez palce. dni podobne do siebie. Tylko daty się zmieniają. weekend minął zanim się zorientowałam, że się zaczął.
ech... no i jeszcze mi smutno, bo nie wygrałam iphona. mój telefon już mnie wkurza a na taki, jaki chcę to w tym momencie mnie nie stać i nie wiem, kiedy w ogóle będzie. I w ogóle do d*** mam humor. Dobrze, że gdy ma dziecinka się uśmiecha, to lepiej mi się na sercu robi. Ale w ogóle jakiś kiepski jest ten czas. Ja chcę słońce!! baterie mi się wyczerpały i muszę się podładować pozytywną energią i słonecznymi promieniami
Mam dokładnie tak samo. Normalnie codziennie dzień świra. Wczoraj uświadomiłam sobie, że mamy już grudzień .

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Super!!!!!
To jest radość jak dziecko kupe strzeli ja wczoraj aż taniec odwaliłam z radosci
Radość jest przeogromna, ale moja Alka od kilku dniu już przegina - każda kupa kończy się myciem w umywalce, a dziś przeszła samą siebie, musiałam z pomocą foczki wykąpać ją w brodziku. Pierwszy prysznic ma zaliczony
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 15:45   #973
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
uu to sie kuruj
Cytat:
ale fajnie.mój tak jeszcze nie potrafi sie na przedramionkach dzwignac
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 15:56   #974
Lewek
Zakorzenienie

Witam się wieczorowo

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Lewek co do biustu to na razie się nie denerwuj. przecież karmisz, a z tego co wiem to jak przestaniesz to kanaliki wypełnią się tkanką tłuszczową. Także jeszcze nic nie jest przesądzone.
Może kupimy sobie reklamowany przez Dżoane Esotic - i będziemy Push-up
Katiem, trzymam Cię za słowo z tym tłuszczem i kanalikami A jeszcze jakby się dało przetransportować ten tłuszczyk z brzucha

Dziewczyny, dajcie tego maila a ja Wam wrzucę dzisiejszą sesję topless
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 15:59   #975
aaliyah
Zakorzenienie

Witam.

Dziewczyny jak dlugo planujecie karmic piersia?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:05   #976
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki słodziak!

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Witam.

Ja mam plan coby karmić pół roku.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:06   #977
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ło kutwa, jak narzekałam ze kupy brak to i wczoraj i dzisiaj kupa. Ide go przewinąc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:12   #978
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, dajcie tego maila a ja Wam wrzucę dzisiejszą sesję topless
Dziewczyny wypowiedzcie się w tym temacie bo ja jestem za i chcę tę sesję zobaczyć

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Witam.

Hmmm, mój plan minimum to był 3 miesiące więc niebawem zostanie zrealizowany, a plan marzenie to pół roku, czyli do momentu powrotu do pracy i ewentualnie później jeszcze trochę też.
Stary 2012-12-03, 16:24   #979
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
ale przystojny kawaler

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
my mamy tą karuzelkę- tyłko właśnie księżniczkę,
Zośka uwielbia, potrafi nawet i godzinę słuchać muzyczki i patrzeć na zabawki
dzięki za recenzję - w takim razie jestem już zdecydowana

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37945944]Dziewczyny to chyba skok bo byliśmy u pediatry i wszystko jest ok.Tatus go nakarmił i zjadł tak jak zwykle.Jestem matka wariatka.No ale bym nocy spokojnie nie przespała gdybym się nie upewnila.Padam na twarz bo nawet śniadania nie jadłam dziś[/QUOTE]

czyli dobrze przypuszczałam
super że wszystko w porząsiu!

Cytat:
Ło kutwa, jak narzekałam ze kupy brak to i wczoraj i dzisiaj kupa. Ide go przewinąc
u nas codzienna kupa to standard
ale wczoraj Baśka przeszła samą siebie i odwiedziły nas 3!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 16:25   #980
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Jaki słodziak!

Ja mam plan coby karmić pół roku.
ja tak samo

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:25   #981
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
No i nareszcie zrobiła kupkę od piątku. Podałam jej przed spacerem herbatkę rumiankową i po spacerku zrobiła
Odkąd Milka pije rumianek to tez jest lux torpeda z kupą
Stary 2012-12-03, 16:28   #982
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Oj, a moj spi od 22:30 do teraz a ja sie obudziłam i nie spie od 45 minut

Znowu wygrywam aukcje i pełno ciuchów dla Alanka i to za grosze
ja za to wcale nie umiem licytować i po cichu ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej

Zielona - jeśli Oskarek skończył 3 miesiące to już pora zakończyć , u mnie @ też pojawiła się po dwóch i pół miesiąca o ile wiem już większość naszych dziewczyn dostała swoje pierwsze @.

Ja się ostatnio słabo udzielałam, bo przez ostatnie dwa tygodnie strasznie szwankował mi net, non stop zrywało mi połączenia, wywalało całkiem z sieci, co zaczęłam pisać to mielił i mielił i tak w kółko. Dopiero po wysłaniu sms z opr do providera i zgłoszeniem tego w ichnim helpdesku ruszyli sprawę i net mi od wczorajszego wieczora działa normalnie.

Buziaki wszystkim dzieciaczkom co ukończyły okrąglutkie miesiące - Katiem - buziaki dla urodzeniowego bliźniaka Sonii

W piątek byłyśmy na szczepieniu 5w1, efektów poszczepiennych zero uffff, Sonia niesamowicie gaworzyć zaczełą, zauważyła, że może się głośno śmiać i wydawać głośne dźwięki, wczoraj moje dwie dziewczyny szalały jak pijane kajtki myśmy z małżem mieli ubaw patrząc na nasze latorośle co wyprawiają

Załącznik 5006058 - rozmarzone spojrzenie

Załącznik 5006059 - czas spróbować czegoś innego niż własne rączki
piękna niunia i oczy ma wspaniałe

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja tez chce snieg

czy wasze dzieci położone na brzuszku próbują pełzac?
moja nawet już pełza ale na boki
z tym że nie zawsze oczywiście
musi być najedzona i wesoła
jak by miała miejsce i siłę to pewnie by się tak dookoła własnej głowy obróciła
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:28   #983
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Odkąd Milka pije rumianek to tez jest lux torpeda z kupą
A u nas ostatnio było normalnie, czyli codziennie dość spora kupka, a od piątku cisza i chyba faktycznie ten rumianek dzisiaj pomógł, na szczęście.
Stary 2012-12-03, 16:35   #984
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jeśli Wasze dzieci nie chcą leżeć na brzuszku, to ćwiczcie z nimi w innej pozycji - Przewieście je przez swoje kolana. W tej pozycji też ćwiczą brzuszki.

Tu przykład - http://www.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns

Dokładnie tak kładę niunię bo inaczej nie chce.

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
o matulo... ile naskrobałyście przez weekend ponad 10 stron do nadrabiania...

jakiś kiepski nastrój mnie dopadł. Czas mi zapierdziela jak szalony. zdecydowanie za szybko i czuję, że przemyka mi przez palce. dni podobne do siebie. Tylko daty się zmieniają. weekend minął zanim się zorientowałam, że się zaczął.
ech... no i jeszcze mi smutno, bo nie wygrałam iphona. mój telefon już mnie wkurza a na taki, jaki chcę to w tym momencie mnie nie stać i nie wiem, kiedy w ogóle będzie. I w ogóle do d*** mam humor. Dobrze, że gdy ma dziecinka się uśmiecha, to lepiej mi się na sercu robi. Ale w ogóle jakiś kiepski jest ten czas. Ja chcę słońce!! baterie mi się wyczerpały i muszę się podładować pozytywną energią i słonecznymi promieniami

Kochana głowa do góry,każda z nas ma gorszy dzień,pogoda za oknem nie sprzyja ale pomyśl że jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jeeeeeeeeeeeeest kupa od razu pod kran musiałam z nią lecieć bo masakryczna była
Boże jak mi ulżylo

[QUOTE=Filusia88;37944347

Witamy się z Baśką poweekendowo
mój potworek kończy dziś 11 tygodni!!!
tak szybko to zleciało, że szok!

[/QUOTE]

wszystkiego najpiękniejszego dla Basi

Cytat:

Cytat:

ale słodziak,myślałam ostatnio o Was

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 17:06   #985
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
jeeeeeeeeeeeeest kupa od razu pod kran musiałam z nią lecieć bo masakryczna była
Boże jak mi ulżylo

Cytat:
no ja ją wycałowałam za ta kupę za wszystkie czasy
nigdy bym nie pomyślała że kupa może tak cieszyc haha
Ło matko, w pierwszym spojrzeniu przeczytałam "wycałowałam ta kupę"

Cytat:
śliczny

Byliśmy na kontroli bioderek. Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Mamy dalej podwójnie pieluszkować, kontrola za 6 tygodni. Ale idzie ku dobremu
Stary 2012-12-03, 17:08   #986
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuje wit. D bez żadnej recepty

Kuuuuurde z tymi miesiącami to ja też nie ogarniam :banghead::banghead:
Z Twojego opisu wynika że badanie bioderek u małego już bym musiała zrobić bo 6 grudnia kończy 3 m-ce

Przecież możesz te kapsułki wyciskać do herbatki lub mleka a nie prosto do buzi

Matulu jak mnie kość ogonowa boli
ani nie daje herbatki ani nie karmie butelką

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny, ale pędzicie z postami

Kateedzięki za pamięć, ja kiedyś pytałam o dostęp do maila, dziewczyny były "za", ale jakoś rozmył sie temat...o klub nie śmiem proisić, ale na mailu chętnie pooglądałabym Was i dzieciątka, oczywiście w zamian za moją skromną osobę

Kupiłam Filipkowi matę na Mikołaja http://www.fabrykawafelkow.pl/maty-p...-skip-hop.html

Zielonaja nkapsułke twist-off wyciskam najpierw na łyżeczkę , potem do buźki ( też boję się, że wpadnie do gardła)

Ja teraz do 18 grydnia podaje KiD, ale wczesniej miałam osobno D i osobno K i obie były bez recepty

Poza tym martwię się, bo Filipek nie chce ćwiczyć na brzuszku, drze sie aż do utraty tchu, przez to nadal nie utrzymuje się na przedramionach w tej pozycji
no niby mozna na lyzeczke,ale moge tak jak Tamlin pisala te krople normalne są tanie,wiec je kupie,,nokropie do buzi i bedzie spokoj. I wiem ze butelecczka raczej do buzi mu nie wpadnie
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chodzik bardzo fajny
Sprawdziłam obiadki i deserki jakie mam w domu i rzeczywiście wszystko jest po 4-tym, ale na pewno byly od, bo przy Pauli miałam problem.

Nie jemu już leci 3-ci miesiąc, dwa ma skończone.
Ja mam w kropelkach Vigantol i daję kropelkę dziennie.

Dziewczyny co mają ten Dolicol czy jak on tam ile macie mikrogramów na ml witaminy?

Śliczna

Nie da

To wyrzucaj do śmietnika a nie na dywan
Ja wzięłam w kropelkach bo tańszy, 3zł płaciłam a starczy na kilka miesięcy.

Ciekawe, tak samo jak Rmua jest ważne rok, a nasza służba zdrowia ma to gdzieś i każe co miesiąc przynosić. Jakoś nie wierzę w żadne zmiany na plus w naszej służbie zdrowia.

Maja Paula jak miała 3 lata to gry miała w tyłku, książeczki i lego duplo to ją interesowało.

Jak dla mnie za dużo skumulowane w jednym miejscu, jak dla 3-latka może być mało interesujące.
A bo tak zostawiam,ze wyrzuce pozniej i tak tu spadnie i tam spadnie,Oskar w to kopnie i tak sie przemieszcza po chaupie

Wszystko zalezy od dziecka,nie kazdemu przeciez podoba sie to samo. Moj lubi takie rzeczy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 17:08   #987
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uff.. wróciłam z miasta
ale piździawa..
anusiaaniaanusia witaj spowrotem śliczny Bartuś a jakie ma oczyska szok!!
anesh dużo zdrówka dla Ciebie kochana!!

a ja nadal walczę narazie ledwo co sciągłam 130 ml.. czyli na jedno karmienie co będzie wieczorem nie wiem bo cycki jak flaki
wiem ze mm to nie jest zło.. ale chciałam karmić conajmniej pół roku i bedę walczyć żeby ten pokarm mieć
czekam na moją karuzelkę, mam nadzieję że jutro wypatrze kuriera

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 17:24   #988
anesh_
Zakorzenienie

Ale jaja!

Chciałam wysłać prezentację, a ona jest taka duza, ze nawet na wp sie nie chce załaczyc... ktos ma jakis pomysł?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 17:27   #989
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37945944]Dziewczyny to chyba skok bo byliśmy u pediatry i wszystko jest ok.Tatus go nakarmił i zjadł tak jak zwykle.Jestem matka wariatka.No ale bym nocy spokojnie nie przespała gdybym się nie upewnila.Padam na twarz bo nawet śniadania nie jadłam dziś[/QUOTE]

Czemu wariatka! Lepiej sprawdzić jak coś nas niepokoi.

Teraz Henio miał skok przez ostatnie 2 dni i moja mama oczywiście mi non stop truła, że do lekarza! Ale ja jakoś byłam spokojna i przekonana, że to skok. A swoją drogą - lekarz też powiedział, że to możliwe, że to skok...? Bo jestem ciekawa czy oni to uznają za medyczne zjawisko

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
My jak zmienimy kołyskę na łóżeczko to też kupię tę karuzelę

A Maja dzisiaj leżąc na plecach zaczyna głowę dźwigać. Już nie mówiąc jak jej się uda złapać kogoś dwiema rączkami to się rwie do siadania. No i nareszcie zrobiła kupkę od piątku. Podałam jej przed spacerem herbatkę rumiankową i po spacerku zrobiła
Henio tak samo! Siłacze

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ło matko, w pierwszym spojrzeniu przeczytałam "wycałowałam ta kupę"
HAHAHAHA!

Cytat:
a ja nadal walczę narazie ledwo co sciągłam 130 ml.. czyli na jedno karmienie co będzie wieczorem nie wiem bo cycki jak flaki
wiem ze mm to nie jest zło.. ale chciałam karmić conajmniej pół roku i bedę walczyć żeby ten pokarm mieć
czekam na moją karuzelkę, mam nadzieję że jutro wypatrze kuriera
Ale ten pokarm wrażliwy jest. Ja zauważyłam, że nawet jak się stresuję czymś lekko, to od razu mniej mi napływa
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 17:28   #990
zielona1911
Zakorzenienie

mozesz wysylac wszystkim na skype lub gg
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości