|
|
#961 |
|
in love with life
|
Dot.: Mój chomiczek
To moje cudowne prosiaki!! Na jednym ze zdjec jestesmy w podrozy i prosiaki sa w swoich 'przewozidelkach'
Echhh kocham je . TZ sie ze mnie smieje, ze je traktuje jak dzieci. ps.Zdjecia takiej jakosci, gdyz robione komorka.
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2009-12-25 o 15:51 |
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczniuskie chomcie i widac, ze dobrze je karmisz ![]() zobaczcie jaki fajny kojec dla chomiczków znalazłam http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/...metalowy/31677 Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-01 o 18:16 |
|
|
|
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja także mam słodkiego chomisia Świrka udało mi się zrobic mu tylko jedno zdjęcie, bo taki z niego wiercipięta . Już niedługo dostanie ode mnie prezent - nową,wypasioną klatkę, bo niestety ta którą teraz ma jest trochę za mała. A wiecie może jak można jakoś urozmaicic życie chomika? Jakieś zabawki własnej roboty itp ? Chciałam spóbowac zrobic coś z rurek od papieru toal. ale za nic nie chce się nimi bawic...
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i proszę. Chyba mojej Misi kupię taki kojec, niech sobie pobiega po dywanie, nie tylko w kartonach
|
|
#965 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Normalnie juz mi czasem rece opadaja
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne moje chomiki też są dla mnie jak dzieci ![]() ech stara i głupia
|
|
#967 |
|
in love with life
|
sensiblee twoj prosiak tez slodki! Jest bardzo podobny do chomika, ktorego miala moja siostra pare lat temu.
|
|
#968 |
|
in love with life
|
Chcialam Was o cos spytac. Bylam dzis w zoologicznym i chcialam kupic taka kule dla chomika, jak ta zalaczona na zdjeciu, bo poprzednia mi spadla i sie potrzaskala.
No i Pan powiedzial, ze juz tych kul nie sprzedaja, bo bieganie w niej bylo dla zwierzatka meka, poniewaz kula jest za duza i za ciezka dla chomika/myszki i zwierzatko nie moglo jej zatrzymac, musialo czekac az przestanie sie hustac. I w zwiazku z tym, ze kula sie nie zatrzymywala wtedy kiedy chomiczek, stwierdzono, ze jest to dla niego niebezpieczne. Co o tym sadzicie?? Szczerze mowiac troche sie zdziwilam, bo wydawalo mi sie, ze chomiki lubia biegac w takiej kuli. Szukalam informacji na ten temat w necie, ale nigdzie nie ma o tym slowa. A co wy o tym myslicie??
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kula to tak naprawdę wygodne narzędzie, ale tylko dla właściciela. To, że chomik nie może kuli zatrzymać, to jedno (chomik się zatrzymuje, a kula leci dalej - może się to boleśnie skończyć!). A drugie - choćby nie wiem, ile dziurek miała kula, i tak w pewnym momencie chomik ma tam za mało powietrza. Przez taką pędzącą kulę dużo powietrza nie przepływa, większość powietrza "opływa" kulę z zewnątrz. Chomik się szybko męczy, a może nawet udusić
|
|
#970 |
|
in love with life
|
Wielkie dzieki revontulet_!! Znalazlam calkiem fajny watek na temat kul/chodzikow na tym forum.
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
i znowu do Was dolaczam chomikomaniaczki
mam juz swoja druga chomiczke. Jest slodka ale jeszcze nie mam dla niej imienia :P mam pytanie do wlasccicielek dlugowlosych chomikow, czym je czeszecie zeby im sie koltunki nie robily ?? Taka szczoteczka dla malych dzieci moze byc ??
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jakie cudo!!!! zupełnie jak mój wcześniejszy chomik Zygfryd! ![]() prześliczny!!! Cytat:
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
raczej jej imienia nie wymysle
od poludnia Chomiczka sie polozyla jest bezwladna i ciezko oddycha... jak poszlam do sklepu do mi baby powiedzialy ze nic z tym zrobic nie moga " nie nie wiedza co ja z tym chomikiem robilam i ze przeciez go ogladalam i ze zywy towar nie podlega ani wymianie ani zwrotowi... mam nadzieje ze przezyje noc to pojde z nia do weterynaza
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja mam nadzieje , ale sa bardzo male
a ta kobieta w sklepie miala prawo sie tak zachowac ?? jak myslicie ??
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po to się "towar" (przepraszam za stwierdzenie) ogląda, żeby później w razie co nie składać reklamacji. baby nie wiedzą, czy np. nie daj Boże! nie upuściłaś chomisia, albo czy ci się nie znudził itd. i teraz chcesz zwrot kasy... ![]() niestety trzeba bardzo dokładnie oglądać zwierzaki, i to też mimo wszystko zawsze jest ryzyko, bo nie wiadomo czy chomcio nie ma jakiejś wady wrodzonej ![]() a może ona tak reaguje na zmianę otoczenia? jak długo jest już u ciebie?
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
w tym moemencie bedzie dokladnie 9 godzin ... ale wczesniej mialam tez chomika to tez byl spokojniejszy ( nawet sie potrafil tak na dluzsza chwile zatrzymac w miejscu i nic nie robic
) ale jak go glaskalam to przynajmniej uciekal czy cos. a Chomiczka tak jak ja poloze na wiurkach tak lezy To jak bym szla po chomika to teraz wezme ze soba lupe, zeby patrzec czy jakis robakow nie ma i jak jeden wloaske na futerku bedzie nie taki jak trzeba to juz go nie wezme ![]() mi nie chodzilo o to zeby mi pieniadze oddala czy cos , ale mogla go chociaz zobaczyc i moze tak wstepnie powiedziec co z nia sie stalo teraz ona sie musi meczyc caly czas ... |
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja bym miala sklep to raczej informatyka bym tam nie zatrudnila .. jeszcze jak tak bardziej sie przyjzalam to Chomiczka ma robaki...
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za maleństwo!! a teraz już zmykam utulić moje chomcie ![]() dobranoc!
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
nio dobranoc
kurcze pol dnia a juz sie do niej przywiazalam ![]() Chomiczka wlasnie zdechla ... kurcze cieszylam sie bo nie wiem czemu z pyszczka mi takiego malutkiego kotka przypominala . JUtro jak pojde kupic nowego to najpierw godzine bede gadac chbya ze sprzedawca zebyu znowu nie bylo ze' to niby moja wina'
Edytowane przez maudy Czas edycji: 2009-08-18 o 22:07 |
|
|
|
#983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję!!! ![]() A co do tych robaków to idź do zoologicznego gdzie go kupiłaś i im powiedz... jak była z innymi chomikami w klatce to może one też mają... Sprzedawcy powinni coś z tym zrobić
|
|
#984 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Moja chomiczka też zdechła
Miała rok i 10 m-cy. W październiku skończyłaby 2 latka.
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
przykro mi Nimfa
|
|
|
|
#986 | ||
|
in love with life
|
Cytat:
Cytat:
Moje chomiki maja juz 1,5 roku i nawet nie chce myslec co by bylo gdyby zdechly. ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- maudy a moze idz do innego sklepu. zeby sie nie okazalo, ze z kolejnym chomikiem stanie sie to samo.
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam wlasnie w innym sklepie i nie dosc ze sprzedawca przystojny
, to chomiczek ma sie bardzo dobrze , przekopuje sobie cala klatke , tylko oszywiscie kobly i kolowrotka nie rusza
|
|
|
|
#989 | |
|
in love with life
|
Cytat:
uwielbiam patrzec na chomiczki ![]() kolby nie rusza, bo moze nie jest glodny, a do kolowrotka musi sie przyzwyczaic, albo zajmie sie nim jak pozna dokladnie cala klatke
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2009-08-21 o 20:34 |
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
to moj maly alpinista
slodki jest i malutki ztrasznie nio ja mam nadzieje ze z kolowrotka zacznie korzystac, tak samo jak i z plastikowych tuneli bo narazie biedaczek sie boi z nich schodzic . Jutro dam mu jeszcze chlebek do chrupania i moze kupie jakis smakolyk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

Echhh kocham je

udało mi się zrobic mu tylko jedno zdjęcie, bo taki z niego wiercipięta . Już niedługo dostanie ode mnie prezent - nową,wypasioną klatkę, bo niestety ta którą teraz ma jest trochę za mała.