|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam, Islandia jest naprawde piękna. Bardzo żałuję, że nie pomysleliśmy o kamerze samochodowej, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja
|
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak moja obecna kierowniczka wystawi mi referencje, oczywiście w języku Pl, ja sobie je przetłumaczone i ona jeszcze raz je będzie musiałam podpisać?
A drugie pytanie to: czy w samych referencjach może znaleźć się tylko opis moich cech charakteru? Wiem że na pierwszej str tego wątku jest napisane co powinny zawierać referencje. Ale skoro nigdy nie pracowałam jako opiekunka tylko w sklepie to muszą być wyszczególnione moje obecne obowiązki? |
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie wiem czy hosci wymagaja AZ tlumaczenia od tumacza przysieglego...
wydaje mi sie, ze to kwestia umowienia sie z hostami, jak wola. ja bym spytala czy musi to byc przetlumaczone przez tlumacza czy Twoja wersja wystarczy ( z koniecznie jej podpisem). I teraz..takie tlumaczenie w zaleznosci od dlugosci tekstu moze Cie ladnie kosztowac. Ja kiedys pisalam opinie nt moich dzieci i hostki dla sadu, ktora miala byc przetlumaczona na inny jezyk. za 3 strony tekstu trzeba bylo zaplacic prawie 600 chf:/
|
|
#967 |
|
Half horse, half dragon
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Do bycia au pair przymierzałam się już parę ładnych lat, ale dopiero jakoś ostatnio sprawa nabrała tempa i zaczęłam gromadzić wszelkie informacje na ten temat. Interesuje mnie wyjazd do Irlandii i tylko tam - ta słynna gościnność Irlandczyków no i ich akcent mailuję już z kilkoma rodzinkami dzięki aupair-world.net (strona polecona przez Was) i jak na razie tej idealnej jeszcze nie ma, choć jest kilka bliskich ideałowi. Problem jednak polega na tym, że chcę jechać w konkretny rejon, ba - konkretne miasto. Interesuje mnie Mullingar w Westmeath. Mam dwie rodzinki z Athlone, niedaleko Mullingar, ale to jednak nie to samo szukam nadal, ale gdyby ktoś wiedział coś o rodzince z tego miasta to ja jestem chętna! W tym roku kończę studia, więc spokojnie mogę jechać na ile mi się podoba (a jak się spodoba to zostaję na stałe :P ). Mam też pytanie odnośnie tego ubezpieczenia euro26 - już kiedyś wyrabiałam sobie tą kartę, ale ona jest ważna do dnia, kiedy kończę 26 lat, czyli w praktyce powinnam wyrobić sobie kartę Euro World? I jeszcze sprawa dotycząca prawa jazdy, bo spotkałam się z rozbieżnymi opiniami - czy muszę wyrabiać sobie międzynarodowe prawo jazdy czy polskie też będzie ważne w Irlandii? Jedni mówią, że polskiego nie honorują, inni, że bez przeszkód mogę na nim jeździć - tylko czy jest jakieś ograniczenie czasowe na polskie prawko w Irl - typu można jeździć na nie tylko do 3 m-cy, do roku czy coś w tym stylu? Wolałabym wiedzieć wcześniej, żeby potem nie latać jak głupia i nie załatwiać wszystkiego na szybko A co do paszportu - ostatnim razem z Irlandii wracałam na dowód, bo paszport się rozkleił i nie uznali. Czy muszę wyrabiać specjalnie paszport (ten już nie jest ważny) czy wystarczy mi dowód i ewentualnie jako drugi dokument prawo jazdy? Wiem też, że rekomendują, żeby w Irl zgłosić się po numer PPS, bo znacznie ułatwi to sprawę w załatwianiu czegokolwiek, a tam podobno potrzebny jest paszport, ale też spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat i już sama nie wiem.Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi i dodatkowe informacje na temat aupairkowania w Irlandii Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w tym problem.. Miałam wiadomości z tą rodziną na stronie aupair a niedwano mi znikneły.. Na pewno ich nie usunęłam, nawet przez przypadek.. Po prostu znikneły.. Jak pytałam o kieszonkowe to zapytałam o kieszonkowe na tydzień.. Ipowiedzieli mi 260 euro.. Być może źle zrozumieli pytanie.. Ale mam nadzieje że jednak nie.. Nigdy nikt z was nie miał takiego kieszonkowego? To jest coś podejrzanego?
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Do hochstadt blisko Norynbergii. Rodzinka ma włoską restauracje. Bardzo mili są. |
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wtedy wiadomości też znikają, też tak miałam. I nie ma co robić paniki, to kieszonkowe na 100% jest miesięczne a nie tygodniowe (serio myślałaś że będziesz dostawiać tyle kasy? ), skoro rozmawiała z nimi na skypie, widziała dzieciaki itp to co miałoby być nie tak?
|
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie obczajam komunikację miejską i jej ceny w Zagłębiu Ruhry, i mój dom na google street view
widzę nawet okno swojego pokoju!
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Laski nie odzywałam się długo, bo miałam cholerną ciężką decyzję.
Zaplanowałam już sobie wyjazd do Egiptu, bo stwierdziłam, że au pair w USA w lipcu mi nie wyjdzie... i chciałam zmienić datę na paźdzniernik i nagle jeeeeeeeeeeb. dwie wspaniałe rodziny mnie chciały! Decyzja była cholernia trudna, ale chwalę się: 23 września jadę do USA do New Jersey na 4 dniowe szkolenie a potem lecę na caaaaaaały rok do San Francisco! uhuhuhu Rodzina mieszka oczywiście pod SF ![]() tak się cieszę! no i staram się teraz lecieć na 3 miesiace do Egiptu 20 czerwca do pracy jako animator w hotelu. jestem tak podekscytowana!
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Tak trochę wparowałam, nic nie napisałam, nikomu nie pomogłam, nikomu nie odpisałam na posty, ale jestemt aka podekscytowana, że przepraszam ![]() Musicie zrozumieć ![]() poza tym zmieniłam bloga, założyłam nowego b tam się zrobił śmietnik. www.soczyscie.blogspot.co m - nowy adres
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno usunęli profil, bo juz znaleźli au pair, a po co mają przychodzic niepotrzebne aplikacje. Nie ma sie co stresowac. Napisz do nich jakiegoś maila i będzie wszystko ok
![]() Odnośnie filmu into the wild to właśnie omowilam go na mojej prezentacji z polskiego, czekam teraz na wyniki ))
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
|
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
odprawa online zrobiona!
10 dni... dum dum dum duuuum !---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- ee ee eee... dziewczyny... na karcie pokładowej nie mam polskich znaków, a wszędzie wcześniej podawałam, czy będzie z tym jakiś problem? bo naczytałam się właśnie różnych historii i tego... wolałabym tak nie mieć ktoś latał ryanairem i tak miał? były jakieś problemy na lotnisku?
|
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?do mnie właśnie przyszedł pocztą bilecik
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
to normalne, nie masz sie czym martwic
|
|
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
Różne funkcje motywu podróży. Porównaj na wybranych przykładach
Także całkiem przyjemny, można dużo mówić, jest mnóstwo przykładów no i 100% wpadło, takze jestem zadowolona haha ![]() suuuper, którego dokładnie wyjezdzasz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem w takiej fazie strachu trochę, cały czas mam w głowie sytuacje niczym z filmu "Uprowadzona"
|
|
|
#989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak samo miałam, widziałam ich na skypie, pokazali mi dom, wszystko było ok, wiec u Ciebie na pewno tez tak będzie! no to juz niedlugo, w sumie to za 2 tygodnie! lecisz samolotem?
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie widziałam tego filmu, chyba muszę nadrobićMUTD gratulacje stówki!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

:

mailuję już z kilkoma rodzinkami dzięki aupair-world.net (strona polecona przez Was) i jak na razie tej idealnej jeszcze nie ma, choć jest kilka bliskich ideałowi. Problem jednak polega na tym, że chcę jechać w konkretny rejon, ba - konkretne miasto. Interesuje mnie Mullingar w Westmeath. Mam dwie rodzinki z Athlone, niedaleko Mullingar, ale to jednak nie to samo

?