Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 10:55   #961
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zapomnialam Wam powiedziec ze Ami nauczyla sie robic usta w rybke i tak cmoka i wysyla buziaczki do mamy calymi dniami
r tez ale Ona jeszcze jezyczek tak wystawia jak cmoka tak to słodko wyglada ale te dzieciaczki sa kochane

moja mleka nie chce jesc. Boje sie ze w dzien wcale nie bedzie chciala.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:15   #962
depoison
Zadomowienie

Dzień dobry
Dostałam okres Spóźnił mi się caaaaały jeden dzień, a ja już oczywiście zaczęłam schizować i wyobrażać sobie kupowanie wózka dla dwójki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No tak Dzięki temu nawybierałam książeczek za 200 zł (a z chęcią nabrałabym więcej) i myślę, co z tym zrobić. Luty to niekoniecznie dla nas dobry miesiąc pod względem finansów, ale te książeczki bardzo mnie kuszą Najwyżej rozbiję zakupy na 2 miesiące
no i bardzo ładnie
Taaaa, ten sprzedawca jest zdradliwy Niby wszystko taniej, a potem grube setki lecą Rozbij, czemu nie - ja już robiłam na dwa, a za jakiś tydzień zamierzam zrobić u niego trzecie zakupy. Bo wydać naraz 4 stówki wydawało mi się lekką przesadą, ale co dwa tygodnie po 130 - już nie

Cytat:
zapomnialam Wam powiedziec ze Ami nauczyla sie robic usta w rybke i tak cmoka i wysyla buziaczki do mamy calymi dniami
moja też tak właśnie robi - nie wiem, od dwóch tygodni? i też wygląda to, jakby słała całusy . Tylko zastanawiam się, co to naprawdę znaczy, chyba ma jednak związek nie z czułościami, tylko z jedzeniem - robi tak na ogół jak widzi, że coś jemy

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:16   #963
katja_22
Zadomowienie

Cześć! Noc mieliśmy niezbyt spokojną, z milionem pobudek, ale rano jak co dzień przywitał nas uśmiech naszego szkraba

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ad1. to coś w rodzaju funduszu inwestycyjnego. W tej chwili już niedostępny. Wpłaciliśmy 1000 zł przy założeniu i teraz przez 10 lat co mięsiąc mamy wpłacać 100 zł. Później przez kolejne 5 lat zgromadzone pieniądze mają pracować na %. I po 15 latach Leoś wraz z opiekunem prawnym będzie mógł odebrać zgromadzone tam pieniądze.

ad2. aa sporo Zrobiliśmy zakupy budowlane, bo powolutku kończymy poddasze, a na to zawsze idzie dużo kasy. W Rossku wydałam sporo na Małego i trochę na kosmetyki Już miałam zamówić okulary w Vision Express,ale ostatecznie stwierdziłam, ze wolę wydać te pięć stów na prezenty "od zajączka", a okulary sobie poczekają. No i spożywka. W sumie to "takie se' te zakupy, ale tymi budowlanymi to się jaram, bo bardzo lubię wybierać płytki, tapety, farby, meble etc No i dziś już przywieźli ten zakupiony towar, więc pewnie niedługo będziemy mieli kolejny etap z głowy

do picia podaję tylko wodę. Jakoś tak się zawzięłam, że nie chcę by Młody pił słodkie/słodzone napoje Tylko, że on nie bardzo chce tę wodę pić... Jak jest bardzo spragniony, albo " na śpiocha" wypije, ale poza tym ciężko mu to idzie...

nic nie słyszałam
Też nic nie słyszałam, a mam jedną całą butelkę płynu do kąpieli BabyDream - jeszcze nie używaliśmy, bo od początku używamy Johnsons' Baby 3w1 i ten zostawiłam na potem...

Też daję wodę (zwykłą, przegotowaną) i też średnio lubi, pije niewiele... I też nie chcę dawać słodzonego, choć nie wiem jak mi to wyjdzie

Co do funduszy inwestycyjnych nie mam zaufania... Mąż ma taki fundusz i niestety, ale jest w plecy, a straciłby więcej, ale w sumie przez pomyłkę czy niedopatrzenie pieniądze od pewnego momentu nie były już na ten fundusz wpłacane... I całe szczęście.

Myślałam, że prezenty od zajączka są praktykowane tylko na północy - Podlasie na pewno, ale nie sądziłam, że w Małopolsce też

Cytat:

co do pogrubionego to musi być super U nas na razie spokojnie
U nas już dawno przestało być spokojnie... I mokrzy są wszyscy, nie tylko kąpany Do tego się wykręca, przekręca, cuda wyczynia, więc ze zwykłej czynności robi się mission impossible

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość

maly wreszcie dowazyl sie i ruszyl do przodu na czworaka
No super

Cytat:
To musi być słodkie Dobrze, że czuje się już lepiej!
Pawełek też cmoka i jakieś inne cuda robi, ale buziaczka to nie przypomina

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Szykuje nam się czwarty ząbek Prawa górna jedynka-już widać białą kreseczkę
No to już bliziutko
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:55   #964
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Jakoś dziś nie mam humoru.
Na urodzinach było "tak se".

Wanilko przeczytałam pobieżnie opis tych książek i to takie jakby fantasy z domieszką mitologii? A oglądaliście film Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy. Złodziej Pioruna ? Fajne, książka też jest do tego

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Zapomniałam się pochwalić. Odebrałam wczoraj książki I mam jedno ale. Jedna z książek była opisana, jako kartonowa, a przyszła taka w broszurowej okładce No, ale i tak zamówię coś jeszcze u tego sprzedawcy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:21   #965
pumas
Zakorzenienie

Witajcie

Moje dziecko przestawiło się na tryb żłobkowy i śpi już 3h !!! Ona NIGDY tyle nie spała.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:24   #966
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie

Moje dziecko przestawiło się na tryb żłobkowy i śpi już 3h !!! Ona NIGDY tyle nie spała.
czyli żłobek jej służy!

ja już chcę wiosnę.....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:35   #967
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja nie Karolina, ale mogę odpowiedzieć. Smoczki mają oznaczenia dla przedziałów wiekowych. Jeśli nie zmieniałaś i masz te same cały czas to pewnie macie 0-3 miesięcy więc powinien być zmieniony dawno My teraz mamy smoczki MAM 6+ i smoczek TT ortodontyczny 3-9 miesięcy
Agunia, my mamy te zwykłe z Aventu 6-18 mies, tych starych nie używamy od jakiegoś czasu, ale nie to miałam na myśli, tylko to, czy to ma być jakiś specjalny smoczek, czy nie - na prawie każdym jest napisane ortodontyczny, a jednak różnią się one wyglądem. Więc nie wiem, o co biega. Widziałam te ortodontyczne z TT, szczerze mówiąc nie wiem, co o nich sądzić, bo nie różnią się niczym w stosunku do tych dla młodszych dzieci (prócz wielkości).

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no ale tak czy siak smoczki powinno się wymieniać w zależności jak często jest używany - co 1-3 miesiące.
Smoczki się zużywają, mogą zostać uszkodzone.
Więc nie tylko przedział wiekowy mówi o wymianie
U nas smoczek był używamy do zasypiania i uspokajania i nie wymienialiśmy ich przez 6 miesięcy - miała 3 takie same na zmianę. Wyglądają jak nówki, nie widziałam konieczności wymiany.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
dziecko śpi mi na rękach, odłożona się budzi
opis lęku separacyjnego też pasuje do zachowania małej ale takie jej zachowanie trwa już kilka tygodni, więc nie wiem czy to to

co można dać dziecku dobrego do picia? co lubią pić Wasze dzieci? chcę małą przekupić czymś dobrym i zachęcić do niekapka bo wody pić nie chce...

Ciocia ma 179 cm - wydaje mi się ze aż za dużo dla dziewczyny.
Swoją drogą TZ też tyle ma. Jak na faceta to z kolei niezbyt wiele. No ale on zawsze się broni, ze w starym dowodzie osobisytym miał wpisany "wzrost wysoki " Ja jestem mała i przez to skazana na wysokie obcasy Płaskie toleruję jedynie buty sportowe
Biedna jesteś z tym zasypianiem Małej na rękach. Może uda się ją oduczyć

Ja małej daję do picia soczki i herbatki, ona wypije wszystko, nie jest wybredna. W lecie piła samą wodę i czasem herbatkę.

A mnie się zdawało, że Ty z wysokich Ja wolę jednak płaskie, choć szpilkami też nie pogardzę, ale od lipca właściwie tylko parokrotnie ubrałam obcasy, na jakąś imprezę no i do pracy czasem.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Pumas, te premium (chyba tak sie nazywają), zonaczysz na stronie MAMbaby. Nie podlinkuje, bo pisze na telefonie.

Maciejka, a co planujesz na jutro?

Linka, soczek jablkowo-malinowy.
Dzięki, sprawdzę

Cytat:
właśnie smażę krewetki na sklarowanym masełku. Do tego bagietka z masłem czosnkowym już gotowa i tylko szkoda, że zestawu nie uzupełnia białe winko, ale jak się nie ma co się lubi...
O nie, ale mi smaka narobiłaś!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej! Poszli goscie, zmeczona jestem calym dniem, ogolnie mam problem Jas ma spore problemy z zasypianiem jeste xhyba rozstrojony bo jednak wiecej czasu spedza z opiekunka i ona oduczyla go zasypiania na cycu( wiadomo) ale naucYla zasypiania w spacerowce, ok spoko tylko ze w niej zostawiala ho na drzemki i teraz tak: on nie zasypia na cycu ani an rekcha bo sie wscieka, jak sie go wlozy w spacerwoce zasypia ladnie, ale go chce przelozyc jest placz, generalnie tak wkolko macieju, zal mi go ze tak plaze sie sie meczy czuje sie bezradna
Pocieszę Cię, to minie i się nauczy. U nas było podobnie, aż w końcu zaczęła sama zasypiać w łóżeczku. Kwestia tygodnia.
Cytat:

ad1. to coś w rodzaju funduszu inwestycyjnego. W tej chwili już niedostępny. Wpłaciliśmy 1000 zł przy założeniu i teraz przez 10 lat co mięsiąc mamy wpłacać 100 zł. Później przez kolejne 5 lat zgromadzone pieniądze mają pracować na %. I po 15 latach Leoś wraz z opiekunem prawnym będzie mógł odebrać zgromadzone tam pieniądze.

ad2. aa sporo Zrobiliśmy zakupy budowlane, bo powolutku kończymy poddasze, a na to zawsze idzie dużo kasy. W Rossku wydałam sporo na Małego i trochę na kosmetyki Już miałam zamówić okulary w Vision Express,ale ostatecznie stwierdziłam, ze wolę wydać te pięć stów na prezenty "od zajączka", a okulary sobie poczekają. No i spożywka. W sumie to "takie se' te zakupy, ale tymi budowlanymi to się jaram, bo bardzo lubię wybierać płytki, tapety, farby, meble etc No i dziś już przywieźli ten zakupiony towar, więc pewnie niedługo będziemy mieli kolejny etap z głowy
Super zakupy !!!!!!! Zazdroszczę !
Dzięki za info
Cytat:
czyli żłobek jej służy!

ja już chcę wiosnę.....
to się okaże, ja jestem sceptyczna na razie, ale odpukać, jest dobrze!!!!!!!!!!
Właśnie wstała, po 3,5h spania
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 12:49   #968
ewka5891
Zakorzenienie

Pumas zazdroszczę takiej drzemki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:20   #969
wanilllka82
Wtajemniczenie

Sol był na tym w kinie co w zasadzie mu nie przeszkadza bo Pottera przeczytał całego mimo że pierwsze filmy widział, wracając do tej książki to z tego co widziałam to ona ma kilka tomów a ekranizacja jest tylko jednej części?

Pumcia ale Ci dobrze, masz wyjątkowo mało problemowe dziecko, no i niezwykle szybko umie się przestawić

też chce wiosnę
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:00   #970
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna jesteś z tym zasypianiem Małej na rękach. Może uda się ją oduczyć

A mnie się zdawało, że Ty z wysokich Ja wolę jednak płaskie, choć szpilkami też nie pogardzę, ale od lipca właściwie tylko parokrotnie ubrałam obcasy, na jakąś imprezę no i do pracy czasem.
To zasypianie na rękach to wyjątkowa sytuacja
No niestety nie... Nawet na spacery z małą zakładam buty na obcasie (tyle że bardzo wygodne ) lub koturny. A w pracy to chyba nigdy nie byłam w płaskich hehe.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

też chce wiosnę
my się dziś wyjątkowo kisimy w domu, bo pogoda podła, wieje i pada coś z nieba
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:09   #971
prince_polo
Zakorzenienie

ale dzis mam dzien zryty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:37   #972
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol był na tym w kinie co w zasadzie mu nie przeszkadza bo Pottera przeczytał całego mimo że pierwsze filmy widział, wracając do tej książki to z tego co widziałam to ona ma kilka tomów a ekranizacja jest tylko jednej części?
, nawet nie wiem czy w planach mają kręcić następne części.

Albo Samotność bogów D.Terakowskiej?
Ja od siebie mogę polecić Córkę Czarownic Terakowskiej. Rewelacyjna, wciąga! Właśnie młodzieżowa Tylko to raczej o dawnych wierzeniach skandynawskich

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:10   #973
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cisza i spokój tutaj Czuć weekend Byłam z mała na spacerze piękna pogoda świeciło słoneczko Liczę że to zapowiedź wiosny

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:14   #974
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejbylam na zakupach dla malej kupilam jej pare szmatek i garnuszek na klocuszek

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:53   #975
agunia82
Zakorzenienie

Hej ja tylko na chwilę, jakby któraś myślała o kupnie fotelika z tym panelem z przodu to cóż, lepiej sobie darować

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...ry-bardzo.html

już dokładnie wiem, skąd to czyjeś stwierdzenie, że są one produkowane pod manekiny i tylko dzięki temu mają tyle gwiazdek.

Ach i mogę zniknąć na trochę, ciężkie dni mam...

I jeszcze jedno, dla tych, którzy chcą kupić fotelik montowany przodem do kierunku jazdy. Warto to jeszcze raz przemyśleć
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-24 o 17:08
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 17:23   #976
depoison
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj pustki!

Ten blog (osiemgwiazdek) też mi się podoba, jakiś miesiąc temu przeczytałam prawie cały . Chyba nie ma podstaw, by chłopu nie wierzyć, więc w temacie fotelika też już mam jasność

Cytat:
hejbylam na zakupach dla malej kupilam jej pare szmatek i garnuszek na klocuszek
Mamcia, co to za info bez zdjęć?! POKA!! (szmatki, bo garnuszek wiadomo jak wygląda)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:48   #977
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cisza i spokój tutaj Czuć weekend Byłam z mała na spacerze piękna pogoda świeciło słoneczko Liczę że to zapowiedź wiosny

Stary 2013-02-24, 18:41   #978
nel_a
Zakorzenienie

Hej.

Już jestem.
Obskoczyliśmy wczoraj 2 imprezy
najpierw imieniny u babci a później urodziny u znajomych (ostatecznie tej narzeczone kupiłam tą kartę w Bershce bo to jeden z jej ulubionych sklepów )
Emil zasnął u nich ok 22 i spał do 7

Aaa no i się chyba ząbkowanie zaczyna jeszcze póki co jest znośnie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:22   #979
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Mamcia, co to za info bez zdjęć?! POKA!! (szmatki, bo garnuszek wiadomo jak wygląda)
jutro bo wrzucilam do prania

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 19:24   #980
phdwao
Zakorzenienie

hej

co za dzien najpier wbylismy u moich rodzicow, mały pogodny , bawił się sam w łóżeckzu turystycznym, zjadł 300g obiadku*, wszystko ładnie, zeszlismy na doł od nich i jak z aczał płakac, to az się wsciekał, drogę do domu nam krzysczął strasznie, potem pod klatka wziełam go na rece to sie uspokoił i weszlismy do domu i znow ryk, zanosil sie normalnie uspokoilam go cycem, pospał poł godziny obudził sie neiwyspany, przyjechali tz rodzice i był mega marudny nic mu nie pasowało, potem po 18 mu zaczęło przechodzic

* zauważyłam, że jak gotuję mu sama to zjada mi więcej, więc teraz słoiki u nas rzadko występują, tzn jak nagotuje to przelewam do słoiczków i wtedy wiem ile mi zjada, na ogół 1,5 dużego słoiczka

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-24 o 19:26
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:09   #981
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam

Leoś dziś namiętnie przekręcał się z pleców na brzuszek i odwrotnie- mój kochany akrobata
Wyrwaliśmy się z małżem na basen i było super Może w przyszły weekend znów uda nam sie pojechać (jeśli mama zostanie z L)

Cytat:
heej nocka ladna. jedna kilkuminutowa pobudka na piciu. przy okazji choroby i zmniejszonego apetytu oduczamy sie mleka w nocy jak na razie jest dobrze.
mala chyba czuje sie lepiej bo jest radosniejsza mam nadziejr ze choroba mija.
to świetnie

Cytat:
ale słodko

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
chyba za często je :
9 kaszka 40 ml lub jogurcik pół- czasami nie je w ogóle to chcę wyeliminować
10 mleko 100 ml albo to
13 zupa 200 g
15 lub 17.30 owoc 100 g
16 mleko 120 ml
19.40 mleko 130 ml
22.30 130 ml - to chcę wyeliminować
3 mleko 100 ml- albo to

jak myślicie ??? a i wszystkie mleka są na pół śpiocha ( 0n 22.30 na śpiocha)
hmm, a nie dałoby się zmniejszyć częstotliwości podawania mleka na korzyść ilości? Np o 16 i 19:40 podać 180 ml, a wyeliminować karmienie o 3 My już o jakiegoś czasu nie karmimy w nocy. Ostatnie mleko je około 19-19:30, a potem dopiero o 6 rano. Jeśli budzi się w nocy, daję mu wodę Zwykle trochę wypija i śpi dalej.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Myślałam, że prezenty od zajączka są praktykowane tylko na północy - Podlasie na pewno, ale nie sądziłam, że w Małopolsce też
)
u mnie sie praktykowało (pochodzę z byłego bielskiego) i w mojej nowej rodzinie też wprowadziłam ten zwyczaj. Każda okazja do dawania/otrzymywania prezentów jest dobra

Cytat:
Witajcie

super

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

co za dzien najpier wbylismy u moich rodzicow, mały pogodny , bawił się sam w łóżeckzu turystycznym, zjadł 300g obiadku*, wszystko ładnie, zeszlismy na doł od nich i jak z aczał płakac, to az się wsciekał, drogę do domu nam krzysczął strasznie, potem pod klatka wziełam go na rece to sie uspokoił i weszlismy do domu i znow ryk, zanosil sie normalnie uspokoilam go cycem, pospał poł godziny obudził sie neiwyspany, przyjechali tz rodzice i był mega marudny nic mu nie pasowało, potem po 18 mu zaczęło przechodzic

* zauważyłam, że jak gotuję mu sama to zjada mi więcej, więc teraz słoiki u nas rzadko występują, tzn jak nagotuje to przelewam do słoiczków i wtedy wiem ile mi zjada, na ogół 1,5 dużego słoiczka
hmmm... może standardowo ząbki albo czuje, ze jutro mama idzie do pracy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:37   #982
LadyMagnolia
Rozeznanie

Hej!
Próbowałam was nadrobić, ale ło matko- nie dam rady..Mały ja nie ząbkuje to tak szaleje, że wykańcza fizycznie mnie, tżta i dziadka. A jak śpi- ja latam i robię co mam do zrobienia,albo śpię z nim.
No i cały czas podciąga się o nas do siadania, a jak siedzi na rękach to do stania i próbuje robić kroki. Cały czas by sprężynował. Ciągle tylko na rączki i na rączki. Raczkowanie nie bardzo go interesuje, chociaż ostatnio mu się leżenie na brzuchu spodobało- tak na 15 minut z przewrotami na plecy.
My mamy już piąty ząbek- prawa górna jedynka se przebiła. Wyniki krwi ok- pomimo buntu na inne jedzenie niż cyc. Myślę jeszcze prywatnie zrobić mocz, bo generalie ostatnio mało je. Nawet pomijając to, że górne jedynki wciąż rosną, a i dolna lewa dwójka se zapowiada.
Urwis mi rośnie i tyle...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:45   #983
chce_byc_mama
Zakorzenienie

w sobote jedziemy po spacerowke juupi
mala mi spi, ja pije herbatke, zimno mi strasznie.
niedzela zminela.
jeszcze 2 tygodniei do pracy...

Amelcia
Stary 2013-02-24, 21:12   #984
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no i bardzo ładnie
Taaaa, ten sprzedawca jest zdradliwy Niby wszystko taniej, a potem grube setki lecą Rozbij, czemu nie - ja już robiłam na dwa, a za jakiś tydzień zamierzam zrobić u niego trzecie zakupy. Bo wydać naraz 4 stówki wydawało mi się lekką przesadą, ale co dwa tygodnie po 130 - już nie
A tak zdradliwy to dobre określenie Niby wybierałam książeczki po kilka złotych i nie wiem skąd nagle wzięła się taka kwota

Cytat:
Hej ja tylko na chwilę, jakby któraś myślała o kupnie fotelika z tym panelem z przodu to cóż, lepiej sobie darować

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...ry-bardzo.html

już dokładnie wiem, skąd to czyjeś stwierdzenie, że są one produkowane pod manekiny i tylko dzięki temu mają tyle gwiazdek.

Ach i mogę zniknąć na trochę, ciężkie dni mam...

I jeszcze jedno, dla tych, którzy chcą kupić fotelik montowany przodem do kierunku jazdy. Warto to jeszcze raz przemyśleć
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html
Trzymaj się cieplutko Czekamy, aż będzie lepiej.
Co do fotelików, muszę pokazać małżowi te artykuły, bo rzeczywiście facet mądrze pisze.

Dobra uciekam spać. Dobrej nocy Kochane

Stary 2013-02-24, 22:24   #985
luby957
Raczkowanie

Cytat:
A on Ci zrobił kanapki do pracy?
Luby, za duzo od siebie wymagasz!

Tak w ogóle to hej
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Luby, no proszę Cię, Twój pan jest bez rączek? :p
Cytat:
hej

luby dla synka, a tz ma raczki i kanapki sobie zrobi, nie przesadzaj proszę 3 dzieci masz?
no właśnie czasmi wydaje mis ie ze mam trojke dzieci;/ kanapek do pracy czy na uczleni raczej mi nei robi, moze z raz zrobil na uczzelnie ale to bardzo dawno temu
w sumie macie racje ze powinien sobei sam zrobic, tylko ze jak ja nie zrobie to sam sobei nie zrobi

Cytat:
Dzień dobry
Dostałam okres Spóźnił mi się caaaaały jeden dzień, a ja już oczywiście zaczęłam schizować i wyobrażać sobie kupowanie wózka dla dwójki
Ja jeszcze odkad zaszlam w ciąże nie mam okresu i zastanawiam sie kiedy ten dzien nadejdzie. Narazie sie ciesze bo ogleni zle znosze piewsze dni no i nie musze wydawac dodatkowo kasy na "pampersy" dla mnie

jutro jak bede miec troche iwecej czasu to wrzuce na fb filmik jak maly raczkuje
poza tym dzien mialam jakis taki rozlazly, nic mi sie nei chcialo a godzinyy mis ieokropnie dluzyly.

A mam pytanko czy wasza maluszki tez tak zle reaguja jak pojdziecie gdzies do kogos w odwiedziny. Bo moj Marek to jak pojdziemy np do znajomych to jest fajnie przez pierwsze pol godz a pozniej rozglada sie po mieskzaniu, marudzi staje sie nieznosny, nie mozna go niczym rozbawic ani uspoic. A jak wrocimy do domu to od razu jest szczesliwy i huor mu sie popraiwa. Nawet jak pojedziemy do moich rodzico( a dosc czesto tam jetesmy) to taka sama reakcja Nie iwem moze po prostu taki okres przechodzi. Oby jak naszybciej mu minal.

Dobra lece i zycze wyspanej nocki Kochane
Stary 2013-02-25, 06:58   #986
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie czasmi wydaje mis ie ze mam trojke dzieci;/ kanapek do pracy czy na uczleni raczej mi nei robi, moze z raz zrobil na uczzelnie ale to bardzo dawno temu
w sumie macie racje ze powinien sobei sam zrobic, tylko ze jak ja nie zrobie to sam sobei nie zrobi

Ja jeszcze odkad zaszlam w ciąże nie mam okresu i zastanawiam sie kiedy ten dzien nadejdzie. Narazie sie ciesze bo ogleni zle znosze piewsze dni no i nie musze wydawac dodatkowo kasy na "pampersy" dla mnie

jutro jak bede miec troche iwecej czasu to wrzuce na fb filmik jak maly raczkuje
poza tym dzien mialam jakis taki rozlazly, nic mi sie nei chcialo a godzinyy mis ieokropnie dluzyly.

A mam pytanko czy wasza maluszki tez tak zle reaguja jak pojdziecie gdzies do kogos w odwiedziny. Bo moj Marek to jak pojdziemy np do znajomych to jest fajnie przez pierwsze pol godz a pozniej rozglada sie po mieskzaniu, marudzi staje sie nieznosny, nie mozna go niczym rozbawic ani uspoic. A jak wrocimy do domu to od razu jest szczesliwy i huor mu sie popraiwa. Nawet jak pojedziemy do moich rodzico( a dosc czesto tam jetesmy) to taka sama reakcja Nie iwem moze po prostu taki okres przechodzi. Oby jak naszybciej mu minal.

to będzie głodny
mój sam sobie robi śniadanie w domu i do pracy, kolację też sam.
Bozia zdrowe rączki i nóżki dała

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:01   #987
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Wyspałam się, dzieć też Teraz młoda buszuje, a ja mam chwilkę na neta.

Cytat:

Zgadzam się z dziewczynami Twój szanowny małżonek musi się nieco usamodzielnić. Zrobienie kanapek to żaden wyczyn, trzeba mieć odrobinę chęci.

Moja mała jak idziemy do kogoś reaguje normalnie, ale zdarza się, że "źle" zareaguje na pojedyncze osoby. Np. dwa dni temu płakała jak słyszała głos sąsiada mojej mamy, gdzie widziała go wcześniej wiele raz. to samo na mojego brata. Rano się z nim bawiła, a po południu on zaczął coś mówić i mała się rozpłakała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 07:46   #988
wanilllka82
Wtajemniczenie

hej moje dziecko zaczęło jeść obiadki zaczęłam mu gotować bo moje pięknie zje a ze słoika nie ma szans, nocka dużo lepsza 2 pobudki na jedzenie może dlatego że 6 ząbek już wyszedł

załamałam się jak wczoraj przeczytałam tego bloga miałam cały wieczór zepsuty no bo kupiliśmy zły fotelik ehhhhh mam nadzieje że nie przyjdzie nam się o tym przekonać

luby mój maluch lubi nowe miejsca, lubi zwiedzać i oglądać, nie boi sie też obcych ale szuka ratunku u taty albo mamy. a mój małżon robi sobie wszystko (no z wyjątkiem obiadu) sam i jeszcze po sobie pozmywa

Linka
ja się kiszę w domu już tydzień bo ja byłam chora, mały też ale dziś zamierzam iść na spacer

phdwao 300 g obiadku?? nieźle! mój max zje 100 gr(niecały mały słoiczek) kaszki/deserku/obiadku i uważam wtedy że ładnie zjadł a obiadek i tak podaje mu na dwa razy żeby te 100 g zjadł

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Albo Samotność bogów D.Terakowskiej?
Ja od siebie mogę polecić Córkę Czarownic Terakowskiej. Rewelacyjna, wciąga! Właśnie młodzieżowa Tylko to raczej o dawnych wierzeniach skandynawskich
poczytam, dzięki narazie zakupiłam mitologie greków i rzymian i kontynuacje igrzysk śmierci

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-25 o 07:55
Stary 2013-02-25, 07:57   #989
katja_22
Zadomowienie

Cześć

Cytat:

u mnie sie praktykowało (pochodzę z byłego bielskiego) i w mojej nowej rodzinie też wprowadziłam ten zwyczaj. Każda okazja do dawania/otrzymywania prezentów jest dobra
Aha Ja się z nim pierwszy raz spotkałam jak pojechałam jeszcze wtedy z narzeczonym na święta do jego dziadków (Podlasie), u nas tego nie ma

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Hej!
Próbowałam was nadrobić, ale ło matko- nie dam rady..Mały ja nie ząbkuje to tak szaleje, że wykańcza fizycznie mnie, tżta i dziadka. A jak śpi- ja latam i robię co mam do zrobienia,albo śpię z nim.
No i cały czas podciąga się o nas do siadania, a jak siedzi na rękach to do stania i próbuje robić kroki. Cały czas by sprężynował. Ciągle tylko na rączki i na rączki. Raczkowanie nie bardzo go interesuje, chociaż ostatnio mu się leżenie na brzuchu spodobało- tak na 15 minut z przewrotami na plecy.
My mamy już piąty ząbek- prawa górna jedynka se przebiła. Wyniki krwi ok- pomimo buntu na inne jedzenie niż cyc. Myślę jeszcze prywatnie zrobić mocz, bo generalie ostatnio mało je. Nawet pomijając to, że górne jedynki wciąż rosną, a i dolna lewa dwójka se zapowiada.
Urwis mi rośnie i tyle...
No pięknie się rozwija A ile już ma ząbków...

Cytat:

Raczej nie... Raz mieliśmy taką sytuację u teściów. Mały całą wizytę był bardzo grzeczny, ale wieczorem przyszli sąsiedzi, nie wiem czy oni tak na niego wpłynęli czy już miał za dużo wrażeń, ale tak się rozryczał... Zebraliśmy się do domu i ledwo przestąpiliśmy próg znowu miał humor szampański O co chodziło nie mam pojęcia, ale to raz tak miał... Poza tym już jakiś czas temu pisałam, że zdarza się, że reaguje płaczem na obcych (i nie tylko), ale jak się oswoi jest dobrze

Cytat:
hej moje dziecko zaczęło jeść obiadki zaczęłam mu gotować bo moje pięknie zje a ze słoika nie ma szans, nocka dużo lepsza 2 pobudki na jedzenie może dlatego że 6 ząbek już wyszedł
Super

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-25 o 08:01
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:12   #990
wanilllka82
Wtajemniczenie

zapomniałabym, Mały kończy dziś 8 miesięcy wszystkiego najlepszego dla Nadii i Zosi

stawiam torcik a dla tych na diecie koktajl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 39953-tort.jpg (39,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koktajl_truskkk.jpg (28,4 KB, 1 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości