|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
witam!!!
za Happy ![]() ja się ubieram i lece na miasto bo lodówka w domu pusta, a później tradycyjnie na nowe mieszkanie, doglądać i sprzątać... |
|
|
|
#962 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
Byłaś u lekarza?Matko Twój synio za 2 dni miesiąc skończy! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana.. było słonko i juz ni ma słonka..... wpadłam do was korzystając z tego że nie ma mojego buraka. dziś znowu dostał zjobke ode mnie za palenie w łazience... Pamiętacie co pisałam że wszystko mnie swędzi? okazało się że to uczulenie na na dym papierosowy. Tak wiem to dziwne. może sie objawiać przez duszności i tym podobne, jak i pokrzywka swędzeniem i krwawieniem z nosa. Ostatnie dwa to u mnie. Przez mego buraka nie spałam prawie nic w nocy tak mnie wszystko swędziało a potem piekło że nawet prześcieradło mi przeszkadzało nie mówiąc o koszulce.
Dziewczyny nie uwierzycie. Mój dał się namówić na sex nie wiem jakim cudem. Widac że chciał. kilka razy robił podejścia. dopiero jak ja powiedziałam do się zgodził... był bardzo spiętykciuki za Happy
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2012-12-01 o 11:02 |
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy gdzies za tydzien . on ma po prostu gazy . bo jak go potraktuje rurka to slychac jak wychodza i potem juz sie tak nie meczy . no ale to musialabym robic co godzine . Dzisiaj wyprpbujemy bobotic .. ostatni ktory nam zostal .. oby pomogl ..
![]() Cytat:
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten grudniowy dzień i ja po małej przerwie.
Przede wszystkim gratulacje dla nowych mamuś ![]() zmienił mi się termin cc na 10.12, wg usg wychodził ostatnio 18 a nawet 22 grudzien wiec moj gin stwierdził ze do 10 gr napewno wytrzymam. A tak podobała mi się moja pierwsza data 12.12.12 tylko podejrzewam ze porodówki beda wtedy oblężone ![]() Juleczka waży już już ok 3 kg wiec mała nie będzie, wodniak nie rośnie wiec jest dobrze. poza tym wczoraj i dzisiaj mam troche wiecej energii i nawet sie wyspałam, bo ostatnio ciężko było.Moj tż do konca roku ma już wolne wiec zdążymy na spokojnie przygotować pokój dla małej |
|
|
|
#966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogromne! niech juz mały uparciuch wyłazi no...Cytat:
wózek Ci tz odbierze komodę i łóżeczko poskręca... spokojnie.... byle byśmy urodziły w miarę po ludzku
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla Dawidkauciekam sprzątać
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
a Mysti sie dzisiaj odzywała?????
ciekawe jak Roslinka po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- nieee kochana... wk****nie na to, że jestem przeziębiona a tu trza rodzić
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za Happy, aby jej szybko poszło
![]() Moja panna chyba łagodnie przechodzi tego wirusa. Noc spokojna, bez gorączki, kilka krostek jej przybyło na stopach, ale nie swędzą. Wcześniej mi się spieszyło z porodem. Teraz to wolę przeczekać, aż jej przejdzie, potem gruntowne porządki w domu, aby odkazić wszystkie zarazki i do szpitala.
|
#970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i jeszcze sobie wymyśliłam ze sama namaluje coś nad łóżeczkiem od poniedziałku sie zabieramy do pracy...chcialabym zeby wszystko bylo gotowe zanim pojde do szpitala łącznie z czystymi oknami na święta
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
u mnie komoda złożona łóżeczko nie i trzeba jeszcze wózek przewieść od M siostry
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł leniwce
![]() Czujemy presję, co? Ogłaszam wzmożoną mobilizację i proszę się rozpakowywać w terminach bądź lekko przed. Każda niesubordynacja bądź przenoszenie będą karane A zaraz wszystkie listopadówki na karnego jeżyka powysyłam, o! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana na 12.12 to my tu na forum mamy nawet tłok także dobrze dla Ciebie, że się załapiesz wcześniej ![]() A mnie dzisiaj zaskoczył telefon z rana - pani od materacyka z allegro zadzwoniła, że ten model który kupiłam jej wyszedł i może mi zaproponować taki bardziej lux, grubszy, za tą samą cenę. No nie będę się wzbraniać
|
|||
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popieram Matkę Naczelną ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Teraz na dwór lata, co ma dodatkowe korzyści, 1 - trochę ruchu, 2 - mniej pali bo mu się nie chce tak często wychodzić
|
||
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Młoda dzisiaj kończy tydzień i nawet dała mi pospać tylko 2 xsię budziła Zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer Gratulacje dla wszystkich nowych mam
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Heeej, Ale jaja z Ausente
Kochana gratuluję takiej niespodzianki Twój syn będzie małym spryciarzem, zobaczysz Ja cierpię na chroniczny brak czasu niby wszystko ogarniam, ale moja mama przyjechała w poniedziałek do mnie żeby nam pomóc i zrobiła mi taką jesień średniowiecza,że szkoda gadać... mam tak wysprzątane mieszkanie jak nigdy. W dodatku wczoraj wyjechała i myśleliśmy, że będziemy mieć chwilę wolnego dla siebie a tu się okazało, że siostra męża przyjechała z Niemiec niespodziewanie zrobiła nam niespodziankę i weekend z głowy Cieszymy się strasznie ale padamy na twarz. Jeju.... niech już będą święęęęta! Nie ogarniam już kto kiedy urodził... dobrze, że jest lista w pierwszym poście. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom sciskam Was Kochane moje i tęsknię
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Jest, wzięłam ostatnia paczkę 2, 1 leżały jeszcze ze dwie paczki
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
dobrze że was mam(dziękuję za inf.o promocji na pampersy). Ja też wzięłam 2.Jedynek mam tylko 43 sztuki mam nadzieje że wystarczy ![]() Ausente gratuluję.To dopiero miałaś niespodziankę na porodówce ![]() A ja już się nie mogę doczekać piątku |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki w piękne grudniowe popołudnie
![]() Wczoraj składaliśmy łóżeczko z tź a dzisiaj od rana musiałam leciec do pracy i dopiero wróciłam. Nie mam siły.Ale Aneta miała niespodziankę ![]() Kochane zmykam sprzątać
|
#982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i za gina ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- hej my byliśmy w mieście - prezent dla mamy i siory już mam dla taty i babci obmyślony, dla małej brata P na urodziny też także luzik dla dziecka wszystko mamy przygotowane ale nie martwcie się że łóżeczko nie skręcone czy coś - to jest dosłownie chwila i wasi mężowie spokojnie zdążą to nawet zrobić jak w szpitalu będziecie przecież nie wychodzimy po 2h tylko najwcześniej na 3-cią dobę ![]() mojej koleżanki mąż to i wózek kupował jak w szpitalu leżała - no ale to trzeba mieć już jakiś upatrzony wtedy i wiedzieć że jest w sklepie |
|||||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, skrecenie lozeczka to w sumie chwila, tylko nie każdy ma te umiejętności
u nas to ja byłam mózgiem i głównym wykonawca a Tz pomocnikiem
|
|
#984 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy was ze Szkrabiną serdecznie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lej chłopa za palenie. Ja się zastanawiam, jak to u mnie będzie, bo ja nie pale, M też nie, mama pali, ale sie ukrywa po piwnicach, garażach i innych takich, tylko mój tato.... Nie dość że jara jak lokomotywa i odpala cygara od cygara, to się nie daje namówić ,żeby nie palić w domu. Owszem, ma jeden pokój palacza, ale i tak się niesie na dom. Nie mam pomysłu na niego A co do seksu... Myślałam że u nas wczoraj co bedzie, jakieś mizianko chociaż... jadnak film o czołgach był bardziej pociągający niż ja ![]() Cytat:
Dobrze gadasz Cytat:
za materac ![]() Mnie ten grudzień przeraża. To już nawet nie presja, tylko czysty strach ![]() Cytat:
za spacerA mysmy się dziś z M zabrali ostro do roboty od rana i chałupka już wysprzątana jest. Tzn. on się wziął, ja go wspierałam w miarę sił i możliwości dzisiejszych. Obiad też przygotowany, tylko talarków i rybek nasmażyć w odpowiednim czasie Idę się leniwić. Co dzień się gorzej czuję. Jakby mi ktoś kurka ukręcił i dawkował energię tak na 13%
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
a ja torby do szpitala nie mogę skończyć pakować... lenia mam, pewnie po wizycie u gina (czyli 6 grudnia) zmobilizuje się i dopakuje rzeczy
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- mój tż dwa razy zle skręcił za 3 razem się udało pościeli nie założyłam bo nie chce by się kurzyła i materac jeszcze ofoliowany
|
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn torba już praktycznie przygotowana, ale i tak muszę dołożyć jeszcze kilka rzeczy. Zmobilizowałam się nieco bardziej dopiero po ostatniej wizycie gdy ginka powiedziała, że praktycznie mogę rodzić na dniach no ale na razie nic się nie dzieje
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Piszę tak szybciutko ![]() We wtorek urodziłam synka, Alanka ![]() 55 cm, 3450. Cały tatuś
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz nikogo nie bedzie z listy listopadowej
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, moje gratulacje. ![]() kla ski: JAk znajdziesz czas, to napisz coś więcej, jak Ci poszło, jak rodziłaś itd.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Byłaś u lekarza?

niby wszystko ogarniam, ale moja mama przyjechała w poniedziałek do mnie żeby nam pomóc i zrobiła mi taką jesień średniowiecza,że szkoda gadać... mam tak wysprzątane mieszkanie jak nigdy. W dodatku wczoraj wyjechała i myśleliśmy, że będziemy mieć chwilę wolnego dla siebie a tu się okazało, że siostra męża przyjechała z Niemiec niespodziewanie
sciskam Was Kochane moje i tęsknię 
kla ski: