|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
say-hello trochę drogo, my płacimy 200zł za osobę i tak wydaje mi się że to dużo.
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
hej
w koncu zaczynamy wielkanocny weekend chociaż w sumie jakos tego nie czuję, bo dopiero co z pracy wróciłam, a i pogoda nie sprzyja...idę Was trochę poczytać, bo znów nie wiem co sie dzieje na wątku
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie cytujcie, bo to takie dość osobiste. Ale sobie przerwę zrobiłam od pisania, hehe. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Moim zdaniem to też dużo. My płacimy 190 zł, ale mamy w tym już ciasta, napoje, wino, wódkę.
|
|
|
#964 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Po imieniu rzadko, ale kojarzy jak mam na imię ![]() Ja znów jestem baaaaardzo kreatywna i mój TŻ ma milion ksywek = najczęściej różnorakich wariacji na temat jego imienia ![]() Ale ogólnie spotkałam się z tym, że przed ołtarzem młodzi mówili do siebie niejako zdrobniale, np. Biorę sobie Ciebie Olu/Asiu/Kasiu Krzysiu/Kaziu/Jarku co w sumie mi się podoba. Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Monika
Na pewno dacie radę. Stopniowo, powolutku, powolutku i wypracujecie sobie system sprzątania, gotowania, prania itd. Ja baaaardzo lubię nasza codzienność Mimo, że wcześniej mieszkaliśmy osobno, ale widywaliśmy się codziennie (nie licząc jednostkowych wyjątków), ale jednak tak całkiem razem jest świetnie ![]() I baaaardzo dobrze się dogadujemy w domowych obowiązkach. Ale ja jestem z tych, co robią dużo, bo zawsze mamie pomagałam w domu, więc jak mam czas, to sprzątam, gotuję, piorę, prasuję, robię zakupy itd itd. Ale TŻ też duuużo robi. Fakt, nie wszyskto wie co i jak, musiałam mu mówić, czy tłumaczyć, ale teraz robi sam. Jedynie co, to b. rzadko gotuje. On mówi, że nie umie, a ja uwielbiam jak gotuje, bo jak ma przepis, to naprawdę robi pyszne obiady ![]() Dzisiaj np. mnie rozczulił, bo mam parszywy, naprawdę bardzo parszywy nastrój A on przyszedł wcześniej z pracy, umył naszą wielką szafę w salonie (na całą ścianę ), odkurzył, umył podłogi, naczynia, powycierał kurze, bo wiedział, że ja nie mam psychicznie siły żeby cokolwiek dziś zrobić.I mnie przytula, całuje, wspiera i jest mega kochany, mimo że przez mój nastrój byłam dzisiaj dla niego trochę okropna. Ach, mój Anioł |
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
hmm do mnie TŻ baaaardzo rzadko mówi po imieniu, zazwyczaj mówi do mnie Agik
Agatko odpada bo nienawidzę tego zdrobnienia:P są jeszcze inne taki ksywki ale to mniej więcej jak u Was![]() kurcze ja już nie mogę się doczekać aż zamieszkamy razem ![]() do tej pory jedyne takie doświadczenie podobne to wakacje mielismy apartament i było super śniadanie do łóżka![]() oczywiście wiem że w codziennym życiu śniadanie do łóżka to raczej od święta ale...![]() u nas głównym powodem organizacji ślubu w przyszłym roku są pieniądze:/ TŻ na wszystko zarabia sam i to byłby zbyt duży wydatek w tak krótkim czasie. Gdyby nie to, to ślub byłby pewnie w tym rok. Ale cieszę się i na przyszły rok:P![]() A ja odmiennie do Was napisze: jaka piękna pogoda jak zaczęło sypać od razu wzięłam psiaka na spacer i się tak wyszalałyśmy... jak małe dziecko się czułam:P kocham snieg!!! jak jak pisałam chciałabym wyjechać, ale TŻ nie jest za tym pomysłem. Wakacje, owszem jak najbardziej, ale tak na kilkanaście lat to już średnio. Zobaczymy co życie pokarze
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
wiatm się w ten ziomy wieczor
śnieg u mnie naparza równiótko, wszędzie biało... masakra a do tego dzisiaj taka migrena mnie złapała, że na oczy nie widziałam jeśli chodzi o mieszkanie to my od rozpoczęcia moich studiów mieszkamy razem większość czasu (weekendy czasem u rodziców każde u swoich) ale my mamy jeszcze zawsze współlokatorów. Dopiero od września zaczynamy mieszkać sami tylko we dwoje ale już w styczniu wracamy do rodzinnego miasta każde do swoich rodziców i dopiero przed samym ślubem poszukamy czegoś na wynajem i urządzimy trochę i dopiero w niedziele po ślubie tam zamieszkamy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż nalega na tą droższą, ale jego rodzice są w trochę lepszej sytuacji finansowej i wiem, że będą naciskać na moich rodziców tak
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, przypomniało mi się, że nie pokazywałam tu jeszcze naszej sali
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedze sobie wlasnie z farba na glowie i mysle, jaki mi tym razem odcien wyjdzie
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- ładna stylistyka podobna do mojej
|
|
|
|
#971 |
|
Winter is coming
|
śliczna
Co do mieszkania, to my mieszkaliśmy ze sobą 5 lat, dwa sami, 3 w komunie ze współlokatorami tęsknię za wspólnym mieszkaniem, świetna sprawa.say hello fajnego masz bloga I widzę, że farbujesz włosy henną, akurat parę dni temu pytałam o to na wątku, a dzisiaj kupiłam sobie na allegro khadi jasny brąz. Dumałam nad tym orzechowym, który ty masz, ale to może na następny raz, o ile mi się spodoba. Nie farbuję włosów wcale od kilku lat, z henną nie miałam nigdy do czynienia, ale chcę podrasować mój "psi" kolor.
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz miała pytania, to pisz
|
|
#973 |
|
Winter is coming
|
przeczytałam już posta o farbowaniu, chyba sobie poradzę
![]() Też od jakiegoś czasu wciągnęłam się w tematykę włosowo-pielęgnacyjną i takie blogi jak twój po prostu pochłaniam I mam przez ciebie ochotę na olej z kiełków pszenicy.
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co z góry zakładać, że będą jakieś problemy. Leczę się z pesymizmu, na który choruję od urodzenia ![]() Także - będzie git Byłam w kościele, wcześniej napisałam 5 stron pracy. Muszę jeszcze z jakieś dwie napisać dziś, więc uciekam A jutro moja friend mnie odwiedza, ale super
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak coś takiego złapie, to już nie chce puścić a co do oleju z kiełków pszenicy to gorąco polecam, chociaż pachnie chlebem
|
|
#976 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
już wiem, co dorzucę do zamówienia na zsk
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Garfieldek, a jakie macie ogólnie dekoracje?
Bo tu są bordo, kremowe, białe, zielone i nie wiem jakie wziąć. Bordo wstawiam w załączniku, bo nie wstawiłam wcześniej. Ale bordo odpada, nie podoba nam się DJ sugerował krem/biały, tak elegancko. A ja się zastanawiam czy nie dopasować do moich butów/biżu (kolorowe), że np. jak zielone buty, to zielone dodatki do sali. Ale z drugiej strony nie wiem, czy to nie będzie przesyt. Poza tym nie wiem, jakie będę miała buty.. Poza tym zaproszenia i winietki będą prawdopodobnie krem+blady róż, więc dziwnie by wyglądały różowe winietki na stole, gdzie nagle jakieś zielone kulki stoją |
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mogłabym mieć zielone, ale znowuż TŻtowi nie za bardzo..
No i winietki różowe.. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec stanu koncowego nie znam, ale wlascicielka mowila, ze mozna pod siebie dekoracje zrobic, i ja decyduje sie na kolor fioletowy (ale jeszcze nie wiem jak odcien czy taki fiolkowy czy inny)![]() podoba mi sie polaczenie jasny fiolet, ciemniejszy i bez |
|
|
|
|
#981 |
|
Blond forever!
|
say-hello czy będzie nam łatwiej dopasować terminy do BC to jeszcze nie wiem - na razie mamy tylko salę
Po Świętach jesteśmy umówieni z wodzirejem ![]() Właśnie dziewczyny, te które mają DJ - macie opcję DJ + wodzirej? Ja chciałam z kolorem pójść w klimat morski, ale ostatecznie będą tylko rozgwiazdowe winietki, bo się w nich zakochałam I może elementy morskie na pudełku na koperty.Ogólnie razem z TŻ idziemy głównie w biel z dodatkiem turkusu (bo jednak ten turkus ni chu chu nie pasuje do naszej sali, będzie się gryźć... Tam pasuje biel, albo złoto, albo bordo. Z czego jedynie pasuje mi biel)
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2013-03-29 o 20:09 |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi, my mamy DJ i wodzireja w jednej osobie
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- My mieszkamy razem juz ponad 3 lata. Uwielbiam. ![]() Przygotowalam juz koszyczek na jutro!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.familyhouse.pl/img/osiedl...47B,%2048B.pdf
Jak ja bym takie chciała... okolice Poznania, 216tysięcy... Całkiem całkiem... |
|
|
|
#985 |
|
BAN stały
|
Nie nadrabiam, padam na pyszczek, jesteśmy w Warszawie... Dostaliśmy mandat
Potem ciężka droga bo sypał śnieg, a w Warszawie już luzik, TŻ mówi, że warunki do jeżdżenia samochodem to tu raj na ziemi (ja też bardziej boję się Gdańska niż Warszawy zresztą). Dobrej nocy, uciekam spać
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Misiadelko
Uważajcie bo mandaty chodzą parami Kiedyś ktoś mi tak powiedział, nie uwierzyłam, ale sama sprawdziłam już kilka razy i się sprawdza :PTeraz z utęsknieniem czekam do końca sierpnia, kiedy punkty mi wykasują ![]() Weekend świąteczny czas zacząć!
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Anglii popularne są takie pakiety- sala+ DJ lub fotograf Dzięki za gratulacje, dziewczyny Naprawdę kamień z serca mi spadł z tym zakonnikiem, bo się trochę stresowałam, że jakiś mały wykład będzie i dużo pytań, a okazało się, że braciszek jest bardzo fajny Poza tym okazało się, że Tż może, ale nie musi chodzić ze mną na nauki. No ale w końcu zapomniałam zapytać się o stronę finansową (braciszek nic nie wspomniał na ten temat:P), ale podobno u nich jest prawdziwie 'co łaska'.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie ceny! U nas za takie to z 350 tysięcy na bidę |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na mojego nie narzekam, ale nie wiem, czy byłby zdolny tyle zrobić sam z siebie ![]() Sala jest piękna ! Co do mieszkania to ja bym chciała bardzo mieszkać tylko we 2, ale po ślubie czeka nas mieszkanie z rodzicami i dziadkami Tżta, mam nadzieje, ze bez siostry Tzta Tak czy siak też już się nie mogę doczekać, bo budzić się co rano przy nim - bajka Opiumalfa już koszyczek ? poszukam może jakichś inspiracji na ozdobienie jajek, bo aż tak mi głupio.. ![]() Zupełnie nie czuję świąt.. przez tę pogodę lada moment wpadnę w depresję
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Karolecka, noooo cudny jest
![]() EDIT: TŻcior mi tu czytał przez ramię i kazał dodać, że nie byłam tylko TROCHĘ okropna Dobra, no byłam paskudna, przyznaję się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

chociaż w sumie jakos tego nie czuję, bo dopiero co z pracy wróciłam, a i pogoda nie sprzyja...
mieszkamy ze sobą jakieś 9 m-cy
A on się uparł i koniec, jak chce być słodki to mówi "tygrysek", a jak jest na mnie zły to "weź tygrys idź :PPP" 
), odkurzył, umył podłogi, naczynia, powycierał kurze, bo wiedział, że ja nie mam psychicznie siły żeby cokolwiek dziś zrobić.
tż nalega na tą droższą, ale jego rodzice są w trochę lepszej sytuacji finansowej i wiem, że będą naciskać na moich rodziców