|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Małgoś no w Anglii niby też taki socjal
zobaczymy! Z Anglii do Dublina co godzinę odlatuję samoloty więc luzz No ja też mam nadzieję, że mimo wszystko się jakoś zobaczymy! Odpoczywaj sobie Kochana bo Ci się należy! ![]() Ja dzisiaj jestem totalnie padnięta! Nie wiem czy przez tą pogodę czy przez co... Zasypiam na siedząco. Wprawdzie też późno sie położyłam i późno zasnęłam ale w ogóle nie chciało mi się spać, a rano masakra...
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Hej!
Talk, jaka zmiana planów Trzymam kciuki, żeby wszystko wypaliło i poszło po Waszej myśli
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - nie przejmuj się. Ja wczoraj padłam z bólem głowy do łóżka koło 23, dziś wstałam razem z TŻ po 10... Co prawda od 8 juz nie spałam, ale tak mi się podnosić nie chciało... Strasznie dziś leniwy dzień...
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
![]() i do tego pada jeszcze.....ehh jak słonecznie i ciepło to aż się chce coś robić..a dzisisaj wręcz przeciwnie... -------- nie mam planu na obiad, wyciągnęłam piersi z kurczaka do odmrożenia, pewnei z kaszą i warzywkami zrobie... |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj był piękny dzień. Wręcz upalny. A dziś znów kiszka, choć na razie na szczęście nie pada.
No i ja zaraz do pracy... |
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a czemu Cię ostatnio nigdzie nie ma? Przeprowadziłaś się już?Dzisiaj zrobiłam hamburgery Chyba zaraz wciągnę jeszcze jednego
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-06-01 o 16:46 |
||
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - mój brat dopiero co wrócił z Sycylii - bardzo tanie bilety dorwał i mnóstwo znajomych też było ostatnio albo dopiero leci - chyba popularyzują tę wyspę
Widoczki piękne, kolor wody cudny i wrócił strasznie zadowolony.
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loty były z Rzeszowa? Mam nadzieję, ze mi się uda ale nic nie wiadomo. Kiedy Ty wylatujesz? i gdzie dokładnie będziesz? |
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Hejooo
Nah Nah w temacie podróży - ja pierwszą zarobioną kaską zacznę odkładać na jakies fajne wakacje Tak sobie myśle, że fajnie będzie w końcu tak wymieniać walutę, żeby wszystko kosztowało grosze, a nie jak tutaj zawsze jest ból , bo masz świadomość, że za wszystko płacisz np razy 4 ![]() JA dzisiaj mam w planach wystawić parowar na sprzedaż, bo może by się akurat coś kaski z niego wróciło Myślicie, że jak zapłaciłam za niego rok temu 500 zł , to jak sprzedam za 300 to będzie ok? Był używany może łącznie z 10 razy przez ten czas... BEz sensu jest go zwozić do Krosna, bo moi ani TŻ rodzice z czegoś takiego nie korzystają. Ja tez nie korzystałam , więc na pewno nie będę tego przewozić w przyszłości do UK. A może akurat trochę kaski się zwróci
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-06-02 o 10:06 |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że próbuj. Sama bym kupiła, jakbym miała gdzie postawić. Ale niestety musimy się na razie powstrzymać od takich zakupów...
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
czyli cena nie jest zbyt wysoka? Bo zastanawiam się czy nie dać taniej.. Chociaż z drugiej strony lepiej chyba z marketingowego punktu widzenia będzie zaproponować, że opuści się jeszcze np 50 zł jak się ktoś zainteresuje
bo inaczej to się już nie będzie z czego targować
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Talk a to jest elektryczny parowar? tak? najlepeij to zobacz ile teraz kosztuja, albo znajdz ten sam i zobacz jaka cena. wystaw np. na tablica.pl tam jest duże zainteresowanie. i napisz np. 300zł do negocjacji. Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-06-02 o 11:06 |
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Ile muszę kupić szampana na 150 osób??? Myślę kupić Amadeusa czy to dobry wybór???? https://www.google.pl/search?q=szamp...ie%3B128%3B426
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
talk - ja bym zrobiła tak, jak radzi Asia - na tablicę i najwyżej opuścisz parę zł
![]() Aisog - nam catering z tego, co pamiętam kazał kupić 1/10 osób |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Asiog1987 >> jedna butelka mniej więcej na 10 osób. a to znalazłam na jednym forum :"...Ja myślę że 1 butelka na 10-ciu nie starczy ( no może w zależności ile by do kieliszków lać).Co prawda wesele dopiero przedemną ale już rozmyślałam nad alkoholem.Butelka szampana ma 0.75l a taki kieliszek do szampana pojemność od 150ml do 200ml. Jeżeli by lać po połowie 0.075ml do kieliszka o pojemności
150ml to jedna butelka by starczyła na 10-ciu" ========================= ========================= ======= ja bym kupiła z 20 butelek / jak zostanie to bedziecie mieć na Sylwka / ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- tak samo napisałam |
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
malgos super że masz 2 tygodniowy urlop
![]() talk spore zmiany niestety weekend juz sie kończy:/ toszke tylko ruszyłam z pracą ale wypoczęłam szkoda tylko że pogoda nie dopisała
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w moją rocznicę ślubu
Rok temu właśnie się przygotowywałam do tego wspaniałego dnia i co najlepsze zupełnie na luzie ![]() Kate - tak, leciał z Rzeszowa były tez tanie wyloty na Cypr i chyba na Majorkę, z tym, że na Sycylii płacili 20 euro/dobę za hotel, a mieli taki duży apt, że aż nie mogłam uwierzyć. Talk - trzeba korzystać póki można. Z UK jest dużo lotów za niewielką kasę. Aisog - ja niestety co do tego nie pomogę, szampana zapewniał mi hotel |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś >> Ale ten czas zleciał..... już rok, za chwile wszystkie się tak będziemy witać hehe
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-06-02 o 12:04 |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, gratuluje pierwszej rocznicy!
Ja zaraz do pracy. A taka piękna pogoda jest przez ostatnie 2 dni, że aż mi żal, że cały dzień trzeba było spędzić w pracy. Dziś na szczęście do 17, także później jeszcze może złapiemy troszkę słonka
|
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
talk Asia dobrze mówi
![]() Aisog1987 Nam mówili, żeby kupić jedną butelkę na 7 osób Wszystko zależy od wielkości kieliszków ![]() Małgosiu Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i Twojego męża!!
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Małgoś - gratuluję rocznicy i oby było ich jak najwięcej
Dzięki dziewczyny za rady. Ten Amadeusz jest teraz na promocji w moim TESCO i 1,5l kosztuje 16zł, wiec sobie poprzeliczam i chyba kupie
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Goś! stoooooooooooooooooo lat
w takim szczęściu jak teraz, tylko nie podwójnym, a potrójnym! ![]() RoXi - hehehe a wiesz, ze ja wczoraj tak do TŻ mówiłam, że za 3 msc nasza rocznica ![]() A do mnie właśnie zadzwonił telefon. Nie wiedziałam kto to, bo numer nieznany. Okazało się, że znajomi z Krosna wracają z Zakopca i pytali jaka pogoda w Krk... Ja "yyyy no ładna - słońce w końcu!" A oni, że w takim razie będą za godzinę! Także lecę do sklepu po jakieś zakupy , bo nic nie mam! Zrobię chyba dodtakowo na ciepło tego kurczaka w krakersach z frytkami.
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
talk o to niespodziewani goście
Czasami tacy są najlepsi. Kurczak w krakersach jest pyszny, więc polecam! Do nas w przyszłym tygodniu wpadnie na kawę P. koleżanka ze studiów (zresztą jedyna jaką miał na roku ) Będzie we Wrocku przejazdem. Trzeba będzie coś przygotować, myślałam nad upieczeniem ciasta: biszkopt+masa budyniowa+truskawki zalane galaretką
Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2013-06-02 o 14:12 |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - zapakuj ich pod pachę i do nas
Roxi - ja polecam zamiast masy budyniowej zrobić ptasie mleczko (ubite mikserem mleko skondensowane z tężejącą galaretką) - idealnie pasuje do biszkopta i truskawek u nas się właśnie często takie ciasto na lato robi
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
To do zobaczyska za tydzień dziewczyny!
Bye bye
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Paula jeszcze nigdy nie robiłam
Ale z chęcią spróbuję
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam - na prawdę warto. Wychodzi taka lekka, puszysta i pyszna masa
![]() A robi się ją mega łatwo. Najważniejsze, to porządnie schłodzić mleko skondensowane (jedna puszka albo ok. 430 ml w kartonie), ubić to na puszystą pianę (nie będzie bardzo sztywne), a potem dodać tężejące dwie galaretki rozrobione w połowie porcji wody (czyli 0,5l na dwie). To zmiksować szybko i wylać na ciasto. Ja zawsze robię do góry nogami, czyli najpierw galaretkę z owocami, na to wylewam masę ptasiomleczkową i to przykrywam biszkoptem, daję jakieś obciążenie na wierzch (typu deska do krojenia) i do lodówki na godzinkę. Wygląda to mniej więcej tak: http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00...300x0_10_w.jpg Można też w tą masę wmieszać pokrojone w kostkę galaretki i rozlać do pucharków w formie deseru. Równie pyszne
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2013-06-02 o 15:41 |
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mojego ślubu zostało jeszcze 440 dni
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś: udanego świętowania rocznicy w towarzystwie męża i cudnego wypoczynku
![]() Roxi: albo jeszcze łatwiejszy sposób nić podawała Paula, też wychodzi takie jakby ptasie mleczko, wystarczy kupić kilka serków homogenizowanych waniliowych, do tego dodać śnieżke i 2 galaretki najlepiej cytrynowe, ja często w lecie piekę taki placek: biszkopt, pózniej taką pianke właśnie i na wierzchu galaretke z owocami w srodku ![]() Kate Noir: zleci szybciutko, do naszego pozostało tylko 55 dni |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
ej... tak sobie właśnie pomyślałam, że nam to niedługo dwa lata stuknie
stara jestem....Talk - patrzę przez okno i coś czuję, że chyba dziś też nici... mięsko powędruje chyba na obiad
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

zobaczymy! Z Anglii do Dublina co godzinę odlatuję samoloty więc luzz
No ja też mam nadzieję, że mimo wszystko się jakoś zobaczymy! 

Przeprowadziłaś się już?

w takim szczęściu jak teraz, tylko nie podwójnym, a potrójnym!